Trezitul dimineata

Trezitul dimineata | Autor: Babisa

Link direct la acest mesaj

Niciodata nu ma pot trezi dimineata,fara sa simt nevoia sa mai dorm.Chiar daca ma culc devreme (adica imi fac norma de 8 ore sau poate chiar mai mult).Nu se intampla asa si cand ma culc tarziu si ma scol tarziu (chiar daca dorm numai 5-6 ore).ma oamoara diminetile,sunt ata de dulci incat mereu zic hai ca mai stua 5 minute si gata,si uite asa amn pana se face cate o jumatate de ora.Cand ajung la dus imi sare somnul instantaneu .Stiti o solutie pt asa ceva?Am foarte mult de pierdut din cauza asta.Mereu imi zpun sera cand ma culc "maine imineata pot sa mor de somn ,cand o suna ceasul ,nu mai dorm nici o secunda in plus"...eu zic ,eu aud.
Offf cred ca mai mult am spus-o ca sa ma parasc,ca leac nu prea cred eu ca exista.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Babisa, ce bine zici tu cu dormitul...la mine cred ca este invers...si de vreau si nu pot din cauza copilului care odata ce a strigat MAaaaaMIIIIIIIIIII...pai sunt treaza vreau nu vreau :( si fara sa mai ajung la dus :)

poate ca daca aveam pe cineva sa trezeasca inainte si sa aibe grija de copil mi-as permite si eu sa mai dorm cel mult 5 minute ...

Nu stiu nici o solutie pt ce vrei tu , dar mi-am spus si eu offul :))

pupic

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

eu sunt norocoasa, ca-s tare matinala!
Insa ca sa te linistesc, am citit undeva ca daca ar fi normal sa ne trezim dimineata sarind afara din pat si sa fim fresh imediat, ar trebui sa dormim in prajitorul de paine Poate patul tau are magnet si te trage inapoi
Doar o singura idee am: sa nu mananci inainte de culcare, exclude cofeina, sau sa bei numai dimineata o cafea, poate nu ai un somn odihnitor si de asta simti nevoia sa mai dormi. Eventual daca astea nu dau rezultate, muta patul, gaseste-i alt loc in camera. S-ar putea sa ajute. Cica cel mai bine sa-ti fie capul spre nord si picioarele spre sud cand dormi.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Neata,
Si eu sunt matinala de felul meu, Gabi! Acum de cand avem catel, nici nu as putea sa dorm mai mult, pt ca incepe miorlaiala! DAR, sotul meu e ca tine Babisa. Si s-a hotarat sa-si puna ceasul(telefonul) foarte departe de el. Astfel incat sa fie nevoit sa se ridice din pat pt a il opri!
Si mai exista...la mare moda acum() faza cu fengshui-ul!!! Adica asa cum ti-a zis Gabi, sa-ti modifici asezarea mobilei si a patului.
In rest....nu stiu sa existe vreo metoda plauzibila de trezit!(ba da...copilul si catelul )
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

nu prea ai ce face...asta tine de bioritmul fiecaruia...eu una, desi nu tb.sa ajung dimineata la servici, ma trezesc de voie la 7...sotul meu, care tb sa ajunga dim.la servici...deabia se extrage dim.din pat...dupa ce suna de 3-4 ori tel.mobil...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Alimentatia joaca un rol ff imp in senzatia de oboseala acuta pe care o avem dim... incearca sa nu maninci seara cum a mai spus cineva si chiar sa elimini din papa ceva din grasimi, prajeliles, din dulciuri.. etc
eu am obs CLAR ca in perioadele cind tin regim ma trezesc si dim muuuult mai usor si mai usoara si ma simt muuult mai bine intreaga zi! Succes!

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cred ca probleme mai mari la trezit ca mine nu are nimeni.Pot sta noaptea oricat, dar dimineata-jale.Chiar daca ma culc seara la 89 cu mitzu,dimineata sunt in coma de somn.Pe mine ma trezeste sotul meu in fiecare dimineata,cu eforturi...cateodata el cred ca-s treaz si pleaca la serviciu si eu doooorm si apoi nici nu tin minte ca am vorbit cu el.Acu vreo jumate de an ma trezea puiul,imi deschidea ochiii cu degetelele,imi aducea papucii,tragea plapuma de pe mine...apoi s-a smecherit si iese tiptil din camera sa aiba liniste la calculator
Efectiv simt ca sunt in transa,cateodata visez ceva,atat de real de nu ma pot smulge din somn...nu stiu ce o sa fac cand o sa incep a lucrez.
Cand eram copil eram exact la fel,plangeam de somn dimineata si in ultima instanta tata imi aprindea lumina,am ramas cu sechele cred:) ca am jurat ca n-o sa fac niciodata asta copilului meu...in ultimul timp doarme si marc cam pana pe la 8-8 jumate si trebuie sa-l trezesc de mers la gradi(eu am desteptarea la 7 jumate,sa apuc sa ma trezesc de tot) si tot timpul il trezesc frumos si soft:) si incepe ziua de obicei razand.Dureaza si la el,ca e un barbatzel cu figuri si imi intoarce fundul,se ascunde sub patuara...si vai cat de bine il inteleg,chiar daca ne grabim rau!!!!
Eu cred ca esti sau nu matinal....nu zic ca nu se poate forma,daca te duci la servicu 20 de ani de la 6-7...o faci si pe asta,dar fericit nu esti in veci!

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

eu cand trebuie sa ma trezesc devreme si nu am chef , in loc sa ma chinuiesc cu " inca 5 minute" care nu e mai mult chin decat placere, sar imediat in picioare si in 30 de secunde sunt sub dus unde imi trece somnul. asa ca imi reduc " durerea" la 1 minut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

Shi eu am probleme cu somnul... Indiferent la cat dorm seara... sau la act ma trezesc dimineatza, tot ash mai dormi. Chiar am avut o discutie dimineatza cu sora mea... Era super ofticata ca mie imi suna ceasul incepand cu ora 6 jumate din 10 in 10 minute. Nu intelege de ce nu-l pun sa sune o singura data la ora 7... Nush nici eu! dar parac alea 10 min... asha mult conteaza. Se intampla sambata...sa nu mer la munca... Si ma trezesc in jur de ora 12... si tot somn mi-e... Seara nu mananc... Grasimi si dulciuri aproape deloc. Deci nu cred ca are a face cu alimentatzia. PUR SHI SIMPLU IMI PLACE LA NEBUNIE SA DORM!!! Vorba aia... cu cat dormi mai mult, cu atata ai dormi mai mult!

Urmeaza sa ma mut cu puiu meu. Pentru el, ii o adevarata aventura sa incerce sa ma trezeasca dimineatza... Si-i o adevarata distractie sa povesteasca cu mine seara in timp ce adorm. Orice-mi spune, pe diminatza nu mai tzin minte. Zice ca-i cel mai bun moment sa-mi dea vesti proaste!! Pe dimineatza uit, iar el ii linistit ca mi-o spus

Nunta noastra
Marturii

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Nu cred ca se pot face multe in asemenea situatii...Problemele astea apar din cauza bioritmului...Si eu sunt la fel. Sunt in stare sa muncesc indiferent daca e vorba de lucrat ceva la PC sau de facut curatenie generala pana la 2-3 , dar dimineata lasa-ma sa dorm macar pana la 9-10 !
Singura solutie pe care am gasit-o deocamdata e sa-mi programez intalnirile si treburile dupa ora 10. Problema e ca nu se poate intotdeauna...
Pana aflu vreun remediu , singura solutie e un dus cat mai rece si o cafea cu lapte si...gata! Sunt pregatita pt. a face fata provocarilor zilei !

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Si eu am o problema de asta, dorm de rup...dorm de placere, dorm si dupa amiaza si dorm pina tirziu dimineata..daca ma las in voia valului...
Dar... "de-acus' s-a ispravit"...mi-am facut un calcul si mi-am dat seama ca imi pierd foarte mult din viata dormind, privind in ansamblu.
Asa ca m-am motivat puternic si am inceput sa ma trezesc la 6 dimineata, fac un efort considerabil dar cind ma gindesc ca primesc un bonus de 4-5 ore pe zi ( ca de obicei ma trezeam la 10, 11...) si calculez ca sint la un loc macar cit o zi pe saptamina, patru pe luna, 48 pe an...ma cuprinde bucuria si sar repede din pat ca sa traiesc clipa!!! Oricum e chestie de obisnuinta, pina la urma.
Incercatzi si voi, poate tzine!!!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput