Scandinavii stiu DC (103)
Raspunsuri - Pagina 7
Sabina spune:
am uitat...Adelucci, sa auzim peste un an de rezultate si mai bune, felicitari , ma bucur tare, asta da veste buna.
Anamaria, Iubi,
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Adela99 spune:
multumesc de urari! ma gandeam sa va spun si voua sa avem motiv de
ui, ce am gasit io despre contraceptie:
Devierea teologiei morale apusene de la atitudinea traditional crestina privind contraceptia si contragestia.
Una din legile fecunditatii, stabilita de morala romano-catolica, priveste indatorirea sotilor care indeplinesc actul generator de viata sa nu stavileasca cu nimic mersul sau natural, in vederea procreerii. Cercetarile din domeniul biologiei au descoperit, in vremea noastra, prin cei doi savanti, Ogino si Knaus, sterilitatea periodica a femeii. Interventia moralei apusene a fost prompta: sotii isi pot permite placerea "convietuirii" in perioada lunara de sterilitate a femeii, fara a savarsi un pacat de necuratie. Enciclica "Casti Cannubii" admite in mod categoric aceasta solutie a vietii conjugale. Evitarea nasterii devine posibila din punct de vedere moral. "Deoarece nu este nici un mijloc licit pentru a impiedica nasterea, duhovnicul poate sfatui pe sotii care vor sa evite nasterea ulterioara a copiilor, totusi cu precautie si prudenta, sa se abtina de la raporturile conjugale in timpul cand conceptia se face mai usor. Acest mod de a lucra este licit". Metoda Ogino- Knaus estc acceptata in numele unui adevar religios. "Nu fara rost Creatorul a ingaduit o oarecare odihna organelor materne ale femeii. Folosind metoda, sotii se adapteaza sau isi adapteaza o asertiunc biologica, intrand prin aceasta in mersul firii, careia nu i se impotrivesc" Conciliul Vatican II va face un pas inainte pe aceasta linie. "Determinarea numarului copiilor depinde in cea din urma instanta, de hotararea sotilor". Papa Pius al XII-lea, in 1951 a introdus in aceasta problema a nasterii copiilor o idee noua: “paternitate responsabila”, pe care Conciliul si-o impropriaza.
www.orthodoxphotos.com/readings/avortul/contraceptia.shtml" target="_blank">sursa
ce ziceti de expresia: act generator de viata? :-)
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Ca e politically correct ???
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
cataghe spune:
quote:
"Nu fara rost Creatorul a ingaduit o oarecare odihna organelor materne ale femeii.
"Odihna" asta se refera la "sterilitatea periodica lunara" mentionata mai sus? Ca daca e asa, din pacate, nu prea pusca cu realitatea. Prin existenta ciclului menstrual de 28 de zile, organismul femeii nu face decat sa se pregateasca, zi dupa zi, pt implantarea unei sarcini. Daca acest eveniment nu se produce, atunci se pregateste pt reluarea ciclului in "speranta" ca se va produce data viitoare. Practic in aceste perioade de "sterilitate" nu e vorba de nici o odihna, pur si simplu atata dureaza pregatirea organismului pt ovulatie si implantare, si apoi, in cazul in care nu survine sarcina, pt o viitoare ovulatie si eventual implantare, si tot asa pana se epuizeaza capitalul folicular al femeii.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
liris spune:
deci rastalmacirea vine de sus, asta era cheia. acum imi pare rau ca am batut-o la cap atita, fata avea dreptate, era in limitele permise de religia lor (a trecut si ea greco-catolici dupa barbat).
fara o legatura directa si clara imi aduce aminte de "Full Metal Jacket" a lui Kubrick
Sgt. Hartman catre recruits (Movie quote): "God has a hard-on for marines because we kill everything we see! He plays His games, we play ours! To show our appreciation for so much power, we keep heaven packed with fresh souls! God was here before the Marine Corps! So you can give your heart to Jesus, but your ass belongs to the Corps!"
cine stie screenplay-ul filmului stie ca pe cit e de trist pe atit de haioase unele comentarii ale sergentului.
AlbaIulia spune:
Helau popor scandinav!
