Mamici de ianuarie-februarie 2006 (132)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

WOW Astery, ce bebe maaare! MAcar te-a durut spatele cu folos! Noi nici la 2 luni nu vom avea asa o greutate. Te-ai chinuit sa-l duci in burtica, dar a meritat.Felicitari si refacere rapida!
Ingrid, felicitari pt bebelusha Diana, care e o delicata, nu ca grasanul RAzvanel!
MIrela, voi cand constipati, cand cu diaree. Ai mancat portocala! AHA! Eu n-am pus gura pe citrice de cand am nascut. Pap doar compoturi si raaaar cate un mar.
Moni, eu cred ca mai degraba de la ceai ati patit-o, nu de la varza si sarmale. EU acum o saptamana, m-am scapat la varza murata si n-a avut fata nimic nimic. Si nu prea mai am incredere in toate "minunile" de ceaiuri. Fata mea nu suporta Gripe Water. Il scuipa de numa'. Am renuntat sa i-l dau. Si in legatura cu greutatea, nu-ti fa probleme, sanatoasa sa fie, ca luna urmatoare va lua si mai mult! CE sa-i faci daca e si ea colerica si metabolizeaza rapid tot ce-i dai? A mea asha face.
Legat de pampersi, noi am trecut la 2 de vreo 10 zile si sunt, micutzi!. IN lungime! LA 1 am renuntat tot din motive de lungime insuficienta, dar vad ca si 2-ul sta tare jos sub buricel! Nu-mi vine sa cred cat ne-am lungit.
Fetele cu show-uri sa ne vedeti pe noi! IN casa, zi lumina nu mai inchidem ochii deloc: mancam, ne maraim, radem la mama, ne jucam, orice mai putin somn! Noaptea, no problem, se doarme! Solutia va fi s-o scot cat mai mult si la intoarcere sa aplic metoda Irinei: deschis balconul, lasata fata imbracata sa doarma sa mai pot sa fac si eu ceva.
MArch si Pufumic, sunteti de "rasu- plansu" cu doctorii vostri! DAr sper sa se termine totul cu bine.
Eu plec la culcare, ca fata s-a culcat deja (SA vedem cand s-o trezi, ca ora asta de culcare n-am mai avut-o!) si ma bate sotul ca pierd ore de somn.
fetele si bebeii! Noapte Buna

Mergi la inceput

MArch, banii in cont? PAi ce noi avem conturi ca altii?
CAta, programul meu cu baita la 23 s-a decalat invers fata de al tau! . SI noi suntem in necunoscut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Fetele am lasat-o pe DIANA in brate la Ghita,sa o adoarma el,acum se chinuie ,a pus-o in patutz,crede ca sta Pun pariu ca in maxim 2 minute incep tipetele
Voiam sa va spun ca am reusit cu chiu cu vai s-o cantarim - nicicum nu sta nemiscata - si are abia 3750 g ! Si maine implineste o luna! Deci doar 550 g in plus la greutatea cu care s-a nascut si 800 g in plus la greutatea cu care a venit acasa.
Si a supt doar din sanul drept 100 g! Dar cat a dat pe urma pe guritza afara nu mai stiu
Si in lungime nu mi se pare sa fi crescut,doar la niste caciulitze am observat ca ii sunt mici deja...Acuma vad eu poimaine cand vine doctoritza,o masoara si o cantareste ea.
Ma duc ca deja se jeluie singurica in patutz...Un pic,apoi se opreste,iar incepe,iar se opreste...asteapta efectul ...sa venim s-o luam in brate
Apropo,faina ideea cu lista aia,sa vedem cine are timp de asa ceva,ca eu nici sa va mai raspund nu apuc,de exemplu...si tare rau imi pare. Oricum ma bucur ca reusesc sa citesc tot si sa mai scriu din cand in cand. Nici la poze n-am apucat sa ma mai uit azi...
Noapte buna la toate mamicile,burticile si bebeii! Poate reusesc sa fie si a mea buna

MONI si DIANA (01.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.mattei spune:

Uraaa ! Suntem acasa ! Am venit cu bebelina sambata ! Fetelor scuze ca va scriu cu intarziere dar a fost o intreaga nebunie in primele zile pana ne-am mai acomodat si noi si ea. Sunt multe de povestit - pe scurt am avut o nastere super usoara - as mai face inca o suta de copii daca as stii ca ar fi la fel - am nascut razand daca puteti sa va inchipuiti ! Sfat pentru viitoarele mamici - dormiti fratzilor ca dupa e jale mare ! Am fost varza in primele zile cu somnul. Cand o sa prind un pic de timp liber o sa va scriu povestea nasterii - oricum e de bine ! Dr. Tutunaru sa traiasca si anestezista care a fost super - Marinescu cred ca o cheama - nu am glumit cand v-am spus ca eu radeam cand am nascut !

