"frumos...de sa ma doara sufletul..."

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Pai......exista un subiect cu "poeti dragi si opere nemuritoare",haideti acolo cu operele iar aici,doar sa vorbim despre ceea ce este atit de frumos de......sa ne doara sufletul!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Mergi la inceput

Pavarotti

Mergi la inceput

Impresionismul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Unul din ultimele filme care m-au impresionat pana la lacrimi a fost It's a Wonderful Life. Din cand in cand fiecare din noi ar trebui sa se gandeasca si sa isi dea seama cum ar fi lumea fara noi.

Si aproape de fiecare data ma uimeste balada lui Meat Loaf, I'd Do Anything for Love. E multa pasiune acolo, iar cand am vazut un clip cu o varianta live am plans. Trebuie sa am o anumita dispozitie ca sa fiu in stare sa il urmaresc din nou.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Wish you were here...-Pink Floyd
Nu pot reproduce melodia aici dar scriu macar versurile:

So, so you think you can tell
Heaven from Hell,
Blue skys from pain.
Can you tell a green field
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?

And did they get you to trade
Your heros for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change?
And did you exchange
A walk on park in the war
For a lead role in a cage?

How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls
Swimming in a fish bowl,
Year after year,
Running over the same old ground.
What have we found?
The same old fears.
Wish you were here.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

De cite ori
grijuliu
imi leg genele
de degetele picioarelor
o pasare vine
si-mi scobeste în scindura pieptului.

Sunt o chitara
in care muzica se intoarce.
(Savatie Bastovoi)

Cel care furnizeaza altuia un gind constructiv, l-a imbogatit pe vecie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Pai ... voi m-ati facut sa pling, pt ca tot ce spuneti voi aici e "frumos ... de sa ma doara sufletul ..." ! Si filmele de care pomeniti, si cartile, si poeziile, si muzica ... E drept ca rar mai am parte de astfel de momente, pt ca filme bune sunt rare si carti din pacate nu mai apuc sa citesc ...

Daca stau sa ma gindesc la filme: Pacientul englez (la asta chiar am plins), Lista lui Schindler (si la asta am plins), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (cu Jim Carrey si Kate Winslet, scuze ca nu stiu titlul in romana; n-am plins, dar mi s-a parut un film de exceptie), Ultimul mohican (as putea vedea filmul asta intruna, de fiecare data mi se pare la fel de intens).

In general nu-mi plac filmele siropoase, gen Titanic, ci filmele care comunica un sentiment intens fara a fi totusi centrate pe el. Un alt film excelent mi s-a parut 1900 (despre un pianist care toata viata a trait la bordul unui vas); si Vioara rosie, si Legendele Toamnei ... si cite si mai cite! Pina la urma nu sunt chiar asa putine :)

Ca muzica, in general operele lui Verdi ma impresioneaza, Traviata in special. Si melodia lui Ciprian Prombescu (spre rusinea mea nu stiu cum se cheama), care este atit de trista incit imi dau lacrimile numai cind ma gindesc la ea (si pe care o cinta un baiat la vioara prin blocuri, sa mai faca si el rost de-un ban). Despre Ruga pt parinti a lui Hrusca nici nu mai vorbesc, nu pot s-o ascult, mi se pare sfisietoare!

Despre carti ... trebuie sa-mi aduc aminte din copilarie: La rascruce de vinturi, Pe aripile vintului (mi-a placut si filmul, dar mai mult cartea), majoritatea cartilor lui Alexandre Dumas, pe care le stiam pe dinafara ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

quote:
Originally posted by adrienne12
Ultimul film f. bun vazut este “Invazia Barbara” un film canadian f. bun, despre care ma mir sincer ca nu a fost nominalizat pt. Oscar.

Scuze, d-abia astazi am vazut subiectul...

Adrienne, "Les Invasions barbares" a si castigat Oscarul la "Best Foreign Language Film" in 2004.

Cauta si "Le Déclin de l'empire américain", aparut in '86. Invaziile sunt, de fapt, continuarea la Declin.

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

A, si ca sa raspund la subiect, ca intrebarea era "de cind n-ati mai vazut ...", de relativ recent, adica de marti. Am vazut intimplator pe Antena 1 prima parte din "Praf de pusca, tradare si complot", o coproductie romano-englezeasca despre Maria, regina Scotiei, si mi-a placut. Nu pot sa zic ca m-a impresionat pina la lacrimi, dar mi-a lasat oricum o impresie puternica (am si deschis un topic despre asta, poate ma ajuta cineva sa-l gasesc, ca nu l-am vazut de la inceput).

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput