Recomandari gradinita Waldorf- Popa Nan sau Romana

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Fiecare cu opinia lui!
Eu am fost dezgustata si ma asteptam la mult mai mult.
Despre calitatile d-nei Voiculescu nu are rost sa divagam...Imi pare rau ca nu ai inteles si paralela cu jobul ei privat.
Iar la Waldorf particular sunt 10 copii intr-o grupa si 15 in cealalata. Si au fiecare 2 educatoare. Acestea sunt conditiile ideale in care se poate lucra cu copii!
Multa bafta!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

crisiacob multa bafta si tie.
Alia in Romana este mai bine din alte puncte de vedere, nu neaparat cel al limbii germane. Asa cum ai spus si tu, daca vrei sa-l scoti vorbitor de germana faci "fenta" cu gradinitza 50.
In Romana e mai bine deoarece: au renovat-o total in 2004 si e superba, au dormitoare separate pentru fiecare grupa, au bucatarie proprie, au curte mare si au un parc aproape unde ii duc pe copii destul de des.
Eu, asa cum am mai spus, am venit in Popa Nan pentru dna Voiculescu si Ella.
Chiar te pot ajuta, trimitzandu-te la dna. Avramescu. Este fosta directoare, acum e educatoare pentru ca au fost preluati de o alta gradinitza si a venit o directoare noua. Ii spui ca vii din partea dnei. Visan (asta-s eu ) si o intrebi daca te poate ajuta.....sau daca te descurci tu altfel, e ok.

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Multumesc Ruxel, am vb cu administratora si mi-a zis ca dna directoare are concediu sapt viitoare, ca e vacanta, dar pot sa trec sa vb cu educatoarele. O sa merg luni, sa vad si gradinita. Daca o sa fie nevoie o sa mentionez numele tau. Mii de multumiri inca o data.
PS - ma gandisem initial la gradi lutherana, insa, acum, refacand calculele, gradi privata iese din discutie, pt ca, avand 2 copii, 2500 ron ar fi un efort financiar prea mare pt noi, parintii.

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Buun, hai sa va povestec si eu experienta noastra foarte nefericita de la Waldorf din Romana, ca sa mai pun paie pe foc.
Practic, de la un copil foarte sociabil care statea de placere la alta gradi (la care a fost de la 2 ani fix) program lung, Katja a ajuns ca la Waldorf sa ma roage si sa planga cu disperare in fiecare zi de mi se rupea sufletul : Mami, te rog din suflet nu ma lasa aici, fac orice imi ceri, o sa fiu cuminte-cuminte" etc fara sa se mai poata opri pana nu plecam amandoua de acolo.
E devarat ca am nimerit la o educatoare total nepotrivita (cred acum ca doamna Avramescu ar fi fost mult mai potrivita, incomparabila) dar mi se pare inadmisibil sa se ajunga la asa ceva din partea unui copil mai mult decat sociabil si vesel.
In orice caz, mie mi se pare ca ceea ce se intamppla este o forma fara fond, exista anumite forme Waldorf (tipul de jocuri, jucariile, mobilierul) dar abordarea pedagogica este ca la o gradinita de stat de pe vremea lui Ceausescu, autoritara, rece, foarte rigida...exact inversul a ceea ce cautam.
In privinta noii directoare nu am de spus decat tot numai lucruri rele. Este o doamna prototip de directoare comunista, obsedata sa impuna parintilor sa finanteze tot felul de proiecte care sa ii faca ei o imagine buna la inspectorat, prin minciunile si tertipurile obisnuite. Nu are nici o legatura cu pedagogia, cu atat mai putin cu Waldorf (ceea ce si recunoaste), priveste Waldorful ca sistem cu dispret.
In acest moment Katja nu mai merge la gradinita din noiembrie si..poate o sa gasim ceva interesant din primavara, nu suntem inca hotarati.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Ioana, iti trimisesem mai demult un PM, insa nu mi-ai raspuns...
Ma gandesc la cele spuse de tine si te intreb - de ce nu ai mutat-o la dna Avramescu...sau daca nu era posibil, de ce nu ai transferat-o in Popa Nan? Intreb si eu... ca erai asa de entuziasmata la inceput de acest sistem...

Mergi la inceput

Nu cred ca as fi putut-o transfera, ar fi fost o situatie cam ciudata plus ca doamna Avramescu avea deja o grupa cam mare, nu stiu daca mi-ar fi putut-o primi. Oricum Katja nu cred ca ar mai fi vrut sa mearga la acea gradinita indiferent de grupa, a capatat repulsie fata de ea si m-am gandit ca mai bine mai sta acasa o vreme, pana ii dispare.
Popa Nan e o varianta dar ramane sa ne gandim si sa ne interesam foarte-foarte bine deoarece n-as mai face experiemente pe copil, n-as lua-o de la capat.
Stiu ca cea privata este ok, stiu ca Ileana Toma a adunat cam toate educatoarele Waldorf cu adevarat bune din Bucuresti. Dar asa cum spunea altcineva mai devreme, avand doi copii, cred ca ar fi o gaura cam mare in buget totusi. Plus ca eu nu tin foarte tare la sistemul Waldorf in sine (nu sunt antroposoafa) ci ma intereseaza o gradinita relaxata, cu o atmosfera calda, emptica, unde sa nu se puna foarte mult accent pe competitie cat pe cooperare, unde cunostintele copiilor sa vina natural din interesul lor si nu impuse de curricule riguroase si stupide, un loc in care sa li se respecte individualitatea..ma rog..chestii pe care ma gandeam ca le-as putea gasi mai degraba in Waldorf daca e sa comparam sistemele care exista la noi.

Mergi la inceput

A, scuze pentru ca nu ti-am raspuns la PM. Se pare ca l-am vazut dar nu aveam timp sa raspund pe loc si apoi am uitat de el. Mi se mai intampla!

Mergi la inceput

Ioana
Acelasi lucru il caut si eu, am fost la cateva gradinite de stat si mi-au taiat-o din prima ca daca nu are copilul 3 ani impliniti in septembrie, nici nu ne ia in considerare la inscriere. Iar educatoarele mi s-au parut dure, reci, bine, nu ma asteptam sa imi faca turul gradinitei, dar nici sa fiu tratata cu indiferenta.
In plus eu sunt interesata si de limba germana, asa ca Waldorf mi s-a parut o varianta acceptabila (chiar daca nu se face intensiv, ma gandeam la posibilitatea inscrierii de la 4 ani la gradi germana).
Acum dupa atatea experiente neplacute, sunt in dubiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Mai inaioana, ma felicit singura (daca nimeni nu o face) pt. reinvierea subiectului. Eu, de la alte subiecte de pe forum, prinsesem asa, o simpatie pt. tine, imi placea mult cum scrii si chiar a fost o surpriza fff placuta sa vad ca aveai copilul la Waldorf, ca e super sistemul etc. etc.
Acum, parca mi-ai dat cu leuca in cap! Bine ca ai scris ce ti s-a intamplat, eu merg pe mana ta, nici nu ma mai interesez de gredinita asta.

DAR, intrebare.. unde, cine, ce e cu gradinita Waldorf particulara?

Mergi la inceput

Martie,

Uite aici site-ul gradinitei Waldorf privata.

Mergi la inceput