Sezatoarea canadiana (40)
Raspunsuri - Pagina 14
Ira spune:
Dragelor, am vorbit cu prietenele mele quebs si mi-au recomandat un coafor de pe Crescent, pt. studenti, care ar fi mult mai ieftin, am uitat cum se numeste, isi fac studentii practica pe capul bietelor femei, voi ce ziceti, sa ma risc ?
Aveti alte sugestii de coafor montrealez la preturi decente ?
...ca dupa cum arata colegele mele...nu stiu daca ....bine, ele au si un stil mai ...cool ...asa..., eu nu mai am 20 sa ma fac verde cu picatele aurii si dungi mov.
A fost cineva la coaforul cu pricina ?
À propos de colege, voiam sa va lansez o intrebare, voi gasiti normal sa manance studentii trempette in clasa (sa inmoaie fripturici si broccoli in sosuri care put) si sa rontaie morcovi d-aia tari in creeri profesorilor ? Dumnezeule, io nu mai reziiiist, mai nou a si nascut una al 3-lea plod si isi scoate tzatzoiu si sfarcu' de fata cu toata clasa, de-mi vine sa ma sinuciiiid. L-a adus dupa 4 zile de la nastere in clasa, dumnezeule mare, ma mir ca mai traieste cu toti virusii si bacteriile care-or fi circuland prin facultate. Dar cred ca am eu prejudecati, scuzati exteriorizarea, ca din alte puncte de vedere....recunosc ca nu pot sa fac fata cu capu' la stilul lor de invatat, ori m-am ramolit eu, ori is quebecoisii geniali, ca invata tot tot toooooot.
Uhhhhhh, m-am descarcat.
Episodu' viitor va povestesc cum se scarpina colegu meu de grupa in cap si cred ca are parul f uscat ca face un zgomot...si cu amandoua mainile - da pe rand, ca sa fie mai le e e e n t, si nu-s cum doamne iarta-ma face ca numai langa mine s-asaza, are un magnet la mine de numa' numa'.
Llaura spune:
Ira, eu m-am tuns aici in state vreun an la 5 dollars haircuts by students...acuma ce sa zic, depinde cum ti-e bafta, am fost tare multumita de multe ori si ma duceam cu mare placere, pana cand m-a caprit o fata o data de n-am mai calcat pe acolo; eu am parul scurt si cret si nu sunt de acord cu americancele ca parul cret e urat si trebuie intins, deci basically freza tot cu degetele mi-o fac. Teoretic profa ii spune studentului ce si cum sa faca si apoi supravegheaza.
Cu mancatul in clasa...hm; eu predau lab si seminar aici; bine ca la lab e de datoria mea sa le arunc mancarea/bautura daca cumva si-o scot, ceea ce si fac, ca apoi tot eu as avea probleme ca nu respect safety. La seminar am nevoie sa imi participe si ii las sa manance un mar de exemplu, dar nu mai mult; cred ca daca si-ar scoate vreunul carnatii l-as pofti sa si-i termine afara. Cred ca depinde de obiceiul locului, insa; si daca obiceiul e sa incurajeze tocanitele cu ceapa in clasa, mare lucru nu e de facut :-(
Am observat si eu ca invata tot:-( ; invata in fiecare zi si daca e un curs important pt ei citesc inainte ce e in lecture iar dupa clase merg in biblioteca direct unde rezolva tema din timp; si pun exasperant de multe intrebari, ca doar de aia au profesori. Asta la stiinte.
Mai am o intrebare: d-ne/d-re profesoare avem pe aici?
Crinia spune:
Ira e interesant ce spui despre comportamentul studentilor. Poti sa-mi spui mai multe despre doamna cu bb? Bb nu plinge in timpul orelor? Hai las ca l-a adus ea, dar daca incepe sa plinga voi ce faceti? Dar profii ce zic? Scuze, ca intreb abia acum, insa nu prea am inteles, faci studii la timp plin, ziua? Si sa inteleg ca si doamna ceea la fel?
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Ira spune:
Da, face bacc, ca si mine, la zi, are 6 cursuri (18 credite) ca si mine la zi, si invata de rupe pe deasupra. Mai are si 2 copii acasa, vai de mama ei. BB-le ei are 2 saptamani maxim, nu misca, cand plange toata lumea cade pe spate de emotie, ca el plange fff incet - ca un pisoi, fiind asa de mic...si ea iese cu el pe hol ca sa nu ne deranjeze.
...in fine, pe mine ma interesa mai mult aspectul igienic, copilul ala e aseptic cand se naste, e f vulnerabil, dar astia n-au nici o treaba cu microbii, dupa cum vaz. De fapt ce ma doare pe mine, ca doar nu-i copilu' meu ?
Fetele, aveti chef de o discutie despre masini ? Vrem sa ne cumparam in curand o masina noua (avem o slabiciune pt. Mazda3 GX 5MT ), ma intrebam daca e mai bun leasing-ul, linia de credit, dealer-ii ? Noi nu avem firma, deci ratele la leasing nu s-ar deduce...
Merci.
Ira spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Ira, eu m-am tuns aici in state vreun an la 5 dollars haircuts by students...acuma ce sa zic, depinde cum ti-e bafta, am fost tare multumita de multe ori si ma duceam cu mare placere, pana cand m-a caprit o fata o data de n-am mai calcat pe acolo; eu am parul scurt si cret si nu sunt de acord cu americancele ca parul cret e urat si trebuie intins, deci basically freza tot cu degetele mi-o fac. Teoretic profa ii spune studentului ce si cum sa faca si apoi supravegheaza.
Cu mancatul in clasa...hm; eu predau lab si seminar aici; bine ca la lab e de datoria mea sa le arunc mancarea/bautura daca cumva si-o scot, ceea ce si fac, ca apoi tot eu as avea probleme ca nu respect safety. La seminar am nevoie sa imi participe si ii las sa manance un mar de exemplu, dar nu mai mult; cred ca daca si-ar scoate vreunul carnatii l-as pofti sa si-i termine afara. Cred ca depinde de obiceiul locului, insa; si daca obiceiul e sa incurajeze tocanitele cu ceapa in clasa, mare lucru nu e de facut :-(
Am observat si eu ca invata tot:-( ; invata in fiecare zi si daca e un curs important pt ei citesc inainte ce e in lecture iar dupa clase merg in biblioteca direct unde rezolva tema din timp; si pun exasperant de multe intrebari, ca doar de aia au profesori. Asta la stiinte.
Mai am o intrebare: d-ne/d-re profesoare avem pe aici?
Pai la vara o sa fim eu si cu Khristin profe, si Angela T. mai e profa.
Si cu cititul non stop si cu temele din timp asa e. Cred ca numai eu din toti colegii mei invat in hopuri si imi fac temele in ultima clipa. Sunt f complexata dp asta de vedere, dar asta e, nu-mi pot sacrifica familia si copilul pt. scoala. Astia majoritatea au 20 de ani si nu fac altceva decat sa invete non stop. Si sunt buuuuuuni .
Llaura spune:
Stiu, si eu sunt complexata, si trag totusi, ca macar nu am copil (deocamdata, sper). Totusi nu regret experienta scolii de aici.
Asta cu masinile e un subiect spinos, sunt scumpe masinile in Canada. La export in Canada ne-au pus taxe pe valoare aproape dubla fata de cat am dat in state pe ea, cica acolo costa mai scump. Si unde ma mut nu e nici picior de autobuz sau metrou, deci pe scurt ne mai trebuie una.
Aici dealerii au conditii mai bune decat bancile, asta la cumparare; la leasing nu ma pricep.
Donia spune:
Llaura, bun venit in Canada! Deocamdata doar virtual, dar eu sunt tare curioasa sa ne povestesti de Alberta dupa ce va stabiliti, parca imi zboara gandurile catre partea aia. Daca nu bate vantul deja sunt incantata, mai depinde si cat de mult ninge... Pe cand mutarea?
Ei bine, eu sunt extrem de nervoasa cand mananca vreunul la cursurile la care merg. Odata venise o tipa cu cartofi prajiti si dip, mirosea de ma innebunea, eram flamanda, numai la curs nu mi-a stat capul pana nu si-a terminat femeia mancarea, plus ca si fosgaia ambalajul! Ce sa mai spun ca la alt curs manca profesoara, isi luase un sandvici de la Tim Hortons, la fel, adio curs, abia am rezistat pana la final, moment in care am dat fuga sa-mi cumpar si eu un sandvici.
quote:
Nu stiu daca-i fac bine spunandu-i la 10 minute cat de mult o iubesc si sa o terorizez cu pupicii si sa-i cumpar jucarii in mod prostesc, fara discernamant. Va trebui sa ma schimb un pic, sa fiu un pic mai rationala in ceeace o priveste.
Ira, nu stiu, zau, daca gresesti. Eu mereu imi spun ca am atat de putin timp sa ii spun ca o iubesc, azi maine n-o sa mai vrea s-o pup, s-o imbratisez, asa ca profit de moment. Si Roxana e tare afectuoasa, avem momentele noastre de tandrete si vad cum imi intoarce dragostea. Mai ales cand ne jucam de-a mama si copilul (ea e mama, eu victima ) si o aud pe ea cum in postura de mama imi repeta cuvintele si imi imita comportamentul afectuos mi se pare ca fac foarte bine spunandu-i ca o iubesc, asta i se va lipi de creier si va fi toata viata o certitudine. Si imi spune "Draguta lu' mama"... ei, ma topesc! Sau ma pune in pat la culcare, imi citeste o poveste si apoi ma pupa si imi spune "Te iubesc", asta pentru ca asa aude de la mine... in momentele alea sunt in extaz!
Nu, eu zic sa nu te opresti cu dragalitul. Iar daca mai aveti mici razboaie ca azi dimineata cu imbracatul... vor mai fi si altele, asta e... Dar e important sa nu va despartiti suparate, macar sa nu te mai simti vinovata toata ziua, copiii oricum uita repede.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
dulcineea spune:
Ira,
Eu ma tundeam in ultima vreme in Montreal la o tipa bulgaroaica (!) f simpatica (in CDN) si am fost multumita. In plus ma costa $15 (plus tip-ul). Daca esti interesata ii caut nr de telefon si ti-l trimit pe PM (cred ca majoritatea clientelor ei sunt romance si bulgaroaice!).
Antonia
Ira spune:
Dulcineea, eu am parul lungut si as vrea doar sa-mi dea cineva stil la tunsoare, deci nu sa mi-l tunda scurt, apoi as fi vrut niste suvite profesionale , in salon bun, recomandat de voi. Stiu ca acel salon de studenti foloseste produse nr. 1, asa se folosesc in scoli de obicei. Problema ar fi ca sunt studenti, nu au experienta.
Pana la urma o sa ma duc la un coafor din ala profesionist, ca mi-e frica mai ales la aspectul vopsea, cine stie ce produse o fi avand doamna daca lucreaza acasa ? Merci oricum, esti f draguta.
Sper sa nu sara de 50 $, ca nu voi face decat sa ma tund si vopsesc.
Donia, merci de sfat, io proiectez as allwais vina pe sotul meu si zic ca el e de vina pt. Sofie, ca nu stie sa-i s^puna nu si acum i s-a urcat in cap, mai are putin si ajunge tavanul.
Girls, ce surprize pregatiti sotilor pt. 14 ? Nu am idei deloc mai ales ca o sa fie si miercuri, cand eu am cursuri. Ma gandeam sa fac un somon la tava, suc de grep si ciocolata neagra si sa-i cumpar un cadou mic, dar nu am deloc idei. Voi aveti ceva sugestii ? Sper sa nu uit pagina deschisa si sa citeasca .
Sofie :)
ange spune:
Ira,St.valentin e marti.Tu poti sarbatori miercuri
noi am sarbatorit deja vineri St.Valentin.Marti colegu' nu-ia acasa asa ca...
Am papat in oras cu totii,apoi ne-am luat cadouri fiecare ca de surprize nu aveam timp apoi am mers acasa,am culcat copii si am "chefuit" amandoi pana in zori
Nu am facut nimic special insa asa simplu cum ne-am "organizat" a fost placut tare
Succes si astept sa-mi povestesti cum ai petrecut tu
Daca vrei salonul unde merg eu adu-mi aminte si-ti dau nr.
pup iu
ange,mamica de 2 ori