Sezatoarea canadiana (40)
Raspunsuri - Pagina 15
columbiana spune:
wow, ati crosetat ceva de cind n-am mai trecut pe aici,
Llaura, bun venit in Canada, si astept si eu impresii despre Calgary, pentru ca si pe noi ne bate gindul tot mai tare sa ne indreptam incolo; jobul asta de o luna, fara sa intru-n amanunte, a inclinat foarte tare balanta spre plecare; acum ne-am mai dat un an de gindire, timp sa ne punem la punct engleza, si sa reusim sa vindem casa fara pierdere (aici ma cam doare sufletul ca ne simtim excelent de cind ne-am mutat si o luam de la capat cu chirie); altfel, a fost primul meu job pe domeniu, si am vazut ca-i ca sofatul sau mersul pe bicicleta, adica in trei zile am sarit de la clasament si xeroxuri la conturi clienti cap-coada (solduri, relatie, incasari, suvi, etc) si a mers snur, deci povestea ca ne trebuie obligatoriu scoala aici, cel putin pe domeniul meu, la nivelele de comis, tehnician, adica sub 20/H e cam gogorita...;diferentele serioase apar pe la bilanturi, si state financiare (s.a.) unde intr-adevar ai nevoie de ordin si de scoala aici;
Ira, despre masini, daca va doriti masina noua, eu as alege leasingul, ramai mereu cu masina noua, nu te @incalti@ cu ea pe termen lung, in conditiile in care se uzeaza moral destul de repede; altfel as prefera din nou una second 2-4 ani, retur din leasing (daca ai noroc sa fi fost a unor virstnici care fac doar drumul casa- cumparaturi-ceva prieteni cu ele si au km putini) pentru ca asigurarile sunt substantial mai mici si preturile idem;
fetelor din Montreal, stiti cumva o cosmeticiana buna (romanca)pentru epilat, pe mine epilatorul ma exaspereaza si nu am timp si rabdare, ceara calda nu stiu s-o prepar si am facut un dezastru prin baie, tot o ceara prin chiuveta , benzile reci au fost proaste,si nu mai stiu alte metode in afara aparatului de ras, pe care inca-l evit;
o saptamana buna, bafta studentelor ca acusi e iar sesiune , io am unul cu vreo sase lucrari, m-a cam stors, pe linga job si familie, si inca o chinuiala mare + unul la care mai rasuflu ca-mi place materia, deci nu ma plictisesc deloc...si-a mai venit si frigul asta, of, of...
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
Ira spune:
Ana, dar daca va duceti cu job in Alberta de ce sa stati iar la chirie ? Va cumparati direct casa acolo. Si noi o sa plecam, dar numai daca gasim job foarte bun de aici, dar asa sa o iau de la 0, e foarte greu.
Cum a fost sa lucrezi pentru guvern ? Te-ai simtit bine ?
Merci de sfatul cu masina,
o sa iau in considerare si ce ai zis tu cu masinile din 2003-2004.
Noi avem o problema f. stresanta cu a noastra, ne poate lasa oricand, si nu mai putem da bani pentru ea ca nu ...renteaza, am bagat si asa destui pana acum, peste 1000$.
eu am inceput demult sesiunea si mi-e o lehamite...
Cat despre epilat, nu am sfaturi ca eu ma rad.
Si eu imi iau curs de engleza la universitate, la scoala. De vorbit franceza o vorbesc deja foarte bine, sper ca pana la craciunul viitor sa pot spune ca sunt trilingva.
Ange, am gasit solutia pentru mon mari, ii fac cadou o sedinta de coafor, sa fiu frumoasa pentru el in sara' de marti. Hihi.
Sofie :)
laurajr spune:
Fetele din Ontario,
Stiti cumva pe cineva care a facut studii de chimie alim in tara si aici si-a continuat scoala ?
Oscilez intre Universitatea de asistente medicale ( ce nume pompos, dom'le) si continuarea studiilor de food, mai ales pe controlul alimentelor, safety, cam cum era Prot consumatorului la noi . Numai ca nu gasesc nik pe net .
Cricor, ar avea raspunsuri pt mine prietena ta ?
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Cricor spune:
Laura, vorbesti de prietena mea care a terminat tot chimie alimentara? Banuiesc ca da, eu din cate stiu a facut niste cursuri la Guelph, dar nu stiu amanunte. Tu n-ai sunat-o mai demult? Parca iti dadusem telefonul, sau nu?
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Llaura spune:
quote:
Originally posted by Ira
Ana, dar daca va duceti cu job in Alberta de ce sa stati iar la chirie ? Va cumparati direct casa acolo. Si noi o sa plecam, dar numai daca gasim job foarte bun de aici, dar asa sa o iau de la 0, e foarte greu.
