Scandinavii stiu DC (103)
Raspunsuri - Pagina 4
cataghe spune:
quote:
Originally posted by doruletz
catalina, io zic ca din pacate da, trebe sa pregatesti luntrile. Ca nu prea sunt religii care sa accepte deschis evolutionismul. Papa ala de muri zisa acu' vreo cativa ani ca "evolutionismul e mai mult decat o ipoteza" dar atat. Mai e un iezuit francez de pe la inceputul secolului, Theillard de Chardin il cheama care are el o filozofie cu punctul omega spre care ne intreptam cu Univers cu tot si care cica nu ar fi incompatibila cu evolutionismul, de aceea sunt multi catolici francezi care nu au probleme in acceptarea lui. Insa daca citesti pe siturile ortodoxe te convingi repede ca n-ai ce cauta cu Darwin p'acolo, fu p'acia la alt subiect un link cu un articol scris in stilul unui elev de clasa 5-a (de fapt autorul e nu'sh ce mare preot).
Bineinteles ca asa cum zisesi exista optiunea personala de a considera Biblia un ghid spiritual si nu un manual de stiinta si de a le impaca pe amandoua, cred ca cei mai multi credinciosi asta si fac si bravo lor insa nu cred ca trebe sa te astepti la aprobari 'oficiale'.
Ohohohohooooo, Doruletzule, pai nu numai ca nu ma astept, dar stiu bine din proprie experienta cum sta treaba. Insa pe de alta parte, cred ca rostul nostru ca parinti e sa transmitem ceva copiilor nostri, iar ceva-ul asta e ceea ce consideram noi ca e bun si in ultima instanta reprezinta valorile in care credem - prin urmare, trebuie sa ne asumam niste riscuri, n-avem incotro. In alta ordine de idei insa, oamenii de calitate pe care ii stiu eu (inclusiv aici pe forum) dau dovada de toleranta si sunt in stare sa accepte pareri diferite de ale lor, iar restul... incep sa am senzatia ca nu prea conteaza.
quote:
Acu trebe sa fac o precizare ca sa ne intelegem corect, io cand zisei de informatia corecta de prezentat cupiilor (in ceea ce priveste aparitia omului, ca de acolo plecaram, de la Bogdanelu' lu' xeno si Antipa) nu vrusei sa zic ca io ii voi spune: "unii cred asta, altii asta => alege tu!"
Daca e vorba despre religii in general e altceva, intradevar as vrea sa cunoasca cat mai multe despre fiecare si dupa aia sa aleaga ea daca o vrea dar daca vine cu intrebari despre detalii de genu' asta, politic corect sau nu, io nu pot sa pun pe acelasi loc o credinta (deci irationalul) cu rationalul, ar insemna s-o mint. Prin urmare informatia corecta despre care ziceam ar suna cam asa (adaptata in functie e varsta cupilului evident): "omul este rezultatul evolutiei, acesta este un fapt istoric dovedit. Insa exista comunitati religioase sau secte ce nu pot accepta acest fapt si isi indeamna adeptii sa creada intr-o legenda veche care spune ca omul a fost creat din nisip de catre o forta supranaturala". Nu stiu cat de superior/suficient sau increzut suna da' mai bine si mai PC de atata nu as putea sa-i zic.
hehe, bun-bun, omul este rezultatul evolutiei, si o luam de la bacterie si amoeba si ce mai vrei tu, dar cand o sa mai creasca Gepeta () oleaca, o sa te familiarizezi cu genul de intrebari pe care le pun copiii, intrebarile alea in lant care incep cu "dar": "dar pe bacteria aia cine a facut-o?" - si tin mortis sa ajunga pana la... "Adam si Eva" in sens figurat Eh, si aici incepe dansul... acolo este un segment care lipseste si tu (parintele adicatelea) stii ca lipseste... Doruletzu', Xeno, sugestii, ceva?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
doruletz spune:
haha, sabinutza, , uite iti promit ca asa o sa fac! si o sa ma gandesc la tine in timp ce citeste taica popa ! Da'sper ca nu-mi pune rochia lui in cap ca asta nu mi-ar placea!
edit pentru catalina: parca am mai vorbit de lantul de "de ce"-uri Pai raspunsu' meu tot ala e: ca si atunci cand ajunge la 'de ce'-ul final unde stiinta nu are (inca ) raspuns, tot nu i-as spune ca e vorba de supranatural ca mi-e teama ca m-ar intreba iarasi "da' de ce"?
gata, noapte buna la poienisti
Sabina spune:
nr 1.Doruletz, pup you back:)
Nr 2. nenea Yank daca nu faci poante cu mine, uite: 0.5 din tranzactie sub 2 mil, 1% la peste 2 mil euroi.
valabil pt oricine ne gaseste cumparator serios.Prin serios inteleg bogat, da si cu bun gust astfel incat cladirea sa fie restaurata asa cum trebuie.
Unde-i Vik? da Liris? da Lena? da Anita extremita?
si Rayuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
yank spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Nr 2. nenea Yank daca nu faci poante cu mine, uite: 0.5 din tranzactie sub 2 mil, 1% la peste 2 mil euroi.
valabil pt oricine ne gaseste cumparator serios.Prin serios inteleg bogat, da si cu bun gust astfel incat cladirea sa fie restaurata asa cum trebuie.
Nu fac poante deloc.O sa vin in februarie in RO sa fac un set de poze,si sa vb.Chiar cunosc pe cineva care cauta sa cumpere asa ceva.Daca o sa ii placa o sa vina sa il vada si il va cumpara de la mine.Ring a bell?
Pentru 1% nu ma deplasez pina in Romania.No offence dar ptr mine nu reprezinta vreo suma.Sint arhitect de meserie,deci stiu despre ce e vorba in propozitie,ca sa zic asa.Oricum,trebuie sa discutam niste detalii tehnice si vreau sa vad in ce stare este.Keep in touch!
Sabina spune:
hehehee, de unde sa stiu eu ca pt tine 20000 euro nu inseamna nimica?
ca pt noi astia..:))
vorbim, cu mare drag:),vezi ca ai PM
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
cataghe spune:
quote:
Originally posted by doruletz
edit pentru catalina: parca am mai vorbit de lantul de "de ce"-uri Pai raspunsu' meu tot ala e: ca si atunci cand ajunge la 'de ce'-ul final unde stiinta nu are (inca ) raspuns, tot nu i-as spune ca e vorba de supranatural ca mi-e teama ca m-ar intreba iarasi "da' de ce"?
gata, noapte buna la poienisti
Am zis io ca imi moare neuronu', om fi vorbit mama despre lantul de "de ce"-uri, da' o fost demuuuult, si apoi, la ritmul in care incep sa se repete toate pe DC, zau daca mai tin minte ce am zis si ce am vrut numai sa zic
Sa revenim: cand ajungi la "de ce"-ul final, ii spui ca stiinta nu are inca raspuns? Am inteles bine?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
soma spune:
Buna dimineata la dumneavoastra, aici mai e putin si se suna de plecare.
Ziceam sa zic si eu ceva despre credinta, dar mai bine caut client pentru castel. Vad ca Yank a venit cu client deja. hahahaha.. asta e diferenta!
unii munceste/palavrageste si altii se-mbogateste
Sabina spune:
neata si de-acici:)
Soma, hai, care da mai mult?:)
avem o oferta cu 1,5 mil...sincera sa fiu mi se pare putin...da sa vedem.O mai tergiversam sa vedem cu ce apare yank.
lena, arhitecta din Elevetia s-a intors cu planurile...si cu mana goala:(
eh.mai e putin.
chiar, voi ce-ati face cu 2 mil de euro?
idei, vreau idei.
si mai am o probl finainciara.Sotul e actionar la Tirirac, unul din outinii ramasi.Vor sa-i dea 10000 de euro pe ele(sunt multicele)...si el a bagat aproape dublu in 92 cand a vandut casa aia a prietenilor.ce sa facem? de bani avem mare nevoie, e adevarat,dar
fi-miu spune ca sa nu vanda, ca atunci cand o fi ultimu care are o sa-i dea astia cat cere pe ele:)))
numa ca la 19 ani cam asa gandesti.
apropos de religie si educatie.
Sotul meu are un baiat, mama lui a murit cand avea 9 ani.mama era evreica get-beget, doar ca nu prea mergea la sinagoga.asa ca sotul meu si prima sotie nu s-au casatorit religios in nici un fel, ca sa nu jigneasca pe nimeni.Nici pe emanuel nu l-au botezat, da nici nu l-au circumcis.din aceleasi motive.
Pe cand avea vreo 12 ani devenise destul de credincios, probabil datorita scolii.Apoi a mai fost influenta unui bun prieten, ateu convins, care merge tare pe munte.Eiu bine, d-nu petrescu a devenit idolul lui emanuel, deci iarasi s-a convertit la ateism.
in liceu a facut ani ist religiilor, cu un prof f f bun, care mai e si teolog, dar nimica.Ca ca la fetitz de itsme, au si aceeasi varsta, emanuel e nascut in 87, poate donsoara e nitelus mai mare.
el acu e si la etapa in care ne zeflemisteste rau de tot pe teme de credinta(sotul meu e credincios asa, sufleteste, dar religios deloc), deci cate iar prostesti? n-am inghitit de la el in Postul pstelui etc etc etc:))
am vrut doar sa va spun ca avand asa exemplar acasa, nu ma mai poate atinge nimica, feel free sa vorbiti cum vreti:),is imuna.
eh, iar m-am lungit.
pupilici.
iileana spune:
Tema discutiei este mult prea interesanta, asa ca o sa ies nitzel din tufisurile de pe marginea poienitei ca sa spun ca:
1.Situatiunea noastra este: dat fiind virsta, atit eu cit si sotul meu nu am primit o educatie religioasa “institutionalizata”. Parintii nostri erau credinciosi la nivel “soft”, asa ca nu au insistat. Ca urmare, eu ma regasesc in categoria mai degraba atee, incerc sa-mi explic totul in primul rind din perspectiva logicii si a stiintei, iar daca nu-mi iese am, pentru o secunda, o filfiire de gind “si daca, totusi....”, dar il alung repede. Sotul meu are o educatie de tip “uman”, el e asa, (mai) artist de felul lui; in ceea ce priveste istoria religiilor e o adevarata enciclopedie ambulanta iar dupa moartea parintilor lui a inceput sa se apropie si sufleteste de crestinism. Dar in modul sau particular, in care-si traieste, de altfel, intreaga viata, adica in ton rebel si oarecum in neconcordanta cu uzantele. Face un misto crunt de mine cind ii zic de Big bang si alte alea...Nu am gasit de cuviinta sa ne cununam religios. Copilul, insa, a fost botezat ortodox. Din motive de traditie, de intarirea legaturii cu cel care ne-am dori sa-i poarte de grija in caz de ..., chestii de-astea. Stiti si voi.
2.Cupilu nost' are un rudiment de cunostinte religioase dobindite in primii doi ani de gradinita, petrecuti intr-o gradi cu profil ortodox. Acasa nu a fost continuat procesul. Toate discutiile noastre din prezent se axeaza strict pe explicatii pur stiintifice a tot ceea ce ne inconjoara, lucru destul de solicitant, la o adica. Uneori chiar ar fi mai comod sa-i retez cite un “de ce” cu un raspuns bun la toate: “Doamne-Doamne a facut asa”, dar trag aer in piept si continui sa-mi bat capul si sa-i prezint, la mintea lui, lucrurile din perspectiva mea.
3.Acu-i acu. Sigur, imi dau seama ca e pe undeva o trufie nemasurata si o iluzie ideea ca as putea decide eu, pentru el, ce sa creada despre lumea asta, dar imi persista in cap intrebarea pe care mi-am pus-o la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58158" target="_blank">subiectul lui Iren. Dat fiind ca in mod evident persoanelor religioase le este, cumva, mai lesne de trecut prin viata asta, oare nu ii fac un deserviciu needucindu-l, cit de cit, in spirit crestin? Nu ca as putea-o face, ca oricum eu nu am datele si nici “sentimentul” pentru asta, dar asa, in principiu....Macar sa-i las si usa asta intredeschisa....
Desi, pina la urma, raspunsul cam e in postarea lui Itsme pe care, uite, chiar ma duc acuma s-o recitesc.
P.S. Doruletz, vestea rea e ca da, molifta se citeste cu beneficiarul sub patrafir; vestea buna e ca dureaza extrem de putin, cit sa-ti dai seama unde e buzunarul unde sa depui taxa....nu a fost o observatie cinica, ci pur si simplu asta mi s-a intimplat mie...
P.P.S. Nu-i pericol de ce zice Soma mai incolo , patrafirul e vestmintul acela brodat, de suprafata, sub el vine stiharul ("rochia"), so...no way...
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details