Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 8

catutza spune:
Ajutoor !!! Vreau si eu un sfat : vine aseara o vecina la mine sa vada ce fac...si vede aparatul de masaj (e de la zeppter,e o bula cu coada),se uita la el si ma intreaba ca nu i-l dau si ei sa il arate lui barbatasu ,ca mi-l aduce in 15 minute.I-l dau ca sa nu zica ca sunt nesimtita,pleaca si ....mi-l aduce dupa 30 minute,deja eram plina de nervi si ce credeti ca-mi zice? Sa i-l dau si ei 1-2ore pe zi ,am ramas cu gura cascata.Pai cum ma,ca noi mai mult de 15 minute nu-l folosim?!?Ca saracul e "batran". Sa i-l dau ei sa mi-l nenoroceasca in catava zile?Eu il am de 5 ani,am dat atunci 100 si ceva de euro pe el.Deci,cum sa o evit sa i-l dau?Azi nu am raspuns la usa,dar asta nu e o solutie.
Nu vreau sa ma supar cu ea,dar nici sa i-l dau.
Catutza si Bianca-Maria

lavi02 spune:
Despre scaunul de masina:
-nu aveti voie decat scoica la bb sub 1 an pentru ca: scoica se pune cu spatele la sensul de mers si in caz de frana brusca, capul se duce SPRE sensul de mers. La scaunul celalalt de la 1 an incolo, care se monteaza cu fata la senmsul de mers, in caz de frana brusca capul lui bb cade in piept, el nu si-l poate tine bine si e riscul sa i se franga gatul. Doamne fereste!
Noi, in afara de drumul de la maternitate si drumul la medic la 8 zile, NUMAI in scoica o transportam cu masina. Si e f f bine. Maraie la inceput, apoi adoarme de la motor, se mai trezeste pe la vreun stop.. dar pe ansamblu e f bine!
Pt scoica nu aveti nevoie neaparat de isofix ci de centuri la scaunele din spate! De fapt exista scaune care merg numai la isofix, dar majoritatea sunt universale. Asta trebuie sa verificati, ca sistemul de prindere sa fie universal. Sotul prinde scoica trecand centura nu-stiu-cum, scrie in manualul de utilizare. Se poate pune si la scaunul din fata - dreapta, daca nu aveto centuri in spate.
Noi avem scoica Chicco, ni s-a parut cea mai faina, o tinem in casa pe post de leagan si o punem in masina doar cand scoatem bebe cu masina.
maria-alexia daca ajungi la antibiotic inca nici nu e asa rau! Cel mai rau e sa ajungi la cutit! Sper sa nu fie cazul nici de una, nici de alta!
TANIAAAAAA ce mai faci??? Te-as suna dar mi-e jena ca deranjez...
proadelina incearca sa-i dai un biberon mai mic, sa-l dezobisnuiesti de suptul facil. Si da-i intai san, apoi biberon! In cel mai rau caz, mergi pe muls si dat cu biberonul, E F F IMPORTANT sa-i dai cat de putin din laptele tau MACAR pana la 3 LUNI, pentru anticorpi si toate miile de substante inegalabile si irepetabile!!!
catutza nu sunt singura ca ai citit mesajul meu de aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67692&whichpage=6
arunca un ochi, OK? Invitatia la degustare ramane valabila.
In Croatia este SUPER! Mare langa munte, drum in serpentine pe coasta muntelui cu marea cu golfulete si insulite in dreapta; plin de orasele vechi in care e interesant nu numai sa vizitezi monumentul cutare sau cutare ci pur si simplu sa te plimbi prin ele, sa te bucuri de atmosfera mediteraneana, apa marii liiimpede, curata, linistita, cu pesti, plaje mici si putin aglomerate (dar cu pietre, nisipul e o raritate), cazare din belsug si pe alese la particulari - preturi mici, preturi ceva mai mari la restaurante dar merita sea food: au ei crescatorii de scoici, iti dau peste, creveti, scoici pescuite in ziua respectiva si excelent gatite. Croatii sunt curati, civilizati, stiu sa se poarte cu turistii.
Aici intreba user-ul marius despre Croatia i s-au dat mai multe raspunsuri printre care si al meu: am povestit chestii practice legate de cazare, preturi, etc.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53390
Si aici a pus user-ul marius poze si impresii:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57218
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

ioana_77 spune:
Intre timp m-am mai uitat si eu pe net si am vazut ca sunt scaune de masina care permit greutati intre 0 si 18 kg, dar oare unt recomandate pt bebe mic? Adica scrie ca spatarul e reglabil, dar se poate aranja confortabil pt pui mici? Ma puteti ajuta cu sfaturi?
De unde va luati voi scoicile, ca in Iasi nu se gasesc? Sunt undeva pe net, ati vazut? Daca da, cum se numesc?
SI legat de plimbatul in port-bebe? Nu ii afecteaza daca ii punem asa de mici in funduletz in marsupiu?
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos

lavi02 spune:
Fetelor, LECTURA OBLIGATORIE:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67849
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

