Grupa sanguina si dieta (dietele)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Idora,

..bine ai venit:), daca e vorba de detoxifiere, o sa se faca automat - zic eu - cand incepi dieta, nu trebuie sa te mai chinui...mai e si apa plata cu lamaie dimineata...consumul de fructe si legume, fara zahar, fara prajeli, fara mezeluri,alcool,tigari- ce detoxifiere mai simpla ar fi?

In ce priveste fructele uscate sunt foarte dulci iar apa in care au stat trebuie gustata ca risti sa faci cafeaua pre dulce :)

Am citit de curand de cura de detoxifiere cu nasturel...eu n-am mancat dar am inteles ca se gaseste prin piete...

Pentru cine intereseaza grupa A, mai manac salata de fructe( ananas crud, kiwi, mar ) si fructe uscate pe parcursul zilei,acestea iti fac si sete, se poate consuma apa mult mai usor dupa, apoi legume congelate fierte si date la cuptor cu branza rasa desupra sau cascaval doar de gust( nimeni nu e perfect: )si curcan sau peste la cateva zile.

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

arinna,

pai Fulga si altii zic ca inainte de orice dieta, e bine sa se dezintoxifice corpul.Eu as incerca si de curiozitate sa vad si eu cum e sa fugi la buda din 5 in 5 minute
Deocamdata n-am inceput dieta, mananc carne dar intradevar doar de pui si mai rar mai scap la cate-un gratar de porcsi mezeluri, ca nu ma pot abtine aici in Romania.In Suedia mi-e usor ca toate au gust de fanAcum astept sa-mi vina ciclul(mai am vreo cateva zile de dezmat) si apoi vreau sa fac cura asta de dezintoxicare de-o zi si sa incep cu argila in paralel cu dieta.Cum am zis mai inainte am grupa A si m-am simtit excelent in perioada aia de 4 luni fara carne!!

Mergi la inceput

Va dau reteta unei cure de detoxifiere f.simple si usor de aplicat:

Cura cu Usturoi - Detoxifiere si Cresterea Imunitatii

Dieta cea mai usoara, pentru orice anotimp, si pentru cei ce sufera, fie ca se ingrasa, fie de alte boli, este urmatoarea...

Va sfatuiesc sa luati dimineata, pe nemancate, timp de 19 zile, cate un catel de usturoi si cate un bob de orez, numarul boabelor de orez crescand, progresiv, astfel:

ziua 1 - 1 bob de orez si un catel de usturoi;

ziua 2 - 2 boabe de orez si un catel de usturoi;

ziua 3 - 3 boabe de orez si un catel de usturoi;

ziua 5 - 4 boabe de orez si un catel de usturoi;

........................................................................

ziua 19 - 19 boabe de orez si un catel de usturoi.

Astfel se produce si o curatire a organismului, o crestere a sistemului de aparare a corpului nostru si efectele, legate de slabit, sunt miraculoase!

Trebuie facuta o pauza de cel putin 3 saptamani, intre doua cicluri succesive de cura cu usturoi!

Eu am tinut-o anul trecut si usturoiul l-am taiat bucatele mici si l-am inghitit, ca altfel nu puteam, imi venea sa.Boabele de orez le-am inghitit asa crude.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

quote:
Originally posted by Idora

arinna,

pai Fulga si altii zic ca inainte de orice dieta, e bine sa se dezintoxifice corpul.Eu as incerca si de curiozitate sa vad si eu cum e sa fugi la buda din 5 in 5 minute
Deocamdata n-am inceput dieta, mananc carne dar intradevar doar de pui si mai rar mai scap la cate-un gratar de porcsi mezeluri, ca nu ma pot abtine aici in Romania.In Suedia mi-e usor ca toate au gust de fanAcum astept sa-mi vina ciclul(mai am vreo cateva zile de dezmat) si apoi vreau sa fac cura asta de dezintoxicare de-o zi si sa incep cu argila in paralel cu dieta.Cum am zis mai inainte am grupa A si m-am simtit excelent in perioada aia de 4 luni fara carne!!

Tot nu mi-ai spus care e aceasta reteta de o zi. Vreau sa o incerc si eu, te rog. O scrii aici ?

Nora

Mergi la inceput

Nora,

ti-am scris reteta de ieri.Vezi ca-i pe pagina 10, jos de tot.Nu stiu cum de n-ai vazut-o!!

Mergi la inceput

Idora,

...asa o fi, am zis numai ca exista si detoxifieri mai blande :) eu nu pot sa iau uleiurile alea si cica te poate face varza pe la funduletz atata curatenie

Era sa-ti recomand subiectul "detoxifierea" dar am vazut ca ai scris si acolo :)

