Mamici de iulie - august 2006 (18)
Raspunsuri - Pagina 13
mamanati spune:
Buna burticute,
Va urmaresc de ceva timp din umbra dar abia acum am indraznit sa va scriu. Ma numesc Natalia. Sunt din Chisinau, dar sotul e Roman. Si as vrea foarte mult sa fac si eu parte din grupul de mamici de iulie-august 2006; sunt insarcinata in 13 saptamini. Va rog mult sa ma includeti si pe mine in listuta voastra:
Mamanati (29 octombrie, 1977) DPN:11-AUG-2006
Va doresc la toate o sarcina usoara si un weekend cit mai placut.
Nati
13+
B.N.
Mia. spune:
Bine ai venit Natalia!Si eu sint din Roman si am aceleas nr de saptamini ca si tine...
Mia
13+saptamani
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
geliza spune:
fetelor, azi am dat si eu prima oara "la boboci"...la 12 sapt si 3 zile...nu stiu ce am avut ca m-a apucat asa brusc, dupa ce am baut n pahar cu lapte...asta e..acum ma simt bine ca mi-am trimis sotul dupa portocale si in trecere a fost si pe la Mc D, de unde mi-a adus o inghetata, care vorba aia "m-a pus pe picioare"![]()
Adelapop. sorry ca nu ti-am raspuns pana acum...n-a fost cu intentie...eu fac pregnyl de pe 10 dec si o sa mai fac pana-n 15 feb...si le-am facut pe toate la 4 zile, dar nicidecum la aceiasi ora...vinerea trecuta chiar era sa n-o mai fac ca eram in poiana bv la curs si m-am trezit si eu dupa 7 seara ca trebuie sa-mi fac injectia...si mi-a facut-o un asistent in salvare, in curtea spitalului de urgenta din bv, pe la 9 seara...si de obicei le fac cam in cursul diminetii
Bulinutza, pliiiizzz, daca il suni pe dl dr T si iti spune cum sa faci cu pregnylul si utrogestanul, da-mi si mie un PM
Eliza
, si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
huacin spune:
Natalia bine ai venit, sarcina usoara si bebe sanatos si mancacios!
irinuca eu nu consider ca faci reclama Marimed-ului. Ai zis la un moment dat ceva si am fost si eu ca sa am bebe pe cd, oricum nu facusem echo sa-i vad inimioara batand. Nu stiu daca-ti mai amintesti, dupa am conversat cu mada si ea era foarte incantata de echografista, de cat e de draguta si de atenta. In plus, amandoua am fost impresionate de cate diplome are si crede-ma, te rog, eu nu sunt usor de impresionat cu diplome! Asa ca eu nu o consider reclama, mie, una, mi-ai facut un mare serviciu. Se stie ca gravidutele sunt panicoase, eu am facut la prima sarcina si 2 echo pe saptamana din caua asta, e bine sa stim un loc unde se pot face comod, fara sa-ti astepti randul la programare cu secolele.
In ce priveste gradi, la Alex am testat o varianta: in primele 3 zile de cresa - avea doar un an si 7 luni si-ti imaginezi ce dezastruos putea fi - l-am luat inainte de masa de pranz, sa nu fie nevoie sa doarma acolo. A functionat, cand a trebuit sa doarma chiar voia, el de ce sa plece, daca ceilalti copii ramaneau?!? La 2 ani si ceva cand l-am dus la gradi - s-a desfiintat cresa - a fost simplu si simplu e si acum, merge cu mare placere. Ideea este sa nu cedezi niciodata sa nu-l duci pentru ca nu vrea sau, mai rau, sa te intorci de la gradi cu el inapoi dimineata pentru ca face o criza; daca faci asta, nu-l mai poti duce niciodata, am o prietena al carei sot a cedat intr-o dimineata, acum nu mai poate duce decat ea fetita, lui ii face niste crize de sperie pe toata lumea. Eu ii tot spun lui Alex ca acolo invata lucruri dragute, pe care si alti copii le invata si, daca el nu le-ar stii, ar rade copiii de el. Ii mai spun ca acolo se joaca la calculator, etc. Totul depinde de ducatoare si de ingrijitoare, daca tu crei ca e nevoie, stimuleaza-le rezonabil. Conteaza mult cata atentie i se acorda.
Valentina
14+ ,
Alexandru si taticu' Gaby
cristina bauer spune:
Buna fetelor ! Tin sa va anunt ca v-am citit zilnic scrierile dar nu am avut nimic de comentat si undele din raspunsurile/intrebarile mele au coincis asa ca nu avea sens sa ma repet...multa sanatate tuturor si sarcina usoara.....
Am aflat si eu la echo ca as avea un baietel....insa la 20 de spat a zis ca imi spune sigur...
In alta ordine de idei..voi cum stai cu constipatia....
Eu am facut prostia sa mananc orez si tin sa va anunt ca a fi constipata in sarcina din punctul meu de vedere este cel mai oribil lucru....
Fetelor....m-a zvarcolit de durere...nu mai puteam respira....am innebunit toti doctorii cunoscuti....noaptea trecuta....am crezut ca mor....si in concluzie...sunt inca constipata dar nu mai am cine stie ce dureri si astept noaptea asta miracolul ca altfel e de rau....
