azoospermie
Raspunsuri - Pagina 3

nicoma spune:
Salut Adriana!
Ma bucur ca s-a mai activat subiectul "azoospermie". Eu zic sa te "bucuri" ca s-a gasit ceva la spermocultura, caci infectiile de care ai vb. sunt o posibila cauza. A! Si noi avem aceeasi probl., adica azoo, insa la noi spermocultura a iesit "curata".
Am vrut de fapt sa-ti raspund cum am rezistat eu atata timp (am aflat acum un an). Initial am fost daramata, apoi au urmat cateva luni in care am fost teleghidata ca si tine si traiam din inertie, dupa care am inceput sa fiu rationala: daca e sa avem copilul nostru, Dumnezeu o sa ni-l dea pana la urma, FIV, adoptie, s.a.m.d. Daca nu ne e dat, n-am de gand sa-mi petrec cat oi avea de trait bocind dupa un copil. Nu vreau sa ma intelegi gresit, imi doresc enorm un copil al nostru, simt un gol in suflet cand e vb. de subiectul asta, dar sunt nenorociri mai mari pe lumea asta. Important e sa te bucuri de viata ta, de sotul tau, de familie si de toate CELELALTE lucruri frumoase de pe lumea asta. Gandeste-te ca sunt femei care au copii dar nu sunt fericite, n-au alaturi pe cineva care sa le ofere dragoste, sau care nu cunosc niciodata un om care sa le faca fericite si cu care sa-si doreasca sa aiba un copil.
Asa ca fruntea sus si ai sa vezi ca peste un timp nici n-ai sa-ti mai aduci aminte de clipele disperate de acum. Gandeste-te ca daca iti doresti atat de mult un copil, il vei avea pana la urma, intr-un fel sau altul. Eu sunt convinsa de asta.
Te pup! Nicoleta

baciadriana spune:
Nicoleta draga ai vb ca si un psiholog pe mine si pe sotul meu tare ne-a impresionat raspunsul tau ,este cu adevarat realist.Noi vrem sa jucam pana la ultima carte pentru ca mai apoi sa nu ne poata parea rau ca mai era ceva si nu am facut.In general sunt o pesimista , insa acum cu fiecare articol citit in acest sens sper mai putin .Oricum sa stii ca si eu zic de multe ori ca daca asa a dat Dumnezeu nu avem ce face.Si ca daca o sa avem suficienta credinta poate o sa ne dea D-zeu.Iti doresc sa iti dea Dumnezeu un copil care sa iti implineasca viata.Asta doresc tuturor celor in aceasta situatie ,ca de altfel tuturor.Iti multumesc mult pentru incurajare si celorlalte fete le multumesc sunteti niste adevarate bomboane energizante , imi mai dati curaj ,speranta....
Va pupi

Tabitha spune:
fetelor, readuc pe prima pagina acest subiect, deoarece se pare ca au mai aparut cazuri de azoo si fetele vor sa discutam pe aceasta tema. Pupici si sa speram ca vom putea trece de la azoo la oligo

miki-miki spune:
vin si eu aici !
Tabithama bucur ca ai readus subiectul pe prima pagina.
Fetelor v-am citit pe toate si as vrea sa stiu dc aveti noutati de la ultimele voastre postari.
Elise se vede ca ai studiat ac problema si dc nu ma insel termini medicina nu? Te rog sa-mi explici ce spermograma mai detaliata ati facut? Eu nu inteleg de ce nu ni s-a cerut si o spermocultura. Adevarul este ca sotului i-a iesit o bacterie la cultura secretie (nu stiu sa va spun cum se numeste pt ca nu am la mine rez anal) si ne-a dat la amandoi un tratament. Banuiesc ca spermocultura tb sa o facem dupa tratament pt ca acum nu-si are rostul.
Pe spermograma de la Medsana nu este mentionat nimic despre nici un numar . Nu scrie nici ca sunt morti sau ca nu au coada sau cap. Prima data cand am vazut-o eu am crezut ca au uitat sa treaca nr de gigei. La voi tot asa este?
Si ma intereseaza si subiectul ac cu azoospermia cromozoniala (unde pot sa citesc si eu despre asta?)Te
Miki

Elise spune:
quote:
Originally posted by miki-miki
[Elise se vede ca ai studiat ac problema si dc nu ma insel termini medicina nu? Te rog sa-mi explici ce spermograma mai detaliata ati facut? Eu nu inteleg de ce nu ni s-a cerut si o spermocultura. Adevarul este ca sotului i-a iesit o bacterie la cultura secretie (nu stiu sa va spun cum se numeste pt ca nu am la mine rez anal) si ne-a dat la amandoi un tratament. Banuiesc ca spermocultura tb sa o facem dupa tratament pt ca acum nu-si are rostul.
Pe spermograma de la Medsana nu este mentionat nimic despre nici un numar . Nu scrie nici ca sunt morti sau ca nu au coada sau cap. Prima data cand am vazut-o eu am crezut ca au uitat sa treaca nr de gigei. La voi tot asa este?
Si ma intereseaza si subiectul ac cu azoospermia cromozoniala (unde pot sa citesc si eu despre asta?)Te
Miki
Miki, n-am facut medicina, sint ec. de fapt...

Da' incep sa imi cunosc problemele astea mai bine decit jobu.
Am facut analize...peste tot: la Medsana, Giulesti, CFR.
Iar unele, mai detaliate, la Sabyc.
Acolo am vazut "puii".
Spermocultura e ok.
Analizele genetice sint ok.
Cele hormonale la fel...ok
Urologic totul e ok.
In consecinta, am un sotz absolut sanatos, cu nici un gigel.

Elise
PS: da, avem 3 spermograme "goale".

miki-miki spune:
Elise iarta-ma! Eu asa am inteles ditr-o postare a ta in care ai spus ca ai prieteni doctori si ca mai ai putin si termini si tu. Cred ca am citit gresit.
Dragele mele azoo... tocmai am citi un articol despre microdeletiile cromozonului Yaici
http://www.geneticlab.ro/pliantY.pdf si va spun ca sunt cu inima cat un purice. Voi ati facut toate analiza asta genetica?
Eu una ma simt tare rau. Nu stiu cum o sa rezist pana isi face sotul meu analiza asta.
miki

miki-miki spune:
Elise dc dau cateva kg jos nu ma supar mie-mi e sa nu mi se declanseze ceva pe sistem nervos.
Fetelor care ati mai fost la Soare fiul? Si dc da, a dat rezultate bune tratamentul dansului? Sau dc ati fost la alt doctor de care ati fost multumite spuneti-ne si noua cine este si unde poate fi gasit.
Tabitha sotul tau nu a facut nici un tratament pt gigei?
Miki

miki-miki spune:
Nu e nimeni pe aici?
Sa nu-mi spuneti ca am ramas singura azoo....
Eu cu cine mai vorbesc?

marinar spune:
Ma ingrozeste ce citesc aici dar ma tog pt toate sa reusiti. La insistentele mele a facut si sotul o spermograma. Concluzii ASTENOZOOSPERMIE MODERATA. Aveti idee ce inseamna????????
marinar