Viata in Germania (31)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
acumca tot am deschis seria intrebarilor, sa continui...
am vazut la discutii generale topicul despre detergent; voi de care folositi? lichid sau solid? si ce marca vi se pare mai buna?
Eu folosesc in general detergent solid. In general cumpar cutie de 10 kg si ma tine cam 8 luni. Acum am Persil.......asta l-am gasit cind am avut nevoie. Am incercat mai multe marci.......
Am folosit si "capsule", o curtie ajunge in general pt 32 de spalari.
Am vazut si eu toipicul de la generale si astept pareri cu privire la detergentul lichid .......I-l gasiti mai bun ca cel solid?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Himmelsduft spune:
Eu cumpar daca gasesc lucruri la Angebot, dar nu stau tot timpul cu dupa reclame. Prefer sa iau ceva mai mult sa am rezerva, ca mie mi se termina tot taman atunci cind nu sint reduse, ex. prill sau detergentul, ca veni vorba si de asta. Eu folosesc detergent solid de la Sunil, sint f multumita, pretul e convenabil si sint multumita cum spala. Am luat insa odata Sunil detergent lichid si nu am fost deloc multumita, mai ales ca mirosea f ciudat, am decis sa il arunc, decit sa imi spal hainele cu el. Singurul detergent lichid pe care il cumpar si asta numai sa spal pulovere de lana cu el, e Perwoll. Pe alt detergent lichid nu mai dau banii.
Himmelsduft
calut
ana_st spune:
Eu am Persil solid si abia astept sa mi se termine cutia imensa din baie, care ocupa mult loc sa cumpar lichid, dar cu siguranta voi cumpara tot Persil pt. ca sunt multumita de el.
Noapte buna
Elena123 spune:
Buna seara fetelor.
Noi platim 70 Euro la doua luni pentru curent,45 pe luna pentru caldura+ apa calda si mancare nu stiu exact,variabil,dar in orice caz mai mult de 250 si suntem numai noi 2.
Cristina merci pentru link.Pare destul de complicat.Cateodata simt parca ca ma amagesc singura cu faptul ca ceea ce am studiat imi va folosi aici.De fapt sunt momente si momente.Dezamagire si exaltare.Voi vedea.Eu abia ce am ZMP la VHS-München.Deci nu stiu in ce masura pot satisface in momentul de fata conditiile lor.Am vazut ca scrie si de practica in strainatate si multe altele.Urat la o prima si sumara apreciere.
In rest toate bune si frumoase.Sa aveti o zi buna.
E.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
Elena123, eu am gasit servici (apropo, am refuzat pe primul pt ca am mai primit o oferta mai buna la o banca) pe baza studiilor din tara si de aici, deci poate nu e bine sa pleci de la ideea ca studiile nu-ti vor folosi aici. Cat despre conditii: totul este relativ. Eu am lucrat in Ro si a contat ca practica, cel putin asa cred. In orice caz sfatul meu este sa intrebi INTOTDEAUNA la facultate inainte de a trage propriile concluzii, totul este relativ si s-ar putea sa ai surprize placute:)
PS: avand in vedere ca noi nu suntem nativi germana, engleza tb invatata la perfectie, este un atu de care am avut mare noroc si ambele joburi se bazau pe engleza (banca este americana).
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
tumpi spune:
Cristina, ai dreptate, tb sa sti bine de tot engleza si eu tot pe engleza ma bazez cat de cat.
Sa inteleg ca de la 1.03 nu mai incepi munca?partea cu banca e acum de actualitate?Pai daca e asa, zuper, sa fie intr-un ceas bun si multa bafta.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
narcisa spune:
Eu nu stiu de ce nu prea am incredere in detergentul lichid.
Am folosit diverse marci dar parca tot la Persil din acela perlutze de doua feluri pt. rufe albe si colorate separat ma trage ata. Arielul mie sincer mi se pare ca decoloreaza un pic.
Andreia, 10kg la 8 luni, wooaw......mi se pare f.putin!
toate cele bune
narcisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
quote:
Originally posted by tumpi
Cristina, ai dreptate, tb sa sti bine de tot engleza si eu tot pe engleza ma bazez cat de cat.
Sa inteleg ca de la 1.03 nu mai incepi munca?partea cu banca e acum de actualitate?Pai daca e asa, zuper, sa fie intr-un ceas bun si multa bafta.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
nu, incep pe 13.02. adica lunea cealalta si am niste emotiiii:) Tipa de la banca m-a asigurat ca am sa fac fata, asa cum m-a vazut ea pe mine, chiar daca nu am experienta si nici studii in dom. bancar (ISE, dar altceva), ei s-au decis sa aleaga pe cineva cu potential in loc de exper. Sa vedem ... cat potential am:)
Ceea ce tb sa intelegm noi, ca straini veniti aici, este ca in locul germanei si a studiilor facute in alta parte (sistem pe care nimeni in afara de noi nu il cunoaste f bine, nu il intelege si sunt sceptici) tb sa oferim ceva in schimb. Si mai tb sa fim realisti si sa gasim acel "ceva" in schimb potrivit pt fiecare in parte, dar la dom. respectiv sa fim cei mai tari din parcare.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/osna/osna.jpg)
osna spune:
la detergent folosec PERSIL granule.imi place cum spala si lasa un miros fain in haine.acum cateva zile mi-am luat un detergent speciala pentru negre de la LIDL,adritt sau cam asa ceva.am spalat cateva bluze negre mai bune si cam tot ce era de blugi(ca tot spre negru bateau).s-a comportat foarte bine la 40 si 60 grade.
eu la oferta imi iau balsamul de haine LENOR.am Schlecker chiar langa coltul blocului si cand mai ies la plimbare si il au la oferta imi iau 2-3 buc si imi ajunge pina data viitoare cand vine.oricum pt noi 2 spal 2-3 ture /sapt.
cristina felicitari pentru job!7+
Elena123 spune:
Cristina treaba e ca la mine apar asa din cand in cand momente de deznadejde.Cu engleza nu ar fi nici o problema merge.Am mai uitat multe de cand ma indeletnicesc cu germana.Apropo,cand am ajuns prima oara aici vorbeam numai engleza.Acum vad ca o dau mai bine pe germana in sensul ca sunt mai spontana.Si eu nici nu am lucrat in Ro dupa facultate am venit aici.Asa ca iar un mare semn de intrebare la o eventuala alcatuire a unui dosar.
Acum sa nu te gandesti ca aspir la cine stie ce Job.Imi cunosc lungul nasului.Si cea mai tare din parcare as putea fi daca as gasi pe cineva care sa-mi acorde incredere.Dar nu pot pretinde ca ceilalti sa faca acte de curaj angajandu-ma pe mine.Asa ca fiecare cu norocul lui.Si sa nu mai uitam un aspect perseverenta e calea spre succes.
Imi mai permit o intrebare.Cam indiscreta poate.Tu cati ani ai?Si varsta joaca un rol important.Eu am 29.
A si despre zona ALLAH nu stiu nimic.L-am intrebat pe sot si a zis ca e o zona neutra.Destul de linistita dupa parerea lui.
Cam atat pentru moment.Acum fug la curs.
V-am pupat.