Feministele... (2)
Raspunsuri - Pagina 7
RA spune:
nu pari bizara, stai linistita...doar ca partea cu "fereste-ma, Doamne de femei, ca de barbati pot sa ma feresc si singura...mi se pare cam extremista si cam limitata
#######################################################
cam extremista si cam limitata,adica cam bizara.In rest,mi-s destul de linistita
#################################
pfuff, m-am cam pierdut...nu stiu ce-ai vrut sa spui...sorry...
################################
pfuff,si io sorry,ca de data asta vorbeam numai cu Ina!
#################################################
corect, dar de ce vine asta in sprijinul afirmatiilor de mai sus?
####################################
mai citeste odata.Pont:oamenii sunt nefericiti,in general,din cauza neputintei lor fizice,mentale,
financiare ,samd.Neputinta asta,fir-ar ea sa fie,ii face sa se manifeste uneori (iarasi,functie de o multime de factori) si violent...
##################################
In rest
#######################
In rest,
############################
Oricum, ideea este ca e vorba despre influentarea femeilor si a barbatilor deopotriva, intelegi acum?
######################
Acum,da,sa traiti!
inaioana spune:
quote:
Originally posted by RA
############################
Oricum, ideea este ca e vorba despre influentarea femeilor si a barbatilor deopotriva, intelegi acum?
######################
Acum,da,sa traiti!
Cat despre ideea aia cu nefericirea oamenilor si consecintele ei (sau invers!)..asta e alta discutie. Parerea mea!
Ioana 25 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
magga spune:
Doamnelor, din experienta, mai intotdeauna spiritele se incing cam tare la discutiile despre feminism, ceea ce de obicei nu ajuta la nimic tinind discutia pe loc. Chiar saptamina trecuta am avut intilnire cu niste studenti care fac drept umanitar (paranteza : deoarece lucrez cu femeile din lumea a treia) si care erau foarte indignati de uzul unui termen precum drepturile femeii si nu drepturile omului. Si ia-o de la povestea cu pestera si barbatul care merge la vinatoare s.a.m.d. ca sa inteleaga studentul cu pricina, el insusi produsul mentalitatii unei societati patriarhale si totalitare, cum unele societati sunt construite pe sisteme de valori care fac ca drepturile omului nu sunt violate in acelasi fel si nici tot atit de des in cazul barbatului si al femeii, etc. Feminismul la inceputurile inceputurilor lui (multumim Angelina !!!) a fost un demers politic revendicind egalitatea de drepturi intre barbat si femeie. Nu vrea sa-i dea in cap feminitatii, nu!
Avortul nu este un drept dobindit de feministe, este o practica tot la fel de veche precum lumea. Intr-adevar, demersul politic feminist a obtinut legalizarea lui, adica dreptul la asistenta medicala pentru cele care nu vor sa devina mame. Nu imi place statistica, dar rata mortalitatii datorata avortului in conditii de igiena necorespunzatoare era mare. Argumentul principal al feministelor a fost ca femeia poate fi si o « producatoare de sens » (precum barbatul), nu numai o producatoare de fii pentru patria muma.
Intr-adevar, si din mare nefericire, violenta asupra copiilor exista, dar ea nu face decit sa sublinieze relatia superior inferior intre cel puternic si cel slab care sta la baza lumii noastre. Violenta naste violenta.
Dar, poate este mai bine sa lasam la o parte problema violentei. Mi se pare interesant cum ai rezumat Inaioana, imaginea femeii produsa de mass media. Daca am timp, o sa revin poate cu un exemplu din presa feminina.
Si mie mi s-a intimplat cu sucul si alcoolul. Bine, in India, mi s-a intimplat si mai si in sensul ca numai barbatul putea comanda, el era servit intii, indiferent de cit de albi si neailocului eram si unul si altul, ca sa nu mai zic c-am fost chiar norocoasa ca domnul sotz se gindea ca si mie-mi era foame, deoarece nu o data am vazut barbatul insotit de o femeie care sa-l priveasca spasita in timp ce dumnealui se hranea.
Sa aveti o zi buna
conchita spune:
quote:
Originally posted by magga
Dar, poate este mai bine sa lasam la o parte problema violentei
nici o problema.
desi mie mi se pare esentiala. feminismul nu aduce in traista numai femei in posturi de CEO, academician, ministru, etc, plus independenta financiara cu apt. in centru si masina la scara, plus bona, femeie la curatenie si instructor de fitness personal - e si asta o imagine produsa de media, imagine falsa despre esenta feminismului, la fel de ireala ca aceea descrisa de Ina. feminismul a adus si crima legalizata - ma refer la avorturi. ca si cum egalitatea in drepturi cu barbatii trebuia sa compensese si faptul ca ei omoara in razboaie, stii?
Donia spune:
quote:
Originally posted by conchita
feminismul a adus si crima legalizata - ma refer la avorturi. ca si cum egalitatea in drepturi cu barbatii trebuia sa compensese si faptul ca ei omoara in razboaie, stii?
