Arta de a trai, sau mentalitati "scandaloase" :)
Raspunsuri - Pagina 3
Lauraa spune:
la blocurile cu 10 etaje se poate face o imparteala pe 5 etaje, deci sa fie doua familii de serviciu ( ) :acolo-ti vien randul si mai rara. Am citit mai devreme pe forum cate familii locuiesc in apartam. de doua camere sau chiar garsoniere. Nu cred ca orice banutz economisit le-ar strica la traiul zilnic,ca doar nu stau la garsoniera din hobby... Iar cei care chiar nu vor pentru ca-s prea ocupati pot ei insisi sa plateasca pe cineva. Dar cred ca e totusi o chestiune de mentalitate, cum sa spal eu treptele blocului ? E treaba pentru o femeie de serviciu. (Caz special daca vreti, in blocul unde am locuit in ro si unde locuiesc parintii mei in afara de un batran pensionar si o doamna mare,teoretic TOTI vecinii ar fi capabili sa faca treaba asta,toti vin de la serviciu pana in 17.00 si care nu vin sunt pensionari (in putere,nu in scaun).Totusi prefera sa dea bani de lipsa carora insa se plang,hohoooo,toata ziua
Mama de Lara Celine
copiloi spune:
E clar, ca pe undeva, e vorba si de mentalitate......cred ca fiecare cunoaste persoane, care nu ar accepta asa ceva, pentru nimic in lume...DAR, asta nu inseamna, ca-i o mentalitate neaparat gresita !!!
Cel putin eu, nu as accepta sa umblu cu mopu' prin bloc, chiar sa fi avut el 2 etaje .....
In schimb, as face chestia asta, fie in biroul meu, fie, cum a spus Teodora, atunci cand as avea afacerea mea, caci e ca si cum as face acasa, sau fie, daca as lucra intr-un colectiv mic, in care cu totii, am presta servicii de genul asta.....
De ex., am lucrat in RO la un Centru cultural, unde erau, in total, vreo 5-6 angajati, cu tot cu femeie de servici. Asta nu inseamna ca nu mai faceam si din treburile femeii de serviciu (spalat vase, de ex., in special canile de cafea, sters prafu...).....cu mopu nu am dat, dar daca ar fi trebuit, as fi facut-o, si nu in sila, ci doar din considerentul ca oricum, indiferent de situatie, in nici un caz nu eram "tratata" de la "nivelul mopului"....
Chiar imi amintesc, ca odata, eram numai eu cu sefu la servici, si sefu s-a decis sa faca el cafeaua (pentru amandoi ), cand eu de fapt trebuia s-o fac........a fost un gest frumos......dar sunt convinsa, ca daca mai erau si altii la servici, nu ar mai fi sarit el sa faca cafeaua.....de ce? eu as zice ca "nu se cade", dar asta nu inseamna ca mentalitatea e gresita! E chiar una sanatoasa!
Alina
casandra spune:
Da, mai, dar femeia aia de servici, in general, e mai necajita decat locatarii blocului. Iar cei care-i dau, chiar daca se plang, dar daca-i dau, pot sa ii dea, o ajuta pe doamna care face curat, fara sa o umileasca dandu-i de pomana. O platesc pentru o munca prestata in mod cinstit.
ocebine spune:
Cred ca incepem sa deviem de la esenta topicului.
Eu personal (si sotul meu, ca deh, cine se'aseamana, s'aduna) nu cred in toate aceste stratificari artificiale pentru ca viata m-a invatat cit de putin conteaza. Pentru mine esential este cum ma simt eu si cum ma privesc dimineata in oglinda cind ma spal pe dinti.
In goana dupa statut social (definit poate de functie, bani, relatii, etc) nu vei ajunge niciodata virful pentru simplu motiv ca va fi intotdeauna cineva ori cu relatii mai multe, ori cu bani mai multi, ori cu functie mai mare. Si cu cit mergi mai sus pe aceasta scara invizibile, cu atit aerul se rarefiaza. Si in aceasta goana dupa "mai sus", multi se pierd si privesc in urma cu dispret, uitind de unde au plecat. Ceea ce dispretuiesc este frica de a fi descoperit ca de fapt, nu apartii acolo si esti un oarecare impostor.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Jocelyn spune:
off topic putin: Lauraa, uite, de exemplu la noi in bloc de 10 etaje care are mai multe scari este un barbat care face curatenia. In general, la blocurile astea mari, persoana respectiva nu se ingrijeste numai de a spala pe jos in scara ci mai ales de ghena de gunoi, diverse reparatii in bloc, sunt atatea de facut. Banii pe care ii dam pe aceste servicii sunt foarte putini in comparatie cu efortul pe care l-am face noi. De exemplu eu am doua job-uri mai nou si trei zile pe saptamana vin acasa la 10, sotul vine si el tarziu. Nu mi-ar conveni in veci sa nu fie o persoana la curatenie in bloc. Nu ca-s doamna si vai de mine nu ma pot misca. Dar sunt deja epuizata!!! De-abia avem timp, sotul si cu mine sa avem grija de garsoniera noastra. Planuim sa ne mutam intr-un apartament mai mare deci atunci vom avea si mai putin timp. Chiar costa foarte putin sa il platim pe nenea comparativ cu sumele mari pe care le dam la caldura, apa, nu stiu ce reparatii, liftul bla bla.
roxana, bun, sa nu generalizam dar daca s-ar face un sondaj de opinie pe tema asta ai crede? ca tot asa s-a spus ca mai mult de 50% din populatia Romaniei sufera de boli psihice ceea ce cred ca e destul de adevarat si atunci de unde atata bun simt si respect?
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
Elise spune:
Si mie mi se pare ca asta tine de ipocrizia personala.
E adevarat ca in RO sint o gramada de "proaspat realizati" care uita ca parintii lor mergeau cu oile pe camp.
Si li se pare asta ceva josnic.
E la fel de adevarat ca aveam "n" colege de facultate care in primul an doar ca nu mincau de pe jos, si la sf. scolii erau "cele mai mari doamne" - in special daca reusisera sa prosteasca vreun boshorog sa le dea ceva parale....
Pe de alta parte, nu cred ca asta e vreun trend.
Cred doar ca sint multi parveniti.
care se comporta in felul lor.
Asa cum inteleg ei.
Dar a generaliza si a spune ca TOTI romanii sint asa...iar e o extrema.
In ce priveste anonimatul.... si in Bucuresti oamenii sint relativ anonimi.
Daca ies si ma plimb prin orash acum in fundu' gol, pun pariu ca nu afla nimeni cunoscut .
Sint o gramada de cartiere prin care n-am trecut niciodata, nici nu cred ca o sa trec vreodata, si m-am nascut si am locuit in cea mai mare parte a timpului aici.
Elise
Lauraa spune:
MAi,degeaba en dam pe dupa pom,in mentalitatea noastra,sa dai cu matura e injositor si basta. Sigur ca femeia de serviciu de pe scara e in general o femeie saraca, e logic,dar si ea la randul ei locuieste intr-o scara unde vine alta femeie de serviciu,deci ea la randul ei plateste o femeie. ASta e un caz doar, era un exemplu, ne e greu si sila sa maturam treptele,nu din lene sau puturosenie ci din mentalitate.Unde e problema sa recunoastem? Eu v-am zis cum e in landul in care traiesc eu,insa ce nu v-am zis este ca eu personal nu ies cu mopul ci iese intotdeauna sotul meu si spala treptele,matura aleile,zapada,etc. Eu nu, si nu de lene . Si ca suntem snobi iar este o realitate,ce mai tura-vura, suntem ca si majoritatea balcanicilor,snobi. Si nu trebuie sa vina cineva sa zica asta pe forum,e de ajuns sa comparam rezultatele de la "consumul de telefoane mobile" si "consumul de pasta de dinti si sapun" la noi in tara. E cum e, nu trebe sa va zic... Ira e nou-emigrata,de aia face intr-una comparatii, toti o sa facem mereu,poate cu timpul mai putin,dar e normal sa comparam. IAca asta nu inseamna ca suntem plini de defecte,in definitiv nimeni nu se stie distra cum o fac romanii
Mama de Lara Celine
casandra spune:
-----------------
Eu v-am zis cum e in landul in care traiesc eu,insa ce nu v-am zis este ca eu personal nu ies cu mopul ci iese intotdeauna sotul meu si spala treptele,matura aleile,zapada,etc. Eu nu, si nu de lene . Si ca suntem snobi iar este o realitate,ce mai tura-vura, suntem ca si majoritatea balcanicilor,snobi.
--------------
Ira spune:
Eiiii snobi, cei mai multi cersetori, ciorditori prin UE si mari interpreti la metro-ul din Paris vin din balcani, cand vine vorba de intins mana nu mai suntem snobi .
Ira spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
e de ajuns sa comparam rezultatele de la "consumul de telefoane mobile" si "consumul de pasta de dinti si sapun" la noi in tara.Mama de Lara Celine