"frumos...de sa ma doara sufletul..."

"frumos...de sa ma doara sufletul..." | Autor: daniela_b

Link direct la acest mesaj

De cind nu ati mai vazut, citit sau auzit ceva ...de sa va doara sufletul?
Ca sa intelegeti mai bine ce vreau eu la subiectul asta sa aflu de la voi:...am vazut un film chinezesc, "Vioara". M-a rupt in doua, mi s-a pus un nod in stomac, ma durea inima si cred ca am plins vreo douazeci de minute dupa ce s-a terminat filmul. Iar eu pling o data pe an ( ceea ce e foarte rau, stiu, insa nu ma pot exterioriza cu usurinta ).
In afara de asta, filmul mi-a lasat o stare pe care nu stiu sa o explic. Si nu stiu de ce..ce coarda sensibila mi-o fi atins?
La mine in casa e vesnic abundenta de filme, in afara de clasicul HBO si programele care mai dau cite un film aparte, sotul meu aduce "n" filme pentru DVD, aproape ca m-am saturat sa ma uit la filme, unele ma ating, unele imi plac, unele nu...
Insa asa un impact asupra mea, rar cite un film sa aiba.
La fel am patit cu "Alchimistul", o carte destul de usurica, destul de dragutza sa zicem dar nu iesita din comun. Auzisem despre ea pe la cite o vedeta "la moda", "vai cartea mea preferata e "Alchimistul"... si am incercat sa o gasesc ca sa o citesc dar era inca la inceputul furiei cu Paulo Coehlo si nu se prea gasea, ceea ce ma scotea din sarite. Ca sa nu mai spun ca intrebam pe cite unul care o citise despre ce e vorba in ea si mi se spunea ca ..."lasa citeste-o tu ca eu nu-ti pot explica..".
Asa ca m-am hotarit sa n-o mai citesc decit dupa ce o sa aud despre ea ca e o carte proasta, ceea ce s-a si intimplat ...in ultima vreme toti il criticau pe Coehlo ca e cam ...simplist.
Asa ca eu de-abia acum am citit-o. Si iar m-a durut inima. Nu stiu de ce...dar mi-a smuls lacrimi.
Asa ca sper ca o sa intelegeti ( scuze ca m-am intins prea mult cu explicatiile) ce vreau sa discutam la topicul asta: ce carti, filme sau altceva, v-au facut sa plingeti, sa va doara inima, sa va rascoliti pina in adinc?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

pai se zice ca ccc cele mai bune carti si filme sunt cele care iti lasa asemenea impresii puternice...
pe mine m-a durut sufletul cand am citit "La rascruce de vanturi"

si la altele, dar acum nu-mi amintesc, daca imi amintesc revin.

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Cam de un an.
Florin Piersic avea o emisiue pe TVR2 unde invita diversi artisti la povesti.Intr-o seara,nu mai stiu pe cine avea invitat,dar el a recitat cateva poezii si cateva replici din filmele lui de am ramas cu gura cascata si mi s-a facut pielea de gaina.
Eu nu sunt o mare sensibila din firea mea si nici poezia nu prea m-a inspirat dar in seara aceea mi-a atins o coarda sensibila in suflet.Atunci am simtit un soi de fericire care o gasesti numai in cultura,poezie,arta.A fost o experienta foarte placuta.
Pacat ca nu mai exista acea emisiune.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by alinaxeni

Cam de un an.
Florin Piersic avea o emisiue pe TVR2 unde invita diversi artisti la povesti.Intr-o seara,nu mai stiu pe cine avea invitat,dar el a recitat cateva poezii si cateva replici din filmele lui de am ramas cu gura cascata si mi s-a facut pielea de gaina.
Eu nu sunt o mare sensibila din firea mea si nici poezia nu prea m-a inspirat dar in seara aceea mi-a atins o coarda sensibila in suflet.Atunci am simtit un soi de fericire care o gasesti numai in cultura,poezie,arta.A fost o experienta foarte placuta.
Pacat ca nu mai exista acea emisiune.