Totusi avorturi se faceau si cand erau ilegale, deci asta inseamna ca violenta exista in oameni, barbati si femei deopotriva, pentru ca femeile erau (sunt) fie incurajate de catre barbati sa o faca, fie lasate sa decida singure. Da, miscarea feminista a dus la legalizarea avortului, dar asta a confirmat deja ceva existent, nu miscarea feminista a inventat avortul. Ca avortul e legal mi se pare prea putin important, caci in definitiv nu e o obligatie legala. Intrebarea e daca e moral.
Deci la un moment dat legiuitorii (in majoritate barbati) au decis sa dea femeilor dreptul de a avorta fara a fi pedepsite de catre stat pentru asta. Iar asta a dus la posibilitatea femeii de a avorta fara riscuri. A crescut numarul de avorturi? Citind subiectul de la Femina intim sunt tentata sa cred ca nu. Citesc acolo de 20-30 de avorturi facute de unele femei pe vremea lui Ceausescu. Cifrele astea au iesit la iveala cand avortul s-a legalizat, pe cand se vorbea de o avalansa de avorturi. Dar acum imi dau seama ca cifrele astea oricum existau si ininte, deci violenta familiei fata de pruncul nenascut exista si inainte. Diferenta e ca acum avorturile se fac fara risc pentru mama, iar asta e totusi un pas inainte, oricat as fi eu contra avort. Si un alt avantaj e ca femeia care se gandeste la avort are obligatia si dreptul la consiliere pre-avort, iar asta ii poate schimba parerea. Tin minte de cazul unei mamici de pe forum care avea deja un bebe mic, ramasese din nou gravida si pusese o intrebare despre avort, iar fetele care i-au raspuns au convins-o treptat sa pastreze copilul, iar acum acel copil s-a nascut deja. Daca avortul ar fi fost ilegal ea n-ar fi putut vorbi deschis despre asta si ar fi mers probabil inainte cu planul ei de a intrerupe sarcina.
La fel ca si prostituita, daca vrei. Daca tot exista si e atat de inradacinata, de ce sa ne chinuim s-o starpim? Mai bine o legalizam si o lasam sa se desfasoare intr-un cadru pe care-l putem controla noi.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
conchita spune:
zic fetele, forte si cu inaioana, ca e cazul sa-l resuscitam pe musiu subiect. sa-l resuscitam deci. iata mai jos o polemica intre de-acum deja faimosul pe DC, Dan Ciachir, si Miruna Munteanu, on topic. treaba amuzanta e ca amandoi sunt editorialisti la Ziua si s-au ciondanit pe prima pagina:
aici: http://www.ziua.net/display.php?id=186439&data=2005-10-12&ziua=00d5a8c74f66ac83d15b2293d4031685
si aici: http://www.ziua.net/display.php?id=186511&data=2005-10-13.
denizel spune:
quote:
zic fetele, forte si cu inaioana, ca e cazul sa-l resuscitam pe musiu subiect. sa-l resuscitam deci. iata mai jos o polemica intre de-acum deja faimosul pe DC, Dan Ciachir, si Miruna Munteanu, on topic. treaba amuzanta e ca amandoi sunt editorialisti la Ziua si s-au ciondanit pe prima pagina:
aici: http://www.ziua.net/display.php?id=186439&data=2005-10-12&ziua=00d5a8c74f66ac83d15b2293d4031685
si aici: http://www.ziua.net/display.php?id=186511&data=2005-10-13.
Pai cum sa nu apar si io in discutie cand musiu Ciachir zice ca feminismul a aparut in tarile "saracite duhovniceste", adica cele in care huzuresc protestantismul si neoprotestantismul , ca pacatul a patruns in lume prin Eva si ca rascumpararea pacatului s-a facut prin Maica Domnului. Pai, cu asemenea cunostinte nepretuite nu ma mir ca acelasi ciachir se extaziaza de puterea credintei musulmanilor care dau cu bombardeaua, mai mult, ne indemna la cascat mare de ochi a luare aminte.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
inaioana spune:
Conchita, mersi frumos de link-urile resuscitante!
Imi suna cunoscut acest Dan Ciachir si cand i-am vazut poza mi-am dat imediat seama cine este. Nu auzisem sa fie faimos pe DC (!?!) dar eu , evident, am o parere formata despre el. Prin urmare, ma asteptam ca parerea lui sa fie intr-un anumit fel...dar atat de stupida ...parca totusi nu. De madama cealalta n-am auzit nimic.
