Toate forumurile Timp liber pentru minte, suflet, trup si ochi  Sufletul credintei

Credeti ca exista ingeri?

(17 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 30

gabidaniela648 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luigabidaniela Adauga semn de carte la raspuns Trimite gabidaniela un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui PQ007


In alta ordine de idei, ma indoiesc tare de tot ca a fost ministru intr-un guvern.


Cum "imbuca" unii tot ce li se serveste fara ca macar sa aiba curiozitatea sa cerceteze putin
cum era aia "crede si nu cerceta"
Mergi la inceput

patou1318 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui patou Adauga semn de carte la raspuns Trimite patou un Mesaj Privat
Citat:
Sf. Scripturi fiind intocmite de Biserica Ortodoxa, ele apartin numai acestei biserici, in privinta tâlcuirii drepte; e foarte logic si mântuitor a asculta numai de aceasta Biserica in toate privintele, care tin de: Scriptura, Traditie, Iisus Hristos, Apocalipsa. Chiar si aceasta tâlcuire de sfarsit de veacuri, pt. cartea Apocalipsa, unde se arata Fiara ca fiind Moartea, a fost daruita voua de un mirean ortodox.


imi si imaginez un preot ortodox calatorind in timp pe vremea lui Moise (si nu numai) luand notite ca sa scrie Vechiul Testament

iar despre talcuire ce sa mai zic... e foarte "logic" sa afli ce e scris intr-o carte nu intreband autorul ci pe altii care "stiu" mai bine ce a vrut autorul sa spuna.
pe cont propriu
Mergi la inceput
Katya
Katya1285 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Katya un Mesaj Privat
Capcaunul, exagerezi cu tragaciul si antisemitismul. In primul rind ca un crestin n-are cum fi antisemit, si pe urma nu stiu ca Tutea sa fi fost legionar activ. Aici oricum se valoriza cugetarea crestina a sa si, ca credincios si ginditor crestin, e de referinta, cel putin pt crestini ortodocsi.

In afara de asta, un crestin nu e presupus a fi un om cu o reputatie imaculata, e un om care isi spala pacatele tocmai prin credinta in Dumnezeu, ca de-aia a venit Domnul, nu pt cei drepti. Ca sa nu-l mai dau exemplu tot pe tilharul de pe cruce, sa ne uitam la David care a avut pacate mari, astfel incit el insusi zice ca "faradelegea lui inaintea lui este pururea" si uite Domnul cum l-a iertat si ce loc au azi Psalmii in Biblie.

Despre referirea la umanism : crestinismul nu e anti-umanist in sensul de contra omului, ci in sensul de intii Domnul si apoi omul, asa cum si Domnul il pune pe om pe primul loc, din moment ce l-a creat din iubire si ni L-a mai dat si pe Fiul Sau. E o relatie de curtoazie sa zic asa: fiecare il pune pe celalat pe primul plan.


Editat de - Katya on 01/06/2012 15:24:45
Mergi la inceput

PQ00756 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Citat:
citat din mesajul lui PQ007


In alta ordine de idei, ma indoiesc tare de tot ca a fost ministru intr-un guvern.


Cum "imbuca" unii tot ce li se serveste fara ca macar sa aiba curiozitatea sa cerceteze putin
cum era aia "crede si nu cerceta"


1. L-ai gasit tu pe Tutea ministru in vreun guvern? Ca eu, nu. Dar cine stie, poate ai tu alta istorie a neamului la indemana...Sau ti-o imprumuta-o Capcaunu' poate...

2. "Crede si nu cerceta" cum zici tu - sau ca sa mai "omoram" un sablon ieftin - e o aberatie care nu are de-a face cu nimic din crestinism si cu atat mai putin cazul lui Tutea. In crestinism, nu te opreste nimeni sa cercetezi...
Mergi la inceput

PQ00756 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Petre Tutea reper cultural?????? Pentru antisemiti poate.

Sa fim seriosi. A avut Romania zeci de mii de oameni mult mai valorosi.

PS. Din putul gandirii tzutzesciene:
"Umanismul este una din formele grave ale ratacirii omului modern, care pleaca din antropocentrismul Renasterii."
Si are multe asemenea "cugetari", demne de un legionar national-socialist cu degetul pe tragaci.Sa ne intoarcem la capcaunul. Deci:

1.Petre Tutea este da, un reper cultural. Ca intreaga generatie din care face parte si care contine nume mari, ca vrei tu sau ca nu, ca ii consideri tu legionari sau nu. Sau ii luam cu farasul si pe Noica si pe Eliade si pe altii de aceeasi statura?

Sau spiritul romanesc a degenerat in asa hal, incat e musai acum sa ne omoram inca o data valorile nationale? Asta, dupa ce am facut-o deja in 45 de ani de comunism si represiune. Iar cineva care a stat in inchisorile comuniste 13 ani ca Tutea, inseamna ceva, nu? Sau pentru tine, nu, absolut nimic, ba chiar a fost normal asa, conform ideologiei comuniste, caci era un “dusman al poporului”, nu?

2.Petre Tutea e departe de a fi un antisemit. El insusi o spune undeva, ca “daca as fi antisemit, as fi anticrestin” Crezi ca Tutea a fost anticrestin? Ar fi ridicol sa sustii asta, my friend.

Iar altfel, in 2 vorbe, e perfect fundamentat faptul ca un crestin nu poate fi antisemit. Nu cred ca are cineva nevoie de explicatii suplimentare la asta, nu? Dar, pentru e evita orice supriza neplacuta, cateva vorbe despre asta… Legea Noua (Noul Testament) ca Lege a iubirii inseamna si iubirea aproapelui, “aproape” care poate fi si “samarinean” (necredincios dupa Legea Veche) si orice altceva, deci orice alt necredincios, in extenso ca timp si spatiu, caci Biblia le transcede. Cred ca asta ar fi suficient de clar pentru oricine, la minim, cineva care nu e rau-intentionat sau nihilist sau orice altceva pe acolo. Besides, Legea Noua pe langa Legea Veche (cu aplicabilitate initiala eminamente evreiasca) sunt baze ale credintei crestine. Cum ar putea fi crestinii antisemiti? E un nonsens.

3. Faptul ca folosesti o expresie pe care eu am folosit-o nu multe mesaje mai inainte, arata ca esti in pana de originalitate, dar ma rog, asta e o problema a putului gandirii personale a fiecaruia…

4. Nu gasesc nimic incriminator in linkul pe care l-ai dat. Dar accept ca oricine ataca orice nu ii place, ca deh, asta e natura umana, sau umanista, sau umanist-socialista (conform teoriei marxist-leniniste), etc.

5.Petre Tutea nu a fost un legionar nationalist-socialist nici declarat, nici autodeclarat. Si cu atat mai putin unul cu « degetul pe tragaci. » () Afara de cazul in care ii consideri vorbele gloante !! Dar stiu ca a facut box parca. Altii au zis ca e legionar sau c-a fost, altii ca nu e, ca nu a fost niciodata, pareri controversate sunt peste tot.

In timpul guvernarii legionare, el inca avea idei socialiste, caci a fost socialist mai intai. El se considera mai apoi conservator. Dar in nici un caz, unul extremist ca bratul militarizat legionar (Cuza). Ca sa nu mai zic ca altii nu stiu cum pot explica prezenta unui « legionar » intr-un guvern antonescian post-legionar, si inca mai apoi intr-unul post-antonescian!! Poate stii tu mai bine decat tot felul de istorici si observatori politici …Oare?? Daca servesti intr-o structura de guvernamant inseamna ca esti si inregimentat politic partidului de guvernamant? Nu e obligatoriu, raspunsul e o simpla chestie de bun simt.

Apoi, azi, Miscarea Legionara si-l revendica. So, what? Oricine o poate face, e bataie pe un nume mare, intotdeauna.

Unde mai pui ca in final a devenit membru PNL! (si asta doar fiindca un membru marcant al PNL de atunci i-a cerut-o, ca se dea bine la partidul lor, desigur. Ia te uita, ce surpriza, ca mai sunt unii care se mandresc cu Tutea si il considera valoros!!)

Dar a aduce legionarismul in discutie, arata indepartarea de subiect si aducerea in prim plan a unor metode din vremuri de mult apuse pentru discreditarea adversarilor. “Demascarea” a fost una dintre metodele preferate nkvd-iste, kgb-iste si securiste aplicate cu mare aplecare in reeducarea destinutilor politici de tot felul.

Adica eu il citez pe Tutea si tu vii cu background-ul lui politic, oricum incert! Eu zic « Buna-ziua nea Istrate! » , tu zici « Sapte gasti pe balta, frate! »


6. Afirmatie capcaunul: « A avut Romania zeci de mii de oameni mult mai valorosi » Really?

Sa facem ca la gradinita, tu vii cu cateva zeci de mii, eu cu altele si tot asa? Mai bine, nu.

Dar ce te faci daca zecile alea de mii de care vorbesti si-ar scoate palaria in fata lui Tutea?? Dar nu incepe zecile acelea de mii cu Burebista, OK? Si nu incerca sa compari merele cu perele. De dragul logicii macar.

Din zecile alea de mii, da un singur exemplu, dar din aceeasi perioada istorica si musai sa fie un ateu, ca sa fie reprezentativ ideilor tale si in opozitie cu Tutea, nu? Si ca sa arati ca-i mai bun. Si apoi sa demonstrezi. Ca pe Tutea l-ai demonstrat deja…

Pentru restul pana la cate zeci de mii de personalitati mai bune pe care crezi tu ca le ai in buzunar, poti sa iti rezervi urmatoarele zeci de mii de ani….Cred ca va trebui sa sapi mult si bine in randurile Partidului Muncitoresc Roman si mai apoi in PCR, ca sa descoperi vreun caz.

Vino deci cu un exemplu numai, ca sa vedem ca aduci si tu ceva concret in discutie. Altfel ce facem, punem fitile numai, aruncam o vorba ici si colo, poate s-o aprinde o cearta, de preferat, intre altii? Vino cu numele acela, sa il discutam si pe acela, nu?

Altfel, iar, sigur ca e mai usor sa nu aduci nimic concret, sa vii fara alternative, sa insinuezi doar ceva de la distanta sau aproximativ, doar sa arunci cu noroi in ce au adus altii… De data asta in nume mari ale romanismului, ale culturii nationale.

Si ca sa raspund la topic si nu la tot felul de atacuri bizare: da, cred ca exista ingerii, caci altfel:

"Fara credinta si fara Dumnezeu, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" - Petre Tutea

Editat de - PQ007 on 01/06/2012 20:06:50
Mergi la inceput
michelle-usa
michelle-usa3224 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimichelle-usa Adauga semn de carte la raspuns Trimite michelle-usa un Mesaj Privat
Mihai,
eu stiu ca cele mai vechi manuscrise dupa care s-a intocmit NT se afla la Brititsh Museum si la VaticaN, iar cele dupa care s-a scris VT se afla in muzeu la Jerusalem ...
De pe timpul lui Isus era deja VT. Isus insusi a citit VT....


michelle
Mergi la inceput

capcaunul6823 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite capcaunul un Mesaj Privat
Asa cum Petre Tutea este reper pentru unii romani, tot asa si Nyiro Jozsef este un reper pentru unii maghiari ...
Mergi la inceput

PQ00756 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Asa cum Petre Tutea este reper pentru unii romani, tot asa si Nyiro Jozsef este un reper pentru unii maghiari ...


Asta-i tot ce ai gasit de zis??

Cheap! …

Vad mai sus doar o comparatie absolut nereusita, disperata, in lipsa acuta de raspunsuri sau argumente logice, continand o oarecare si cautata incarcatura patetica.

Hai sa facem totusi radiografia actiunii prezente:

Scop: crearea confuziei si banalizarea lucrurilor in cazul marii personalitati romane Petre Tutea.

Metoda: provocare (chiar si deghizata in provocare a dezbaterii!) Seamana mult cu o alta metoda tipica vremurilor de reeducare comunista cu back-up sovietic. Pentru cei ce studiaza un fenomen ca acesta, vor remarca cu siguranta ca dupa “demascare”, vine la rand “provocarea”.

Contributie: 0.

Tehnica folosita: cea din dotare. Neconcludenta.

Fitile folosite: 2.

Rezultat: Negativ. Iesire in decor. Ratare.

Feedback: Nu e necesar.
"Fara credinta si fara Dumnezeu, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" - Petre Tutea

Editat de - PQ007 on 01/06/2012 23:50:41
Mergi la inceput

capcaunul6823 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite capcaunul un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui PQ007
Asta-i tot ce ai gasit de zis??

Ce sa fac daca nu pot gasi nimic interesant la un antisemit legionar, membru in guvernul national-legionar (ai dreptate intr-un detaliu, n-a fost chiar ministru, ci director in minister si membru al delegatiei guvernului legionar), diletant in ale filozofiei si economiei.
Mergi la inceput

greieras856 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite greieras un Mesaj Privat
Mihai, in 150 si 367 nu exista biserica ortodoxa.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)


Vara 2011


Evil thrives when good men do nothing
Mergi la inceput
Pag. din 30 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com