Mie nu mi se pare deloc imposibil gasitul jobului la distanta acolo in Alberta, tinand cont ca sotul meu si-a gasit fiind in state; poate nu e relevant, tinand cont ca l-au angajat cei la care a lucrat in Romania, dar nici nu suntem rezidenti, deci a fost o plictiseala in plus angajarea lui, i-au facut permis de munca. Pe de alta parte, ei au platit plimbatul la interviu si relocarea, deci conditii foarte bune. Salariul este bun, suntem multumiti. Daca mi-as gasi si eu ceva, ar fi chiar super.
Totusi parerea mea de parerista (tinand cont ca am fost doar doua sapt in vizita, iar sotul e acolo de mai putin de 3 luni) e ca sunt cautate profesiile tehnice si mai pputin cele "liberale".
O data cu sotul meu au mai angajat un tip si tipul ala asa a facut, a vandut casa undeva in Ontario si si-a luat acolo, nu a stat in chirie decat el singur vreo luna, sotia si copiii au venit direct in casa noua.
Ana draga, nu am inteles nimic din ce ai spus :-) cand o sa am vreo nedumerire specifica cu vreun cont, de acum stiu pe cine sa intreb :-)
Ce sesiune este acum? sunteti pe quartere?
O saptamana buna sa aveti.
bebitzu spune:
Ana,
chiar in fostul tau bloc, la parter (in scara cu Anca) este o cosmeticiana la care eu am apelat deja si am fost mai mult decat multumita.
daca vrei, am cartea ei de vizita si-ti pot da numarul de telefon.
face si manechiura+pedichiura, masaj facial, epilat si pensat.
mimitete spune:
Ana, uite aici o cosmeticiana f buna romanca. Eu sint f sensibila la epilat si am schimbat nu stiu cite (de toata nationalitatile) pina mi-a fost recomandata si mie.
Gabriela, tel:(514) 366-7594 (in Lasalle)
Numai bine,
Mihaela
Lorelai spune:
buna canadiencelor,
recunosc ca va citesc de mult timp (de pe vremea cind a deschis Ira subiectul "cu incredere spre Canada") dar nu prea mi-am bagat nasul, cel mai mult din lipsa de timp. am ajuns intre timp sa va cunosc cit de cit si sper ca de acum sa am timp sa mai si contribui cu cite ceva la subiect.
Ira, ma bucur ca te-ai acomodat in montreal, si ca va place. Sofia e o dulce. eu cred ca e bine sa ii spui copilului cit mai des ca il iubesti. si eu le spun la ale mele toata ziua, deocamdata nu reactioneaza.
in ce priveste mincatul la curs, eu am predat o perioada si ii pofteam frumos afara pe toti infometatii. eram in Vancouver atunci si 80% din studenti erau chinezi si 10% indieni. mincau astia niste chestii putitoare, iti muta nasul. daca te deranjeaza ar trebui sa le spui, sau sugereaza profului sa le spuna.
laurajr, eu stiu pe cineva care a facut chimie alimentara in romania si aici si-a continuat studiile. a facut master in food science , asta acum vreo 5 ani. masterul a durat 2 ani si acum lucreaza super bine intr-o companie de nutraceuticals. daca vrei amanunte sau sa o contactezi pe fata scrie-mi.
Ana, si eu stiu o familie care a lasat montrealul pt. calgary. si-au luat casa dupa juma de an, au amindoi joburi si sint ff multumiti. au stat cam 3 ani in montreal dar nu s-au putut acomoda.
Llaura, bun venit in Canada. in alberta e superb, am fost in trecere cu masina. noi am facut trans canada in urma cu vreo 10 ani, cel mai mult mi-a placut zona de la nordul lacului superior si muntii stincosi. din calgary se vad asa de frumos, parca m-as muta acolo.
o cosmeticiana care sa nu te jupoaie caut si eu. parca as veni la montreal pt un epilat meserias ca m-am saturat de aparat si de benzi.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
laurajr spune:
quote:
Originally posted by Cricor
Laura, vorbesti de prietena mea care a terminat tot chimie alimentara? Banuiesc ca da, eu din cate stiu a facut niste cursuri la Guelph, dar nu stiu amanunte. Tu n-ai sunat-o mai demult? Parca iti dadusem telefonul, sau nu?
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Cricor,
mai am nr de telef al prietenei tale , as suna-o , ca Guelph e aproape de mine, chiar am fost acolo la Universitate acum 2 saptamani la un Targ de mancare organica .Saptamana asta sunt sch 2, deci saptamana viitoare .
Ce campus au astia , frate...
Lorelai, m-ar interesa detalii despre un master in food science , as fi interesata sa iau leg pe mail cu prietena ta .
Happy Valentine Day !!!
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69232" target="_blank">...41
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6