dupa cauterizare

Fetelor, vreau sa stiu daca mai sunt fete pe acest forum care au facut cauterizare si nu le-au chemat la pansat dupa, nu le-a zis dr. sa puna ovul, antibiotice, spalaturi. As vrea sa-mi spuneti fiecare cam ce tratament ati urmat dupa. Mie mi-a recomandat doar calciu si vitamina C. O fi bine sau nu? Mie mi se pare cam dubios. Totusi este o taietura acolo, sangeraza, daca se infecteaza?
Vreau sa aud neaparat si experientele voastre.
Raspunsuri

Liana30 spune:
ursuletul eu sunt una dinmiile fete care am facut cauterizare,,,,
si mie nu mi s'a dat nici un tratament..vit E si calciu ti le'a dat poate pt ca este organismul tau mai slabit...
si iubita a fost "taietura"..pt ca dupa cauterizare nu mai este "taietura"..pt ca au cicatrizat'o adica au ars'o mai pe romaneste...si nu ar trebui sa mai sangereze...in cazul in care la tine inca mai sangereaza...nu ai spus de cand?...atunci e o problema...
te astept cu mai multe detaliii...
olteanca
Gabitza
"Nimic nu-i imposibil!"

ursuletul spune:
Vineri am facut cauterizarea. Da, la mine inca mai sangereaza desi am aproape o saptamana. Este normal? Merci de raspuns.

cait spune:
Eu am fost la pansament de 4 ori dupa si nu am sangerat deloc.Tratament nu mi-a dat nimic sa iau.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Dianami spune:
Eu am facut acum 2 ani cauterizare, iar tratamentul de dupa a fost urmatorul:
-timp de 10 zile ovule Meclon, 1 pe zi
-20 de zile, in continuare, ovule Cerviron, 1/zi, (reface colul uterin)
-astea 30 de zile am facut in fiecare seara irigatii cu ceai de pelin, 1 pliculet sau 2 lingurite la o cana de apa, inainte de a pune ovulul.
Ovulele se pun seara, la culcare, pt. a avea timp sa actioneze peste noapte. Ziua "curg" cand stai in picioare .
De la cauterizare am mers saptamanal la "pansat", timp de 9 saptamani, cand mai curata pe acolo, aplica betadina si bitter suedez si inca ceva, nu mai stiu exact si ma lasa la un fel de lampa (cu caldura) 10 minute.
Am avut o rana destul de urata, dar doctorita care m-a tratat a fost f. draguta si a stiut ce face, drept dovada colul meu arata ca nou si a facut fata unei nasteri cu brio.
Sanatate!
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia

cipinela spune:
Eu am facut cauterizare si mi-a spus doctorita ca s-ar putea la inceput sa singerez pt. ca a fost rana foarte mare!
Nu mi-a dat nici un tratament iar dupa 6 saptamini m-am dus la control. Precizez ca am inceput sa singerez si chiar am avut si ceva dureri in momentul in care cojita care s-a format acolo, a inceput sa se desprinda, iar singerarea a durat multisor!
Dupa respectabilele 6 saptamini, rana nu era complet inchisa, asa ca mi-a dat niste ovule pe o perioada de inca 10 zile, care au ajutat la formarea tesuturilor.
Eu am intrebat-o daca nu trebuie sa fac spalaturi, sau sa pun acolo ovule, imediat dupa cauterizare si i-a mi-a zis:" 6 saptamini zona respectiva nu ai voie sa o atingi cu nimic!"
Acum ma simt bine! Sanatate multa!

ursuletul spune:
Multumesc pentru raspusuri!
Si mie mi-a zis ca 6 saptamani nu am voie sa ating locul cu nimic dar mi s-a parut ciudat pentru ca tot pe forum pe undeva, am citit ca fetele se duceau des la pansat iar acasa isi puneau si ovule. Se pare ca fiecare doctor are stilul lui de a trata. Sunt mai linistita acum cand vad ca sunt fete care n-au fost la pansat si n-au patit nimic. Oricum, maine ma duc sa cer si parerea altui medic la recomandarea unei prietene.
Sanatate multa tuturor!

cami30 spune:
Si eu am facut anul trecut cauterizare.
Dupa cauterizare mi-a introdus un tampon imbibat in unguent Neopreol care e f bun in cazul arsurilor ( cauterizare cu electrocauter) si apoi am repetat experienta de 2 ori la interval de o saptamana.
Tamponul il tzineam 24 de ore dupa care il scoteam. Nici un fel de alte spalaturi. Dupa 3 saptamani eram ca noua. Am avut interdictie la sex 1 luna ca sa se vindece bine colul.
cami

Elise spune:
Eu am facut cauterizare si mi-au dat ovule...atit.
N-am facut nici un alt tratament dupa.
O luna interdictie...dupa o luna m-am dus la control si mi-au dat "cale libera" la facut bebei.
Elise

mirunatiz spune:
Fetelor, am fost saptamana trecuta la un control de rutina si...tananana...am o rana pe col de toata frumusetea! Culmea, doctorita mi-a recomandat sa NU o cauterizez, sa ma tratez cu ovule (KLION) si cat mai multe spalaturi. A zis ca ea nu-i adepta cauterizarilor, pentru ca exista riscul sa raman cu colul deschis, ceea ce ar presupune probleme la o viitoare sarcina. Cica e mai bine sa o tratez si sa o controlez periodic, poate se cicatrizeaza. Mie mi se pare cusut cu ata alba...voi ce credeti?
Va pup!

Dianami spune:
quote:
Originally posted by mirunatiz
Fetelor, am fost saptamana trecuta la un control de rutina si...tananana...am o rana pe col de toata frumusetea! Culmea, doctorita mi-a recomandat sa NU o cauterizez, sa ma tratez cu ovule (KLION) si cat mai multe spalaturi. A zis ca ea nu-i adepta cauterizarilor, pentru ca exista riscul sa raman cu colul deschis, ceea ce ar presupune probleme la o viitoare sarcina. Cica e mai bine sa o tratez si sa o controlez periodic, poate se cicatrizeaza. Mie mi se pare cusut cu ata alba...voi ce credeti?
Va pup!
Eu te sfatuiesc sa mai ceri parerea unui medic. O eroziune a colului uterin se poate transforma in timp in ceva f. urat. Nu e de glumit.
Iar cauterizarea nu lasa colul deschis, in nici un caz. Asta iti poate confirma orice ginecolog bun.
Sa astepti sa vezi daca se rezolva de la sine nu e deloc cea mai buna alegere.
Trateaz-o cat mai repede si vei scapa de probleme inainte de a fi prea tarziu (eroziunea avanseaza, se poate transforma in displazie, apoi chiar in cancer de col uterin!).
Nu vreau sa te sperii, dar macar mai cere sfatul unui medic.
Sanatate!
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Iulia Anastasia