Mamici de iulie - august 2006 (18)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

si mai am o problemuta: de vreo 2 sapt am junghiuri in spate, ca si cand stai in curent...aici am din tara Fastul Gel...dar scrie ca treb sa intrebi doctorul daca vrei sa-l folosesti...eu sincer m-am dat cu f putin de vreo 3 ori, in restul zilelor am rezistat asa...

Credeti ca e ok cu Fastum Gel ? si de la ce oare sa fie ? ca in curent nu prea stiu sa fi stat...ma doare in spate cam la nivelul plamanilor ...

multumesc,
miti 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana81 spune:

Buna fetele! Am sa va dau o veste minunata! Cred ca misca bebe al meu. Simt ca niste falfaieli si maicamea zice ca incepe sa miste. Nu stiu daca chiar misca avand in vedere ca este prima sarcina, dar ma bucur. Oricum este un semntiment minunat cand misca copilul. Voi simtiti asemenea chestii? Si cand stau intr-o pozitie mai nasoala mai ales daca ma chircesc simt cum parca imi tremura muschii burtii si daca revin la o pozitie normala imi trece. De aceea cred ca misca bebeul meu scump.
Sa va mai spun ceva sunt f. emotionata pentru ca peste o saptamana merg la o alta eco. Sper sa poata vedea si mami ce sexos arata bebe al ei . Apropo curiozitatea este si mai mare datorita faptului ca toate babele care mi-au facut tot felul de babisme mi-a iesit baiat si pe net din toate testele a iesit fetita. Oare ce o fi? Parca nu mai am rabdarica. A promis si tati ca isi face timp si vine la eco ca m-am programat la Herghelegiu la 14.30 si tb sa plece de la munca.
Atunci cand imi face eco o sa mi se faca si TT. Sincer eu nu ma probleme si nu imi este deloc frica sunt sigura ca rezultatele vor iesi bine. Nu cred ca daca ar fi o analiza pe care va trebui sa o fac eu as zice ca nu o fac decat daca chiar as stii ca am probleme. Si oricum orice analiza vad ca imi confirma ca nu voi avea nici o problema.
Va pup si va urez o jumatate de weekend ce a ramas cat mai frumos.

Ioana 15+

http://community.webshots.com/album/450163392pPiNoV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

miti 2004 si mie mi-au sangerat gingiile la inceputul sarcinii si dentistul mi-a zis ca este cel mai probabil o gingivita de sarcina, din cauza concentratiei de hormoni etc. Solutia lui a fost sa ma spal cu mai multa putere pe dinti chiar daca o sa imi sangereze si mai tare. Eu asa am facut si in doua zile am scapat de sangerari dar ma si spal mai cu putere pe dinti de atunci. Dureri de spate am si eu, la mine trec daca schimb pozitia, daca ma plimb un pic sau daca ma intind fie pe pat sau chiar pe podea.

Mitza, 15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Letitzia, foarte bine ca ai avut curajul sa faci cerclaj, asa o sa stai mult mai linistita. Eu vroiam sa te intreb ceva. Stii cumva pana la cate saptamani se poate face cerclajul? Ca eu sunt in saptamana 20 si de vreo citeva zile tot am contractii. Nu sunt dureroase, dar oricum, mi se intareste burta de citeva ori pe zi, timp de citeva secunde, si sunt f.f. speriata. Am fost la dr., care mi-a zis ca e totul OK si sa stau linistita. Adica colul e lung si inchis. Dar eu stiu ca de la contractii colul se scurteaza in timp. Pe 15 februarie ma duc la ecografia morfologica la Iosup, si atunci o sa stiu mai bine cum stau. Eu, sincera sa fiu, as vrea sa-mi faca cerclaj, ca sa stau linistita. Sunt absolut ingrozita de gandul ca as putea sa pierd copilul, asa face orice ca sa fie bine! Eu am foarte mare incredere in medicul meu si cred ca daca era de rau, mi-ar fi zis. De fapt el a vrut sa-mi dea concediu medical ca sa stau sa ma odihnesc in pat, dar am refuzat eu, si am continuat sa ma duc la serviciu, unde bineinteles ca m-am stresat, ca de obicei, si cum ma enervam, apareau si contractiile.
Of, sunt foarte speriata, si de-abia astept sa ma duc la Iosup.
Fetele care au fost la Marimed, cit costa acolo o ecografie? Ca m-as duce si acolo, pentru linistea mea.
Cristina, 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Cristina_Ana din pacate medicul meu mi-a spus ca imi poate face cerclaj doar pana in saptamana 19; dupa aceasta saptamana e un pic mai riscant, intrucat imi poate induce el contractiile. Tu esti sigur in saptamana 20? Ca eu am DPN 4 iulie si am 18 sapt si 4 zile astazi. Eu spun sa te linistesti daca dr. tau ti-a zis ca nu vor fi probleme. Pentru contractii ia No-Spa pastile si Scompantil supozitoare, dimineata si seara. Mie asa mi-a recomandat medicul si acum. Iar in spital daca te "cazezi" iti fac tot injectii cu No-Spa si Scobutil - tot preventiv pentru contractii. Sunt medicamente care nu fac rau BB-lui. Si eu am mai stat si in noiembrie 9 zile si acum 5 zile si pt. toate gravidutele asta era tratament standard. Si atunci cand simti ca iti este rau sa te intinzi imediat in pat si ei un No-Spa (daca se intampla in cursul zilei).
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

ioana81, asa simt si eu inca de aseara, s-a repetat si in dimineata asta si banuiesc ca incepe sa miste. m-am gandit ca e devreme (aproape 15+) dar asta e, chiar simt ca atunci cand "se bate un ochi" daca intelegeti. un muschiulet care ma gadila cumva. m-am simtit superbine si fericita.
pe 17 feb ma duc la eco si sper si eu sa aflu daca e fetita sau baiat. nu mai am rabdare.
fetelor, eu am facut, la cererea medicului meu, TT la 14 saptamani. v-am tot auzit ca se face exclusiv in sapt 16-18 si m-am mirat de ce eu il fac asa devreme dar am incredere ca nu se va face gresit pentru ca dr. mea e membru al echipei de reproducere umana asistata de la giulesti si are experienta in testele astea.
fetelor, voi aveti pe ecografii masuratoarea de DBP? din cate stiu e distanta biparietala. bebele meu la 14 sapt avea DBP de 29mm. doctorita a zis ca e totul perfect, dar eram curioasa cum e la altii.

calatoria lui
aproape 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Cristina_Ana-si eu mai am contractii nedureroase uneori si mi se mai intareste burtica, iar No-spa si trec...asa cum a zis si dr tau, nu sunt periculoase, doar stressul este...incearca sa te odihnesti mai mult si daca dr iti da medical nu il refuza...te mai relaxezi si tu cateva zile...
Contractiile dureroase sunt foarte periculoase pentru ca scurteaza colul...daca il ai lung si inchis e ok

Cristina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Mishi, si bebelul meu misca tot mai tare si mai des...cred ca e posibil sa simti la 15 sapt acel fal-fal usor, sa vezi ce frumu e cand da mai tare si nu mai exista dubii ca este el/ea
Eu acum imi pun mana pe o parte a burtii si am senzatia ca parca simte ca e mami acolo, pt ca nu o data a lovit atunci...si tati l-a simtit...

Cristina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

miti eu nu sunt de acord cu spalatul agresiv pe dinti si nici stomatoloaga mea; poate inrautati situatia, mai ales daca gingia nu-ti este vazuta de medic si incerci tu singurica metoda; exista o pasta de dinti care este recomandata si in astfel de situatii, este vorba de Lacalut Aktiv, se gaseste in farmacii si, mai rar, in hipermarketuri. Se foloseste o luna, apoi se alterneaza cu alta pasta de dinti, tot o luna; poti incerca Lacalut White. Eu le-am tot folosit si, pana la urma, le foloseste si sotul meu, el avea probleme majore, dar acum nu mai are. Daca situatia nu se imbunatateste, mergi la stomatolog, mie mi-a spus ca-mi face instilatii sau asa ceva, dar nu am prea fost atenta, am zis ca vad eu cand va fi cazul. daca vrei, ii cer lamuriri luni sau miercuri cand ajung pe la ea.
Fastum gel eu l-am folosit; substanta activa e in cantitate mica, e un tratament local, nu sistemic, nu cred ca face rau.

Valentina 14+ , Alexandru si taticu' Gaby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by mamanati

Buna burticute,

Va urmaresc de ceva timp din umbra dar abia acum am indraznit sa va scriu. Ma numesc Natalia. Sunt din Chisinau, dar sotul e Roman. Si as vrea foarte mult sa fac si eu parte din grupul de mamici de iulie-august 2006; sunt insarcinata in 13 saptamini. Va rog mult sa ma includeti si pe mine in listuta voastra:
Mamanati (29 octombrie, 1977) DPN:11-AUG-2006

Va doresc la toate o sarcina usoara si un weekend cit mai placut.

Nati13+

B.N.

Bine ai venit. Sa ai o sarcina usoara si fara probleme. Esti trecuta si pe listuta.
Fetelor, deja suntem 80 de burticutze....

12+
Mai am 21 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput