Viata in Germania (31)
Raspunsuri - Pagina 14

Carmi spune:
Camelia, multumesc de raspuns, insa explica-mi, te rog:
ceea ce tu numesti ´pasaport german´ este documentul care se obtine de la Rathaus (ca habar n-am ce inteleg aia prin ´Reisepasscard´)?
Multumesc mult.
Carmina
Foto bebe Fabiano (20.10.05)

mamica dulce spune:
narcisa,ce chestie,noi suntem in acelasi land insa si eu stiu de la medic ca vaccinul de varicela sa face doar intre 9-14 luni gratuit,in rest costa 50 de euro,pe cheltuiala ta.
medicul a zis ca nu e boala grea si ca mai bine il las sa o faca decat sa-i fac vaccin..Nici eu nu stiu ce sa fac acum...in ceea ce ma priveste trebuie sa ma duc repede sa il fac ,eu n-am avut boala in copilarie(de fapt eu n-am avut nici o boala,in afara de oreion-sa vezi distractie pe mine cativa ani de-acum si am inteles ca daca ma capatuiesc acum cu varicela ar fi ceva cumplit.Cred ca i-l fac totusi si lui Marc,poate intr-adevar e eficient si nu mai face...la cat e de capos si intzepat ar fi cosmar sa.-l pazesc doua saptamani sa nu se scarpine,ca nici manusi nu pot sa-i pun nici macar iarna la -10 gradew.
care este perioada in care apare ?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

narcisa spune:
M-ati dat pe spate cu vaccinul, nu mi-am imaginat ca poate fi asa o diferanta sau poate depinde de praxis????
Cristina, cu imunitatea nu stiu, mi s-a explicat ca daca face, face o forma mult mai usoara si ca daca tot e gratuit de ce sa nu ajut copilul. Ei il recomanda, m-am mai interesat si eu si m-am hotarit sa le fac, cind sint sanatosi.
Carmi, Kinderausweiss cu poza, stiu ca in RO se cere, noua asa ni s-a spus la primarie, chestie confirmata si la vama in RO; si ai nostri copii sint tot cetateni germani. Poza se va actualiza la citiva ani.
narcisa

Alina spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Carmi, Kinderausweiss cu poza, stiu ca in RO se cere, noua asa ni s-a spus la primarie, chestie confirmata si la vama in RO; si ai nostri copii sint tot cetateni germani. Poza se va actualiza la citiva ani.
narcisa
Da,sigur,Reisepass-ul pt copii eliberat de Rathaus eu cu poza,fiica-mea a avut o poza din maternitate

Alina

Alina spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Alina, eu stiam ca Kinderausweiss se elibereaza pina la 12 ani.
narcisa
Narcisa,
Nu stiu daca depinde de land dar fiica-mea a primit primul Kinderreisepass de la nastere pina la 3 ani si cel nou e de la 3 ani pina in 2012 adica pina la 10 ani.
Alina

tinatache spune:
mami dulce chiar asa de usoara nici nu-i boala asta, ca le ies bube peste tot unde sunt mucoase: in ochi, in fund, la putza, in gura. E drept ca nu dureaza mult, dar daca lucrezi si ai si 2 plozi uite te-ai facut cu 1 luna jumate de arest la domiciliu (dr a spus de 2 spat. fiecare, dar eu la maj. am auzit de 3 sapt.). E posibil sa faca si o forma usoara dar mai rar. Cum ne e norocu.
Eu voiam sa aud si parerile medicilor vostri, ca daca e asa cum zice al meu atunci chiar ca nu avem nici un motiv sa mai trecem prin asta.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

elianaandy spune:
IN legatura cu vaccinul de "windpocken":
noi stam in Bayern si de anul asta e gratuit vaccinul pentru copii intre 11-14 luni, iar daca nu il faci in aceasta perioada si copilul nu capata boala il va avea gratuit la 9 -14 ani.Din cate am inteles de la doctorita in baden-würtemberg e gratuit de mult.deci difera de la land la land.
Eu am facut pentru fetita gratuit , iar pentru baiat care are 3 anisori am platit. Am facut la amandoi in aceeasi zi, ca sa nu se supere ca nu-i
consider egali

ana_st spune:
Eu nu stiu cum e cu vaccinurile si nu va pot da sfaturi, un singur lucru va pot spune ca eu am avut varicela la 17 ani si a fost groaznic In dimineata cand au aparur, am lesinat, noroc ca eram acasa si nu eram singura apoi calvarul a durat 3 saptamani si asa cum a zis Cristina bubitele au aparut peste tot si bineteles nu aveam voie sa ma scarpin si era foarte greu. Nu avea voie nimeni sa vina la mine si nici sa ies afara
. Acum eu eram mare si intelegeam ca nu pot sa ma scarpin, dar copilasii mai mici...si verei nu vrei noapte te scarpini si daca te scarpini raman cicatrici
Numai bine si sanatate puilor vostri