felicia74 spune:
ilenutza eu stau in partea opusa Apacai, deci vis-a-vis de liceul Tudor Vladimirescu. Cand vii, pot sa te astept la bariera de la intrarea in parc.
dordia parerea mea este ca introducerea laptelui praf ar trebui sa fie decizia medicului pediatru. Lasa-l in pace pe Stefanel daca nu plange de foame.
proadelina felicitari ptr crestinare!
teo_banu succes cu fitness-ul! Incearca sa te tii de el. Uf, eu nu reusesc odata sa ma apuc si eu de facut abdomene, am numai unul si tare urat. Sunt slaba, in schimb am un burtoi de copil african.
Pauza, ca ma uit la serial!
Revin.
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

mara95 spune:
Lavi, la tanc cu site-ul asta
Cred ca de 2 zile am parte de CM.Nu-i cam repede?Citeam in site-ul dat de Lavi ca cineva trecuse de 5 luni si inca nika!
mara si flavi(7 dec)

catutza spune:
Lavi02, am citit ce ai scris,o sa te vizitez dar mai la vara,ca tu stai departe de mine si mi-ar fi greu de venit.As vrea sa vad cum e ca sa nu dau banii degeaba pe aparat.
Pozele din Croatia sunt superbe,dar noi nu vom pleca anu asta ca e fata micuta si drumul e lung.Oricum e de retinut.
Catutza si Bianca-Maria

anda77 spune:
mama di tutti, eu ma gandeam ca scoicile stau in pozitie opusa sensului de mers ca sa fereasca bebelusii de air-bag-uri. dar motivul tau mi se pare mai ratinal. nu ma gandisem la asta. deh, formatie umanista...
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

felicia74 spune:
Am revenit
Catutza doar intr-o seara a fost bebitza agitata? Ehe, sunteti mici copii. Pe noi rar ne iarta Ilinca de un concert de la 8 pana pe la 11.
Chiar si in seara aceasta s-a lasat cu boceala, de nici nu stim ce sa-i facem. E satula, ba i-e foame, am crezut si ca are otita, ca plangea cand o atingeam dupa urechi (asa mi se parea mie, dupa ce a papat s-a dovedit ca nu o doare nimic), ba vrea titi, ba... nu mai stiu ce. Credeam ca dupa botez se va linisti
Apropo, pana la urma am facut scaldatoare, dar fara nimic in apa. Doar a imbaiat-o nasa. Am intrebat in prealabil preotul cum se obisnuieste, si el a zis sa facem ce vrem.
gandacelinteresanta teoria ta cu compartimentele inimii!!!
Mama, si copilul tau si-a facut program? Vai, vai, vai, numai Ilinca ma scoala minim o data pe noapte
Cam atat pentru ziua de azi. Ilinca motaie deja in patut, sper sa se scoala abia dimineata (ehe, vise!!!)
Din pacate, in casa sunt 26 de grade, mori de caldura. Cred ca Radet a zis ca daca nu ne-a ucis frigul de saptamana trecuta, poate murim in casa de canicula.
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

meems spune:
Alina, sa stii ca si eu sunt la fel cu geanta Riannei, car dupa mine exact aceleasi lucruri enumerate de tine, desi nu am apucat sa le folosesc niciodata caci tot timpul cand o scot afara e dupa o masa buna si nu mai are nevoie sa manance fata pana ajungem inapoi acasa. Dar, deh, macar sunt eu linistita ca le am pe toate dupa mine si apoi ma intreb de ce ma doare asa umarul de la carat... Si sa stii ca si in faza cu pantalonii ma regasesc. Am fost la magazin cam la 1 luna dupa nastere si mi-am luat o pereche de blugi marimea 4, eu care inainte purtam marimea 2. Ca nu mi s-a parut ca-s chiar asa mare, ba chiar eram fericita ca mi s-a tras burta. Si ce crezi? Nu-ncap pe mine. Dupa cateva zile de jale m-am resemnat si m-am dus inapoi sa-mi iau o pereche marimea 6. Tot cu aia-s si-acum, dar ma consolez ca n-au trecut "decat" 6 saptamani jumate de cand am nascut si mai am timp sa slabesc (sa speram c-asa o sa fie!).
Felicia, stai linistita ca nu esti singura care se trezeste cel putin o data pe noapte, eu sunt fericita cand Rianna ma trezeste doar de 2 ori si nu de mai multe.
Maria-Alexia, eu am incercat de doua ori s-o spal pe fata cu apa de tarate, dar la noi n-a avut nici un efect. Soacra-mea m-a sfatuit sa incerc ca cica si barbatu-meu a fost plin pe fata cand a fost bebe si ne gandeam ca Rianna il mosteneste. Am cumparat tarate si am fiert cam un pumn de tarate intr-un litru-un litru jumate de apa. Dupa ce au fiert bine le-am strecurat si cu apa ramasa am spalat-o pe fata. Dar Rianna s-a curatat de cand o dau cu galbenele pe fata.