Ideea este ca durerea apare undeva in partea de sus deasupra buricului...asta imediat dupa ce mananci si apoi la aprox. o ora se muta jos sub burta...unde daca nu "rezolvi" acolo ramane durerea si ai senzatia ca este total altceva....insa este doar constipatia...
Atentie sa nu va speriati....ca este oribil....!
Mie mi-au spus ca daca in 3 zile nu rezolv cu toate metodele posibile...sa ma prezint la spital....
cornelia_laura spune:
Buna seara burtici si mamici.
Am reusit sa mai scriu si eu ca de citit citesc tot timpul. Eu una ma impart intre casa, gatit, copil si mers la mama care e cu piciorul in gips.
Luni dimineata merg din nou la eco la dr.Chitescu(Medlife) si sper din suflet sa vin cu vesti bune.
Vad ca m-au mai lasat arsurile de stomac, slava Domnului! In schimb noaptea tot asa des merg la pisu' si beau la fel de mult apa toata ziua.
maminati, bine ai venit si sarcina usoara in continuare!
Cornelia,
de
Eduard(21 06 2004) si
15+
POZE EDUARD & MAMI & TATI& ECOGRAFII BB2
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
Tinasv1 spune:
Buna seara burticilor,
Nu am mai postat de mult stiu, dar de citit am mai citit, dar sunteti asa de harnicute ca nu pot sa ajung pana la sfarsit niciodata
.
Acum insa uite ca am ajuns
.
Eu sunt fericita ca nu mai posed greturi, pentru cele care au intrebat, pe mine m-au lasat cam prin sapt 12-13. Dar pe bebelica l-am simtit ca misca in sapt 13 spre sfarsit, sau poate nu mi-am dat seama pana atunci, acum ca m-am obisnuit il simt in fiecare zi dar la inceput ma gandeam ca este doar o bula de aer.
Pana acum ca sa scap de greturi foloseam apa minerala acum am trecut din nou la plata. Si mirosurile le suport mai bine, eh nu chiar toate dar oricum destule fata de pana acum.
Fericire mare in privinta asta.
Intre timp am facut si eu o eco 3d si m-a ingrijorat translucenta nucala care este de 2.64, am inteles ca trebuie sa fie pana in 3 dar mi se pare foarte aproape.
Noua nu ne-a spus inca ce este desi am facut eco la 13 sapt si alte fete pe aici vad ca stiu deja la varsta asta. La 15 sapt oricum mai facem o eco si poate aflam atunci. Am incercat si eu sa fac testul pus de a-cicel dar mie nu-mi merge site-ul, o sa mai incerc mai tarziu.
Va pup acum si va urez sarcini cat mai usoare si fara stres. Felicitari celor care stiu deja ce sunt bebeii.
Aveti grija de voi.
Tina
14+
bulinuta27 spune:
geliza, din pacate nu l-am sunat pe dr. T ptr ca nu am avut timp deloc
. POate il sun luni dimineata, dar din pacate nu ami pot intra pe internet ptr ca trebuie sa plec la Predeal la un curs
. Nu am nici un chef sa plec si sunt atre trista ca stau o spatamana acolo singura...stiu ca e aer curat etc dar nu vreau sa plec...ufff..asta este...cred ca sunt si hormonii.
fetelor eu am niste arsuri groaznice...nu trece nici cu biscuiti...
nu stiu ce sa mai fac. Burtica ma cam doare de ieri si ma doare si spatle, mijlocul, azi...
cam atat despre mine...sunt cam trista azi...
va pup si sper sa ne "vedem" sanatoase peste doua saptamani.
bulinuta 13+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060806/dt/7/k/9a2f/preg.png
huacin spune:
cristina_bauer draga mea, eu te inteleg perfect; eu am un fel de constipatie cronica, dar, pe sarcina trecuta, ca printr-o minune, nu am avut nimic. De data asta, insa, am avut deja de 2 ori probleme, poate unde nu prea mananc. La cat mancam data trecuta... Ce metode merg de obicei: cele cu banane, mar sau morcov din belsug; mai exista cele cu pere sau prune din belsug, dar pot da crampe - nu-ti ramane decat sa le incerci, sunt inofensive pentru sarcina. Mai exista o metoda absolut imbatabila in ceea ce ma priveste: dimineata, pe stomacul gol, 1-2 lingurite de miere si apoi cam 50 ml apa calduta; dar am o nedumerire: mierea se poate consuma pe sarcina? Eu am uitat si azi am tot baut ceai cu miere. La chestiunea asta, daca am vreun dubiu asupra unui aliment, folosesc urmatoarea regula: poate fi respectivul aliment dat unui sugar mic? daca da, il pot manca si eu, daca nu, il evit; daca ar fi sa aplic aceasta regula, mierea nu se da sub nici o forma copilului sub un an - risc major de botulism. In caul mierii, nu stiu ce sa zic, poate stie alta fata.
Valentina
14+ ,
Alexandru si taticu' Gaby
miti2004 spune:
fetelor,
de vreo 2-3 zile am observat ca atunci cand ma spal pe dinti imi sangereaza gingiile...eu nu am avut probleme pana acum cu asa ceva...
oare treb sa fac ceva ? exista oare pasta de dinti pt gravide ? ca periuta mea nu are perii asa de tari...
va pup,
miti 14+