Scandinavii stiu DC (103)
Raspunsuri - Pagina 8
cataghe spune:
quote:
Originally posted by annie_xtreme
Cat despre contraceptie - io m am gandit asha: noi la ortodocsi cel putin avem multe posturi si zile de post. Io banui asha, ca daca te abtii de la sex in zilele de post (si duminicile mi se pare), plus zilele de ciclu (cand esti "necurata") shansele sa concepi is minime, pentru ca mai apuci sa faci sex (legal) numa de vre o 20 de ori pe an :)).
Stati asa sa va zic reversul medaliei (sau poate nu e? - in fine) ca chiar azi am citit. Cica in decursul perioadei ei reproductive, o femeie Kung (membra a unui trib african de hunter-gatherers) are 15 ani de amenoree de lactatie (care va sa zica alapteaza), 4 ani in care e gravida si numai 48 de cicluri menstruale (pt comparatie, femeia moderna din societatile occidentale are 420 de cicluri menstruale). Deci, in principiu se poate si asa, si asa
In alta ordine de idei, am citit azi in ultimul numar din National Geographic o sectiune interesanta despre iubire si substratul ei biochimic. Cica iubirea pasionala are un substrat biochimic diferit de atasamentul de durata, si apropiat de obsessive-compulsive disorder. Atasamentul de durata in schimb, este caracterizat la nivel bichimic prin nivele crescute de oxitocina, care "intamplator", stiti voi, e hormonul ala care "scalda" organismul femeii in timpul nasterii si alaptarii. Mai multe gasiti aici:
http://www7.nationalgeographic.com/ngm/0602/feature2/multimedia.html
si si mai multe in revista.
Da' io ma duc acuma la stiinta sa vaz ce zice ea de chestia asta.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
soma spune:
merci Doruletz, sa traiasca tuturor.Uite vezi, asta e unul dintre motive pt care multumesc in fiecare zi pentru ce avem!
Si la fel face si Alex in fiecare zi la gradinita "Thank yu for our lunch" alaturi de colegii lui japi.
Sigur, exemplele pe care le-am dat despre ai mei pitici pot fi interpretate in multe feluri. Aruncate asa acolo fara alte povesti pot suna oricum. Varianta ta poate fi valabila , dar si a mea, nu? E cam greu de dezbatut asa de la distanta..si trebe si timp.
Ca sa inchei (zic io..). Cam pana la 20 si ceva de ani gandeam exact ca tine (si a mai era cineva ..dar am uita) apoi, dar nu peste noapte, ad devenit mai ca Sabina asa... Dar nu inseamna ca explicatiile logice, stiintific-tehnice pe care le-am avut le-am abandonat, nu. Si vorba aia, ca din inginerie vine papika la noi in familie. Nu sunt habotnic, nu merg la biserica in ritmul gloatei; rar am asistat la slujbe in afara celor de Inviere, botezuri, nunti. Prefer chiar sa intru in biserici unde nu se tin slujbe, e liniste si pace! Nu am nici o obligatie si merg cand simt (cand se poate) caci aici exista doar o biserica ortodoxa (ruseasca) in care nu am ce cauta!
Apropos, la 11 Iunie este parintele Aurel, un om cu har si suflet bun
A, de intrat in tot felul de biserici/moschee/sinagogi/temple/srine-uri intru din curiozitate si din respect pt oamenii care cred in ele si dpdv turistic. Numa sa nu se aprinda fitile ca atunci nu ma mai joc.
Gata, la munca!
Adela99 spune:
'neatza!
doruletz da' nounou ai gasit?
gicutza felicitari!
stirea zilei:
se pare ca Hamas va castiga alegerile palestiniene
Jocelyn spune:
Sabina, sa-ti traiasca averea, ma pun si eu pe treaba, daca iti gasesc cumparator cu 2 milioane de euro sa inteleg ca imi dai 20.000? Mie imi convine
Despre ce castel e vorba, ai poze ceva? Incercarea moarte n-are.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
lilanda spune:
quote:
Originally posted by gicutza
Scuze ca ma bag si eu printre voi fara a ma fi prezentat inainte.. dar emoticonul lilandei m-a "starnit"... si cum nu prea mai dau de ea pe privat, voiam doar sa o anunt ca.... PC sau nu... Bubu asteapta un surior sau o fratioara..
Iar, bre, iar cu emoticonu'??? (si-o vezi pe doruletz ca insista cu numerele alea!!!)
Felicitari ...si da, abe astept sa dantui si la botez :-)) (mey, da' ce nick ti-ai tras, mai sa nu reconosc stilul )
soma, nu-i mai zice lui doruletz cum gindeai tu la 20 de ani, ca ea-i caz pierdut..gata, n-o mai poti schimba...ii batrina
A propos de activitatea "aparatului de stat" feminin. Am vazut aseara un documentar despre cea mai tare mama surogat din lume; o englezoiaca ccc care a dat nastere la doi copii ai ei si alti 8 surogat ( o sarcina a fost gemelara) iar acu' se chinuie sa ramiie din nou insarcinata cu seringa. Tipa are 34 de ani, iar fetele ei au fost intrebate daca o tin minte pe maica-sa altfel decit gravida. Raspunsul a fost, evident-nu. Iar ea zicea ca asta e menirea ei in viata, asa ceva
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Sabina spune:
castelul
voila Joce:)
vesti bune, grosso modo piesa de clarinet e gata, mai de pigulit la ea si de pus nuante, indicatii de expresie etc.
asa ca , pup in grup:)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
mara03 spune:
naziua popor!
inca o data pentru moi, tineti pumnii trei ore juma'!!!
io fug undeva la oras ca am incercat sa fac de toate prin casa da' nu iese nimic. sunt bolnava rau nu-i asa???
unu
doi
trei
bombi spune:
Sabina, please, "ascunde" link-ul, ca se lateste pagina prea tare. Saru'mina
mara, asa scurta excursia?
doruletz spune:
Fratilor, azi dau io de baut !! Aflai ca de fapt concediul meu de maternitate nu se termina cand credeam io (adica azi) ci peste fro 2 saptamani!!!
Azi primii neshte hartii de la servici, trebuia sa le semnez si sa le trimit la asigurari. Citindu-le ramasai traznita, scria acolosha cica prima zi de munca: 9 ianuarie!! . Sunai deci la madama care mi le trimeasa si ce sa aud: de fapt concediul legal atata e, se termina pe 9, dar patronii mei generosi ofera la mamici inca o luna de concediu platit, asa, din partea casei!! Asa ca de abia de pe 6 februarie o sa intru in concediul meu legal de odihna
gicutza si Lilanda, voi vorbiti de Bubu scandinava sau de altcineva??!
adela, nu gasii nounou, astea care stau pe aproape n-au locuri sau nu vor cupilasi asa de mici . Insa Gepeta e fetitza mare deja, a inceput chiar sa se joace !
soma, asta vrusei si io sa zic, ca la 20 de ani si io gandeam (aproape) ca tine . hahahaha, fiecare cu revelatiile lui
Acu' vaz ca voi ma plasarati la extreme desi io nu zisei mare lucru despre ceea ce cred io, doar veni cu niste argumente. De fapt io gandesc la fel ca multi p'aci (itsme, mihaela, iileana etc), adica nu exclud nici o ipoteza desi mi se pare foarte improbabil ca vreo interventie exterioara sa fi avut loc vreodata. Si pana la urma io zic ca si daca acu 3 miliarde de ani o fi fost si vreo "mânutza" extraterestra p'acolo prin supa aia organica unde aparu' ADN-ul ... tot nu vad cu ce asta mi-ar influentza mie viata acuma si nici nu ma ajuta sa-mi dau seama la ce folosesc de fapt religiile (desi am io o vaga idee ...si aici tind sa fiu de acord cu donsoara itsme)
Bre, asa e, castiga Hamas-ul in Palestina, astia vorbesc de 'tsunami' politic! Ajunseram sa vedem si teroristi alesi prin alegeri libere! Allah sa ne ajute acu', altceva ce sa mai zic?!
mai viu
mara03 spune:
doruletz, . sunt suuuperbe pozele!!! gepetutza! mey, da ce patroni generosi ai!!! sa-ti traiasca.
sabina, felicitari pentru piesa!!! si la tine!
cristina, da, asa scurta excursia. asa se fac afaceri in ziua de azi, scurt si la obiect...
amr 50 de minute!!!
unu
doi
trei