Grupa sanguina si dieta (dietele)
Raspunsuri - Pagina 14
oanalu spune:
Nora,si eu am grupa 01, si am inceput de 2 saptamani sa tin dieta. Acum intr-adevar e post si se reduc semnificativ alimentele pe care le poti consuma. Eu sunt foarte atasata de lactate, dar am gasit si brinza feta si branz ade bivolita asa ca totul va fi ok. singura problema care a ramas e cea legata de cafea. am peste an de cand consum doar cafea fara cofeina, dar nici asta nu e permisa.
arinna spune:
Oanalu, ce buna e branza de bivolita,:) eu de-asta iau, desi nu stiu daca e indicata,la gr A in afara de cea de capra...
Oricum de vaci si oi ma cam saturasem...
Nu cred sa fie greu fara cafeaua fara cofeina, si asa nu are nici un efect...am citit undeva ca e mai rea decat cea cu cofeina, ca nu e naturala( ca si nessul) ...
oanalu spune:
Intr-adevar, branza de bivolita e ff buna, daca nu era chestia cu dieta nici nu stiam de ea.Despre cafeaua fara cofeina stiu ca nu are nici un efect dar mie imi place foarte mult cafeaua. Cand am renuntat la cafeaua adevarata am zis ca sa am si eu ce bea dimineata. Primele zile a fost mai greu ca eram cam adormita dimineata si ma durea si capul ca am tensiunea f. mica, dar pana la urma m-am obisnuit.In definitiv e o chestiune de vointa.
arinna spune:
Se pare ca nu prea e sanatoasa...cea fara cofeina...
Eu stiam de branza de bivolita si de capra dar luam rar...acum iau numai de-asta :)
nora2005 spune:
Mie nu mi-e clar: brinza de bivolita e de "dulce", nu? Atunci cum o consumi in post ? Doar brinza de soia e permisa. Simpla, fara sare.
Cafeaua o poti inlocui cu ceai verde...iti spun ca si eu mai beau INCA...dar nu decofeinizata, asa este, nu e buna deloc nici aceea. Asa ca daca tot vrei sa bei cafea, bea una mica si buna dimineata ![]()
Ce efecte ai obtinut de cind tii dieta? Ai renuntat la paine ? Eu da. Stii ce fac eu ? Imi notez ce maninc si ma cintaresc a doua zi. Daca am mai mult cu 100-200gr. refac meniul...De citeva zile am inceput sa fac asta. Si a inceput sa-mi placa orezul integral. Nu inteleg care ciuperci sunt permise grupei OI. Azi am facut un ghiveci de legume super-bun.
Nora
coraly spune:
Bravo voua! Eu inca n-am reusit sa ma tin ca lumea de cura (gr A). Adica am mancat cartofi, chestii care contin faina alba, sau mancaruri care contin lapte sau unt... e cam greu. Cand ai copil si sot ai destule tentatii in casa. Mai ales ca al meu nu tine cura si oricum e grupa 0.
Vroiam sa va intreb, stiu ca FETA originala se face din branza de oaie sau capra, dar am cumparat una de la metro si acasa am vazut ca e din lapte de vaca!
Nu stiti vreo marca de branza feta care e sigur de oaie/capra?
Cea de bivolita e indicata la grupa A??? Ca tot bovina e... Si unde o gasiti? In piata la tarani?
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an
diana11 spune:
Voi ce mancati seara?
Am inteles ca dimineata se mananca fructe, la pranz legume si seara?
Trebuie sa fie 6 mese pe zi. Fiecare masa sa fie impartita in doua.
Daca aveti retete va rog sa mi le impartasiti si mie.
Multa sanatate!
oanalu spune:
Am renuntat la paine fara nici o problema ca oricum mancam putina.
Mie nu mi-e clar cu bananele pt. ca in cartea dr. d'Adamo sunt trecute si la neutre si la interzise (gr.0).
Eu seara mananc fructe, dimineata mananc ceva mai consistent sa pot sa rezist peste zi.Oricum, nu e o regula.
arinna spune:
Oanalu, la gr 0 in cealalta carte- stii ca sunt doua, spune ca sunt de evitat bananele...
Am auzit si eu in diverse teorii ca ideal e sa mananci salata de fructe dimineata...pentru ca dupa masa nu e bine deloc,dar nu e exclus sa manaci si seara...De asemenea ele fiind dulci, iti mai taie pofta de a manca prea mult din altceva sau prea repede...
Diana, eu nu stiu de cele 6 mese, dar oricum mancand putin e normal sa fie si des...:)Nu e obligatoriu sa consumi legumele la pranz si altceva seara...
Eu -gr A- folosesc cel mai mult legume congelate, prepar cate un pachetel odata, apoi le bag la cuptor cu branza, si nu mai pun sare...Am facut si conopida cu broccolo si morcov, cumparate proaspete, le-am fiert si apoi la cuptor, dar nu prea ma omor dupa conopida...in schimb broccoli e foarte bun,mai ales fiert...am preparat cotlet de rechin- prima oara, acum niste zile, (de mentionat ca e si mai ieftin din toti pestii care erau acolo congelati) si mi-a placut, nu miroase a peste foarte tare, e placut..l-am facut la cuptor cu apa, ceapa, f putin ulei,niste morcov...mi-a placut...mai merg la peste legume rase, diverse,( morcov, albitura, ceapa,verdeata) la preparare, dau gust f bun...
Mai manac fructe uscate, kiwi,mere,iaurt..nici nu-ti mai e foame dupa asa ceva...In plus poti sa manaci ce cantitate vrei, nu te ingrasi...
Auzisem de un fel de a face "supa", nu am vazut personal emisiunea, recomandat de Fulga...se rad toate legumele , se pune si verdeata tocata si se lasa 1/2 ora in apa (plata) apoi se mananca...eu nu am putut sa manac asa ceva dar zeama trebuie sa fie foarte sanatoasa si are si un gust bun, racoritor, de la toate care statusera in ea...e o idee buna, sper sa n-o uit...legumele rase nemancate le-am pus la congelator...pentru peste...:)