Cum scapam de obiceiul fumatului??
Raspunsuri - Pagina 2
cornelianeli spune:
mi-as dori sa reusesc sa ma las de fumat....de cateva zile fumez mai putin-5-6 tigari/zi de la un pachet
in schimb mananc...as manca continuu

pupici
Raza de soare spune:
Eu nu sunt fumatoare; teoretic nu am ce sfat sa dau.
Practic, pot da un exemplu: cumnatul meu, fumator inrait, 2 pachete pe zi. A fumat o data prea mult si i-a fost rau. Si-a zis " gata" si gata a fost. Nu de maine, ci chiar din momentul acela ! Si stand cu sora-mea, care fumeaza ( dar la fel, are perioade cand se lasa ), probabil ca nu i-a fost usor. Dar a avut vointa... si s-a legat nu de sanatatea copilului ( asa cum ar tb sa te gandesti tu, nu sa te razbuni pe el sau pe altii ), pt ca nu au, din pacate, ci de... cei 2 pisoi pe care ii au. S-a legat de orice, doar ca sa nu fumeze. Si gata, are 4 ani de cand n-a mai pus gura pe "iarba
"; nici nu mai suporta sa stea undeva unde se fumeaza. Si zilnic incearca sa-mi convinga sora sa se lase...
Totul e sa vrei ! Plasturii si mestecatul nu stiu caror chestii nu ajuta. Vointa, da ! Si un motiv bun. In cazul tau: bebele ! Gandeste-te, oriunde ai fi, ca e si bebe acolo si ca nu-i place fumul.
Mult noroc !
Raza de soare
Pana-mi fac cont, aici ma puteti vedea, la proba finala:
http://community.webshots.com/user/mokosistaf
EVA-DATA spune:
laura,te inteleg si sunt alaturi de tine.Am fumat de la 22ani,cu intreruperile de 2ani pt.primul copil,apoi inca 2ani pt.al doilea.Anturajul de la servici ma ucide, imi doresc neaparat sa fumez si eu.Acasa,mai rar,sambata si duminica cate 2,max.4tigari pe zi.Insa...cum niciodata nu-i prea tarziu(sa te lasi de fumat),de duminica m-am imbolnavit,m-am racit groaznic,cum eu am probleme si cu sinuzita,nu imi trece,se agraveaza.De duminica nu am mai fumat,am stat acasa,dar de maine va incepe greul,ca ma duc la servici.
In schimb,tot caut sa-mi reprim pofta de a trage un fum rontaind biscuiti cu ciocolata,bomboane,snacksuri,batoane cu caramel,stiu ca ma voi ingrasa cum am mai patit-o si altadata,insa ma voi stradui dupa aceea sa slabesc.Nu poti face doua lucruri in acelasi timp.
Laura,te tin la curent cum va fi maine la servici.
eva
alinaxeni spune:
Intra pe www.fumat.ro.
Acolo poti completa un formular si ti se trimite prin mail, zilnic, un curs de renuntare la fumat.Cred ca e f. eficient.
Bafta multa.
alina
mira_m spune:
Si eu vreau sa ma las dar nu a tine decat pana seara cand merg si-mi cumpar tigari.
In perioada cat am stat acasa a fost si mai aiurea, s-a accentuat viciul.
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
& minunea mea
( mai 2004) 
EVA-DATA spune:
a mai trecut o zi fara nici o tigara,a trecut greu,insa duminica va fi o saptamina,duminica viitoare doua si ..tot asa...
Azi am facut cornulete cu copiii,daca te implici in multe activitati care sa nu-ti mai dea ragaz sa te gandesti cum ar fi sa fumezi...poate uiti cum e.
eva
Vezi stanci,cativa pescarusi,niste valuri si ai impresia ca ai inteles marea.
gabi_j spune:
Eva, felicitari!!! Dpdv al fizicului e important sa treci de a treia 'duminica', dupa aia corpul nu iti va mai cere nicotina, si va fi mai usor sa te abtii. De fapt, depinde mult de psihic. Eu m-am lasat de o luna si 2 zile, si de vreo 2 saptamani nici nu m-am mai gandit la tigari.
Cand simti ca mori daca nu aprinzi o tigara in secunda urmatoare, zi ca: NU NU NU!!! Nici de-al dracului! (scuze pt limbaj). Eu asa am facut, si nu am luat-o ca pe o abitie (urasc cuvantul asta - maica-mea zicea mereu ca nu am ambitie) ci ca pe o INCAPATANARE de genu': cine-i mai tare? ha?! hai sa vedem!!
Cam asa am procedat eu.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
mariussimiuc spune:
Eu m-am lasat de fumat atunci cand am aflat ca sunt insarcinata si de atunci n-am mai fumat deloc,se fac acus 2 ani.Cu toate ca am fumat mai mult de 10 ani nu eram o inraita,fumam de placere chiar daca se mai intampla sa ajung si la un pachet pe zi sau de nervi sau de plictiseala.Nu voiam sa ma las pentru ca asteptam sa am un motiv bine intemeiat ca sa fac asta.Si pana la urma l-am avut.
Pana la urma,totul e chestie de vointa si de autosugestie.Nu va tine niciodata faza cu am sa incerc sa fumez mai putin si asa ma las.Trebuie doar sa stabilesti o zi si sa spui "de azi gata".Si gata sa fie!
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
ange spune:
si eu am renuntat la tigari tot cand am ramas insarcinata.
apoi m-am apucat din nou...
iarasi am ramas insarcinat,iarasi m-am lasat...iarasi m-am apucat...
de aproape un an de zile am renuntat de tot la ele.Asta pt. ca am aflat ca sunt suspecta de o boala grava...
De atunci de frica nu pun tigara in gura.Si am fumat ca un turc.Chiar foarte mult si ani buni.
Parerea mea este ca trebuie sa ai ambitie multa sau probabil sa fi "motivata" ca mine ceea ce nici vorba sa-ti doresc.
felicitari si continua
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
corinadana spune:
Si eu m am lasat de fumat cand am ramas insarcinata. Inainte fumasem 14 ani. Si 9 luni bb in burta apoi 6 luni de alaptat apoi inca 5.6 ani ca sa nu mi afum copilul sa nu i miroase urat cand ma apropii de ea si uite ca s a adunat!
Si mi am dat seama ce fraiera am fost 14 ani!!!Mi am cheltuit si banii aiurea, mi am incarcat si tenul, mi am afumat si plamanii!!
Acum sunt happy!
Iti trebuie doar vointa! ATAT!
Corinadana mama de Raluca