Recomandari gradinita Waldorf- Popa Nan sau Romana

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

urmarind subiectul am vazut ca s-a discutat din ...2003.
as ruga mamicile care au avut copii care au studiat dupa sistemul Waldorf sa ne spuna cum au evoluat copiii;au fost ajutati in educatie de acest sistem sau nu?
ar fi pacat sa nu cunoastem mai bine daca este mai bun un sistem alternativ de educare.
acum cunoscand "adaptarile" mioritice care pot strica un principiu bun, fac apel si la forumistele care locuiesc in alte tari sa ne impartaseasca din cunostintele lor daca au experienta cu acest sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Crisiacob am urmarit postarile tale de cand ai inceput sa te interesezi de gradinitele waldorf. Am vrut sa-ti raspund si cand ai scris in octombrie mesajul acela rautacios si ti-ai retras copilul de la gradinita, insa nu am facut-o.
Fetitza de 2 ani de care ai fost atat de nemultumita ca sta agatata de gatul dnei. Voiculescu este a mea. Care a fost problema ta cu ea pana la urma? Daca ar fi fost Radu in locul ei, si dna. Voiculescu ar fi fost tot asa de binevoitoare cu el nu ai mai fi zis nimic. Si pana la urma toti copiii trebuie facuti sa se acomodeze nu? Tot programul decurgea perfect normal, chiar daca copilul meu statea agatzat de educatoare. Insa s-a obisnuit si acum stau altii agatzati de gatul ei si de al dnei Bety. O sa se obisnuiasca si ei, si o sa fie altii. Toti trebuie luati cu binisorul si invatzati. Tu ai fost printre cele norocoase carora copilul nu le-a plans.
Cat despre ziua in care l-ai gasit pe Radu pe trotuar....eram acolo, iar tu erai in curte de vorba cu cineva si ai fi putut sa vezi ce face Radu. Din cate stiu eu, sau asa as face eu cel putin, in momentul in care am aparut sa-mi iau copilul, din momentul ala este sub supravegherea mea.

Buuun, asta am avut sa-ti spun tie.

Acum, pentru celelalte mamici interesate de gradinitza Waldorf din Popa Nan, este foarte adevarat ca la grupa 2, unde educatoare este chiar directoarea gradinitei sunt prea multi copii in grupa. Dna. Voiculescu mi-a tot spus ca pentru anul acesta va incerca sa nu mai aiba atat de multi copii. Vreo 10-12 pleaca in toamna la scoala, si nu va mai primi decat maxim 5 copii in grupa. Daca va fi asa sau nu ramane de vazut. La celelalte grupe nu sunt asa de multi copii. La grupa 1 de ex., unde este fetita lui Florin Busuioc, fetita lui Romica Tociu, sunt mult mai putini copii, deci puteti merge sa-i inscrieti la acea grupa.
Eu am avut fata cea mare la gradinitza Waldorf din Piata Romana timp de 4 ani. A avut-o educatoare acolo tot pe dna. Vociulescu si pe directoarea de acolo. A fost o transformare extraodinara pentru ea. Nu as schimba acest sistem pe unul clasic sau pentru o gradinitza particulara pentru nimic in lume.
Pe cea mica am adus-o in Popa Nan tocmai din cauza ca dna. Voiculescu s-a mutat aici si am vrut neaparat sa fie la dansa in grupa. Puteam sa o duc si pe ea in Romana, pentru ca am inscris-o acolo la 2 zile de la nastere, insa am vrut neaparat la dna. Voiculescu.
Despre metodica practicata in acest sistem, imi pare rau ca nu am cum sa va arat casetele video filmate de-a lungul anilor la cea mare.
Sunt foarte multe de povestit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

La gradinitele Waldorf (Popa Nan si Romana) se primesc si copii de 2 ani???? Stiti cumva care sunt corteriile de inscriere? Banuiesc ca fiind atat de putine gradi de acest gen de stat in Buc nu mai merge inscrierea pe principiul arondarii, nu? Acum o fi tarziu pentru inscriere (pt anul scolar (2008-2009)?

Mergi la inceput

Cand Bianca a inceput gradinita avea 2 ani si 4 luni, cerea singura la toaleta, manca singura, se incaltza si mai ales se dezbraca singura. In aceste conditii a primit-o. Si pe fetita lui Busu tot de la 2 ani si umpic a primit-o si pe multi alti copii care se pot descurca cat de cat singuri.Si este adevarat ca mi-a primit-o din prima pentru ca ma cunostea de la fata cea mare, insa in ziua cand eu m-am dus sa vorbesc pentru gradi (prin primavara anului trecut), venise un domn fara recomandare, fara nimic (am asistat la toata discutia) care vroia sa-si inscrie fetitza si a fost foarte bine primit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Ruxel, stii cumva daca in Romana se face limba germana?
Am inteles ca in Popa Nan nu mai au profa de germana de anul trecut.
Vladut al meu face in septembrie 2 ani si 10 luni si sper sa-l primeasca.
Multumesc

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Ruxel, multumesc mult pentru informatii. Da, mi-am imaginat ca trebuie sa fie cat de cat independent cand merge la gradi. Si fetita mea cea mare a fost la gradi de la 2 ani si 4 luni si manca singura, nu mai avea pampers, vorbea binisor. De dezbracat nu se dezbraca singura, eu o schimbam cand ajungeam si o imbracam la plecare (statea la program scurt, fara somn). Dar acum in grupa mare sunt copii de 5 ani carora trebuie sa le dea ingrijitoarele in gura etc
E, daca reusesc sa o scap de pampers pe cea mica pana la toamna, poate ma incumet sa o dau si la gradi. Noi stam in Unirii, deci nu foarte aproape de nici una dintre cele 2 gradi Waldorf, dar sistemul e foarte atragator si mertita sacrificiul. Pe cea mare vrem sa o dam la o scoala step by step (sistem oarecum asemanator waldorfului). Sa vedem, ce om gasi.
Ruxel, fata ta cea mare la ce scoala este?

Mergi la inceput

alia_ro in ambele gradinitze se facea limba germana, dar cate 1 ora de doua ori pe saptamana. Alex (cea mare) cand a terminat gradinitza stia sa numere si sa spuna cateva poezii numai. Nici nu am avut pretentzia sa iasa "vorbitoare" de germana de-acolo, si nici noi acasa nu puteam sa o ajutam cu nimic pentru ca nu stim. La gradi din popa nan s-a renuntzat la germana la cererea parintilor din acelasi motiv pe care ti l-am spus si eu: majoritatea nu stiu germana ci engleza si isi pot corecta copiii acasa.
matahut Alex nu merge la scoala Waldorf ci la o scoala clasica. De ce am facut aceasta alegere: la scoala Waldorf copiii sunt la acelsi nivel cu cei de la clasic numai la sfarsitul unui ciclu intreg (la sf. clasei a 4-a, a-8-a si a-12-a). Pe parcurs, cel putin in clasele 1-4, cei de la waldorf sunt putin "inapoi" in sensul ca: in clasa 1 invata mai intai sa scrie numai cu litere de tipar, in clasa 2 invata de mana, etc. Orele nu le au combinate, ci pe epoci: epoca de romana, de mate, de geografie, etc. Ei nu scriu pe caiete normale de tip I, II, etc. Scriu pe caiete cu foaie velina si nu au manuale. Manualele si le fac ei, in sensul ca ce scriu pe acele caiete devine manualul lor. E putin mai complicat sa-ti explic. In anul premergator anului in care copilul ar trebui sa mearga la scoala, se fac la scolile Waldorf lectii deschise cu parintii care vor sa vada cum este acest sistem si pot merge sa asiste la ore, tocmai pentru a-si da seama daca vor sa opteze pentru copilul lui la o astfel de scoala. Nu m-a speriat asta, ci rautatea altor copii, sau frustrarea fetitzei mele ca nu va stii deodata la fel de multe cu ceilalti copii. Invatzarea celor de la scolile Waldorf este la fel de blanda ca si gradinitza, iar societatea in care traim acum e mult mai dura, iar Alex este si-asa o fire boema si visatoare si am vrut sa intre putin in mediul adevarat al vietzii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Ruxel, in primul rand cred ca ma confunzi. Doua zile am stat in Popa Nan si nu am vazut-o niciodata pe mamica fetitei care statea in permanenta in bratele doamnei directoare. Sper ca vorbim de aceeasi fetita!
In al doilea rand, sa stii ca nu am nimic cu fetita ta (din contra, era o dragalasa si o frumoasa) si, din punctul meu de vedere, d-na Voiculescu putea sa o tina si in wrap agatata de gatul ei. Ce m-a deranjat era faptul ca din cauza ei nu putea sa se ocupe de inca 34 de copii cu varste de la 3 la 5 ani!!!!!!
Lasand la o parte cazul fetitei tale, sa stii ca eu nu am vazut la d-na Voiculescu o preocupare deosebita privind practicarea sistemului Waldorf. De fapt, daca stai sa te gandesti, nu poti sa pui in aplicare nici un fel de sistem cu atatia copii in grupa.
Concret: ti se pare normal ca baiatul meu sa vina prima oara la gradinita si sa nu fie prezentat copiilor? Nici macar o scurta introducere sau macar numele?
Ti se pare normal ca sa nu i se ofere copilului nici o explicatie privind prezenta lumanarii in centrul clasei atunci cand se citea povestea? (saracul Radu o stinsese ca pe lumanarea aniversara iar d-na directoare l-a repezit iar mie mi-a spus sa-l tin in spate ca sa nu se miste si sa nu-i deranjeze ora)
Ti se pare normal sa le spuna copiilor afara, in special baietilor:"Nu mai alergati! Nu aveti voie decat sa desenati cu creta sau sa stati pe bancuta!" Maaare e Dumnezeu! Am trait s-o vad si pe asta. Sa-i spui unui baietel de 3 ani ca atunci cand iese afara sa stea numai pe banca...
In privinta iesitului pe trotuar, ori ma confunzi, ori minti cu nerusinare pentru ca eu stateam de vorba cu doamna directoare inauntru cand copilul meu a iesit afara in strada. Problema nu era asta ci faptul ca la sedinta ni s-a promis marea cu sarea, adica usa va fi in permanenta incuiata, la grupa vor fi 2 educatoare etc etc. Promisiuni desarte!
Iar in final, hai sa aducem vorba si despre parintii care si-au retras copiii dupa ce au aflat ca a plecat d-na Ella si dezamagirea lor cand au constatat cu surprindere la inceputul anului scolar ca nu aveai loc nici sa respiri in sala de atatia copii. Ca sa nu mai spunem ca, dupa ce am plecat, am aflat de la o mamica ca erau zile intregi cand d-na Voculescu avea treaba iar copiii ramaneau cu ingrijitoarea!!!
Sa fie oare una din explicatiile celor intamplate mai sus faptul ca d-na Voiculescu si-a deschis o gradinita particulara? Oare lipsa dansei de preocupare sa fie din cauza faptului ca trebuie sa-si conduca si afacerea proprie?
Hai sa fim sinceri pana la capat si sa subliniem minusurile unui sistem putred in Romania dar extraordnar aplicat in alte tari sau in sistemul privat. (Nota bene: in Bucuresti exista si o gradinita Waldorf privata in care se aplica exact pedagogia Waldorf).
Mult succes in continuare!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

parca tot mai bine e in Romana...
interesul meu e sa iasa vorbitor de germana din gradinita, insa la gradi 50 grupa de germana e de la 4 ani, asa ca ar fi o solutie sa-l las 1 an la waldorf si apoi sa-l inscriu la gradi germana.

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crisiacob

Ruxel, in primul rand cred ca ma confunzi. Doua zile am stat in Popa Nan si nu am vazut-o niciodata pe mamica fetitei care statea in permanenta in bratele doamnei directoare. Sper ca vorbim de aceeasi fetita!
In al doilea rand, sa stii ca nu am nimic cu fetita ta (din contra, era o dragalasa si o frumoasa) si, din punctul meu de vedere, d-na Voiculescu putea sa o tina si in wrap agatata de gatul ei. Ce m-a deranjat era faptul ca din cauza ei nu putea sa se ocupe de inca 34 de copii cu varste de la 3 la 5 ani!!!!!!
Lasand la o parte cazul fetitei tale, sa stii ca eu nu am vazut la d-na Voiculescu o preocupare deosebita privind practicarea sistemului Waldorf. De fapt, daca stai sa te gandesti, nu poti sa pui in aplicare nici un fel de sistem cu atatia copii in grupa.
Concret: ti se pare normal ca baiatul meu sa vina prima oara la gradinita si sa nu fie prezentat copiilor? Nici macar o scurta introducere sau macar numele?
Ti se pare normal ca sa nu i se ofere copilului nici o explicatie privind prezenta lumanarii in centrul clasei atunci cand se citea povestea? (saracul Radu o stinsese ca pe lumanarea aniversara iar d-na directoare l-a repezit iar mie mi-a spus sa-l tin in spate ca sa nu se miste si sa nu-i deranjeze ora)
Ti se pare normal sa le spuna copiilor afara, in special baietilor:"Nu mai alergati! Nu aveti voie decat sa desenati cu creta sau sa stati pe bancuta!" Maaare e Dumnezeu! Am trait s-o vad si pe asta. Sa-i spui unui baietel de 3 ani ca atunci cand iese afara sa stea numai pe banca...
In privinta iesitului pe trotuar, ori ma confunzi, ori minti cu nerusinare pentru ca eu stateam de vorba cu doamna directoare inauntru cand copilul meu a iesit afara in strada. Problema nu era asta ci faptul ca la sedinta ni s-a promis marea cu sarea, adica usa va fi in permanenta incuiata, la grupa vor fi 2 educatoare etc etc. Promisiuni desarte!
Iar in final, hai sa aducem vorba si despre parintii care si-au retras copiii dupa ce au aflat ca a plecat d-na Ella si dezamagirea lor cand au constatat cu surprindere la inceputul anului scolar ca nu aveai loc nici sa respiri in sala de atatia copii. Ca sa nu mai spunem ca, dupa ce am plecat, am aflat de la o mamica ca erau zile intregi cand d-na Voculescu avea treaba iar copiii ramaneau cu ingrijitoarea!!!
Sa fie oare una din explicatiile celor intamplate mai sus faptul ca d-na Voiculescu si-a deschis o gradinita particulara? Oare lipsa dansei de preocupare sa fie din cauza faptului ca trebuie sa-si conduca si afacerea proprie?
Hai sa fim sinceri pana la capat si sa subliniem minusurile unui sistem putred in Romania dar extraordnar aplicat in alte tari sau in sistemul privat. (Nota bene: in Bucuresti exista si o gradinita Waldorf privata in care se aplica exact pedagogia Waldorf).
Mult succes in continuare!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Crisiacob nu te confund. Stiu ca ai stat numai 2 zile in Popa Nan. Si in ziua cu pricina eram acolo. E normal sa nu tii minte toate persoanele care intra si ies, insa eu te-am remarcat pentru ca erai vesela si la un moment dat ai ras cu pofta si am intors capul spre tine. Ulterior am intrebat-o pe dna. Voiculescu care este copilul tau, tocmai ca sa-mi dau seama daca te-am vazut vreodata pe-acolo sau daca ne-am intersectat in vre-un fel si din explicatiile ei am facut legatura. Sa-mi spui ca mint nu e frumos, dar accept si asta. Nu mint si nici nu te confund.
Daca e sa dezbatem ideea portii deschise...ne-am lungi o groaza. Numai eu am vazut de cate ori intra parinti sau ies din gradinitza si lasa poarta larg deschisa de zici ca sunt pe mosia lor. In primul rand ei gresesc.
Referitor la toata povestirea ta, ca nu poate sa dea aceesi atentie tuturor copiilor, ca nu l-a prezentat pe Radu, ca nu i-a explicat rolul lumanarii, ca i-a spus sa stea pe banca la inceput........divaghezi prea mult, dar depinde de perceptia fiecaruia. Nici cu a mea nu a facut totul de la inceput, iar cand i-a spus ce rol are lumanarea, crezi ca Bianca a priceput? Nu, a inceput sa cante la multi ani. Si crezi ca i-a fost afectata cumva educatia sau perceptia ei asupra vietii?

Am recunoscut si eu in mesajul meu ca sunt multi copii. Intr-adevar asa este! Ca a plecat Ella si mie mi-a parut extrem de rau, dar ea a plecat la bani mai multi , nu din alte cauze....dar asta nu e problema noastra.
Este adevarat si ca mai stau din cand in cand cu ingrijitoarea, insa zile intregi????Asta e minciuna cu nerusinare. Iar ingrijitoarea care mai sta cu ei, este extraordinar de buna....in vacantza as lua-o ca bona.
Nu are rost sa ne certam noi, insa in mesajul de ieri ai adus-o iar in discutie pe fetitza mea si am simtit nevoia sa-ti raspund.

De curiozitate spune-mi daca stii cati copii sunt in gradinita particulara Waldorf? Ca daca sunt maxim 10 copii....scuza-ma insa acolo nu e nevoie de mai mult de 1-2 oameni.
Si iarasi nu inteleg ce problema ai tu cu faptul ca dna. Voiculescu si-a deschis o gradi particulara???? E treaba fiecaruia cate job-uri are!!!!

Mergi la inceput