N-am mai trecut demulticel pe la voi din lipsa de timp si nu de inspiratie, vad nume noi carora le spun bunvenit si postari dese!
Vad ca debateti subectul cel mai tabu si 'sensitive' posibil. Io nu cred personal ca daca botezi cupilu la biserica va veni dupa tine cativa ani mai tarziu sa-ti reproseze acest lucru si sa te ia la bani marunti, ci doar poate sa ignore acest lucru si sa treaca la alte religii care ii vor fi pe plac sau sa nu imbratiseze nici una.
O mare influenta o are si societatea in care cupilu traieste si se dezvolta (zic sfatos tot io ), de ex. noi am ajuns in Franta in perioada Pastelui si a propagandei anti-voal cand majoritatea celor cu care discutam ne explicau prieteneste ca la ei se sarbatoreste Pastele, etc. si ca noi care eram "ortodocsi" si probabil veniti din alta lume in conceptia si nivelul lor eram departe de cele lumesti la vremea aceea. Mirati au fost cand le-am explicat ca noi avem in gen aceleasi obiceiuri, pentru ca in anumite societati daca nu esti ca toti ceilalti esti automat un nivel sub, sau ma rog, pe-acolo, un ne-integrat in cel mai fericit caz (aici nefiind vorba de cei cativa cu scaun la cap ci de "average people"). Cand ma inscriam la facultate in Germania era o rubrica speciala ptr. sectiunea religie in care erau listate cea protestanta, catolica si 'altele'. Deci faptul de a fi diferit decat restul bastinasilor poate fi un subect sensibil pentru unii , dar am spus depinde de cat de deschisa si toleranta societatea respectiva este, apoi si de felul de a fi a persoanei . Aici societatea este neinteresate de astfel de lucruri, esti acceptat cum esti, frumos urat, cu voal sau fara, credincios sau nu, si mai ales botezat sau nu. Acu sa spun tot, noi am botezat-o pe Lorelei la biserica romaneasca ortodoxa de aici sa respectam traditia si mi s-a facut si mie slujba (aflu tot de la voi ca e vorba de molifte, ca io inculta habar n-aveam de acest nume) si daca va veni cupila vreodata sa ma ia de guler din cauza asta as trimite-o sa-si umple timpul cu ceva mai constructiv si sa faca ea mai bine, ca io asa m-am priceput la vremea aia.
In alta ordine de idei mult mai importanta pentru moi decat ce-am scris mai sus, e faptul ca are un nou guvern - conservator minoritar - pentru care recunosc am votat cu toata convingerea, ca ne promite in primul rand reducere de TAXE (ohhh, taxele astea) si deci un prim ministru nou in persoana lui www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20060124/elxn_aftermath_wrap_060124/20060125?s_name=election2006" target="_blank">Stephen Harper de care unii canadieni spun c-ar fi rasist (?!) si sexist, io una n-am vazut si mai ales prieten cu Bush (na, acuma cu vecinii e fain sa te ai bine, trebe sa recunoastem).
Astea fiind zise, promit c-am sa trec mai des la apel,
OrVoar si vise frumoase
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
annie_xtreme spune:
Buna seara,
Profit de ocazie ca inca mai sunt si inca mai am de stat la work ca sa imi dau si io cu parerea (ca asha pacifist vobiti, de mi vine si mie chefu sa imi dau cu parerea). Io ma incadrez perfect la capitolu agnostici (cred ca am mai zis asta). De botezat m au botezat, singura data cand m am ofticat ca sunt ortodoxa a fost cand am fost la o intalnire Taize, condusa de fratele Roger. Pentru omul ala io chiar as fi vrut sa fiu in stare sa cred (da pe bune) si sa fiu catolica. Ma rog, mi a trecut repede pentru ca probabil nu eram destul de motivata. Ideea e ca sunt perfect de acord cu Doruletz la faza cu pierderea de timp.
Cat despre contraceptie - io m am gandit asha: noi la ortodocsi cel putin avem multe posturi si zile de post. Io banui asha, ca daca te abtii de la sex in zilele de post (si duminicile mi se pare), plus zilele de ciclu (cand esti "necurata") shansele sa concepi is minime, pentru ca mai apuci sa faci sex (legal) numa de vre o 20 de ori pe an :)).
In rest toate bune, aici vine primavara si cam atat. Work work no fun.
Ah - si v am mai zis ca m am mai dus odata la Brokeback mountain, sa il vad in VO. Si e mult mai bun ;). Io chiar sper sa fie primu film cu gay care ia oscaru.
Seara buna,
A.
iubibubi spune:
Liris, nu stiu ce explicatie dau catolicii, cert e ca fac aceasta concesie. motivele pentru care o fac probabil sunt multe si foarte... pamantene :))
doruletz spune:
ma intorsei fara milion. Nici 5 centi nu gasi, nimic.
xeno, si io care crezui ca esti la hora!! ca vazusem articole pe tema asta mai ieri si imi dadui cu parerea p'acilea ca tu d'aia lipsesti la apel ! muhahaha, "36 de luni ca elefantii", vaz ca si tu tot mai citesti lista aia din cand in cand! io o verific in fiecare zi!
adela, era sa-ti zic sa-ti traiasca astmu'! bre, nu-i de gluma, are Lilutz dreptate, ti-ar iesi si mai bune analizele daca ai lasa tiutiunu'. Da stiu ca nu e simplu din pacate.
soma, uite ca ma luai cu misticismul si uitai sa-ti zic sa-ti traiasca cupchilasii!
yank, ce e ala "asset"?? vaz ca gata, o deposedezi pe Sabina de castel! bravo neicusorilor, sa fie intr-un ceas bun si sa dati de baut si la noi, plebeii!
catalina pai aia e altceva, cu memoria numelor si io stau prost. Uite io n-am mai dat pe la servici de fro 4 luni da' vorbii azi cu un coleg de birou si-mi zice "hai vino inapoi ca Marc de abia te asteapta"! Io ramasei blocata, nu-mi aminteam si pace cine o mai fi si Marc asta?! D'abia in cursu' discutiei imi amintii: e sefu'
annie, uite ca la asta nu ma gandisem, te pomenesti ca d'aia e natalitatea scazuta in Ro! si d'aia e Franta fruntasa in Europa la facut cupii ca aci dupa ultimele sondaje cica sunt 54% care se declarara atei sau fara religie. Interdictiile cu pricina sunt la www.presaromana.com/weblog/marturisesc.php" target="_blank">nr 122 dar trebuie sa tinem cont si de 128 ca si ala contribuie la scaderea natalitatii!
uite ca suiectul asta "tabou" o scoasa pe albitza din umbra ; Sper ca acu' vii mai des ca ti s-a simtit lipsa!!
Bre, ai dreptate ca botezu' nu e de reprosat parintilor...da' nu e intotdeauna adevarat, uite Alain mai in tineretea lui le-a reprosat-o parintilor ca l-au botezat. Si pe el si acu la "batranete" daca il intrebi ce religie are zice ca "sunt botezat catolic dar impotriva vointei mele"
Io n-am intalnit credinciosi p'aci, dimpotriva, pentru astia pe care-i cunosc io Pastele e doar o zi libera de la servici si ocazia sa ne indopam cu ciocolata! De ortodoxie e adevarat ca habar n-au da' ei nu stiu mare lucru nici despre catolici darmite despre altii. Acuma daca tu ai fost in Alsacia aia sunt mai speciali, e singura regiune franceza care are 'derogare' speciala ca sa se predea religia in scolile publice, cre' ca p'acolo sunt ceva mai credinciosi (asa se zice).
acu plec ca urla primata
mai viu
gicutza spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
Ca e politically correct ???
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Scuze ca ma bag si eu printre voi fara a ma fi prezentat inainte.. dar emoticonul lilandei m-a "starnit"... si cum nu prea mai dau de ea pe privat, voiam doar sa o anunt ca.... PC sau nu... Bubu asteapta un surior sau o fratioara.. nu stim inca ce . Si ca prin iunie cand va veni ea prin tarisoara asta a noastra frumoasa si prospera poate om dansa si la un botez.. nu numai la nunta din mai... Lilanda stie de ce .
Pupici la mamici si pitici!... si la toata lumea de fapt ca in seara asta ma simt pupacioasa
Sa traim bine!