Credeti ca exista ingeri?

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

"in original cartea Apocalipsa, se numeste "Descoperirea Lui Isus Christos".
Apostolul Ioan-cel care a scris-o fiind doar mesagerul, mesajul fiind direct de la Domnul Isus..."

michelle, cartea are titlul in original (asa cum se gaseste in Biserica Ortodoxa):

"Apocalipsa Sf. Ioan Teologul"

Sf. Scripturi fiind intocmite de Biserica Ortodoxa, ele apartin numai acestei biserici, in privinta tâlcuirii drepte; e foarte logic si mântuitor a asculta numai de aceasta Biserica in toate privintele, care tin de: Scriptura, Traditie, Iisus Hristos, Apocalipsa. Chiar si aceasta tâlcuire de sfarsit de veacuri, pt. cartea Apocalipsa, unde se arata Fiara ca fiind Moartea, a fost daruita voua de un mirean ortodox.

Ce ati scris mai sus, este din pacate o inflorire periculoasa intru indepartarea de adevar, o adaugare a cuiva care a citit Sf. Scriptura si nu a inteles-o, nefacand parte din personalul calificat pentru tâlcuirea Scripturilor, personal aflat numai in Biserica drept-maritoare (7 Consilii Ecumenice referitoare la dogma; vezi apoi pe Teologi: Sf. Ioan Teologul, Sf. Grigore din Nazianz (Teologul), Sf. Simeon Noul Teolog; acestia sunt Teologi recunoscuti de Biserica, in numar de numai 3; deci nu tot omul e teolog si nu are calificare orisicine pentru a interpreta din Scripturi, decat daca asculta de cei 3, si de toata Biserica, si de toti Sfintii Ei)

Daca Fiara=Moartea cum am identificat,

"aparitia Anticristului...",

ce rost mai are? Ce este antihristul?

Nu este FIARA din Apocalipsa. Nu este nici un om. Ci apare asa:

“(...) duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume”
Întâia epistola soborniceasca a Sfântului Apostol Ioan 4:3

Vine si acum este chiar in lume inseamna ca se amplifica pe zi ce trece acest duh, acest duh al nimicului, sau al necunoasterii de Dumnezeu...

Antihristul, sau duhul (*) falsei treimi, sau intreaga lucrare diavoleasca, este mentionat numai in Epistolele Sobornicesti ale Sf. Ioan Teologul, nu in cartea Apocalipsa.

(*) diferenta dintre duh si persoana este ca duhul poate fi mai multe duhuri, insa persoana nu poate fi mai multe persoane

Cele 3 duhuri ale "lui" antihrist:

"Si am vazut iesind din gura balaurului si din gura fiarei si din gura proorocului celui mincinos trei duhuri necurate ca niste broaste. " Apoc 16:13

Deci iata antihristul, sau neSfanta Treime, care este numai o copie foarte ieftina a Lui Dumnezeu, insa nu este un om:

1. balaurul sau diavolul ("copia/imitatia" Tatalui)

2. fiara ("copia" Fiului)

3. proorocul mincinos care este Hades, iadul ("copia" Sfântului Duh).

De ce se sustine ca Antihristul este om? Poate spune cineva?

Iar problema in legatura cu numele "Iisus Hristos", scris neromaneste "Isus Christos", trebuie stiuta ca greseala. "Hristos" provine din limba greaca si inseamna "cel ales", "cel uns". El se numeste Christ la englezi, pt. ca ar fi sunat cam aiurea in limba engleza sa se scrie si sa se pronunte Jesus Hrist, deci din acest motiv, a mai trebuit adaugat un "C". Asta nu inseamna ca trebuie sa adaugam si noi, pt. ca aceste elemente religioase s-au format deja in limba noastra de mult timp, si, la fel ca Biserica noastra, sunt ORIGINALE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

s-a deviat de la subiect.
mihai, de ce nu deschizi un subiect separat despre Apocalipsa...unde sa te poata citi mai bine toata lumea interesata de acest subiect?

...cat despre ascultarea logica si mantuitoare, IL prefer direct pe Dumnezeu ...fara intermediari.

si ca sa-ti faci o imagine mai clara si mai ampla poate ar trebui sa studiezi lb de origine in care au fost scrise cartile Bibliei...nu doar trad romaneasca a bisericii ortodoxe...



michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Citat:
Sf. Scripturi fiind intocmite de Biserica Ortodoxa, ele apartin numai acestei biserici, in privinta tâlcuirii drepte


Nu sunt sigura ca am inteles. Spui ca Biblia a fost intocmita de catre Biserica Ortodoxa???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@michelle-usa

Scuze pt. devierea de la subiect, am vrut sa incep sa vorbesc despre ingerii (Bisericilor din Apocalipsa) si am ajuns a tâlcui despre fiara, pt. ca am considerat ca e mult mai important acest element si am vrut a-l face cunoscut; apoi, nu se poate discuta izolat pe marginea unui subiect din teritoriul religiei, ci pe acest teritoriu si numai pe acesta, toate lucrurile: Dumnezeu, omul, ingerii, Scriptura, fiara, moartea, mantuirea, fac parte dintr-un ansamblu inteligent al cunoasterii teologice. N-avem decat sa scriem un miliard de pagini, numai sa fie lucruri logice si folositoare, fara imaginatie si in legatura cu subiectul.

"IL prefer direct pe Dumnezeu ...fara intermediari."

Pentru orice invatatura, chiar si pentru cea lumeasca - la scoala sau la facultate -: sunt necesari "intermediarii" despre care vorbiti de ce sa nu recunoastem logic. Iar pentru invatatura despre Dumnezeu, fiind aceasta cu mult mai dificila, avem nevoie de o indrumare foarte ampla, pentru a cunoaste regulile complexe de mantuire, si pentru ca sa nu facem fiecare ce vrea si ce prefera, pentru ca astfel ne mantuiam noi si singuri, nu mai era nevoie de complexa interventie a lui Dumnezeu in creatie.

Deci iarasi:

"IL prefer direct pe Dumnezeu ...fara intermediari."

Chiar daca as fi in locul dvs., nu mi-as putea explica si ar fi absurda, o departare voita de Biserica originala/apostolica. Nici dvs. nu puteti sa explicati de ce doriti sa lucrati impotriva Bisericii. Chiar asa de ucigasa sa fie mandria, sau ce se intampla? Spuneti ca intelegeti lucruri pe care de fapt nu le intelegeti, iar din cele care se inteleg usor, daca nu le "preferati", le ignorati. Insa daca vine vorba despre mantuire, nu conteaza catusi de putin, ce preferam noi oamenii, ci conteaza numai regulile/legea; Dumnezeu a impus "intermediari" - asa cum ati decis sa-i numiti. Cu El va "luptati":

"Si hirotonindu-le PREOTI în fiecare BISERICA, rugandu-se cu postiri, i-au incredintat pe ei Domnului in Care crezusera. " Faptele Sfintilor Apostoli 14:23

"Tot asa si voi, fiilor duhovnicesti, supuneti-va PREOTILOR (...)"
Intâia Epistola Soborniceasca a Sfântului Apostol Petru 5:5

Din pct. dvs. de vedere, cum se explica intentia de a ignora anumite lucruri din Sfanta Scriptura, ca spre exemplu cele referitoare la "intermediari" (Preoti)?

"Si hirotonindu-le PREOTI în fiecare BISERICA, rugandu-se cu postiri, i-au incredintat pe ei Domnului in Care crezusera. " Faptele Sfintilor Apostoli 14:23

"Domnului in Care CREZUSERA."

Era credinta aceasta indeajuns pentru mantuire? Nu. Au crezut oamenii in El, dar vedeti ca aceasta credinta singura, nu era de ajuns pentru a fi oamenii cu adevarat "incredintati" Domnului; "incredintarea" (mantuirea) oamenilor trebuie sa se faca dupa reguli - "ca la carte" -, citez, incepand cu "hirotonindu-le PREOTI in fiecare BISERICA".

Ce ne "facem" cu negrul pe alb? Nu intelegem ca credinta aflata in afara de Biserica Lui Dumnezeu are valoare mantuitoare personala 0? Dar - spuneti - hotul pus pe cruce langa Crucea lui Hristos, cum s-a mantuit numai prin credinta in El? S-a mantuit numai prin credinta, pentru ca acest hot era aflat fata in fata cu Mantuitorul. Iar noi suntem fata in fata cu Biserica Lui Dumnezeu, si nu este intelept sa o ignoram sau sa schimbam traditia pe care aceasta Biserica a primit-o de la Apostoli.

"Fratilor, va poruncim in numele Domnului nostru Iisus Hristos, sa va FERITI de orice FRATE care umbla FARA RANDUIALA si nu dupa PREDANIA pe care ati primit-o de la noi."

Epistola a doua catre Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel 3:6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@greieras

"Biblia a fost intocmita de catre Biserica Ortodoxa?"

Apostolii au transmis Sfânta Evanghelie prin viu grai si prin acestia cuvantul lui Dumnezeu s-a raspandit de la o mâna de oameni intemeind Biserica. Ulterior, in acest context, Biblia a putut fi compusa si canonizata. Canonul Vechiului Testament din Scriptura urmat de Biserica Ortodoxa este cel al Septuagintei - Biblia (tradusa din ebraica in greaca) cunoscuta de catre Apostoli. Canonul Noului Testament a fost structurat în primele secole ale Bisericii. Catre anul 150, Biserica a fixat, pe baza Traditiei, un canon al scrierilor care cuprind descoperirea dumnezeiasca a lui Iisus Hristos, propovaduita de Apostoli, si care formeaza Noul Testament. Într-o scrisoare de Pasti a Sfântului Atanasie (Sfânt al Bisericii Ortodoxe) din anul 367, apare pentru prima oara o lista cu cele 27 de carti pe care Biserica Ortodoxa le accepta si le recunoaste ca inspirate si canonice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PQ007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui almo

Nu exista ingeri, dar daca la unii le place sa creada ca exista, foarte bine, asta ii poate ajuta mental.



Asta-i direct din putul gandirii …

Ma intreb cine sau ce ii ajuta mental pe ailalti care nu cred in ingeri. Sa fie atunci opusul ingerilor ajutorul lor mental?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PQ007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui almo

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui gaba-rema

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui almo

Nu exista ingeri, dar daca la unii le place sa creada ca exista, foarte bine, asta ii poate ajuta mental.

Album



ce te face sa fii asa de sigura ca nu exista ingeri?

michelle


Oare ce-i face pe multi sa creada ca exista ingeri?


Biblia

michelle


biblia pana la urma urmei este o carte, o naratiune frumoasa. de unde si pana unde asta dovedeste ca exista ingeri?!


- Biblia este doar o carte sau o naratiune numai in acceptia unor atei. Pt. crestini ea este insasi “Constitutia”! Acea “Constitutie” a firii lucrurilor si a vietii intru Hristos, Dumnezeul Adevarat. Din aceasta Constitutie a vietii crestine intru Hristos, afli si ca exista ingerí, in cazul in care nu i-ai intalnit deja (ceea ce e rar si putin probabil totusi, mai ales pt. un ateu oarecare...). Nu te mira ca nu te cauta in vreun fel, ingerii nu prea ii “deranjeaza” pe atei. Ca ateii si daca i-ar vedea, ar zice ca nu-s adevarati !!

Daca m-as adresa unui crestin, l-as trimite la pilda saracului Lazar si a bogatului nemilostiv vis-a-vis de necredinta oamenilor, in care bogatul aflat in Iad se roaga lui Avraam fie sa il lase sa se reintoarca in viata muritoare doar ca sa spuna fratilor, surorilor, rudelor lui sa nu faca la fel ca el in viata pamanteasca, fie sa trimita pe cineva sa-i avertizeze sa nu faca ce a facut el in viata trecuta ca sa nu ajunga la fel ca el in viata prezenta, respectiv acolo unde a ajuns el in prezent. La care Avraam ii raspunde in consecinta, in citat aproximativ, ca nu le trebuie acelor oameni sa merga cineva la ei din lumea cealalta, caci au date Legile de catre Moise si deci stiu ce au de facut. Si mai mult, chiar daca s-ar intoarce cineva din morti, ei tot nu ar crede... Si exact asta face diferenta intre crestini si atei: daca crezi in Dumnezeu, crezi si in existenta ingerilor, daca nu, ramai cum zice Petre Tutea (vezi mai jos). Restul e mai putin important...


Citat:
citat din mesajul lui almo
[nu e nimic rau sa fii religios, atata timp cat crezurile tale nu afecteaza pe cei de langa tine.
"libertatea ta tine pana acolo unde incepe libertatea altuia"


Bravo! Atunci, libertatea ta si-a cam atins deja extremele, caci a inceput cu destule pagini in urma sa deranjeze pe non-atei. So, watch-out! Mai ales ca e vorba despre un subiect cu tenta clara religioasa si prin urmare prezenta unui ateu aici trebuie sa fie mult mai discreta si respectuoasa. Asta daca ateul vrea sincer sa afle ceva si vine cu bune intentii.




Fara credinta si fara Dumnezeu, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri” - Petre Tutea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui PQ007
"Fara credinta si fara Dumnezeu, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" - Petre Tutea

Tutea asta n-a fost ministru in guvernul national-legionar? Guvernul acela care pusese in practica ... apocalipsa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PQ007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui PQ007
"Fara credinta si fara Dumnezeu, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" - Petre Tutea

Tutea asta n-a fost ministru in guvernul national-legionar? Guvernul acela care pusese in practica ... apocalipsa?


"Tutea asta" este un monument al spiritualitatii neamului romanesc.

De dragul exactitatii si ramanerii pe subiect, poate faci si linkul, adica sa punctezi legatura mai precis cu nationalism-legionarismul in citatul pe care il redau inca o data aici:

"Fara credinta si fara Dumnezeu, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" - Petre Tutea[/quote]

In alta ordine de idei, ma indoiesc tare de tot ca a fost ministru intr-un guvern. Dar indiferent de functie, ce are asta de-a face cu Eisenhower, vorba aia? Vrea sa fie asta, Capcaunule, o incercare de demascare a unui reper cultural national ? (stim cine aplica demascarile, nu?) Nice try!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Petre Tutea reper cultural?????? Pentru antisemiti poate.

Sa fim seriosi. A avut Romania zeci de mii de oameni mult mai valorosi.

PS. www.sfaturiortodoxe.ro/_stiinta.htm" target="_blank">Din putul gandirii tzutzesciene:
"Umanismul este una din formele grave ale ratacirii omului modern, care pleaca din antropocentrismul Renasterii."
Si are multe asemenea "cugetari", demne de un legionar national-socialist cu degetul pe tragaci.

Mergi la inceput