Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (36)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dani_flor spune:

Da, Tonnia.
Mai, nu sunt medic, zic si eu din experienta personala.

La mine a fost asa: crizele de urlat erau oricind in tp mesei, de cele mai multe ori pe la 60-90 cum zici si tu. Si dupa aia nu mai voia deloc si ajunsese saraca, ea care a inceput sa pape direct 80-90, papa la 6 saptamini cam pe la 60-70 pe masa. Rar 120. Si mie mi se parea ca era un pic trista pe tema asta. Si veneau dupa aia regurgitarile (de 3-4-5 ori intre mese, chiar si dupa 2-3 ore, cred ca aproape tot ce papase)

Asa... concluziile mele:
1. poate sa ia aer de la papat prea repede si e naspa ca tre sa il scoti
2. poate sa aibe reflux esofagian, manifestat cu regurgitari cantitative (regurgitare=dat laptele afara, dar NU nu vomat in val). Dac aii vine inapoi (banuiesc) ca se simte plin si nu mai papa. Dar de fapt rezultatul este ca nu ajunge prea mult in stomacel si nu prea ia in greutate.

Laptele AR (antireflux) este special pentru asa ceva, e ingrosat cu o faina fara gluten si fara calorii (asta de la milupa). Si mie acum imi regurgiteaza rara (la citeva zile) si relativ putin. dar simti copilul care are problema asta (il auzi mereu cum ii vine inapoi). si cei care rigiie excesiv se pare ca ar putea avea. Toti copii regurgiteaza, dar unii mai mult decit altii.

A! Si eu am dat vina si pe laptele PRE pe care il dadeam atunci. Era fff subtire, baut repede-repede si urlete. Ziceai ca e mincacios, poate ia aer. TU trebuie sa il studiezi, dr. sunt si ei buni de cerut opinii dar tu trebuie sa studiezi sa vezi ce si cum.

Acuma nu stiu... nu mi-ai spus, al tau regugiteaza, vomita ?! daca vomita rau e alta problema.

Daniela, mama Ioanei (24.10.1999) si a Mariei (17.10.2005)

Mergi la inceput

Tonnia, hai ca asa e cind incerc sa fac mai multe deodata... sunt mai putin coerenta
Am vrut sa iti zic doar ca poate fi una din cele 2 probleme sau pot fi si combinate. Tipul laptelui poate influenta la rindul lui si el (daca e prea subtire si il bea repede ia aer sau il arunca efectiv inapoi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Mai fetelor pleaka omul 2-3 ore si voi umpleti 3 pagini intre timp, ei cum vedeti nu am inghetat pe traseu ca m-am deplasat cu taxiul si l-am pus sa ma si astepte (era si un taximetrist tanar si frumos, cum sa inghet? hehe).

Marlena pe noi inca nu ne-a chemat la vaccin, la 2 luni ne-a sunat asistenta acasa sa mergem, acum vad ca inca nu .....poate mai amana vreo 2-3 zile sa sa mai incalzeasca. orikum la noi e mai nasol ca mergem la Vanatori la dr, acolo ne face vaccinul, acolo am ales noi medikul de familie, il cunoastem de multa vreme, pt bb vine acasa daca e vreo problema (bine ca nu a fost cazul pana acum) dar pt vaccin trebuie musai sa mergem acolo, hehehe nu l-am mai vazut de la vaccinul de doua luni si sper sa nu il vedem mai des nici de acum incolo.

Alina si bb Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Frumoaselor, v-ati apucat de cure de slabit asadar!!! Bravo!!! Eu n-am fost niciodata in stare, imi place haleala
Eu am acum exact kilele pe care le aveam inainte de a ramane gravida adica 67; cam multe ce-i drept da' eu zic ca nu par asa de grasa, ca am oasele grele...
Mult succes fetelor care va veti transforma in manechine in curand! Nicole, esti tare!!! Da' sa nu lesini!
Irina, acu am citit ca vrei sa dai bebelul la inot, si pe mine ma intereseaza ideea!
Si vad ca vreti mobila! Nu stiu daca am mai spus, sor-mea are atelier de mobila, mobila din pal, o face foarte frumos dar cam scump, parerea mea; problema e ca are in general foarte multe comenzi si cam dureaza comenzile; dar mai pun si eu cate o vorba buna daca vrea cineva; si eu vreau mobila in sufra, in rest m-am aranjat cu dormitorul, camera fetii si bucataria;
Citesc, citesc, ajung la cap. 32!!! Acum neglijez si cupilu ca sa ajung la zi, ce ti-e si cu drogu...

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Va rog sa-mi dati voie sa ma laud cu fata mea, imbracata cu blana de tzarina: aici.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Ioana, sa stii ca mie mi se pare ca acum Miruna seamana ft mult cu tine...

deea & bebe alex (27.10.05)

Poze

Mergi la inceput

deea, esti draguta, dar seamana cu sotul mai mult. Se pare insa ca are okii si mimica de la mine.
mifloricica, mi-a fost tirsha sa-ti zic, dar eu am lasat adresa site-ului surorii tale la botosani. Te rog frumos sa-l mai scrii odata.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ioana75

Va rog sa-mi dati voie sa ma laud cu fata mea, imbracata cu blana de tzarina: aici.

E costumas de iarna pentru copii? Sau e doar asa de prezentare de moda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RoxyP spune:

Bine v-am regasit fetelor.

Dupa o lunga perioada de timp iata ca reusesc sa intru si eu pe interent. Am un calculator de imi vine sa-l arunc pe geam. Imaginea pe monitor este foarte distorsionata, sper sa ma prind ce scriu.
Nu stiu daca ma mai tineti minte, am intrat pe forum prin luna noiembrie-decembrie, apoi pauza. Sper sa ma primiti din nou.

Despre noi...David a facut 4 luni si vreo2 saptamani. S-a facut baiat mare, la 4 luni avea 6500 gr (nu prea mult dar asta este) si 67 cm (un lungan). E cuminte, mancam acum Milumil 2 si ne place mult. Ma gandeam sa incep sa-i diverisifc mancarea. Inca sunt putin nedumerita la acest capitol. Poate ma puteti ajuta voi cu retete de diverisficare.

O singura problema ma supara putin. David doarme numai pe spate, si a inceput sa i se turteasaca putin capsorul. Il mai intorc eu, dar face ce face si se pune iar pe spate. Doctora l-a controlat de rahitism, a zis ca nu are. Sa incer sa-l pun pe parti si o sa-si revina. Sper sa fie asa. Mai are cineva problema asta?

O sa incer sa va citesc din urma, si revin. O sa pun si poze noi in album.

Va pup!

Roxana & David (12 sept 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanacp/my_photos

Mergi la inceput

Daniela, e costumas de iarna pe bune; trimis de la bistrita.
Roxana, bine ai revenit!

Mergi la inceput