Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 9
felicia74 spune:
negaracristina eu ii pun in linguritza 3 picaturi, astfel incat chiar daca ramane in linguritza tot ia doza necesara.
crissy77 spune:
3 picaturi Vigantol? Oare daca ia mai mult de 2 pic. nu pateste nimic? Mie mi-a spus cineva ca ar fi toxic...
Cristina Negara cu BB Elise-Stefania, 3400 g
3 Decembrie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/negarafanus/my_photos
catutza spune:
Eu vigantolul il dau direct in gurita,ca din lingurita il da afara.
Felicia , si la noi e tati racit,dar sta in dormitor si noi in sufragerie si daca vine la noi vine doar cu masca chirurgicala (a cumparat de la farmacie).E mai bine asa dacat sa raceasca si fata,si asa are mucisori.
Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)
lordra spune:
Cristina N., eu ii dau Darei, la recomandarea pediatrei, 3 picaturi de vigantol (are fontanela cam mare, inca), deci nici pomeneala de toxicitate. Sunt si bebei care iau 4-6 picaturi, daca dau semne de rahitism.
Ei ii dau vigantolul cu lapte de-al meu. Dupa ce il torn in guritza, mai torn niste picaturi de lapte in linguritza, ca sa mai adun si restul de ulei ramas p-acolo. Fac operatiunea asta pana se curatza linguritza.
Bai, pe mine ma enerveaza calciul ala sirop, ca e dulce ca dracu'. O s-o invatz p-asta mica cu kestii dulci si nu-mi place. Voi cum va impacatzi cu el?
lordra spune:
Lavi, mi-am cumparat si io Libero. Is meseriashe rau....mult mai bune decat Pampers.
Anda, coprocultura se face relativ ushor. I-am mai scris si Dienutzei despre asta. Te duci la Cantacuzino, iei de acolo un recipient special pt. asta, ii pui caca acolo cu linguritza existenta in recipient, pui flaconul la frigider in caz ca iei proba de cu seara si, a 2-a zi dimineatza, pe la 7.30-8.00 il duci la institut. In cateva zile itzi dau rezultatul. IO zic sa-i faci coprocultura, sa fii tu sigura ce Nikita-ti e ok. Hai te
cristinamh spune:
recipiente pt analize, gen coprocultura, urocultura sau altele se gasesc si in farmacie. 1-2 lei, ceva de genul asta...
vigantolul se picura direct in gurita. tocmai pt a pastra candtitatea corect. nu are nici un gust, e doar putin uleios, nu vad de ce nu le puneti direct in gurita... dar ma rog, s=a mai discutat, fiecare face cum crede.
gustul dulce... pai toate medicamentele pt copii au acum gust dulce. ca e facut cu e-uri gustul respectiv, asta e. cred ca mai important e sa-l inghita copilul cu placere decat sa-l fugaresti cu lingurita, mai ales cand trebuie respectata o anumita doza... i-o inca n-am uitat ce gust oribil avea ampicilina dizolvata in lingurita. dar poti opta oricand pentru varianta curata, calciu la fiola, pe care sa i-l bagi pe gat...
cu gustul dulce, ce vrei sa eviti? n-o sa-i dai miere pt ca e dulce? n-o sa-i dai ciocolata? nu tu prajituri, nimic?? cred ca mai important e sa eviti excesele decat sa interzici cu desavarsire... mai bine ii dau o singura bucatica mica de ciocolata pe zi decat sa-i dau la sf de saptamana una intreaga...
si daca o sa-i placa ceaiul dulce care e problema? il indulcesc cu miere, nu cu zahar. sau alti indulcitori... dar asta e parerea mea, dupa ce am aplicat la sange regula cu "nimic dulce". ca urmare, andrei nu bea ceai, indulcit/neindulcit, nu manaca miere, gem, sau altele asemenea. nu-i dau bomboane, jeleuri, dropsuri, primeste doar ciocolata, cate o bucatica mica zilnic, daca cere el. si doar ciocolata simpla, nu cu crema. mai manaca napolitane, ca l-au invatat finii mei, dar nu cere.
asa ca la iris o sa aplic regula, dar cu moderatie. sa stie si ce-i ala dulce, ca nu e capat de tara...
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
catutza spune:
Fetelor,tot scrieti de Exluton,ce e? Anticonceptionale? Cum le luati?Fara sa va zica doctorul?Mie mi-a venit iar CM si vreau sa merg sa vad ce fac...pastile...sterilet ca trebuie sa fac ceva.Eu pana sa raman gravida am luat 4 ani "Logest",m-am inteles bine cu ele mai ales ca aveam siguranta ca nu raman gravida.
Catutza si Bianca-Maria
felicia74 spune:
silvia am uitat sa-ti multumesc ptr raspunsuri!
Deci, cum e cu cafeaua decaf, e toxica sau nu? Ca eu numai din asta beau. Acum dupa renuntarea la Baby Drink, la 3 picaturi de vigantol, sa nu-mi spuneti ca si decaf nu mai am voie! Cum Dumnezeu fac numai tampenii, mai?
Catutza bine faci! La noi e cam tarziu ptr masca
teo_banu spune:
Pentru cine vrea si are ambitie, sa incerce cura asta de slabire. La mine a functionat si inca functioneaza, prima data cand am tinut-o am slabit 8-9kg. Nu se repeta cura decat dupa un interval de sase luni. Sunt multumita pentru ca dupa cura am reusit sa ma mentin, ceea ce nu pot spune despre alte cure(si credeti-ma ca am incercat muuulte).
Iata cura:
perioada I: 12 zile - 4-5 mese pe zi, carne si mezeluri de orice fel si orice cantitate; 1 ou fiert tare; 100g branza fermentata-cascaval, branza topita, telemea, branza burduf.
perioada II: 12 zile - (3mese pe zi si intre mese fructe) legume (faramazare, porumb, cartofi, fasole, sfecla rosie); fructe (farabanane, pere, prune, nuci, alune); lactate (de genul branza de vaci, sana, iaurt, lapte - 500g/zi impartite in 3 mese)
perioada III: 12 zile - 300 gr branza de vaci; 2 oua fierte tari; legume impartite in trei mese
perioada IV: 12 zile - (3mese pe zi, intercalat 2 mese fructe)
dimineata - legume + lactate
pranz - legume + carne slaba
cina - legume + lactate
Intre mese fructe 500g/zi
Se ia in fiecare zi cate o pastile de Calciu si Magneziu, iar in zilele 3,6,9,12 o pastile de Furosemid (sau Nefrix - e mai putin tare) si un Aspacardin (mentine tonusul muschiului inimii).
OBLIGATORIU - APA PLATA 2 L/ZI
tEO SI BB sTEFANIA iULIA
lordra spune:
Horno, nu vreau s-o obisnuiesc de foarte mica pe Dara-mi cu chestii dulci pt. simplul motiv ca vreau sa-si ia zaharul necesar din fructe si nu din dulciuri preparate. Nu vreau sa-i dau bomboane, jeleuri, prajituri si alte dracii d-astea. Io am crescut cu prajituri si nu-mi place ca a fost asha. Vreau s-o obisnuiesc cu fructe de foarte mica, mai ales ca noi doi suntem mari devoratori de asha ceva. Barbate-miu a crescut fara bomboane si prajituri, ci doar cu fructe mancate direct din copac si, crede-ma, plesneshte de sanatate si este intr-o forma fizica excelenta. Si nici n-a resimtzit vreodata vreo nevoie sa manance dulciuri, asta de cand se stie. Deci, se poate si fara ele. Depinde doar cum esti crescut.