Feministele... (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

www.revista22.ro/html/index.php?art=2203&nr=2005-11-16" target="_blank">iacata-l :-)

si inca unul, dupa care de fapt cautam cand am dat peste asta de mai sus :-)
Feminismul si adevaratele prioritati pentru femei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted

toate fetele de pe forumul asta iti pot confirma faptul ca NU sunt feminista

--------------------------------------------------------------------------------

Este chiar asa de rusinos sa fii feminista? As fi interesata sa aflu ce parere au femeile despre feminism si, mai ales, ce stiu ele despre subiectul asta.

Forte, aia eram eu, puteam sa-mi lasi numele, no problem.
Nu, nu e rusinos sa fii feminista, pana la un punct e chiar ok. Eu vroiam doar sa spun, de fapt, ca incerc sa fiu cat mai corecta si nepartinitoare. Daca o femeie greseste, pot s-o spun in gura mare, in fata lumii, fara sa simt ca tradez femeile.
Poti sa fii feminist(a), dar cand esti de partea femeilor indiferent de cat de mult gresesc, cred ca deja e exagerat. La subiectul la care eu postasem citatul de mai sus, el se intreba si ne intreba daca sotia il insala, si cum nu vroiam sa creada el ca eu scriu ceea ce aveam sa scriu doar dintr-un sentiment de feminism, am vrut doar sa-i clarific lui ca Nu sunt feminista. Si nu, nu sunt. Daca eu consider ca greseste el, ii spun, daca consider ca greseste ea, la fel, asta daca mi se cere opinia.

Winners don't quit; quitters don't win.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

anecdota:

el si ea stau de vorba pe la patru dimineata la bucatarie despre viitorul copilului. el ii marturiseste ei ca i-ar placea sa trimita copila la o scoala religioasa (ca sa invete progenitura ce este disciplina), si in plus el n-a apucat sa puna vreodata piciorul intr-un lacas de cult al religiei respective (doar parinti erau laici) si n-ar fi rau sa cunoasca copila cultura respectiva.
ea, femeie destupata la minte, il ia la bani marunti, cum e instrumentalizarea credintei pentru manipularea maselor, cum mai e cu rolul traditional al femeii de nascatoare de viitori subiecti ai bisericii, etc, discutie lunga din care reiese ca numai pe mormintul ei.

el cugeta adinc si conclude ca pricepe acum de ce fu avertizat barbatul sa se fereasca de femeie, caci ea e instrumentul diavolului.

mare si smechera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

A citit cineva "Jurnal", de Alice Voinescu? Este un volum senzational! L-am citit acum aproape 10 ani si am avut senzatia ca parca l-as fi scris eu intr-o viata anterioara...un deja-vu teribil. Cred ca orice femeie s-ar regasi...Depinde acu pana unde merge feminismul.
"Cand femeia a declarat barbatului prietenie si numai prietenie, e grav pentru amandoi: pentru barbat, pentru ca a inceput sa nu mai existe, iar pentru femeie, pentru ca se consacra unei virtuti in care este mediocra."

"Ma tem ca sunt unele satisfactii trupesti care sting puterile creatoare."

"Sunt stari si aspiratii la care trebuie sa renunti de buna voie."

Si-acu mi-adusei aminte de o chestie care-mi place la nebunie cum suna si pe care obisnuiam s-o spun in adolescenta: You broke my heart so I broke your face!"

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Adela, mersi de link. Mie mi-a placut si primul si chiar vreau sa te rog sa il mai dai o data pentru ca n-am apucat sa citesc toate articolele de acolo si l-am pierdut!

(Ca o feminista paradoxala ce sunt am plecat sa-mi plimb copilul in parc si sa-mi mai dezmortesc picioarele umflate de gravida!)

[b][green][font=Comic Sans MS]Mi-a placut articolul Mihaelei Miroiu. Mi se pare ca arata foarte clar ca feminismul si crestinismul sunt foarte compatibile si numai niste minti inguste si ignorante le pot face antagonice.

Nu am sa ii reprosez decat doua lucruri minore :
1. Nu trebuia sa se refere la faptul ca Miruna Muneanu este o femeie frumoasa...asta da apa la moara celor care gasesc "argumente" in trasaturile fizice. Este irelevant pentru ce are MM de spus.

2.Cred ca a insistat prea mult pe partea religioasa a problemei, ceea ce pe C. nu l-ar convinge pentru ca e genul care are in aceasta privinta pareri deja formate si fixe, nicidecum deschis la dezbateri. Si ii lipseste si cultura necesara sa poata dezbate.
[

Si mie-mi place mult Mihaela Miroiu. Si mi-a placut si mai mult articolul ei pentru ca a incercat o alta abprdare crestineasca. Nu sint credincioasa, desi sint botezata, dar nu sint complet inchisa la credinta. Caut ceva, dar nu ma multumeste deloc discursul asta ortodoxisto-pasunisto-nationalist. Am recunoscut in articolul MM un argument citit in cartea lui Elisabeth Badinter, L'Un est l'autre. Superba carte. Este acolo si un capitol un pic psihanalist, dedicat acestei respingeri viscerale a homosexualitatii si a homosexualilor de catre barbati. Majoritatea are niste reactii absolut lipsite de control, li se umfla vena pe timpla cind aud de asa ceva.

si de ce sta acest subiect in Zona artelor si nu este mutat la Discutii generale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui forte
si de ce sta acest subiect in Zona artelor si nu este mutat la Discutii generale?

da, chiar.

doamnele combatante, au trecut ceva ani de la discutia asta, va mai mentineti convingerile? s-a schimbat ceva? mai traieste feminismul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Conchita, m-am auzit strigata:)
Io nu combateam pe vremurile alea - pe forum, vreau sa zic - dar, iata, viu si strig: in mine feminismul n-a murit.

Altcineva..?

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Conchita, m-am auzit strigata:)
Io nu combateam pe vremurile alea - pe forum, vreau sa zic - dar, iata, viu si strig: in mine feminismul n-a murit.

Altcineva..?

Trouve avant de chercher

chiar sa stii ca te-am strigat in gand, esti una dintre persoanele la care m-am gandit, sincer, curioasa care ti-ar fi punctul de vedere la multele aspecte discutate. si, bineinteles, curioasa daca doamnele care au discutat la subiectul asta si-au schimbat cumva opiniile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu nu stiu ce s-a combatut, insa mi-e clar ca-s feminista de aia de masoara drepturile cu rigla

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput