Grupa sanguina si dieta (dietele)
Raspunsuri - Pagina 15
clau2toma spune:
si eu am renuntat la paine de 2 luni ,pe care am inlocuit-o cu succes cu niste painici in forma de rondele numai din orez expandat de la plafar .
Claudia
si puiul ei mc Toma
diana11 spune:
Se spune ca daca mananci fructele dimineata dai organismului energia de care are nevoie plus ca evacuarea intestinala este mai rapida daca sunt mancate pe stomacul gol. Deasemenea trebuie sa existe si proteine dimineata, fie din branza fie din seminte (de dovleac)...De mentionat ca fructele uscate si semintele trebuie hidratate, lasate de seara pana dimineata in apa, iar apa sa nu fie aruncata ci consumata la "cafeaua de dimineta (ceaiul verde)".Eu asa procedez cu fructele uscate si-mi plac mai mult, le mixez pe toate si-mi fac un fel de pasta, iar apa o beau simpla ca nu sunt "cafengista".
Daca cumpar faina integrala de grau si-mi fac paine este admis?
Si eu mananc legume congelate si sunt delicioase.
Mie imi place si soia!
Orezul integral se gaseste in supermarket sau la magazinele naturiste?
Aceasta "dieta" nu trebuie tinuta f. strict din prima.Este de ajuns daca eliminam la inceput tot ce este daunator indiferent de grupa:tigari, cafea, zahar rafinat, alcool rafinat,painea si opoi incetul cu incetul sa eliminam alimentele care nu sunt permise grupei de sange. Nu trebuie sa fie nimic agresiv, trebuie sa ne impacam si noi cu ideea sa nu fim stresati...asta nu...asta nu.
Multa sanatate!
arinna spune:
Diana,
...daca esti grupa A nu e bun graul si nici taratele de grau...uitam ce grupe avem fiecare asa ca trebuie sa mai mentionam cand intrebam sau recomandam ceva...
Esti norocoasa ca-ti place soia :)
Cred ca orezul intregral e la plafar, din cate tin minte...
Va pup, ma grabesc rau!
nora2005 spune:
Eu am gasit numai orez brun, am inteles ca e mai bun decit cel integral. Si mi-l prepar cu ciuperci sau spanac. Azi am gasit ciuperci pleurotus, o minune...bune rau. Soia incerc sa o prepar acum, am luat boabe, le-am avut la inmuiat, si-au marit volumul si au devenit ca boabele de fasole, nu mai sunt rotunde si mici. Si sa vad ce iese. Idei, ceva ? Dar acum, ca acum gatesc.
Nora
arinna spune:
Nora, ce idei ca eu nu sufar soia mi se face rau de la miros...Am tot incercat dar degeaba...![]()
Idora spune:
Intru si eu in grupul vostru, ca voi fi o viitoare adepta a dietei dupa grupa sanguina.M-a convins Gabriel Andronache
mai ales ca am simtit pe pielea mea, efectul bun al alimentatiei naturiste.Am mancat si eu vreo 4 luni fara carne si totul crud si m-am simtit f. bine.Am grupa A.Din pacate, de vreo 3 luni jumate de cand am venit acasa in Romania, am inceput sa mananc carne si mezeluri, ca nu pot sa rezist, ca aici au gust f. bun
dar stiu ca am puterea s-o iau de la capat cu alimentatia naturista.Eu vreau inainte de a incepe cu dieta, sa fac o zi de dezintoxicare cu sare amara-reteta gasita aici pe forum si care se pare ca-i asemanatoare cu a lui Fulga si in acelasi timp cu dieta sa incep si cura cu argila de la Bocan, pe care am primit-o de curand.Astept sa-mi vina si cartea lui d'Adamo, pe care am comandat-o de pe internet, ca sa fiu mai lamurita cu ce meniu si ce amestecuri sa fac.Am cartea cu dietele grupelor sanguine scrisa de Anita Hessmann Kosaris dar totusi e putin diferita de ceea ce zice Andronache.
Nici mie nu-mi place soia dar auzindu-l pe Andronache cand a zis ca se poate inlocui cu painea, adica sa o mancam asa cruda, am incercat si sa stiti ca nu-i chiar asa de rea (vorbesc de soia aia pentru snitele)
Idora spune:
Fetelor, foloseste careva fructoza de-aia de cumparat??Am vazut acum ceva timp la Plafar, ambalata intr-o cutie dar nu m-am uitat pe spate sa-i vad compozitia.Cred c-ar fi mai usor de folosit decat daca am tot pune la inmuiat fructe in apa plata pentru a doua zi, ca sa facem cafea.
Ce ziceti de laptele de orez, o fi bun??
nora2005 spune:
quote:
Originally posted by Idora
Intru si eu in grupul vostru, ca voi fi o viitoare adepta a dietei dupa grupa sanguina.M-a convins Gabriel Andronachemai ales ca am simtit pe pielea mea, efectul bun al alimentatiei naturiste.Am mancat si eu vreo 4 luni fara carne si totul crud si m-am simtit f. bine.Am grupa A.Din pacate, de vreo 3 luni jumate de cand am venit acasa in Romania, am inceput sa mananc carne si mezeluri, ca nu pot sa rezist, ca aici au gust f. bun
dar stiu ca am puterea s-o iau de la capat cu alimentatia naturista.Eu vreau inainte de a incepe cu dieta, sa fac o zi de dezintoxicare cu sare amara-reteta gasita aici pe forum si care se pare ca-i asemanatoare cu a lui Fulga si in acelasi timp cu dieta sa incep si cura cu argila de la Bocan, pe care am primit-o de curand.Astept sa-mi vina si cartea lui d'Adamo, pe care am comandat-o de pe internet, ca sa fiu mai lamurita cu ce meniu si ce amestecuri sa fac.Am cartea cu dietele grupelor sanguine scrisa de Anita Hessmann Kosaris dar totusi e putin diferita de ceea ce zice Andronache.
Nici mie nu-mi place soia dar auzindu-l pe Andronache cand a zis ca se poate inlocui cu painea, adica sa o mancam asa cruda, am incercat si sa stiti ca nu-i chiar asa de rea (vorbesc de soia aia pentru snitele)
Vreau si eu reteta de dezintoxicare, mi-o poti da in seara asta, ca as vrea sa o fac maine. Multumesc.
Nora
daniela_b spune:
Si eu ador soia! Sotul meu ii spunea "soia(naiba" pina cind i-a dat de gust.
N-a avut incotro, eu maninc in fiecare zi soia, texturata sau boabe si am mereu preparate din soia prin bucatarie, asa ca atunci cind il apuca foamea (de lene ce-i era minca un snitel, o chifteluta si uite ca i-a prins gustul iar acum imi cere el sa-i mai fac "friptura").
Ce-i drept exista o mica smecherie cind gatesti soia si de asta m-am convins cind pentru o perioada am avut o doamna angajata sa gateasca si pentru ca el i-a inminat o lista cu ce-i place sa manince printre care si "friptura de soia texturata" ea s-a conformat.
Intr-adevar era nasoala rau la gust, asa cum o facea ea. Nu stia sa o pregateasca. Facea pasii corecti, tehnica era buna ( sa zicem) dar ingredientele erau gresite.
Soia are nevoie de multe condimente sa-si poata dezvolta gustul si mie mi-a luat ceva timp sa-i dau de cap.
Dar merita. Are foarte multe proteine si este ideala pentru diete si pentru post. Cit despre cit este de ieftina, nu trebuie sa va spun eu.
Un pachet cu snitele texturate de 100 de grame = 12.000 de lei vechi!
Din soia boabe se face un lapte bun si o brinza buna-buna. Uitati-va pe subiectele de la bucatarie, de pe forum, acolo gasiti retete super, pe cuvintul meu...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Idora spune:
Nora reteta asta-i:
CURA DE DEZINTOXICARE DE O ZI
Aveti nevoie de:
- 2 pliculete de 30 de gr fiecare de sare amara (sulfat de magneziu) din farmacie pe care le dizolvati in 750 ml apa. Obtineti o solutie laxativa pe care o impartiti in 3 cani de cate 250 ml fiecare.
- 200 ml ulei de masline presat la rece + zeama de la 3 lamai In ziua respectiva luati masa de dimineata la ora 10.00 si pana la ora 14.00 nu mai mancati nimic.
Ora 14.00 - Luati prima cana (250 ml) de laxativ Ora 16.00 - Luati a doua cana (250 ml) de laxativ Ora 18.00 - Se inghite uleiul de masline (200 ml) cu zeama de la 3 lamai si apoi, obligatoriu se sta pe partea dreapta 1/2 ora.
Ora 22.00 - Luati ultima cana (250 ml) de laxativ Ora 23.00 - Se mananca o cana de gris fiert in lapte.
Pe parcursul curei se poate bea apa in afara de o ora inainte si o ora dupa ce luati uleiul.
Veti avea multe scaune; e bine sa va controlati fecalele pentru a vedea ceea ce eliminati.
Excesul de bilirubina precipita sub forma de bilute verzi gelatinoase (sunt imbibate cu ulei), colesterolul sub forma de bilute albe; iar nisipul si malul ies ca atare.
Dupa cura de dezintoxicare puteti incepe regimul naturist propriuzis.
Atentie:
- Cei cu diabet, pe parcursul curei pot manca normal insa in cantitat i foarte mici. O ora inainte si dupa ce luati uleiul de masline nu mancati nimic.
- Cei cu gastrita hiperacida si ulcer nu folosesc solutia laxativa, ci numai solutia uleioasa de la ora 18.00. In schimb, timp de doua zile, incepand cu ziua in care se face cura, vor face doua clisme pe zi: una dimineata si una seara cu doi litri de ceai de musetel.
Eu inca n-am facut-o.Sa-mi zici si mie cum e si cum te simti dupa.Succes!!
Mai am salvate prin calculator mai multe retete de-astea de dezintoxicare.O sa le caut si o sa pun aici pe forum!!