Scandinavii stiu DC (103)
Raspunsuri - Pagina 3
mihaela_s spune:
zambesc, pentru ca imi revine in minte faza despartirii de istme si al ei sotz in fata casei lor si in fata masinii albitzei(undeeee eeeeesti???) avand discutia pe tema de mai sus: credinta/necredinta fetitului de istme. Si o pup dulce-dulce .
nici noi nu ne-am casatorit la biserica impreuna; spun asta, pentru ca separat am avut fiecare casatorie religioasa, dar din dorinta partenerilor de atunci si poate mai mult de gura lumii. acum nu ne mai intereseaza acest aspect-ma refer la gura lumii-si am cazut de comun acord ca nu ne impedica nimeni si nimic sa traim asa cum ne place. Diana a fost botezata la 6 saptamani, pana atunci n-am iesit afara, (norocc cc ca era iarna), nu i-am facut poze, si alte prostii care tin de obiceiuri de la tzara de la noi.
Pe Silvia am botezat-o la 8 luni, timp in care ne-am tot gandit cum e bine sa procedam, daca sa o botezam in necunostinta de cauza sau sa o lasam sa aleaga ea cand va fi mare credinta sau necredinta. Pana la urma am convenit ca atunnci cand va face religie la scoala, va trebui inscrisa la o anumita "ramura" si atunci va fi cam tot acelasi(era sa spun drac!) lucru, tot noi vom alege. Si cum nu strica ccc cu nimic balaceala in cazanul-sau cum io fi zicand- cu apa, am procedat la botezarea piticutzei. Heheee, la faza cu "molifda" eu am pacalit(sa nu zic mintit) preotul, am zis ca am facut-o atunci cand trebuia, cica la 40 de zile. Acuma daca cel de sus ma va peedepsi pentru asta, am sa plec ccc capul .
dorulets, am sa va mai spun despre ceea ce vor face fetele. Cu ce ne confruntam acum: Diana e inscrisa la religia ortodoxa, ea fiind botezata la ei. Acuma, profesoara de religie le spunne destul de multe chestii cu care nu e de acord, asa ca ea are convingerea ca alta religie, unde e prietena ei cea mai buna(greco-catolici) ar fi mai inteeresanta, mai ales ca e predata de o calugarita. si ma roaga sa o las sa "treaca" la cursuurile religiei greco-catolice. Io inca nu m-am hotarat .
cataghe, e foarte interesanta poztia ta. Totusi-parerea mea-ar trebui sa-i expui copilului si partea "reala"(dupa mine) a aparitiei vietii/omului pe pamant, probabil ca il vei bulversa putin, insa cu timpul se va sedimenta si va alege el ce i se va parea corect. oricum, chiar daca nu ii vei explica tu, va invata la scoala, tot se va lovi de "realitate" .
stire de ultima ora: in timp ce scriam, a venit diana sa ma intrebe daca e adevarat ca omul se trage din maimuta. Eu ii explicasem mai demult acest lucru, dupa ce a citit intr-o enciclopedie pentru copii despre asta. Cica a fost o discutie cu inca 3 colege si prietene la scoala despre asta, una din ele stia si ea despre "realitate" iar celelalte 2 au spus ca e ridicol, ca nu se pooate asa ceva . Acum urmeaza testul cu intrebarea profeoarei de stiinte-e o materie optionala la scoala-si explicatia in fata clasei. Eu i-am explicat dianei ce si cum, ramane ca ea sa aleaga care solutie i se pare mai "adevarata". Partea cu dovezile stiintifice care inclina balata inspre evolutionism pare sa o convinga. om mai vedea.
pegasu' mai viu si imi dau cu parerea despre PC. acu' ma'c la bucatarie.
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
mihaela_s spune:
inca ceva: azi dimineata erau la noi -23 de grade. eu merg pe jos la slujba, fac doar vreo 10 minute. Stiti senzatia aia (xeno, yank si tatic incercati si voi ) de gene lipite din cauza a prea mult rimel pus pe ele? Asa m-am simtit eu pana am ajuns la munca, doar ca mi se lipeau de gheata. provenita din lacrimi de frig.
la pranz, la soare(caci a fost din plin) erau vreo -10/-12 grade, iar cand am iesit de la serviciu erau iar -16. ne asteapta inca o nopate crunta, brrrr.
iren spune:
Nu mai zicetzi de frig, ca shi aci e jale
Prea multe n-am de zis, decit ca "La sfarsitul acestei experiente ea a devenit atee un pic mai radicala decat tatal ei, pentru ca ce a aflat acolo i s-a parut scandalos de nedrept la adresa femeilor, asa ca a tras concluzia ca nu e ceva care sa o convinga. Mi-a spus ca religia organizata, e dupa parerea ei un instrument de control al maselor, nimic mai mult decat 'a power tool' Ba mai mult, a venit zilnic acasa cu pasaje din Biblie care dupa parerea ei erau 'demeaning to women' si m-a chiar tras la raspundere in legatura cu motivatia pentru care am trimis-o sa studieze asa ceva. In clasa a 9-a am retras-o de la aceasta scoala pentru ca nu am vrut sa dam nastere primului terorist ateu :-)" e rau donshoara Itsme
iar despre PC va zic numa ce spune-al meu sotz, ca cica daca fiecare-ar zice ce simte despre celalalt ne-ar fi mai bine, n-ar mai exista ipocrizie, io i-am zis c-ar fi haos total, ca daca pe mine, de ex, ma face unu timpita, ca asta crede el despre mine, io-i dau cu bīta dupa ceafa, and so on...
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
Pegasis spune:
quote:Mie-mi spui??? Tac, tac, da' cit sa tac? Mai... si asta cu "femeia sa n-o intrerupi..." e taaaaare adevarata. Io as scrie mult de fiecare data, da' mi-ar trebui un implant de timp ceva... Apropo, p'aia cu "country roads" o intelesei da' cum sta treba cu West Virginia? Rau e sa fii . Aaaaa si inteleg ca mi-ai lasat mie locul la sanatoriu, da? Ca mare nevoie as avea...
Originally posted by tata lu Toma
Moamaaaaaaaaaa Pegaso ... mare dreptate avu Castaldo asta a lu' matale ... iete ce roman iesi daca te-ntrerupsesi din tacere ... tresa beau o dusca ca sa poci ceti totu' ... creca n-ai mai scris atata din timpuri imemoriale, maica ... asa ceva ...
quote:Cata, io zic ca nimic. Banuiesc ca asta n-a fost o opreliste in a-ti trai viata si a realiza ce ti-ai dorit. Cred ca ar putea fi valabil si pt. baiatul tau. Du-l la ce muzeu vrei tu, explica-i ce teorie vrei tu si lasa-l sa decida. Asa cum a procedat itsme mi se pare cel mai corect. Si cred ca daca Mihaela o va inscrie pe Diana la cursurile de religie greco-catolica va face de asemenea un lucru bun (chiar daca ulterior se va dovedi ca n-a fost o alegere inspirata).
Originally posted by cataghe
Pt ca io cred in teoria evolutiei, ceea ce nu ma impiedica sa cred in Dumnezeu, iaca belea, ce ma fac?
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
yank spune:
Mai nou cind intru pe DC am impresia ca sint in mijlocul unui colocviu privind religia.Cred ca in curand dam si extemporaleDe placeri carnale nu mai vb nimeni in zona.Prin placeri carnale evident ca noi toti intelegem placerea cu care savuram un steak
Sabina,am un client la palatul tau.Ramane sa negociem noi doi pretul final,sa vad cit imi iese.
Intre timp eu printr-o ironie a sortii am de lucru.Grrr.Sper sa nu se mai iveasca ocazii
V-am pupat poienarilor.Vikinga,miss ya
lilanda spune:
Bonsoir :-))
Intii si-ntii o pupez cu foc pem d-na itsme si-i promit ca dupa ce ies din perioada de projecte, o s-o bombradez cu emailuri pe privata ( ca doar ii stiu adresa) de-o sa zic "stop joc, postez la vedere, ca nu se mai poate"
Second: io am ramas destul de mult impresionata de procentul de credinciosi aflati pe DC, unii aflati la o virsta care exclude din start educatia religioasa organizata (asta ca sa folosesc un termen itsmenesc) ori contemporana...de unde deduc ccc ca religia nu prea are de a face cu educatia, ci e mai mult vorba de simtamint. Acu' ce simt io se trage tot dintr-o concluzie stiintifica (aia cu cauza si cu efectul) si poate, din ceva ani de viata ( ca in tinerete aveam principii clare si radicale) - si anume cred (cu convingere ) ccc ca pina nu gasim/demonstram cauza, nu tre' sa excludem nici o ipoteza (io de exemplu nu-l exclud din ecuatie, nici pe Dzeu, da nici nu zic ccc ca el e solutia unica!!!)
Third: din punctul meu de vedere, PC e maaaaaare prostie. E un dictionar de termeni si expresii care inlocuiesc cuvintele si expresiile cu tenta peiorativa. Mi se pare absurd sa spui unui negru - "om de culoare" , fiindca, pe linga faptul ca expresia este amibigua- de care culoare???- nu-i schimba cu nimic situatia omului, a carui piele ramine oricum neagra!!! Io ma-ntreb ce se va-ntimpla cu dictionarul asta in citiva ani, cind toate cuvintele si expresiile uzitate vor capata si ele sens peiorativ???
Quatro: Exemplu de umor danez:
Torsten de 6 ani: Profesorul nostru ne-a povestit o istorie despre Adam si....(pauza lunga)
Mama: Eva?
Torsten: De unde stii?
Precizez ca acest scurt dialog umoristic ne-a fost prezentat la scoala de limba daneza, la sectiunea "intelegere a umorului danez". Din cei 20 de cursisti de 16 nationalitati, nici unul n-a-nteles umorul. Profesorul ne-a zis ca, din fericire, asta e umor tipic danez. Io am spus ca "din fericire"!!!
Fifth: Pup iu all
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
cataghe spune:
quote:
Originally posted by mihaela_s
cataghe, e foarte interesanta poztia ta. Totusi-parerea mea-ar trebui sa-i expui copilului si partea "reala"(dupa mine) a aparitiei vietii/omului pe pamant, probabil ca il vei bulversa putin, insa cu timpul se va sedimenta si va alege el ce i se va parea corect. oricum, chiar daca nu ii vei explica tu, va invata la scoala, tot se va lovi de "realitate" .
Heeee, Mihaela, de acord, dar care-i "partea reala" ca io nu stiu, tu stii? Bineinteles ca n-o sa am nici o obiectie la ceea ce e stiintific demonstrat, ca nu pot, ceea ce voiam eu insa sa spun e ca pt mine stiinta nu exclude existenta divinitatii. Iar eu Biblia o citesc ca pe o insiruire de metafore, iar aici chiar vreau ca Vlad sa inteleaga acest punct de vedere, pt ca eu consider ca habotnicia pleaca de la neputinta oamenilor de a patrunde sensuri. Ideea mea era ca, din cate se scrisesera pana la momentul in care am postat eu, mi s-a parut ca fiecare adopta sau o cale, sau cealalta, sau Biblia, sau Muzeul Antipa. Io vreau si una si alta (si pt ca stiu ca nu se poate sa le ai pe toate, am ales sa renunt la interpretarea Bibliei ad literam), vreau sa fie credincios copilul meu, dar nu habotnic si nici inchistat. Si ma intrebam daca asa ceva e posibil si cat de subtire e granita...
P.S. Ma gandeam la ce a povestit Itsme despre fiica ei, si ma intrebam, oare in ce masura ne influentam copiii la modul inconstient? Oare cat de influentat e copilul de simplul fapt ca stie ca mama crede asa sau altfel sau tata, sau bunica, sau cine e aproape de el - chiar daca i se prezinta alternativele? Nu ma refer strict la pozitia lui Itsme, ci la orice pozitie.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
mihaela_s spune:
cataghe, in ce am scris intr-adevar nu se intelege ce consider eu realitate(nu ca asa ar fi!). e doar ceea ce e mai aproape de realtate, adica demonstrat(cat de cat) stiintific. cealalta teorie-cea cu adam si eva-mi se pare imaginara .
carmen, eu pot fi sincera si le spun verde-n fata doar celor apropiati si cunoscuti. Pana nu-mi dau seama ce si cum despre un om, stau si ascult, uneori il aprob chiar daca nu sunnt de acord cu el, normal ca depinde mult de situatie, daca imi e superior in functie par ex. Asadar si eu baletez printre sefi .
neeee, hai ca ma fusereste hazbandu' , mai viu si maine!
doruletz spune:
fratilor, ma doare capu' asa de tare ca imi amintii brusc de adusca! pe ea or fi rapus-o migrenele? cre' ca si pe mine ma asteapta aceeasi soarta...
itsme , ma bucur sa te vaz!! vezi ca iti trimisei un mail ! foarte interesanta experienta voastra, ma gandeam io ca una din cele mai sigure cai spre ateism este studiul religios! bravo donsoarei Itsme si parintilor, mi-as dori si io pe Gepeta la fel! si nu pleca, mai scrie acia, nu vezi ca toti suntem de acord cu PG (politic gresit)?!
catalina, io zic ca din pacate da, trebe sa pregatesti luntrile. Ca nu prea sunt religii care sa accepte deschis evolutionismul. Papa ala de muri zisa acu' vreo cativa ani ca "evolutionismul e mai mult decat o ipoteza" dar atat. Mai e un iezuit francez de pe la inceputul secolului, Theillard de Chardin il cheama care are el o filozofie cu punctul omega spre care ne intreptam cu Univers cu tot si care cica nu ar fi incompatibila cu evolutionismul, de aceea sunt multi catolici francezi care nu au probleme in acceptarea lui. Insa daca citesti pe siturile ortodoxe te convingi repede ca n-ai ce cauta cu Darwin p'acolo, fu p'acia la alt subiect un link cu un articol scris in stilul unui elev de clasa 5-a (de fapt autorul e nu'sh ce mare preot).
