Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 8
cristinamh spune:
ne-am trezit si noi, si am inceput cu munca... ca de, erau date noi pentru tabel. asa observ ca fetele nu se dezmint, sunt harnicute, e aproape gata jumatatea roz de tabel... in timp ce baieteii raman codasi.
avem o mare problema cu mucii la iris. metoda cu stranutatul nu functioneaza mereu, asa ca ajungem si la pompita. pt karvol suntem cam micute. stie cineva ceva despre uleiul de pin?? cum se foloseste, si mai ales daca sub trei luni avem voie.... dimineata e jale, de pe la 5-6 incepe distractia...
eu m-am apucat sa citesc din jurnalul lui andrei. la 4 luni deja bea cam 50 ml suc, mar cu morcov. stiam ca-i dadusem suc dupa 3 luni, dar cantitatea n-o mai tineam minte... poate va ajuta.
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
maria_alexia spune:
'Neata!
Teo, eu una sunt curioasa de cura cu pricina, scrie-ne-o. Dar nu promit nimic, 45 de zile e mult. Deocamdata mi se pare greu sa respect si mini-cura lui Lavi, care e de total bun-simt, dar se pare ca am pofte cat n-am avut toata sarcina! Plus ca acum curg musafirii cu torturi si tarte pe-aici (fain obicei ), cred ca am devorat cel putin 5 in ultima vreme!
Maria & Cristian (22 dec 2005)
corap spune:
bau-bau
intru rapid sa va spun ce mai facem noi si dup-aia o sa citesc, daca mai am timp.
poze incerc sa pun azi, ca data trecuta cand v-am amenintat cu poze noi mi-a cazut netu....
noi ne-am descopererit mana stanga, si ne holbam la ea... mana dreapta - nu. o fi stangaci?
si ieri am fost la sinaia. a fost super-super, si am si mancat la taverna sarbulul, ca bb dormea dus... si l-am si alaptat in masina :)))
azi merg in vizete, asa ca, silvia, nici azi nu iesim impreuna . a... si eu am fost la mall, cu piti, si i-a placut. bine, am fost mai dimineata, in timpul saptamanii, cand nu era plin de lume pe-acolo.
va pupa bau-bau si cu andreias
ma apuc sa cetesc ce-ati mai scris
catutza spune:
Raluca,vecina nesimtita nu a mai venit,cred ca si-a dat seama singura ca nu mi-a suras ideea sa i-l imprumut,mai bine asa.Oricum era cam nesimtita i-am mai imprumutat si aparatul meu foto,ca e digital si ca ea nu are...dar acum nu am bateriile incarcate (asta ii spun cand il cere).Mie nu-mi place sa imprumut lucruri de genul asta ca eu am muncit ca sa le iau si nu-mi place sa mi le terfeleasca altul,daca le stric le stric eu.
Teo , stam bine cu greutatea si inaltimea,eu ma bucur mult ca fata o sa fie inalta (sper sa fie,ca pana acum a luat bine in inaltime).
Si eu ii dau suc de mar cu morcov,cat i-mi iese dintr-un morcov si o jumatate de mar (cam 35-40ml)
Ma duc sa schimb fata si revin ca sunt in urma cu scrisul...
Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)
corap spune:
eu abandonez cu pozele astea... gata, il pun pe gabi sa mi le puna de la servici, ca la mine nu merge -neam. poate reusesc sa pun 1 bucata poza de la botez, cu bb in cristelnita.
c & andrei (14.11.05)
camelia_daniela spune:
Siminaf,Many si Doina FELICITARI PENTRU PUIUTI! Sa fie sanatosi si norocosi!!!
Silvia, Maria_Alexia, Cristina va multumesc pentru sfaturi!!! O sa l pun in practica si va dau de stire!!! SPER DIN TOT SUFLETUL SA FUNCTIONEZE ... PENTRU CA SIMT CA O IAU PE ARATURA! Si cel mai rau ma doare faptul ca ma enervez pe ea in momentele alea, cu toate ca nu are micuta nici o vina.
Acum am reusit sa adormim si nu stiu cat o sa tina. Sunt in dubii, nu stiu daca sa o scot un picut la aer - mai vedem!
Va pup pe toate si va doresc o duminica linistita !
Camelia
ALEXANDRA DARIA
http://b1.lilypie.com/9BDXp2.png
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
"Bitter are the tears of a child: Sweeten them./ Deep are the thoughts of a child: Quiet them./ Sharp is the grief of a child: Take it from him./ Soft is the heart of a child: Do not harden it."
