Viata in Germania (31)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

peca, sper ca luatul si adusul copilului de la gradi nu e cea mai mare probl., la urma urmei poti si plati pe cineva sa ti-l aduca si sa mai stea juma de ora pana vii tu. Iar cu dusul, copilul are 2 parinti si puteti face cu randul.
Eu ti-am mai scris mai demult si revin, in locul tau as face facultatea din nou. Aici FH are cresa si gradinita pt copiii studentilor/profilor si asta vara chiar erau locuri. Daca ai apucat sa lucrezi ceva aici primesti BaFöG, daca nu, parerea mea e sa incerci un job de 400€ (nu stiu exact daca tb sa lucrezi un anumit nr de luni intai, asta tb sa te interesezi) si apoi primesti pe perioada studiilor bani de la stat in fct. de venituri/cheltuieli. Teoretic o parte din ei tb sa-i dai inapoi dupa absolvire, dar daca ai copii (la 2 deja dai ff putin inapoi, la 3 nimic) se schimba treaba. Nu te descuraja ca esti inca tanara, pe perioada studiilor mai faci practica ceva (iti cumulezi cursurile in 3-4 zile si mai apuci sa lucrezi 1-2 zile), castigi experienta si apoi ai alt cuvant de spus, chiar daca nu mai ai 20 ani la terminarea facult. Eu am gasit si oameni care au fost impresionati de faptul ca am studiat si am crescut si copiii, dar si tampiti care mi-au zis ca am frecat menta in ultimii 3 ani. Asta e, important e sa mergi mai departe, stii tu, orice sut e un pas inainte.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

da tina....are doi parinti doar ca unul incepe la 5 si vine acasa la 3 sau 4 daca trebuie sa faca ore suplimentare...si deci cam 1 ramane la dispozitie...
si ar mai fi o plroblema: sau cea mai mare o vad eu...aici in oras singura ramura de studiu este in domeniul industrial si nu ma prea prinde....si alta posibilitate ar fi in Wü sau Ba la 40-50km ...ce mi se pare greu

poate cineva sa imi spuna cu ce sde mananca exact BWL si cam ce ar trebui sa sti deja inainte sa incepi?

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by peca

poate cineva sa imi spuna cu ce sde mananca exact BWL si cam ce ar trebui sa sti deja inainte sa incepi?

_

BWL se ocupa cu economia firmei, la nivel micro.....VWL, cu economia la nivel macro, la nivelul intregii economii nationale.

La BWL se studiaza calculatia costurilor, marketing, management, contabilitate, economia productiei, logistica, Finanzierung, etc

Daca o iei de la zero, nu trebuie sa ai inainte cine stie ce cunostinte.

Alina

Mergi la inceput

[/quote]

BWL se ocupa cu economia firmei, la nivel micro.....VWL, cu economia la nivel macro, la nivelul intregii economii nationale.

La BWL se studiaza calculatia costurilor, marketing, management, contabilitate, economia productiei, logistica, Finanzierung, etc

Daca o iei de la zero, nu trebuie sa ai inainte cine stie ce cunostinte.

Alina
[/quote]

parca imi suna a mate din greu....si cam la ce nivel incep fac.? ca ma gandesc ca de la 0 nu, sau?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Este si mate......dar la BWL nu e chiar asa de speriat cum e la VWL (unde fara mate, nu se poate)......acu depinde si de facultatea respectiva.....cel putin la Mannheim, in primul semestru, se fac 2 cursuri de mate, ca sa te "pregateasca" pe mai tarziu.....de aia zic ca nu trebuie sa ai nu stiu ce cunostinte inainte.....

Se poate face BWL, nu numai la Uni , ci la Berufsakademie, unde, din cate am auzit, nu-i chiar asa de greu si e mai mult practic!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Peca, curaj eu zic ca nu ai motive sa disperi, ce n-as da sa mai am 24 ani, si cine ti-a spus ca 24 sint mult pt. un Ausbildung nu sint sanatosi dupa parerea mea. Si sa stii ca nimic nu e imposibil, eu cind ma gindesc ca m-am dus 1 an cu trenul, la 6 dimineatza deja eram in tren la 50km distanta la uni pt. cursul de limba, mi se pare acum de neimaginat, dar atunci era usor....
Eu de cind sint aici am lucrat diverse job-uri fara impozit de la secretara, in cantina universitatii, selbständig, la Steuerberater si acum intr-o tipografie. Niciodata nu am gasit usi inchise, cind m-am angajat in tipografie seful m-a intrebat, daca cu cv-ul meu sint sigura ca vreau job-ul. Dar momentan copiii sint mici si faptul ca pot lucra cind e sotul acasa ma satisface, mai ies si eu in lume mai schimbi o vorba, si evident inveti lucruri noi.
Eu am de gind sa fac un Berufschule, contabilitate peste 2-3 ani un fel de calificare la locul de munca si am ceva ani in plus fata de tine. Si nu cred sa-mi spuna cineva ca as fi prea batrina, avem scoala aici in oras si asta ma incinta. Eu zic ca inca ai multe la alegere la virsta ta, parerea mea.
Cristina, cum ti se poate oare reprosa ca n-ai facut nimic in ultimii 3 ani???? Copiii nu se cresc singuri, plus de asta poate pt. Andra nu ai primit dar pt. Patrick nu ti-au dat ca si cum ai fi lucrat 3 ani fest pt. pensie?Sau nu primesti? Eu am pina acum 6 ani lucrati de la cei doi copii si nu mi se pare deloc putin.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by narcisa

Dar momentan copiii sint mici si faptul ca pot lucra cind e sotul acasa ma satisface, mai ies si eu in lume mai schimbi o vorba, si evident inveti lucruri noi.
Eu am de gind sa fac un Berufschule, contabilitate peste 2-3 ani un fel de calificare la locul de munca si am ceva ani in plus fata de tine. Si nu cred sa-mi spuna cineva ca as fi prea batrina, avem scoala aici in oras si asta ma incinta. Eu zic ca inca ai multe la alegere la virsta ta, parerea mea.
Cristina, cum ti se poate oare reprosa ca n-ai facut nimic in ultimii 3 ani???? Copiii nu se cresc singuri, plus de asta poate pt. Andra nu ai primit dar pt. Patrick nu ti-au dat ca si cum ai fi lucrat 3 ani fest pt. pensie?Sau nu primesti? Eu am pina acum 6 ani lucrati de la cei doi copii si nu mi se pare deloc putin.
narcisa

eu credeam ca nu dar acuma am vazut ca am Rentenversicherungsnummer asa ca tb sa ma mai interesez. Oricum, daca e, nu s-a pierdut pe drum doar pt ca eu am fost cascata:) Da, mai, asa mi-a pus una la un interviu, ca ce mare lucru am facut eu aici?? Dar mi-a folosit si sutul asta, ca am venit acasa aproape plangand de nervi si am zis ca-i arat eu ca pot sa-mi gasesc de lucru si aici daca vreau, si uite asa am ajuns la McD. Nu a fost ceea ce imi doream dar uite ca am primit o bila alba la urmatoarele 2 interviuri cand am spus ca am un Aushilfsjob, adica nu stau acasa si astept sa gasesc postul de mare sef. Si dupa amandoua am primit rasp. pozitive. Deci, conteaza, totusi, si ce faci in timpul asta...
peca, daca vrei intr-adevar sa gasesti o solutie, sigur exista una si pt tine. Nu spune nimeni ca e usor, dar... e viata ta, nu o poti arunca la gunoi doar pt ca ai venit aici dupa omu' tau. Daca meseria de mama te implineste si esti fericita, imi inchei pledoaria si ma inclin, e o treaba grea si nu putini rezista. Insa dupa cum vad, nu e asa si de aia zic sa intrebi in stanga si in dreapta, sa cauti o solutie si sa mergi pe drumul tau. Eu am vazut la Fh studente cu bebeii dupa ei la cursuri. Nu zic ca e ideal si nici de durata dar... "daca vrei, poti":) (mai tineti minte? Adidas Torsion:))).

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

"daca vrei, poti":) (mai tineti minte? Adidas Torsion:))).

Cristina, mult succes cu noul job!

Mergi la inceput

fetelor acum o intrebare din alt domeniu:

stiti cum se calculeaza Erziungsgeld ? si anume se ia grenze numai dupa sot sau dupa amandoi(adica un total), si daca numai dupa el de ce se precizeaza grenze-le la ambii parinti?

pe primele 6 luni el grenze 30.000€ iar ea 23.000€(parca), din a 7-a luna scrie ca el 16.500€ si ea 13.500€.....acum incepand din luna a 7-a grenzele in functie de cat erziungsgeld se primeste este doar 16.500 sau 16.500+13.500€ ?
sau astia 13.500 de la ea joaca un rol numai in cazul in care mama lucrase inainte de sarcina pe salar impozitabil? (adica nu 400€ job), si daca nu lucrase se ia doar grenze a lui?

mersi de raspunsuri si pareri!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinquleasa spune:

salut fetelor,
dupa ce m-am luptat cu un program care nu ma lasa sa pun pozele fetei pe net..si dupa o dupamasa mancata ..iata ca am iesit invingatoare.
am reusit!!!!!
asa ca luati fetelor poze cu bubulina mea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nico_nico182/my_photos

Mergi la inceput