Recomandari gradinita Waldorf- Popa Nan sau Romana

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Stiti cumva daca se mai accepta inscrieri pentru anul 2007-2008 la gradinita waldorf din romana?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

Waldorf Popa-Nan
Am si eu o povestioara despre copiii de la waldorf. Am fost la un moment dat sa ma joc cu ei ( lucram la un ONG si conduceam un proiect de educatie si socializare prin joc). Ei bine, am fost uimita, spre deosebire de copiii de la gradinitele normale, ei chiar aveau o mare deschidere catre nou, isi lasau imaginatia sa zburde.. si acum vine povestioara.
Le-am dus copiilor lut, si am impartit fiecaruia cate o bucatica. Ei stateau frumos la masutele de lucru, iar noi le povesteam cum ca ne-am plimbat pe malul unui rau, si lutul a inceput sa vorbeasca cu noi, si sa ne spuna ca s-a plictisit sa zaca acolo..asa. Ca vrea si el sa ia alte forme, plus ca ii e cam frig de la apa aia rece. Si i-am rugat pe copii sa ia lutul in maini si sa-l mangaie, sa il framante, ca sa se incalzeasca. In realitate noi vroiam ca lutul sa devina maleabil. In fine, copiii iau lutul, incep sa il framante, iar noi continuam povestea: asa, acuma dupa ce s-a incalzit un pic, vedeti ca lutul va va spune ce forma vrea sa ia. Trebuie sa il tineti langa urechiuse, si sa ascultati cu atentie.
Iau piticii lutul in manute, il duc la urechiuse.. asculta un pic, schimba cateva impresii cu vecinii de masa, dupa care se apuca de lucru. La o masuta de langa mine, un baietel se uita la o fetita care deja stia ce vrea lutul ei sa devina. La care el: "auzi, eu cred ca oamenii astia isi bat joc de noi. Cred ca glumesc, sa stii, eu nu aud nimic, tu auzi ceva? " La care fetita: "sigur ca da, asculta mai bine, fii si tu atent!" Ia baietelul bucata de lut, o mai duce odata la ureche, dupa care, cu o mutrisoara nedumerita: " auzi, eu cred ca vorbeste intr-o limba straina, ca nu inteleg nimic"

M-au emotionat atat de tare... puii mici :)

Am fost si la scoala waldorf, si pot spune ca sistemul e ok atata timp cat vrei sa iti mentii copilul in sistem pana la terminarea liceului. Altfel, nu faci altceva decat sa il pui in situatia de a fi ultimul din clasa, cel de care rade toata lumea nu pt ca puiul tau ar fi prost, ci pt ca el nu s-a confruntat cu programa de stat.
Eu am stat sa ma gandesc mult.. si stiu ca sunt o idealista, am urat intotdeauna programa scolara, ma puneau sa invat lucruri care nu mi-au folosit niciodata. NICIODATA.
Nu vreau ca fetita mea sa fie ingropata in tone de teme aberante, iar atunci cand va da la facultate, materiile pt examen, daca s-o mai da examen, pot fi invatate, pur si simplu.
Asa ca eu sunt PRO waldorf. Singura mea obiectie este vis-a-vis de spatiul mic in care isi desfasoara activitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by mcm

Stiti cumva daca se mai accepta inscrieri pentru anul 2007-2008 la gradinita waldorf din romana?

Cristina

Cred ca da, mergi si vorbeste acolo!
Daca nu reusesti nimic, da-mi un pm, poate vorbim impreuna cu educatoarea.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

inaioana o sa sun maine sa intreb de inscrieri.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Am gasit subiectul si as vrea sa-l aduc in actualitate.
Pe de alta parte m-ar interesa parerile voastre acum dupa ce ati facut un an/ mai multi de gradinita Waldorf.
Inaioana, Sanziana, Magda,... Spuneti ceva!

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Eu sunt adepta sistemului Waldorf si mi-am dorit tare mult sa imi dai copilul la aceasta gradinita. In octombrie ne-am prezentat la datorie (mi-am luat concediu medical pentru a sta cu cupilul un perioada de adaptare) la gradi din Popa Nan. Il inscrisesem cu 1 an si jumatate inainte. Nu mi-au trebuit decat 2 zile ca sa-mi dau seama ca nu e potrivita pt noi. In Popa Nan numai sistem Waldorf nu este. In octombrie erau 35 de copii in grupa directoarei (care, zice-se era cea mai buna) si mai avea si o fetita de 2 ani agatata de gat care plangea toata ziua dupa mama. Cand am intrebat de ce sunt atat de multi copii mi s-a spus ca i-a fost mila de parinti si nu a putut sa-i refuze. Iar bomboana pe coliva a fost a doua zi cand copilul meu intr-un moment de neatentie, la ora pranzului cand era cam invalmaseala (unii plecau, altii ramaneau la program lung), a ajuns pe trotuar si mai avea putin si ajungea in fata masinilor.
Foarte dezamagita am fost! As mai avea mult de povestit dar o sa revin maine cu alt mesaj...

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Am si eu o intrebare pt. gradinita din Popa Nan... cu e cu limba germana? Se face asa ceva acolo? Si daca da, serios... sau nu e comparabil cu gradinitele gemane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Cand am fost eu, pe 1 octombrie se hotarase ca nu se mai face limba germana ci doar engleza.

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Nu stiu cata germana se face la gradinitele germane, dar germana de aici nu era decat unu-doi-trei si cum te cheama si buna ziua. Era si normal, de altfel... ce sa faci in juma de ora, de doua ori pe sapt, cu o grupa de 20 de copii (ca unii lipseau), de la 2 la 6 ani jumate... toti la un loc.
Daca vrei sa te duci la Waldorf te duci pentru sistemul Waodlrf, nu pentru lb germana de aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Multumesc mult, fetele!

Mergi la inceput