- Pamela Glenconner
lordra spune:
Articol interesant pt. mamicile care inca mai alapteaza doar la sān:
Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, Promovarea alaptarii
Copii alimentati la san primesc suficienta apa din laptele matern. Acesta contine apa in proportie de aproximativ 90%.
- Administrarea de apa sugarilor creste riscul de infectie prin posibilitatea introducerii unor germeni patogeni. Contaminarea poate veni direct din apa sau de la ustensilele folosite (biberon, cana, lingura). Copiii care nu sunt alimentati exclusiv la san se imbolnavesc in proportie mai mare. Numai apa continuta in laptele matern este suficient de pura.
- Daca dam copilului apa, starea lui de nutritie va fi mai putin buna decat ar putea fi. Stomacul sugarului este mic. Atunci cand i se da apa, copilul nu mai poate consuma la fel de mult lapte si astfel va primi mai putina energie si mai putini nutrienti.
- Daca sugarul primeste apa, el nu va primi suficienti anticorpi. Laptele matern contine agenti antibacterieni si antivirali si actioneaza ca prima vaccinare a copilului. Daca apa inlocuieste laptele de mama, copilul nu va putea beneficia de maxima protectie impotriva bolilor.
- Secretia lactata a mamei poate diminua. Ea depinde in principal de solicitarea copilului. Daca dam copilului apa si mai putin sa suga, mama va incepe sa secrete mai putin lapte.
- Administrarea de apa pericliteaza protectia contraceptiva oferita de alaptarea frecventa, iar mama care da copilului apa nu va fi protejata de o noua sarcina la fel de mult timp cat ar fi putut fi alaptand exclusiv.
- Daca sugarul are o diaree usoara, alaptati mai des. Daca diareea este moderata sau severa, alaptati mai des, dar faceti si rehidratari orale.
NU UITATI:
Un copil normal nu trebuie sa primeasca nimic altceva in afara de laptele matern timp de aproximativ 6 luni. Daca mama crede ca ii este sete copilului, ea insasi trebuie sa bea apa si sa alapteze mai des.
felicia74 spune:
Neata!
Noi am facut-o lata!
Ilinca a reusit sa ia virusi de la tatal sau, care e racit, si acum tuseste ca un fumator inrait.
DR. ne-a prescris Osciloccoccinum, sirop Eurespal, Vit.C natural 5 pic/zi si sirop Calpol contra febrei.
Acum trebuie sa urmarim daca nu cumva ii creste febra, daca kk are mucozitati - deci daca ajung mucii in kk(nu am inteles de ce e periculos sa se imtample asa, poate ma lamuriti voi).
Dar cum arata kk cu mucozitati? Eu nu-mi dau deloc seama.
corap spune:
uauuuuu, mi-a scapat discutia cu cafeaua fara cofeina e mai toxica...
mie imi place cafeaua, adik gustul, nu neaparat cofeina din ea. asa ca momentan bag cate doua cani de decof. Da' dak-i mai bine o ceasca de cu cof., atunci o sa trec pe "regimul" asta.
in alta ordine de idei, lu' puiu nu i-au venit lacrimile. da' nu stiu daca nu cumva e din cauza ca puiu meu nu plange. adica maraie, scartaie, chestii da' nu plange gen "uaaa-uaaa- uaaaaaaaaaaaaa"
bubamara, sa stii ca si eu sunt fan bibe "b-free:. ca zicea coleguta mea de celula felicia ca nu curge prin tetina. pai asta cred ca a fost salvarea mea, ca nu mi-a facut scandal cand i-am dat titi si supliment. si am observat ca nici colici n-a facut cu bibele astea, in comparatie cu aventurile. ca i-am mai dat si cu avent cand mi-era greu sa-i spal gramajoarele de parti componente de la b-free sau nu aveam sterilizate la-ndemana. si imediat a reactionat.
intr-adevar, sunt greu de spalat, dar de acum m-am obisnuit. le spal si cu ochii inchisi.
a... spor la citit HP - eu l-am citit de muuuult, de cand a aparut .
acu' plec. pupici la mamici si la pitici
c & ardei (14.11.05)
am uitat sa va spun: la botez preotul ne-a spus ca andrei si petru au fost frati io una habar n-aveam
crissy77 spune:
Voi cum administrati Vigantolul? Eu ii pun intr-o lingurita ceai si adaug 2 pic. Vigantol. Insa aseara am constatat ca lingurita era unsuroasa, deci din alea 2 picaturi mai ramane ceva si pe lingurita... Sa-i dau picaturile, oare, direct in gurita?
Cristina Negara cu BB Elise-Stefania, 3400 g
3 Decembrie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/negarafanus/my_photos