Singurul lucru trist in toata povestea asta este ca mi-au adus-o tarziu sa o pun la san - si acum s-a invatat la biberon - si acum trebuie sa ma mulg non -stop ca la tzatza nu vrea sa mai traga ca e mai greu cica de 7-8 ori. Asa ca sfat - cereti copilul sa-l puneti la san cat puteti de repede dupa ce nasteti !

Va pup, mi-e dor de voi sa va citesc si promit sa scriu cand am timp !

Giova - trece si la noi Apgar 10 - multzam !

Alina si bb Carla Maria
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;19/st/20060127/dt/7/k/48cb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

MONI- E BINE 800 GR, EU DC LUAM 500 GR MA IMBAT DE FERICIRE PE 14 FEBR CAND FACE LUNA!
NU POT LA ORA 3 SA TE SUN CA E 8 DIMI LA NOI SI INTRE 7-8 SE TREZESTE SA MANINCE , DECI POATE PE LA 3.30 LA VOI SAU PE LA ORA 18-18.3OPM. Ce zici?

Denisa
Denisa si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Buna seara mamici si burtici!

Nici eu nu prea mai apuc sa raspund si tare rau imi pare. Noaptea Nicolas a inceput sa doarma si cate 6 ore . Aseara a adorimit la 22:00 si s-a mai trezit la 4:00 apoi a adormit la 4:30 si s-a trezit la 7:00 apoi la 7:20 a atipit iarasi si s-a trezit la 8/20 ca avea chef de joaca. Atunci pleaca tati la serviciu si cred ca vrea sa il salute.In fine pana la urma s-a mai culcat o tura pe la 10:00 si s-a trezit la 12/00 dar in partea a doua a zilei si pana seara la baita nu mai doarme decat cate o ora si se trezeste pentru o ora si jumatate , iarasi atipeste putin si la 20:00 e jaaaale daca nu il bagam la baie.

Asadar cum se face ziua... trebuie sa ma dedic si lui o buna parte din zi.

CATA sa imi spui cum iti este sa o plimbi pe Bia in brate pe-afara. Eu l-am dus pe Nicolas 2 zile in brate si cand ajungeam acasa si ma aplecam sa il pun pe pat... muream de durere de spate.

IRINA - pupaceste-l pe Mario, noi astazi la 8sapt ne-am cantarit si avem 5.600gr. Asadar in 3sapt am luat 700gr. Mai putin decat in prima luna. Defapt eu stiu motivul pentru care nu a mai luat la fel de mult in greutate... si anume ca Nicolas sta f mult pe burtica si se munceste ba sa adoarma, ba cand se trezeste desi il culc la mijlocul patului il gasesc la capatul patutului... ca el misuna.

BEE - ai grija de tine si baga si tu niste Calciu. Mie mi-a spus pediatra sa continui cu Materna si sa iau Calciu cu D3 cate 10zile pe luna. Nici eu nu am pofta de mancare si mananc f putin. Beau in schimb aproape 2l de lapte pe zi si mananc branzica de casa la greu. In rest... nu am chef de nimic. Azi mi-am facut un crap la cuptor si am mai papacit si eu mancare de oameni normali ca in rest... pauza.

DENISA - ce mai face Emma? Sigur o sa ia cele 90gr pentru care o pazesti. Pune mana si papa bunatatile facute de mami a ta ca nu se stie cand mai te intalnesti cu ele apoi.

MONICA- pupicei Dianei. A luat bine 800gr intr-o luna. Ce ai cu fetiza . E si ea manechin ca Teodora lui BEE.

GIO - nu iti mai face probleme de Marcolino .. o sa doarma bine sa ii faca impresie buna bunicii. Nu de alta dar sa nu teplangi la soacra ca e greu cu copil ca nu te va crede.

MARAKI - tu ce mai zici? Pupicei lui Angelo. E cumintel de cand sta doar cu mami noaptea?

ANK - ne incuscrim draguta ca vad ca se poarta aici in secta noastra. In plus si eu astept sa i se definitiveze culoarea ochilor lui Nicolas. Eu sper sa ii faca si el albastri ... vad ca pe zi ce trece se tot deschid la culoare.

DANIELA - stai linistita ca o sa nasti cand totul va fi OK si cu doctorul si cu bebe.

Haideti ca iar nu mai stiu cui vroiam sa raspund si ce. DAr ma scuzati... macar m-am straduit putin.

Am pus poze de astazi in contul comun si in albumul din cont.

TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank si bb spune:

quote:
Originally posted by teolinda
ANK - ne incuscrim draguta ca vad ca se poarta aici in secta noastra. In plus si eu astept sa i se definitiveze culoarea ochilor lui Nicolas. Eu sper sa ii faca si el albastri ... vad ca pe zi ce trece se tot deschid la culoare.

teic teolinda! sa stii ca te astept peste 20 de ani cu petitul!
eu nu tin neaparat ca fi-mea sa ramana cu okii albastri. marius ii are verzi-caprui si sunt tare frumosi. as vrea sa-i aiba ca ai lui, dar el isi doreste fff mult sa-i aiba ca ai mei (albastri) fiecare cu ce-l doare... oricum ar fi, dasteapta sa fie! asta e important!
merci de parola, dar eu nu stiu nici contul comun ... asa ca... nu am reusit sa intru

Astery si Ingrid, felicitari pentru bebei! Sa va traiasca sa fie sanatosi si papaciosi ca fi-mea! refacere rapida!

cameliada, merci frumos pt raspuns. acum am sa incerc hermozol si doxiproct pe care mi le-am cumparat asta seara. a fost pediatra in vizita si am profitat. daca tot nu scap, o sa-l iau pe asta naturist. dar sper sa scap, ca nu-mi place deloc ce am
karina e putin rosie in gat, d-aia imi tusea de vreo 2 zile incoace. plamanii sunt ok, dar ca sa nu mai tuseasca, i-a dat panadol si ambroxol. acum am program cu 4 medicamente: calciu, vigantol si astea doua. mi-am facut o listuta, sa nu uit de ele.
dar nu conteaza, macar sa fie bb bine. in rest e ok, lungana si.. grasana. nu mai putea dr de dragul ei! o pupa mereu si o dragalea! are 4650g, fata de 3500 de la nastere... si ea cica normal tre sa ia 700g pe luna.
i-am dat asta seara primul bibe de ceai baby drink in care am strecurat si calciul lactic . nu s-a prins si mi l-a baut aproape pe tot

albumul meu: http://pg.photos.yahoo.com/ph/channnah/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Felicitari Astery si Ingrid , sa fie copii sanatosii si mancaciosi si voua refacere usoara

Giova inainte sa termini concediul postnatal se merge la primaria unde ai domiciliul si se depune acolo dosarul, prea bine nu stiu ce contine dosarul , stiu ca pana in martie se vor trimite bani prin mandat postal, deoarece vor sa vada care sunt optiunile(la ce banci) celor care au depus deja dosarele , vezi ca in fiecare saptamana marti dar am vazut si miercuri la B1 tv vine o tanti de la minister si raspunde la intrebari , emisiunea este intre 11 si 12

Astazi am implinit si noi 39 saptamani si bb se lasa asteptat, cred ca a vorbit cu bb a lui march toata ziua sta in costele mele si este foarte activ

39 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Am citit putin in normele de aplicare privind crestere copilului, si avem nevoie de urmatoarele documente
sunt 2 cereri tip
certificat de nastere , copie dupa CI al solicitantului
documentele originale pt conformitate
actele doveditoare privind stagiul de 12 luni
adeverinta de la angajator din care sa reiasa ultima zi de plata a concediului de maternitate

Mergi la inceput

Buna dimineata burtici si mamici cu bebici mici.
Alina MAtei bine ai venit acasa cu bebitza frumoasa! CE bine ca ai nascut si tu usor.
Moni, pai 800 e bine fata de greutatea cu care a iesit din spital. Asa am avut si noi, dar cred ca saracuta a scazut mai mult decat scria pe foaia de externare, ca acasa a mai eliminat 2 zile meconiu si papica yoc daca nu aveam lapte (acum realizez ca se si deshidratase-avea buzele uscate si arse si eu ziceam ca e "de la laptic"). Asa ca nu-ti mai fa probleme. Asta e cu bebeii alimentati la san: nu cresc "STAS". Plus ca ai zis si tu ca Diana e asa de agitata ca se dezveleste mereu. PAi nu s-o fi agitat degeaba: arde caloriile.
Teolinda, deci a inceput si Nicolas sa arda mancarea mai repede! DAr tot baiat cuminte a ramas vad eu! Tu vad ca ai program in a doua parte a zile, iar noi zi lumina. Noaptea doarme de rupe. Cred ca tb sa fac intuneric in camera si ziua! SI noi avem ochi albastri din ce in ce mai deschisi (ca bunica, mama mea), suntem din ce in ce mai roscate (ca taticu) si toata lumea ne spune "Missy", ca e Miss bebitza. Cat despre mancare, lapte nu pot sa beau ca-i face rau fetei: am eu gaze si ea colici. Mananc iaurt si branzica, supe de legume cu carne, carne la gratar, dar toate astea cand apuc. Ieri am mancat si un mar si vad ca nici o problema! Si am revenit la SAb, ca vad ca e singurul care da rezultate la noi.
Pe de alta parte , ne-a priit baitza devreme aseara! La 10 fata mea s-a culcat, s-a trezit la 3 (se agitase si pe la 1, dar n-am luat-o sus ca nu s-a trezit). LA 4 a adormit si s-a trezit la 7! Uraaaaaa. AM dormit si eu 7 ore sigur! Acum motaie din nou: doarme se trezeste, dar mai mult doarme. Vad ca iese soarele.Abia astept ora 1 s-o luam din loc la plimbarica. DUce mama fata in parc la aer mult. SI la vara nu ne mai prindeti pe net, decat daca vom avea laptop si conexiune la tzara!
Cine mai naste? HAideti fetelor, acum cat se naste usor! Nu se stie cand s-o termina cu nasterile astea asa de placute.

Bee si Ana Teodora

Mergi la inceput