Bineinteles ca asa cum zisesi exista optiunea personala de a considera Biblia un ghid spiritual si nu un manual de stiinta si de a le impaca pe amandoua, cred ca cei mai multi credinciosi asta si fac si bravo lor insa nu cred ca trebe sa te astepti la aprobari 'oficiale'.
Acu trebe sa fac o precizare ca sa ne intelegem corect, io cand zisei de informatia corecta de prezentat cupiilor (in ceea ce priveste aparitia omului, ca de acolo plecaram, de la Bogdanelu' lu' xeno si Antipa) nu vrusei sa zic ca io ii voi spune: "unii cred asta, altii asta => alege tu!"
Daca e vorba despre religii in general e altceva, intradevar as vrea sa cunoasca cat mai multe despre fiecare si dupa aia sa aleaga ea daca o vrea dar daca vine cu intrebari despre detalii de genu' asta, politic corect sau nu, io nu pot sa pun pe acelasi loc o credinta (deci irationalul) cu rationalul, ar insemna s-o mint. Prin urmare informatia corecta despre care ziceam ar suna cam asa (adaptata in functie e varsta cupilului evident): "omul este rezultatul evolutiei, acesta este un fapt istoric dovedit. Insa exista comunitati religioase sau secte ce nu pot accepta acest fapt si isi indeamna adeptii sa creada intr-o legenda veche care spune ca omul a fost creat din nisip de catre o forta supranaturala". Nu stiu cat de superior/suficient sau increzut suna da' mai bine si mai PC de atata nu as putea sa-i zic.
Inca ceva despre asta si gata: Carmen, Mihaela si ceilalti care vreti sa le prezentati cupiilor si varianta reala: spuneti-le ca afirmatia "omu' se trage din maimutza" este gresita! Nu se trage nimeni din maimutza, a explicat Alin foarte frumos la alt subiect, e ca si cum as zice ca io ma trag din varu-mio tobosaru' (Duoamne fereste si apara!! ). Stiinta spune ca omu' si maimutzele sunt veri mai de departe nu ca se transforma din unul in altul! Acu' milioane si milioane de ani cele 2 specii au avut un bunic comun da' de atunci a trecut multa multa vreme si verii s-au indepartat ca nu mai seamana intre ei decat foarte putin.
E corect sa spunem ca 'ne tragem din bacterii' da' nu din maimutze!!
sabina pai io o sa fac ca mihaela, ii spun ca am facut molifta d'aia (mie imi suna ca ceva de mancare!)
Mihaela, las-o pe Diana la cursurile alea daca asa vrea! alte religii nu mai sunt p'acolo? ca io as trimite-o sa le studieze pe toate!
bre, da'io credeam ca religia e optionala, cum adica e obligatorie??
Lilutz, io intelesei umoru' danez... si p'aci astia tot asta ar intreba! io zic ca invazia religiei nu e virtuala din pacate. Nu e decat o oglinda a ceea ce se intampla in Ro, se vede ca n-ai mai fost demult pe acasa. Daca te duci pregateste-te, s-ar putea sa ai surprize! Am io o prietena acia care tocmai a fost de sarbatori acasa... saraca se intoarse socata ca isi gasi prietenii pe care ii lasase bine sanatosi si atei umbland nauci din manastire in manastire ca asa le zisese un popa ca isi rezolva nu'sh ce necaz daca se duc si lasa nu'sh ce liste la n'shpe manastiri!!
valeeeu, ce romane scriu, unde mai pui ca sunt cu primata in bratze!!
ma duc s-o culc pe creanga ei!
Sabina spune:
Doruletzule..da decat sa-l pacalesti pe taica popa mai bine suporti cele 2 minute(sa fie de fapt un minut si 20 de secunde?)
ca macar nu te contrazici in ce priveste onestitatea proprie:)
da ma rog, fiecare face cum vrea, eu is mai daca-i bal bal sa fie:)), cica asa trebuie la artisti:D
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungć cale este calea care duce de la urechi la inimć.