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teutza spune:

e prima mea postare in subiectul acesta si va rog sa nu ma acuzati ca nu am reusit sa citesc toate mesajele trimise de voi, insa cu riscul de a repeta interpretarea acestor diete imi voi da si eu cu parerea.
am vazut ca multe dintre voi ati cautat pe internet dietele miraculoase pe baza grupelor sanguine. intr-adevar este un lucru bun ca oamenii cauta sa se informeze si se implica in domeniul acesta ce tine de alimentatia sanatoasa
parerea mea si este doar o parere asa ca nu este ca aceste diete sunt nocive si nu au la baza lor nici un continut medical.cartile de genul acesta sunt niste carti comerciale care se afla acum "la moda".de ce spun asta? simplu de raspuns: toti oamenii cauta remedii rapide si eficiente la problemele lor si incearca tot felul de diete din reviste, de pe internet, ocolind vizita la doctor.aici este gresala majora pe care o fac multi dintre noi. ne luam dupa "gura lumii" ; ce auzim de la vecini, de la serviciu etc. acum nu vreau sa spun ca nu este bine sa cauta ramspunsuri la cei ce ne inconjoara, pt ca bineinteles se afla printre noi si oameni care intr-adevar au cunostinte si care ne pot da un sfat bun. insa informatiile false si chiar tratamente "naturiste-babesti" circula in jurul nostru si noi le urmam pt ca nu cunoastem prea multe in domeniul medical si consideram ca lumea a fost "patita" si are experienta.ei bine nu este asa. la fel si in cazul acestei carti. pot sa afirm ca alimentatia nu are nici o legatura cu grupele sanguine.nu este sanatos sa mancam numai soia si sa eliminam o groaza de alimente de care corpul nostru are nevoie si pe de alta parte dietele nu pot fi repartizate asa pe clase mari de oameni, o dieta sanatoasa ti-o poate realiza un medic nutritionist care iti ia in calcul si afectiunile.
iata cateva lucruri dubioase regasite in cartile cu tema curenta
-trebuie sa bei in medie pe zi 4-5lde apa
*apai ce om normal poate sa bea atata apa fara a fce un efort fizic intens?? asta ar insemna ca dn 5 in 5 minute te duci la toaleta
cantitatea este exagerata fiind nevoie de 1.5l-2.5l de apa consumata zilnic
-grupa 0 trebuie sa consume foarte multa carne
*si un bolnav de guta care are aceasta grupa ce face?
-ai voie lamai si grefe dar nu si portocale; da nu toate trei sunt citrice si sunt aproape acelsi fruct???. iar bananele nu trebuiesc mancate de nici o grupa. bananele ???toata lumea stie ca ccc contin poatasiu si trebuiesc consumate

si sunt multe si multe altele. dar daca ne gandim ca sunt copii si ei au nevoie de o alimentatie sanatoasa si batrani carora de asemenea trebuie sa le purtam de grija ce facem?
nu sunt de acord cu aceasta abordare si cred ca s-a simtit in cate am insirat eu aici, insa este opinia mea e care o spun si nu o impun si sper sa nu fie in plus ca pe aci vad ca ati discutat de detoxifiere

Mergi la inceput

arinna, eu totusi o sa fac detoxifierea asta.Am cumparat deja sare amara de la farmacie (de vreo 3 saptamani), costa putin, doar 30.000 -2 pliculete.O sa va anunt in ziua in care o sa o fac si o sa va spun ce-i la meu atunciImi place sa incerc lucruri noi, chiar si asta

teutza, fiecare-i liber sa aleaga cum vrea sa traiasca.Eu cred in dieta naturista, ca am simtit-o pe pielea mea.Cred ca depinde si de grupa sanguina cum te simti fara carne, eu sunt in grupa vegetarienilor si poate de-aia ma simt asa bine fara.Nu cred ca poate avea efect negativ asupra corpului, daca stii cum sa te hranesti si ce-ti face bine.Nu vad nimic negativ in a bea multa apa plata si a elimina alimentele toxice ca zaharul, uleiul rafinat, carnea de porc, cocaturile etc.Si asta n-o spune doar Andronache, exista o gramada de subiecte pe internet care sunt impotriva consumului lor.

Mergi la inceput

Teutza,

...stai linistita, sunta atea pareri pro si contra...important este felul in care o spui si ce argumente aduci...sunt foarte utile si atentionarile...numai ca de multe ori se fac cu intentia de a impune o parere - ceea ce nu e cazul tau :)

...cat priveste aceasta dieta , fiecare e liber sa hotarasca dac e bine sau nu sa o tina...Sunt exceptati cei cu diabet, guta sau alte boli care din start presupun si ele un anumit regim....desigur ca in aceste cazuri ar fi o greseala enorma sa aplici ceea ce se stie ca face rau...

Personal am grupa A si ma simt foarte bine fara exces de carne,mancand multe fructe si legume si incercand sa consum cat mai multa apa...Nu stiu de ce se sperie lumea de asta, a baut cineva 5 l si nu s-a simtit bine ? Nu cred. Oricum mai mult de 2-3 nu bea nimeni.mai intai sa incerce si dupa aceea sa spuna ca nu e bine.

Daca citesti cartile sau mesajele precedente iti poti face o idee despre cum vedem noi lucrurile...daca nu , nu ai cum ...la tv nu e timp de explicatii ci numai de sfaturi...Aprofundarea se face in particular, daca exista interes...

Eu cred ca e foarte gresit ca cineva sa urmeze orbeste aceasta dieta...de asemenea sa o si combata fara sa fie informat...

Eu iti multumesc pentru interventie dar stiu ca fetele de aici au cartile sau au gasit o logica cand au optat pentru aceasta dieta...Nu suntem ca babutzele care se uita la posturi dubioase si preiau de acolo una alta....

Mie imi prieste :)

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Idora, succes!Abia astept sa-mi spui...:)

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput