Scandinavii stiu DC (104)
Raspunsuri - Pagina 9
doruletz spune:
neatzaaaa
Adelucci, io zic ca ceilalti nu au publicat nimic inainte de asta poentru ca nimeni nu se astepta sa se ajunga la scuze si inca oficiale. Pana acum a fost doar un fapt divers iar caricaturile alea nu aveau nici macar cine stie ce valoare artistica.
In plus, in toate societatile democratice exista o lege pentru calomnie, daca cineva se simte lezat de vreo publicatie se adreseaza justitiei... unde s-a mai pomenit sa se ceara scuze de la seful guvernului?! De abia cand s-a ajuns aici a devenit o stire importanta
Da, directorul France Soir a fost dat afara de catre proprietarul ziarului care e... musulman franco-egiptean
Insa pe noi cu atat mai mult ar trebui sa ne ingrijoreze fenomenul! Oricum, ziaristilor (inca
) nedati afara de la acelasi cotidian nu prea le-a inchis gura caci azi au publicat pe prima pagina sub titlul www.imedias.biz/presse/actualite-france-soir-revient-sur-la-polemique-en-une-jeudi-5265.php" target="_blank"> "Ajutor Voltaire, astia au innebunit!" o fotografie cu musulmani fanatici arzand steagul danez. Iar in interior articole care pun cam aceleasi intrebari:
- daca islamul interzice reprezentarea profetului lor, => toti cei care nu sunt musulmani trebuie sa se conformeze si ei?
- cum ar arata o societate unde se aditioneaza toate interdictiile diverselor culte religioase?
- s-au dus vremurile Inchizitiei, libertatea religioasa este libertatea de a crede si de a-si practica cultul dar nu inseamna libertatea de a impune celuilalt propriile credinte!
etc
Este interesant ca astazi publicatiile magrebine care ieri tunau si fulgerau impotriva danezilor nu mai sufla unu cuvintel despre caricaturile aparute in celelalte ziare europene. Care nici macar nu sunt fituici obscure ci ziare reprezentative ("ABC" si "El Periodico" in Spania, "La Stampa" si "Il Corriere della Sera" in Italia, "Blick" in Elvetia, "Die Welt" in Germania etc). Asta nu e ipocrizie? Cum le-ar sta sa-si retraga si de aci ambasadorii si sa le boicoteze produsele?! hahaha, ar muri de foame.
De altfel auzii la radio aci ca in Die Welt se spune ca "poate ca i-am crede pe imami daca n-ar fi ipocriti. cand acum ceva vreme in Siria s-a difuzat la TV un film in care rabinii erau reprezentati drept canibali, de ce nu au protestat?!"
Hai sa fim seriosi, fanaticii astia sunt nebuni de legat, nu trebuie priviti cu indulgenta! ei se 'lezeaza' pentru niste desene dar privesc cu detasare cum co-religionarii lor omoara nevinovati. O sa ajungem sa-i 'respectam' si sa-i scuzam si pe teroristii sinucigasi, in fond de ce nu, ca doar asa le cere religia lor, nu scrie in Coran ca trebe sa-i omoare pe infideli?!![]()
hai ca iar ma enervai cand auzii stirile de dimineatza si iar veni aci sa ma descarc ![]()
...Si cand te gandesti ca tot circul asta poate fi de fapt doar o mutare "de sah" a Iranului ca sa deturneze atentia de la bomba nucleara pe care tocmai o fabrica dar si de la pregatirile Hamashilor! Hehe, noroc cu Cocoshila din poiana ca-si dadu seama la timp de jmecherie ![]()
mai viu
xenocid spune:
doruletz ![]()
Eu deja mi'am luat floricelele si sucul mai aproape ca sa urmaresc evolutia situatiei in Franta. Asta pina am realizat subit ca asigurarea mea medicala nu acopera "pagubele" suferite in timpul manifestatiilor de strada si a altor evenimente din timpul "starii de urgenta".
Eu cred ca tarie ca e voie sa razi. Si e cu atat mai usor sa razi cu cat cei pe care ii vizezi sint mai putini. Cel mai usor e sa razi de o singura persoana. De George W. Bush de exemplu de care rade o planeta intreaga si candva a ras si natura. Este de asemenea usor sa razi si de un grup insignifiant. De exemplu haideti sa expunem poporului roman credinta cea mai draga, sfanta si sincera a unui mic trib din Africa Centrala care crede ca Universul a fost creat din excremente de furnica. Ce hohote de ras am starni, cum s'ar zgudui barbile Sfantului Sinod sufocate de ras, ce s'ar cutremura Stalpii Ortodoxiei iar sfintele harci descarnate si'ar clampani tigvele in apoplectice accese de tuse. Dar daca le'as spune subit ca Isus a tavalit'o pe Maria Magdalena prin fanul Iudeei o nanosecunda e prea mult pentru a le schimba dispozitia.
Iar cum ratiunea si credinta sint doua animale care concureaza pentru pentru aceeasi nisa ecologica - creierul, nu prea are rost sa le explici bibilicilor cu argumente radiometrice ca Pamantul are mai mult de 6000 de ani cand poti pur si simplu sa razi de asta.
Alin
EDIT: Ce'ar fi ca toti musulmanii din Franta sa saboteze economia intorcandu'se in tarile de origine. Va dati seama ca se duce dracului gluma aia cu : "Care e cel mai mare oras din Tunisia? Marsilia"
*segmentation fault*
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Adela99
si cu cat razi de cat mai multi cu atat razi mai bine?
Pacat e nu sa razi de multi ci sa nu fi ras mai demult. Se ne fi declarat din exces de PC drept agnostici si sa le fi permis astfel celorlalti sa'si tarasca prin viata bagajul de absurditati pe care acum ti'l basculeaza in usa si te someaza sa aderi la el.
*segmentation fault*
Adela99 spune:
mey, io am o problema :-) io cred ca-s PC, da' nu pentru ca asa trebuie, ci pentru ca asa-s io
... si mai am o problema, nu stiu sa ma exprim :-) vorba lu' adusca
lilanda spune:
Doruletz, rizi tu rizi, da' si Franta o intrat in vizorul brigazii palestiniene Martirii Al-Aqsa, alaturi de Danemarca si Norvegia
Tocmai ce anuntara domnii martiri-brigadieri ca diplomatii si cetatenii celor trei tari sint in pericol de moarte acolo si sa faca bine sa plece-acasa, cit mai e timp
In plus nu-s ce alta grupare care are legatura cu www.dr.dk/Nyheder/Udland/2006/02/02/02130638.htm" target="_blank">Al Qaeda o zis la Al Jazeera ca danejii n-or sa mai fie siguri la ei acasa, pentru ca pedeapsa celor care se rid de profet e moartea...
Acu' faza de risu'- plinsu' vine tocmai de la vecinu' svens www.dr.dk/Nyheder/Udland/2006/02/02/02100033.htm" target="_blank">Göran Persson, care l-o criticat bine de tot pe colegul danez, cum ca acesta a subapreciat criza si ca, daca se-ntimpla una ca asta in Suedia, el ar fi facut evaluarea corecta...numai ca n-o stiut sa zica si "cum" ???? 
doruleantza, vazui si io hotelul la care ati stat si am citit prin reviewuri ca e acceptabil, numai ca tocmai ce ne-am dat seama.... ca o sa avem o maaare problema cu parcarea
Cred ca pina la urma o sa alegem varianta cazarii pe la un hotel intre Schipol si Amsterdam, urmind ca in fiecare zi sa ne transportam 10 km cu trenu' pina in oras si de-acolo sa-l batem la pas!!!
lena, of corse ca ne-ntilnim daca sinteti disponibili!!! 
annitzo, tu cind zici ca esti la Rotterdam...in martie??? Ca poate ne-om vedea inainte de Zürich, dat fiind ca Holandika nu-i mare diloc (noi am reusit anu' trecut s-o facem roata in 3 ceasuri, dupa ce-am ratat iesirea spre Germania!!!
)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
doruletz spune:
haha, Xeno, sper ca facusi provizia de floricele!! da' deocamdata indreapta-ti parabolica spre Gaza ca acolo cica neshte adepti d'astia ai www.liberation.fr/obj/573/IMAGE_T5_57254.jpg" target="_blank">religiei pacii isi pusera de-a binelea bombele in cap dupe moda profetului, inconjurara sediul UE si ameninta ca omoara orice cetatean UE care s-ar plimba p'acolo daca guvernele tarilor ce publicara caricaturile nu-si cer scuze (da'in special ii vor casapi pe danezi, norvegieni si francezi, asa cum bine zisa Lilutz, hehe, noroc ca n-am drum p'acolo
).
Culmea e ca desenele aparura si intr-un ziar din Iordania, sub titlul: "Ce dauneaza mai mult imaginii islamului: niste caricaturi sau imaginea unui terorist care taie capul unui ostatic?"
Uite ca mai sunt si exceptii p'acolo prin lumea profetilor!
In ceea ce priveste bataliile de pe teritoriu frantzuz... nu cred ca o sa fie prea multe, musulmanii astia d'aci (aia care au mai ramas din ei ca nu toti magrebinii sunt musulmani practicanti) sunt mai pragmatici.. adeca ei se simt "lezati" cand stiu ca au ceva de castigat/revendicat altfel nu se "lezeaza" ei asa pe degeaba!
adela, pai din cate intelesei io religionarii pacii se suparara nu atât pentru ca profetu' ar fi de râsu' lumii intr-o caricatura ci pentru ca nu e voie sa-l reprezinti nicicum, caricatura sau ne-caricatura! Asa e 'legea' lor si toata lumea trebe sa se conformeze, ie-te nah!
Acu, daca vorbim despre dreptul la deriziunea religiilor, e un articol interesant in www.la-croix.com/article/index.jsp?docId=2257443&rubId=1098" target="_blank">La Croix (cotidian catolic) unde ii intreaba pe diversi reprezentanti de diverse culte ce cred despre asta (numai pe agnostici nu-i intrebara ca raspunsu' ar fi fost evident
). Cel mai frumos raspuns dadu' rabinul Parisului care zisa ca lor nu numai ca nu le pasa de rasu' altora da' cica la ei autoderiziunea e o practica curenta (si chiar recomandata, zisa ca el personal e rezervor de bancuri cu rabini). Si mai zisa ca "ironiile sunt normale dar faptul ca ne simtim lezati de cate una ar trebui in primul rand sa ne faca sa ne intrebam pe noi insine de ce".
Lilutz, noi am fost cu trenul deci nu stiu sa zic de locuri de parcare. totusi mie nu mi s-a parut ca ar duce lipsa, p'acolo toti umbla cu bicicletele. Insa nu stiu care-s regulile, poate ca e foarte scump.
Mai viu
Sabina spune:
Buna...de la busteni:)
suntem bine:)
nici eu nu rad asa degeaba, ma iau de mana cu adelucci.
Din Empatie, nu de alta nu imi vine sa rad.iar eu aprecize si cultura tribului.si o respect, si nu rad de ea.
bun venit vrajitorica.
eu sunt in criza identitara, tot ce compun e o porcarie, simtamintele mele sunt de Chivutza ,compoztiile sunt ca tablourile de la piata fata de Rembrandt, sunt acoperita de penibil.etc etc:))
da tre sa-mi treaca, urmatorul termen pt urmatorul concurs e 15 martie, clarinet, pian si vioara sau viola, deci un trio.
puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup.
vreau rayu!!!!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
lena spune:
lilutza pai parcarea te omoara in A'dam si oriunde in orase mari in NL...nu se merita pe cuvant, p-orma io cred ca daca stati la vreun hotel pe langa schiphol e super, caci cu trenul nu faci mai mult de 15 minute pana in buricu lui A'dam...daca vrei mai multe detalii iti dau, nu sa-mi spui ce anume te intereseaza.
deci eu zic ca si Doruletzul, mey nu se poate chiar asa, da-o incolo de treaba...e normal sa avem voie sa ne expunem parerea, care in cazul de fatza nici macar nu e vorba de lezare, ori poate musulmanii nu au definita de caricatura, si atunci au luat-o pe bune, dar asta e problema lor, atata vreme cat ziarele respective sunt publicate in tari in care dreptul la opinie cred ca este constitutional.
Adela99 spune:
mai spun una s-apai tac :-) (in tot cazu' pe tema asta)
io gandesc cam asa: daca un copil rade de altul ca are nush ce haine pe el nu cred ca pe ala de care se rade il incalzeste sau mangaie argumentul ca cel care rade are dreptul la opinie ... autoironia imi place cand nu e facuta ca un mod de aparare (adica mai bine spun io decat sa vina altii, sau ca sa previn)