alina

aah, ai dreptate, stiu bine despre ce spui... si mi-ai reamintit si ca atunci cind Florin Piersic recita "Ruga pentru parinti", eu trebuie sa plec, sa ma ascund in baie sa pling, nu-l pot asculta, e sfisietor, poezia in sine e sfisietoare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

"Ruga pentru parinti"... eu aveam melodia lui Hrusca, pe care nu am putut-o asculta vreodata de la cap la coada. Am si sters-o din computer, ca daca din greseala o auzeam, imi dadeau lacrimile.
Filmul care m-a facut sa plang... desi eu nu plang la filme. Singurul film care m-a facut sa plang in ultimii 10 ani sau mai bine a fost "Million dolar baby". Super film, foarte sensibil, o poveste foarte trista.

Winners don't quit; quitters don't win.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Cel mai tare m-a impresionat filmul "pe aripile vantului" ...Am multe maxime a la Scarlett O*hara.

Iar Ruga pt parinti nu vreau sa o aud , ca plang mereu, mai ales ca nu mai am parinti in viata.

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea, te referi cumva la filmul “Red Violin” cu o vioara care a supravietuit secole? Ca sa raspund strict la intrebare, am ajuns la o virsta la care am realizat ca sint prea batrina incit sa-mi permit sa citesc/vizionez carti/filme proaste. Prin urmare tot ce citesc/vad caut sa fie de buna calitate si aproape intotdeauna ma impresioneaza, asa cum spui tu. Ultimul film f. bun vazut este “Invazia Barbara” un film canadian f. bun, despre care ma mir sincer ca nu a fost nominalizat pt. Oscar. Ca si carte, o sa rizi, dar am recitit Ultima Nopte de Dragoste si Intiia de razboi. Citita la 25 ani de la terminarea liceului, cind era lectura obligatorie, mi s-a parut exceptionala, de la descirerea atmosferei frivole a lumii bune inainte de razboi pina la descrierea razboiului. M-a urmarit zile intregi descrierea unei ambuscade, a soldatilor cu bocanci cu talpa de carton… Inainte de asta ca film as mentiona "Arca Ruseasca" a lui Sokurov si "Sarbatoarea tapului" de Llosa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

de 2 zile mi-am luat inima in dinti si citesc un caiet cu copertile verde-mar care a apartinut unui foarte bun prieten, este atat de fascinant ca parca nu-l pot lasa din mana...azi de exemplu, m-am cuibarit pe canapea , langa fii mea care se uita la dvd-ul cu "doamna si vagabondul" si citeam cu o pofta de viatza, cum rar ma bantuie pe mine...este captivant, imi este dedicat mie si mai mult arata o latura a vietzii plina de savoare cum rareori avem curajul sa o infatisam...se intinde pe durata unui an, an in care am fost cei mai buni prieteni si este in engleza, very challenging for me sa-mi pot trezi subtilitatile sufletului intr-o limba in care nu gandesc, dar vorbesc.

cert este ca titlul subiectului daniela b descrie perfect starea mea de 2 zile "frumos...de sa ma doara sufletul..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

adrienne, nu ma refer la "Red violin" ci la un film chinezesc extrem de emotionant despre dragostea si sacrificiul unui om pentru un copil pe care l-a gasit intimplator, impreuna cu o vioara.
A fost pe HBO si nu stiu sigur daca se numeste "Vioara" pentru ca am ratat inceputul.
As dori sa-l caut pe DVD dar ma indoiesc ca l-as gasi, putine filme chinezesti am descoperit printre titluri..

P.S. Nici eu nu pot asculta "Ruga pentru parinti" cintata de Hrusca, ma doboara pur si simplu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Eu plang de fiecare data cand vad Doctor Jivago, l-am vazut de nenumarate ori pe caseta l-am urmarit de cate ori a fost la tv, si ma doare sufletul de cate ori imi amintesc povestea filmului,pentru ca este o poveste de dragoste pana la urma[

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

N-am pland la nici o piesa de teatru,citind o carte sau vreo emisiune tv.
In schimb am plans la 2 filme....A Walk To Remember si If Only

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput