Scandinavii stiu DC (104)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lena spune:

adelutzul si pe seama lui Isus s-au facut o multime de desene si caricaturi si cu toate astea, crestinii nu s-au basicat...caci era dreptul lor la opinie, cam asta inteleg eu dar sincer am ajuns intr-o epoca in care ti-e si frica cum spuneau azi 2 tipe in magazin ca "nu-ti place vecinul, ca e nu stiu cums i nu stiu"...ca cine stie ce ti se mai intampla...eu zic ca asta e un regres al societatii, nicidecum o iluminare, parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Acu' Lena depinde si in ce societate scoti limba la Isus.
La catolici unde domnia sa este palpabil ca eteru' demersul poate trece neobservat pe cand in ortodoxie unde Isus coboara cu infricosata taina sambata intre orele 10-14 si se transforma in cozonac cu stafide si murfatlar demisec e cam riscant totusi.

Ca asa pati si Alina Mungiu, dupa ce o acuzara de blasfemie, de distrugere a fibrei morale a poporului roman, intre timp pina plecara dupa cucuta, ii pusera fetei in spate si cutremurul din decembrie.

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Pai din cate vazui nimeni nu spune ca toata lumea trebe sa rāda la aceleasi glume ca doar nu suntem identici. Era vorba despre dreptul de a rāde chiar si de bancurile care unora nu li se par amuzante.

Dar sa presupuem ca nu avem acest drept iar credintele si obiectele de cult sunt protejate de rāsul public.

In cazul asta si io sunt de acord ca n-are nici o relevantza faptul ca o religie are 1 miliard sau 100 de adepti, poa' sa fie si unul singur, daca aplicam o regula pentru unii trebuie sa o aplicam pentru toti.
Prin urmare ar trebui inscris in carta ONU ca sunt interzise caricaturile si bancurile pe seama personajelor religioase si a credintelor in general, orice banc pe aceste teme sa fie aspru pedepsit, eventual prevazuta inchisoarea pentru ziaristii care ar indrazni sa faca public asa ceva.
In acest scop se va crea pe langa ONU o institutie care va intocmi o lista cu toate credintele existente, toate sectele si absolut toate personajele susceptibile de a fi caricaturizate (toti profetii islamici, toti sfintii din toate calendarele crestine, toate zeitatile hinduse, toate entitatile extraterestre ale sectelor new-age, toti zeii mai mici si mai mari ai tuturor triburilor africane, amazoniene, australiene etc).
Aceasta lista sa fie inscrisa mai intai in toate legile presei si in deontologia ziaristilor din intreaga lume iar institutia respectiva va veghea ca in nici un ziar de pe planeta sa nu apara vreo referire nerespectoasa la vreunu' din aceste personaje.
Urmatoarea etapa va fi inscrierea acestei legi in toate codurile penale si pedepse aspre oricui o va incalca.
Valeu, asta suna cunoscut ... parca acu' cateva sute de ani delictul asta se numea blasfemie si parca institutia respectiva chiar a existat candva si se numea... ptiu drace!

Sabina, bine ai revenit!

valeu Adela da' de ce sa nu mai zici nimic, doar aci vorbim despre principii si libertati, nu rāde nimenea de nimeni

mai viu, ma duc sa plimb urlatoarea

Mergi la inceput

doruletz hai ca gasii si reactia presei romane.

www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z02022006&idx=51" target="_blank">Romania Libera

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

pai, nu mai zic nimic ca nu mai am nimic de zis, io mi-am expus deja :-) toate parerile pe tema asta, nu mai am ce adauga ... da' daca cumva s-o mai ivi ceva pe parcurs de zis, oi zice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Noh, citii si io replica romaneasca si am ceva de zis Jurnalistii de la Jyllands Posten nu si-au cerut scuze la presiunea directa a musulmanilor, ci la presiunea directa a oamenilor de afaceri danezi, care chiar au fost prinsi la mijloc in toata tevatura asta, fara sa aiba nici o vina ei-personal Din punctul lor de vedere, caricaturile au fost o doar gluma din cauza careia pierd milioane de dolari zilnic si, probabil, ca le vor trebui inca 10 ani de cheltuieli pe marketing , asta ca sa-si refaca "imaginea" in zona, daca mai e cazul...
Ca sa nu mai vorbim, ca iegzact cum zise si Adelcuta, presa internationala a venit cu sprijnul abia dupa prezentarea scuzoaielor...daca o facea probabil cu o zi/doua mai devreme, alta ar fi fost situatia!!! E usor sa vorbesti, dar daca te pui in pielea jurnalistului, care-si vede deoadata (si asta ca urmare a unei actiuni pe care el a intreprins-o) tara amenintata cu atacuri teroriste, steaguri arse, economie clatinata de boicot, sprijin doar la nivel declarativ al Guvernului si tacere din partea colegilor de breasla, nu stiu cita sguranta ai avea ca ceea ce ai facut a fost bine ori rau!!!

Ma duc la scoala...viu mai incolo

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Io numa atata am vrut sa zic, ca imi face mare placere sa va citesc... Io atata am avut de zis (chiar daca n-o fi PC fata de alte subiecte de pe DC)

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

...si mie, si mie...

da' io mai zic ceva: imi dati fro idee cu ce sa ma "maschez" maine seara la carnaval? in afara de masca ce o am din venetia? precizez ca e carnaval la sefu' acasa si participa numai colegii (fara insotitori). macarea si beutura e prin participare, fiecare duce ce vrea.
e ceva carnaval la nemti in perioada asta, ceva traditie? io asa auzii, da' numa' atat!

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

si io-s tot cu cetitul, ca de exprimat se stie, nu poci...

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

'Ai bre Mihaela. Cum sa te maschezi?
Nu stii ca e pe www.presaromana.com/weblog/marturisesc.php" target="_blank">lista pacatu' asta :
236. M-am mascat.

Acu' ca sa nu fiu complet off-topic si dat fiind ca petrecerea e la sefu' acasa eu m'as masca in Controlul Financiar-Contabil

*segmentation fault*

Mergi la inceput