Scandinavii stiu DC (104)
Raspunsuri - Pagina 15

Adela99 spune:
'neatza!
itsme am sa incerc in limita capacitatilor mele
sa gasesc subiecte care te scot din hibernarea autoimpusa
se pare ca se va asterne linistea (in presa cel putin) asupra caricaturilor. in presa de azi nimic nou. aseara la stiri ne-au aratat secvente din intalnirea cu ambasadorii si un interviu cu ambasadoarea Egiptului in Danemarca, ambasadoare care s-a declarat multumita cu intalnirea si la intrebarea daca boicotul va inceta a raspuns ca boicotul nu a fost inceput de state/guverne ci de oameni din popor iar ca ei (guvernul) vor incerca sa-i aduca la simtaminte mai bune (cam asa ceva :-) ... nu ... asa ceva )
despre adoptie nu stiu nici io prea multe, mai ales despre adoptiile in Romania si din Romania ... de pilda aici e aproape imposibil sa adopti un copil de aici, pentru ca sunt plasati daca nu la rude la familii spre ingrijire si intretinere pana la varsta majoratului, familii care de cele mai multe ori nu adopta copiii respectivi. birourile de adoptie incearca sa schimbe situatia, situatie care de fapt pune adultul pe primul loc si nu copilul si nevoia si dreptul lui la o familie permanenta. "scuza" neadoptarii e mentinerea legaturii cu familia biologica (radacinile), legatura care s-ar putea mentine chiar daca copilul ar fi adoptat si nu numai in intretinere prin asa numite adoptii deschise. probabil cam la fel sta situatia si prin alte tari europene, de aceea adoptii de pe alte continente, plus ca poate chiar il salvezi de la o viata ca si copil al strazii sau de la o copilarie ca sclav in vreo fabrica de la varsta de 5-6 ani.
mey, s-a demonstrat sa delfinii au simtul humorul si se www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,773300,00.html" target="_blank">hlizesc :-)

soma spune:
100% de acord cu itsme. asta ca sa ma scutesc de scris..
conflictele, razboaiele sunt provocate si de asemenea gesturi. Iar cand se ajunge la morti, chiar mai conteaza cine a inceput sau ..cine a terminat?
Dupa 9/11, doi colegi de-ai mei un turc-suedez(ala cu Yoklahoma) si un pakistanezo-suedez ziceau ca "americanii o cam meritau", nu in asa hal si cu atatea victime. Am incremenit cand am auzit. Si erau oameni normali (zic io), adica nu fanatici sau sa fi omorat o gaina in viata lor (poate doar turma cu grenada)..
La Multi Ani lu barosanu'

mihaela_s spune:
narancik sa ne traiesti!
istme si soma, ma primiti si pe mine? pentru 100%.
poate va veseliti la carnaval.
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

soma spune:
quote:
Originally posted by mihaela_s
narancik sa ne traiesti!
istme si soma, ma primiti si pe mine?pentru 100%.
sigur, si puteti sa faceti vitoanele juma-juma caci eu le urasc!

doruletz spune:
itsme bine ai revenit (vaz ca ai si plecat intre timp) Bre, astia ar trebui sa faca un emoticon cu Vuittoane ca avem nevoie
citii ce zisasi, nu am timp sa raspund mai pe larg, vin io mai incolo, cred ca aici e vorba de diferentele intre gandirea europeana si nord americana
Pentru ca in ceea ce spui tu sunt cateva erori: Europa o fi multiculturala dar nu e multireligioasa ca america de nord. Nu e treaba tuturor cetatenilor sa respecte normele tuturor religiilor. Musulmanii au dreptul sa-si cinsteasca profetul dar imaginea lui nu le apartine iar ceilalti au dreptul sa-l deseneze daca asa vor, provocare sau nu.
Europa nu e o lume noua, are o cultura de secole si, le place unora sau nu, e cultura predominant crestina. De aceea in picturile renasterii de care e plina Europa (nu si America) o sa-l gasim cu sigurantza pe Mohamed pictat in fel si chip, am citit ca domul din Bologna adaposteste picturi renascentiste cu infernul lui Dante in care Mahomed e reprezentat gol si inconjurat de draci!! Ptiu, ptiu, ptiu astia nu auzisera domne de PC si voiau sa-i izoleze pe musulmani, ce rusine!!
Ce sa facem noi acuma cu 'mostenirea asta grea', le darâmam, le ardem ca sa nu-i provocam pe bietii islamisti care trebe sa se integreze acilea? Construim in loc biserici 'aseptizate' ca in America de Nord ca sa nu ne mai asemuiasca nimenea cu Hamasu'?? Rupem cartile lui Dante si ne cerem scuze in numele lui?!
Opera Rapirea din Serai a lui Mozart are pasaje de-a dreptul provocatoare in care se spune ca femeile musulmane sunt tratate ca animalele si ca daca profetul ar gusta o dusca de vin ar fi incantat etc. Tz, tz, tz, cata lipsa de empatie si la asta, ce ipocrit, hai sa il interzicem ca sa nu provocam, ca tot e anul Mozart.
Io inteleg mentalitatea americana (ma rog, cred ca o inteleg ca n-am trait acolo deci evit sa dau calificative sau solutii ca sa nu mai existe WTC-uri pe meleagurile alea) dar Europa e diferita, e o lume veche cu o cultura de milenii si isi apara valorile, n-o sa le schimbe acu' pentru ca asa vor astia de venira acu' 50 de ani. Asta nu e ipocrizie. Ipocriti sunt aia de o considera decadenta si rasista si intoleranta da' care profita de libertatile ei locuind in continuare acilea. Si io sunt nascuta in Ro da' daca nu mi-a placut sa traiesc acolo, am plecat si basta.
Modelul americii de nord e imposibil de copiat aci, si e foarte bine ca e asa, bine ca nu suntem toti la fel. Cine vrea America de Nord n-are decat si
, nu-l tine nimenea cu forta la ipocritii si intolerantii astia.
Dealtfel, ca fapt divers, Anglia e tara in care se aplica un fel de model multicultural si multireligios gen America de Nord... ca "din intamplare" demonstratiile ala oribile au avut loc pe strazile Londrei si nu pe Champs Elysées. Nu va intrebati de ce p'acilea nu a ars nici o masina pana acu'?! hehe.
PS: Intrebare de baraj care circula p'aci: cum si-au dat seama musulmanii ca e vorba de Mohamed in caricaturile alea?!
mai viu io

lena spune:
doar un pic intru ca am alte treburi...dar nu poci bre sa ma abtzin:chiar asa cum si-au dat seama ca taman el, cred ca au tras cu okiu pe gaura cheii
acu pe bune, daca io fac o gluma referitoare la Jesus Christ-superstar par eczampal...poate zice ceva Vaticanul, dar nu-mi trimite mascatii la usa!!
by the way aici s-a vehiculat finutz ideea in felul urmator: cam cum a fost cand cu Theo van Gogh...care misca in front il trimitem de unde a venit, punct...fara prea mari complicatii si totusi ma intreb de ce nu ar fi totusi fericiti sa se duca acolo la ei, ca doar umbla fecioarele pe toate drumurile pentru martiri, nu??
"One of the biggest curses that can befall man is the loss of the sense of humour"
Hospodarske Noviny(un ziar ceh)

Sabina spune:
Buna de la netcafe busteni, in coltu strazii:)
mai multe zic repejor.
Doruletz, eu nu sunt de acord cu caricaturile tocmai pt ca trebuie totul incadrat in context, ca Mozart n-ar fi scris asa in ziua de azi, sunt convinsa, nici un mare artist nu speculeaza evenimentele timpului in scop propriu, pt ca e necinstit.Uite, e unu Stockhausen care a scris ceva despre nine eleven, a zis ca mai mare spectacol nici nun se [putea imagina etc etc, a fost bagat cu capu la cutie pronto.
Deci, cum zice Itsme, contextu e sfant...provocarile inutile si periculoase...si iar ajung la empatie.Radem cu drag, in fata celor care ne pot pricfepe gluma.Ca la arta, care nu prea exista fara receptor, nici umoru nu-i umor fara cinvea care-l pricepe.Ideal e sa avem cu totii umor, sunt de acord.Si sa-l dezvoltam.Da catinel catinel, nu cu subiecte stiut fierbinti si dureroase, in contexte naucitoare.
In rest...tata lu Toma e un pozar tare pe treklens, bravo Vlad! Treci la comentat poze care-ti plac, ca sa te faci remarcat:)
Io-s...mai bine.creieru inca hiberneaza:)
Sabina si

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

mihaela_s spune:
quote:
Originally posted by Adela99
mihaela, da sefu' nu s-o mascat?
sefu' mascat...in fundal

Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

lena spune:
mihaela, soma, sabina, itsme si restul de alta parere
mey nu poci decat sa ma bucur, caci asta inseamna ca inca suntem intr-o comunitate, ca sa nu zic site-forum unde dreptul la opinie este respectat si inca valabil, ca nu se stie ce ne va rezerva viitorul
deci vuiton vreau eu ca sunt mai in minoritate, dar pliz sa fie unul clasic maro cu insemnele pe el, sa se vaza Domne ca este vuiton si nu facatura, da
"One of the biggest curses that can befall man is the loss of the sense of humour"
Hospodarske Noviny(un ziar ceh)