Editorialul lui Ciachir mi se pare o zacusca (sunt o feminista care stie sa gateasca) de clisee jenante, prejudecati rural-intelectualoide, totul ambalat intr-un limbaj pamfletar, specific intelectualilor de orientare continentala franceza care pot umple multe pagini cu floricele de stil fara sa spuna rational , logic si/sau argumentat ceva, doar deduci ca sunt foarte nervosi ...o placere sa le desfiintezi (dar in acelasi timp cam obositor la un moment dat). Dupa parerea mea, el isi face singur portretul robot al "intelectualului" roman de sertar trecut prin comunism, ramas invariabil cu obsesiile lui pe care le baga in orice discutie (vezi comparatiile feministelor cu Suzana Gadea, etc), cu incultura crasa privind scrierile , teoriile si curentele de gandire care au avut loc in spatiul occidental in timpul celor 50 de ani care s-au scurs peste Romania comunista inchisa, din care a auzit franturi pe care le interpreteaza cum poate si el (in general abracadrabrant). Am auzit multe asemenea specimene spunand lucruri abominabile, indiferent de sex sau tema. Spre exemplu Gabriela Adamesteanu : "este incontestabil ca civilizatia noastra occidentala este superioara oricarei alte civilizatii" Damn!
Prin urmare...avem in acest editorial asa :prejudecati (feministele "Trecute, statute, tepene, pieptanate invariabil cu coc, nu au copii, barbat, etc" sunt niste isterice masculinizate), nostalgia semanatorista-legionara ( ortodoxia salveaza Romania, miticele femei de la tzara sunt etalonul curateniei sufletesti si prototipul feminitatii), obsesiile si nelinistile comuniste ( Alexandrina Gainusa, Suzana Gadea sau Aneta Spornic ), lipsa de cultura jenanta privind agenda feminista, istoria feminismului chiar si in Ro (deci lipsa de cultura chiar romaneasca pre si interbelica), lipsa de rationalitate a discursului, preferinta stilului (de altfel atat de drag comunistilor) pamfletar,infierator, fara argumente, "cine nu-i cu noi e impotriva noastra" , lipsa de cultura prvind religiile si istoria (vezi doamne la ortodocsi si caltolici nu a "prins " psihanaliza, lipsa de cultura privind psihologia si evolutia lor (invariabil la intelectualii astia "de Fondu' Plastic" psihologia se opreste la Freud - de altfel depasit de muuuuult,...ii incita probabil toata vorbaria aia despre sex). in fine, ati inteles ideea , ma opresc aici cu comentarea "editorialului" lui Ciachir.
Editorialul Miruna Munteanu este bun in fond dar prea subtirel dupa parerea mea. Nu il voi comenta asa mult , voi spune doar ca eu l-as fi combatut cu totul altfel pe Ciachir, cu mult mai multe contra-argumente si atacuri si mult mai bine intemeiat. Faptul ca incearca sa il combata oarecum in acelasi stil pamfletaresc, dupa mine, slabeste forta argumentelor ei. chiar daca sunt a priori de acord cu ea, privind la rece nici editorialul ei nu ma convinge. Eu nu i-as fi imitat stilul lui si l-as fi demontat ca o doamna, fara a ma cobori la nivelul lui, cu argumente de necombatut rational, in buna traditie a stilului anglo-saxon.
Banuiesc totusi ca stilurile celor doi sunt mai potrivite ziarului...
Apropo, editorialele astea se platesc bine..ca as putea scrie vreo 58 azi asa de kiki ( nu de alta, imi trebuie bani sa-mi mai iau niste ace de par pentru coc)!
Cat despre ideile strict despre feminism, nu cred ca are rost sa le comentez pe ale lor pentru ca mi se pare ras-discutate pe aici.
Ioana 28 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)
pozici
Adela99 spune:
www.romaniaculturala.ro/articol.php?id=622" target="_blank">Gâlceava danciachirilor cu demnitatea spirituala a femeilor
scuze, dadui un link gresit :-(
inaioana spune:
Adela, mersi de link. Mie mi-a placut si primul si chiar vreau sa te rog sa il mai dai o data pentru ca n-am apucat sa citesc toate articolele de acolo si l-am pierdut!
(Ca o feminista paradoxala ce sunt am plecat sa-mi plimb copilul in parc si sa-mi mai dezmortesc picioarele umflate de gravida!)
Mi-a placut articolul Mihaelei Miroiu. Mi se pare ca arata foarte clar ca feminismul si crestinismul sunt foarte compatibile si numai niste minti inguste si ignorante le pot face antagonice.
Nu am sa ii reprosez decat doua lucruri minore :
1. Nu trebuia sa se refere la faptul ca Miruna Muneanu este o femeie frumoasa...asta da apa la moara celor care gasesc "argumente" in trasaturile fizice. Este irelevant pentru ce are MM de spus.
2.Cred ca a insistat prea mult pe partea religioasa a problemei, ceea ce pe C. nu l-ar convinge pentru ca e genul care are in aceasta privinta pareri deja formate si fixe, nicidecum deschis la dezbateri. Si ii lipseste si cultura necesara sa poata dezbate.
In rest...
Ioana 28 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)
pozici