Cum scapam de obiceiul fumatului??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

eu cred ca depinde numai de tine si de ambitia ta sa nu mai fumezi uite un ex eu la servici fumez dar acasa nu fumez niciodata pt ca pur si simplu nu vreau sa fumez acasa si nu fumez asa ca iti trebuie multa ambitie i-ati bomboane,alune,seminte sa ai ca sa rontai sau mai bine incearca cu plasture antifumat

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu m-am lasat de fumat pt. aproape 5 ani (4 ani si 10 luni) in urma cu aprox. 13 ani, pina acum cam 8 ani. A fost excelent. Apoi a urmat divortul, o munca mai stressanta si... m-am apucat din nou.

In ultimii 2-3 ani fumam oricum foarte putin si numai slabe, si mentolate. Dar, odata ajunsi aici, schimbind tigarile, imi era cam rau: palpitatii, uneori chiar sufocare noaptea si mi-am zis: "ce mama ma-sii, am ajuns pina aici si acum sa dau coltul?!". Asa ca m-am lasat iar. Singura, prin propria vointa! Am deja un an. De abia dupa vreo luna am ramas insarcinata si abia dupa inca vereo 2 luni am aflat acest lucru. Acum sper sa nu ma mai apuc in veci, mai ales dupa cit de rau mi-a fost in sarcina.

Sotul meu rarise si el tigarile, fuma numai pe afara, dar pe mine ma deranja si mirosul de fum din par sau haine (deh, "mofturi" de gravida). Si a tot zis de citeva ori ca s-ar lasa si el. Asa ca am fost la un magazin de produse naturiste, unde aveau si remedii homeopate (poate ati mai citit ca eu tot recomand homeopatia pt. aproape orice). Si, tot cautind acolo, pt. Deiu ceva, pt. mine cu alergiile mele, am dat si peste ceva care sa ajute la... a te lasa de fumat. Si am luat! Desi a costat 15$, a meritat banii, pt. ca... in maxim 5 zile de tratament, sotul meu s-a lasat si el de fumat si de atunci are deja aproape 3 luni si nu mai suporta nici el macar mirosul lasat de alti fumatori in urma lor.

Asa ca acum sintem o fericita familie de nefumatori!

Cine este interesat, ii spun cum se numesc remediile, sigur le gasiti si la farmaciile homeopate din Romania!

Succes pe acest drum!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Buna fetelor. Ieri toata ziua nu am fost la birou. Am stat ore in sir prin salile si pe culoarele tribunalului ( in interes de serviciu, nu personal - Doamne Fereste!!! ) si.... am fumat!!! Nu va pot spune ce suparata am fost pentru asta. Imi venea sa plang si fumam. Aproape ca nu-mi placea dar, o faceam! Astazi nu am facut-o. Uffff!!! Nu se poate asa! Trebuie sa o rup de tot!
Felicitari tuturor care ati reusit!!! Va admir cu atat mai mult cu cat vad ce greu este!!
Eva, Mia, Mira, voi cum stati ??
A, ieri am uitat sa-mi pun plasturele. Acesta a fost "motivul" invocat de mine ca sa o fac... Astazi am avut grija si mi l-am pus. Acum nu simt nici o pofta, nu sunt nici nervoasa dar, ma gandesc cu groaza ca maine incepe week-end-ul si... atatea ore de stat acasa... Macar sa fie vremea frumoasa sa ies cu copilul in parc!!!

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

De ieri nu am mai fumat.
Mi-a fost lene sa cobor dupa tigari si asa am zis ca ar merita sa incerc iarasi sa renunt.
Ma las de fumat si in acelasi timp am inceput dieta 3-3-3 ca o sa ma ingras f. mult.
Ar fi bine sa facem o listuta la inceput cu data si nume de cand ne-am lasat,ce ziceti? Se pricepe cineva?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

laura ... of of

stii ce imi spun acuma cand simt un fumator ca trece pe langa mine ... doamne cum am putut sa fumez si eu atatia ani si sa miros in halul asta, pentru ca spui ce vrei da intra fumul ala in organiscm si prin pori iti iese dupa, toate hainele put , si pielea parca oricat te-ai spala si oricat te-ai parfuma ... asta le tot spun pretenelor mele care mai fumeaza inca, pe majoitatea le-am convins ca sa se lase, dar unele nu vor si basta ...... nu e un motiv destul de bun ... sa mirosi curat, a parfum , mie mi se pare oribil acuma misorusl ala ... doamne nu as mai fuma nici daca m-ai plati si mi-ai da tigarile gratis... asa de bine ma simt .... si cum spuneai am mai multi bani de dat pe cosmetice

incearca cateva zile macar, nu lua tigara drept calmant, este latine inc ap ideea asta, defapt ea nu face nimic, e placebo clar, tu ai impresia ca atunci cand ai probleme si fumezi te calmezi , da nu e adevarat ... asa ti-ai impus tu .... incearca sa iti impui ca nu e bna de nimic, nu are gust bun deloc, iti face rau, te face sa mirosi urat .... pune-i tigarii in spate numai lucruri rele si imposibil sa nu reusesti

ti-am mai spus brusc si dintr-odata, nu azi una, maine una, asa nu faci nimic.

nici macar in localuri care se fumeaza nu mai suport sa merg ... pe cuvant intru in localuri de nefumatori, si inainte doamne ce fraiera am fost sa imi distrug sanatatea cu tigarile alea.

sper ca nu am folosit cuvinte prea grele, ma ierti dar am fost sincera

fa un efort sigur nu are sa iti para rau

ANDANII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eLaura spune:

Salut, tututror!
Vreau si eu sa ma las cumva de nebunia asta a tigarilor. Fumez din liceu, am mai avut tentative, o saptamana-doua, chiar 5-6 luni-cand am pus si 6 kg, incat aveam senzatia ca pleznesc sau ma rostogolesc, nu merg- si am ajuns acum la 6-7 tigari pe zi, mai mult in we cred... Tot in liceu am renuntat la cafea, m-am intoxicat cu un ness foarte tare (invatam pt admitere si beam si noaptea )si nu am mai simtit in veci pofta de cafea sau altele asemenea...daca beau ceva cola sau ciocolata dupa ora 14 fac nopti albe :))
M-am intins, ideea e ca vreau cu tot sufletul sa termin cu ele, am s-o fac dar vreau sa ma ajut cum pot... si-atunci apelez si la voi .
Siminaf imi poti spune, te rog, despre ce remedii e vorba?
Sper s-avem succes!! Sper, deh, speranta e destula :(

Laura, mama lui Catamic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

quote:
Originally posted by laura_dimitris
Eva, Mia, Mira, voi cum stati ??
A, ieri am uitat sa-mi pun plasturele.

Laura, eu stau rauuuuuuuuuu, fumez ca o serpoaica...de unde iei plasture? Ma duc sa iau si eu.

Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)

Winners never quit, quiters never win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Inca ma tin tare pe pozitii si nu am fumat.Foamea am constatat ca e pe sistem nervos si o controlez cu distonocalm,o pastila la 2-3 zile.Vad ca da rezultate extraordinare.
Va tin la curent cu tot ce fac.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona72 spune:

Dragi fumatoare,subscriu si eu la "brusc si dintr-o data".La mine asa a fost dupa peste 12 ani de fumat la greu.Ambitia e totul.Si ideea ca excluzi obisnuitele motivatii(ba ca o fac pentru sanatate,ba pentru copil,ba pentru bani...).Daca esti sanatoasa(vorba vine!),sau daca e copilul la gradinita,sau daca iti vin niste bani mai nemunciti ce faci??? (sunt doar niste exemple).Renunti la fumat pentru ca asa TREBUIE.Scurt si la obiect,fara explicatii.Si esti la o intrecere:tu si tigara.Cine e mai tare? Nu e asa ca ai vrea sa castigi.La inceput doar asa...ca sa castigi.Primele 2-3 saptamani sunt cumplite,cumplite rau,dar pe urma se mai schimba placa:te simti mai bine si deja ai mai castigat una,alta...incepi sa vezi diferenta.Si daca imi permiteti un sfat: cereti ajutorul.Anuntati pe toata lumea ca vreti sa va lasati si ca aveti nevoie de ajutor.Daca va vede cineva ca intindeti mana dupa tigara,sa va dea peste mana,nu este nici o rusine.Rugati-i pe cei din casa sa va sustina,sa sara la "bataie" daca este cazul,rugati-va colegii sa "stea cu ochii pe voi",rugati-va prietenii sa zica NUUU cand intinedeti mana.Poate se prinde...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Scuze ca n-am mai intrat aici, va spun si de remedii. Am fost prea ravasita de moartea Andreei si pur si simplu nu am mai putut intra pe DC, ca plingeam!!!

Deci, revenind la remedii: plasturii sau guma cu nicotina nu sint un mod efectiv de a te lasa de fumat, ca doar inlocuiesti o nicotina cu alta, chiar daca mai putina.

Remediile homeopate se numesc:

Lobelia inflata - 6C
Nux vomica - 30C

Cifrele sint potentzele remediilor, spuneti asa la farmacie si vor sti ei ce inseamna.
Se ia asa: de cite ori simtiti nevoia de o tigara, luati cite 5 pilulitze din alea. Dar chiar de cite ori simtiti nevoia! Nu trisati, sa amestecati si tigari, ca e pacat! Oricum, dupa primele citeva doze, nevoia va scadea. Al doilea remediu este special pt. iritabilitate sau dorinta excesiva de a minca, care la unii apar cind se lasa de fumat, fie impreuna, fie separat (adica doar iritabilitatea sau doar nevoia de a minca). La fel, se iau cite 5 pilule cind simtiti nevoia de a rontzai ceva sau cind va paleste iritabilitatea specifica sevrajului. Sotul meu chiar nu a avut nevoie sa foloseaasca al doilea remediu! Depinde si de organism, probabil, sau si de vointa fiecaruia. Desi, daca avea destula vointa, se lasa ca si mine, fara nici un fel de ajutor.

Cum se iau pilulele: cel mai bine nu se ating cu mina, se iau in capacelul tubuletului sau intr-o lingurita de preferat de plastic, nu metalica. Se baga in guritza si se tin pe limba sau se plimba prin gura sau se sug pina dispar. Nu se inghit pur si simplu. Fiti fara grija, nu au nici un gust.

Mult succes tuturor!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput