Grupa sanguina si dieta (dietele)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Arinna draga ,da am vazut paginile anterioare deabia dupa ce am scris mesajul .Despre B 12 nu stiu ca ar cauza , dar daca ar fi asa , nu cred ca e de bine ,pt ca eu ii dau un complex de B-uri lui Tomita al meu care contine si aceasta vitamina .Dar Marti oricum trebuie sa-i fac anlizele celui mic si ma interesez la medicul lui si-ti spun despre ce este vorba .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Clau, multumesc, eu ma refeream numai la unele boli grave ( cancere), in care ar "hrani" cum spune Coraly unele tumori...dar daca poti sa intrebi medicul,e bine, sa stim si noi in general...Nu inseamna ca ceilalti , inclusiv bb ul tau, nu putem lua asa ceva...Dupa cum vezi, chiar se recomanda, impreuna cu acidul folic si alte B uri...e foarte necesar in anemie pernicioasa in care acest B12 nu se mai asimileaza deloc de catre organism...etc...Deci eu ma refer doar la cazurile speciale in care nu se recomanda....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Urmaresc cu interes acest subiect!
Si eu vreau sa urmez aceasta dieta care de fapt nu este o dieta ci un stil de viata.L-am urmarit si pe Andronache (si pe cine intereseaza are emisiune in fiecare joi pe la ora 4 pe canalul ETNO)si pe Stelian Fulga care este adeptul alimentatiei dupa grupa de sange si care s-a vindecat de cancer la ficat.
Acum va intreb daca adoptam dieta asta avem nevoie si de alte suplimente ? Pentru cele care au citit cartile amintite aici pe forum se mentiona acest lucru? Eu am o fetita de 1 an ce sa-i dau sa manance? De unde isi ia fierul? Cartofi, banane, portocale, mandarine mi-i usor sa le scot, dar oul, carnea.......
Oricum imi doresc sa ma apuc si eu de dieta cu pricina ca am de dat jos fff. multe kg.

Mergi la inceput

Diana11,

...bine ai venit,raspunsul e da, in cartile respective se indica suplimente...in functie de grupa...la copilasi mici nu stiu cum este cu suplimentele...
la grupa A de ex se spune( chiar mai inainte vorbeam )ca trebuie sa fie atenti la: vit B12, acid folic, vitamina C( cica datorita aciditati gastrice scazute ac persone prezinta frecvente mai ridicate ale cancerului gastric iar prin ingestia de vit C se obtin beneficii),e si antioxidant..., vit E, calciulfier , zinc ( cu grija) 3 mg /zi e imp pt protectia copiilor impotriva infectiilor, dar nu se recomanda doze mari care in timp dauneaza,seleniu( cu grija) crom ( cu grija) , numai daca e absoluta nevoieDe evitat: vit A ( betacaoten)-doar pers mai in varsta pot lua dar in doze mici.Se zice ca recent s-a descoperit ca betacarotenul in doze mari poate actiona ca prooxidant mai degraba accelerand alterarile tisulare decat oprindu-le.Deci sa se evite vit A dar sa se consume in diete cantitati mari de carotenoizi( deci pe cale naturala sa o ia)
Substante fitochimice pt gr Apaducel, valeriana,bromelaina ( enzima din ananas)quercetina( se gaseste in legume si seapa galbena)ciulin de lapte, suplimente pro biotice- suplimente alimentare bogate in
"factor bifidus"

Vitaminele se gasesc in urmat alimente permise grupei A :
vit B- cereale integrale, sos de soia, peste, oua
vit cfructe cu boabe, grapefruit,ananas, cirese, lamaie, broccoli
vit E- 400 UI/zi nu mai mult din :ulei de legume, cereale integrale,arahide, legume cu frunze verzi
calciu:iaurt, lapte de soia, oua,lapte de capra,somon conservat nedezosat, sardine nedezosate,broccoli,spanac
Fier suplimente dar f usoare-floradix( nu stiu daca e in Romania)
Iod:cereale integrale, fasole, smochine, melasa neagra
Zinc:oua legume

mentionez ca lafiecare recomandare sunt explicatii date dar nu le pot reda eu aici, fiind prea multe

Diana, asa vad si eu "problema" ca stil de viata, desi o mai incalc uneori...Am slabit 3-4 kg -asta ca bonus , ca eu o incepusem pentru altceva...:)
Si eu auzisem ca Fulga spunea odata ca cei cu gr A au mari probleme de digestie si ca de curand a vorbit iarasi...
Chiar vroiam sa-l mai vad pe Andronache ca doar o data l-am urmarit da m-a interesat dieta grupelor sanguine...
Fulga stii cumva cand apare?
Tu ce grupa ai?

Mergi la inceput

Daca fetita are gr A,parerea mea e ca nu trebuie sa scoti multe alimente, ci doar cele considerate total neindicate...mai exita cele recomandate si cele neutre, care pot fi consumate dar in cantitati mai mici si daca se poate, in timp, evitate...Carnea de pui si curcan e cnsiderata neutra iar cea de peste permisa.

Mergi la inceput

Arinna,
eu am grupa A si fetita la fel(rh negativ amandoua, de accea stiu ce grupa are ea)si sa stii ca mie imi plac foarte mult legumele si fructele si am si probleme de digestie. Problema e ca sotul are 0 si el simte nevoia sa manance carne si eu poftesc cateodata la o friptura apetisanta.
Fulga nu stiu cand apare dar am un nr de telefon de la cabinetul dansului, eu am sunat cand eram gravida si mi-a spus sa ma alimentez in asa fel incat sa am un copil sanatos....Daca vrei nr. sa ma anunti!

Mergi la inceput

Diana, oricum sotul n-ar trebui sa manance porc iar daca-l convingi scapi si tu de pofte...
Nu stiu daca vom tine aceasta dieta cu "rigoare buddhista" dar ne straduim cat mai mult :)

Gr A merita foarte mult ananasul - fruct nu compot...e ff bun !

Am mai fost tentata sa merg la Fulga insa ma tem de "iritarea" produsa de uleiurile si substantele pentru detoxifiere...ca si tine am mari probleme cu digestia...Am ca nr de tel 6241825 ( 24) , e valabil? Ai de gand sa ma apelzi la el?

Multumesc!

PS

Fulga fiind adept al dietei pe baza grupelor sangiune, cred ca nu deranjeaza daca pomenim de el pe-aici...

Ma gandeam ce alte persoane cunoscute sau medici sunt adepti ai acestei diete....Ar fi interesant...Din cate am inteles, unii nutritionisti o recomanda...

Mergi la inceput

Arinna,

este valabil nr. dar eu mai am un nr.255.02.91.
Astazi am auzit la TV ca Fulga va avea emisiune in data de 20 martie.

Sanatate multa.

Mergi la inceput

Diana, multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

Citesc si eu cartea si e foarte interesanta. Cine incearca sa combata ceva, mai inati ar trebui sa studieze bine subiectul. Il admir pe Gabriel ca incearca sa schimbe mentalitatea unei tari intregi, ca vrea sa-i faca pe oameni sa constientizeze ceea ce-i ajuta sa fie sanatosi. Stiu ca e mai usor sa maninci ce-ti place, decit ceea ce trebuie, de aceea cei mai multi resping aceasta dieta, care e - intr-adevar- un stil de viata !
Eu am grupa OI si sunt ovo-lacto-vegetariana de 7 ani. Incerc sa respect dieta pentru grupa mea, dar la carne nu ma mai intorc. Maninc peste, dar nu acum, ca suntem in post. Daca mai e cineva cu grupa mea si tine dieta, as vrea sa-mi spuna, sa ne mai consultam impreuna. Daca vrem sa fim sanatosi, trebuie sa ne documentam mai mult in legatura cu alimentatia. Parerea mea !

Nora

Mergi la inceput