Hepatita B in sarcina

Hepatita B in sarcina | Autor: sanziana

Link direct la acest mesaj

Sunt disperata!!!!
Acum vin de la laborator unde mi am facut analize pentru serologia hepatitelor si mi s-a spus ca analaiza pentru hepatita B a iesit pozitiva! Cea pentru hepatita C nu era gata inca!
Sarcina mea are 10 saptamani, este a treia sarcina (celelalte doua sarcini s-au oprit in evolutie) imi vine sa mor...

Cum se poate sa am hepatita B si sa nu se manifeste in nici un fel? Daca eu nu faceam aceste analize (care am vazut ca nu sunt obligatorii in sarcina) cand aflam acest lucru?

Stiu ca sotul meu a avut hepatita cand era mic, e posibil ca eu sa am doar anticorpi si de aceea sa iasa rezultatul la analiza pozitiv, sau doar ma amagesc?

Ce este de facut in situatia asta? Pot pastra sarcina? Simt ca innebunesc! Ajutati-ma ce ce mai stiti cu ce ati mai auzit!
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Sanziana, poti pastra sarcina si bb va fi OK daca primeste tratamentul adecvat. Poti sa citesti si pe aici:
www.liverfoundation.org/db/articles/1036" target="_blank">http://www.liverfoundation.org/db/articles/1036
www.engenderhealth.org/wh/inf/dhepb.html#preg" target="_blank">http://www.engenderhealth.org/wh/inf/dhepb.html#preg
www.hepb.org/patients/pregnant_women.htm" target="_blank">http://www.hepb.org/patients/pregnant_women.htm

Esentialul este:
If a woman tests positive for hepatitis B, then her newborn must be given two shots immediately in the delivery room:

Hepatitis B Vaccine- first dose
Hepatitis B Immune Globulin (HBIG)- one dose
If these two medications are given correctly within the first 12 hours of life, a newborn has more than a 95% chance of being protected against a lifelong hepatitis B infection. There is no second chance to protect your newborn baby.

adica bb trebuie sa primeasca 2 vaccinuri imediat dupa nastere, si are sanse 95% sa fie protejat toata viata impotriva infectiei. Dar trebuie imediat dupa nastere.

Analiza de hepatita B este obligatorie in sarcina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Am spus ca nu este obligatorie analiza deoarece medil de familie cand mi-a dat trimitere pentru analize nu a zis nimic de serologia hepatitelor. De aici am dedus eu ca nu sunt obligatorii. Noroc ca am citit aici pe DC!
Multumesc pentru raspuns. Deseara ma duc si la dr. ginecolog sa ii dau vestea "buna" si sa vad ce spune....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Analiza hepatitelor NU este obligatorie in sarcina. Medicul meu nu mi-a dat sa fac aceste analize, dar eu le-am facut si in al doilea rand nu sunt gratuite de aceea se presupune ca nu sunt obligatorii.
Sanziana-sunt insarcinata in 23+ saptamani si am hepatita B si am aflat tot din intamplare. Nici sa nu te gandesti sa nu pastrezi sarcina din cauza asta ca ar insemna sa nu poti face copii niciodata. Eu am aflat acum 3 ani ca am hepatita si atunci medicul infectionist mi-a spus ca HB nu trece niciodata, asa ca...
Uite ce mi-a recomandat medicul meu ginecolog:
-nu am voie sa alaptez pt. ca sunt sanse foarte mari ca bebele sa nu se nasca infestat;
-ar fi ideal sa i se administreze imunoglobuline imediat la nastere, partea proasta este ca nu se gasesc in tara la noi si trebuie aduse aici cu un transport special. Nu mai vorbesc de pret ca probabil asta ar fi fost cel mai mic impediment desi este destul de piperat (pretul);
-mai ramane doar vaccinul care se face in primele 2 zile de la nastere si un pic de noroc si cam atat.
Putine optiuni dupa cum vezi dar sanse foarte mari ca sa nu se infesteze la nastere, 95%, si nici nu este nevoie de cezariana.
Sper ca te-am mai lamurit si eu un pic.
si sarcina usoara!

poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns Carmina!
M-am mai linistit acum pentru ca am vazut ca hepatita B nu da malformatii in sarcina.
Chiar sa nu poti alapta? Am citit pareri ca daca imunizezi copilul poti si alapta.
Ce stii despre pretul acelor imunoglobuline si din ce tara se pot aduce? Mi-a promis dr. ca da sfoara in tara poate gaseste aceste imunoglobuline....
M-am mai linistit un pic...

Mergi la inceput

Carmina ce inseamna "transport special" pentru imunoglobuline? Sunt chestii perisabile, fiole? Nu pot fi trimise prin posta?
Imunoglobulinele si vaccinul mai sunt de folos daca copilul se naste infestat de la mama?

Mergi la inceput

"Transport special" inseamna ca trebuie sa fie unul sanitar. Nu pot fi aduse intr-o valiza. Nu stiu cum sunt dozate, dar presupun ca in niste fiole dar temperatura de pastrare pana la administrare trebuie sa fie constanta si ceva de -nu stiu cate grade, cu alte cuvinte trebuie tinute la congelator. Vezi ce afli si tu de la dr. tau ca al meu cam atat a putut sa-mi spuna. I-am zis ca am pe cineva in Germania si Austria si ca pot sa apelez la ei si mi-a raspuns ca degeaba pt. ca aceste imunoglobuline nu se pot aduce atat de usor, trebuie prescriptie medicala si transport special. Pretul cred ca depaseste 1500 Euro dar nu sunt foarte sigura daca e mai mult sau mai putin dar undeva pe acolo.
Daca copilul se naste infestat doar aceste imunoglobuline il mai pot imuniza, vaccinul ar fi cam degeaba, insa daca se naste sanatos atunci nici nu mai ai nevoie de imunog. Insa asta se poate afla daca bebe este sanatos doar la 6 luni dupa prima vaccinare, de aceea nici nu se recomanda sa fie alaptat.
Daca mai ai intrebari cu placere, acum nu-mi mai vine nimic in minte.

poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scooby spune:

Buna,sanziana!
Nu dispera ca nu ai de ce.Si eu am fost in situatia ta.In primul rind mergi si mai fa-ti niste analize:Ag HBe si Ac HBe.Sa stii ca poti fi doar purtatoare de virus.Asa sunt eu;si am aflat tot dupa ce am ramas insarcinata.Mergi apoi cu toate analizele la un medic de boli infectioase ca el e cel mai in masura sa iti spuna un raspuns concret.In nici un caz sa nu te gindesti la intrerupere de sarcina.Indiferent daca esti purtatoare de virus(poti sa traiesti o viata fara sa il declansezi) sau ai deja hepatita,copilul este protejat de placenta.Iar dupa ce nasti copilul oricum va fi vaccinat in primele ore.Dar sa stii ca e bine sa ai si de la medicul de boli infectioase adeverinta ca esti purtatoare de virus sau infestata.Si de ai virusul poti naste normal si poti alapta.
Bafta multa si nu te descuraja!!!

Mergi la inceput

Voi ati aflat cum ati ajuns purtatoare de virusul hepatitei B? Cum l-ati contactat sau macar banuiti?

Prima mea analiza este AgHBs. M-am gandit sa o repet si eu si sotul.
Apoi dr. meu a vorbit cu un medic de la infectioase si acela mi-a transmis sa fac "analiza pentru viremiile hepatitei". Ati auzit de asa ceva?
Ce inseamna analiza Ag HBe si Ac HBe, la ce anume se refera rezultatele ei?
Apoi incotro sa apuc, ce alte analize mai trebuie facute? Dupa nastere trebuie facut tratament cu interferon? ati facut asa ceva?

Am inteles ca 40% din copii infestati cu virusul hepatitei fac ciroza, care este fatala la copiii mici. Mi se pare un procent foarte mare si riscant.

Multumesc inca odata pentru raspunsuri si am crezut ca sunt singura careia i se intampla asa ceva. Am o prietene care trebuie sa nasca in doua saptamani si am sunat-o sa o intreb daca ea a facut aceste analize si mi-a spus ca nu. Deci pot sa fie o gramada de purtatori de virusi si sa nu stie....

Spuneti-mi va rog cei din jurul vostru stiu ca sunteti purtator de virul hepatitei B? Daca da cum se comporta cu voi sau cum s-au comportat cand au aflat, ati fost evitate?

Mergi la inceput

In jurul meu se stie ca am hepatita B si nu se poarta nimeni in nici un fel, adica nu si-au modificat comportamentul.
Ai dreptate cand spui ca exista multe mamici care nu stiu ca sunt infestate cu B pt. ca este o analiza care nu e gratuita si atunci nu este ceruta de foarte multi medici. De ex: medicul meu mi-a dat sa fac niste analize la 8 saptamani, insa printre aceste analize nu se numara si hepatita B. Cand am venit cu analizele la el, a vazut ca am facut-o si pe asta de HB. Pe urma cand l-am intrebat care vor fi pasii urmatori mi-a spus ca se va interesa, ca nu stie nimic despre asta ca nu a mai avut gravide bolnave de HB, dar ca se va informa. El are cam 300-350 de gravide pe an dar daca nici uneia nu-i recomanda aceasta analiza evident ca nu a avut pana acum nici una, intelegi ce vreau sa spun?!
Intr-adevar foarte multi din cei 5% care se nasc cu HB fac ciroza sau cancer primitiv al ficatului dar asta dupa 35 de ani. Sigur nu-i o consolare dar daca stii ca este bolnav si tu si el mai tarziu va avea grija de sanatatea lui prin alimentatie, fara alcool si poate se vor descoprii si medivamente pana atunci. Mai sunt si cazuri grave, destul de rare evident, cu copii care nu supravietuiesc dupa varsta de 12 ani, adica pe la 9 ani se declanseaza boala si...Asta stiu pt. ca prietena mea a murit din cauza asta la varsta de 11 ani din cauza unei ciroze data de HB ( Simona). Insa nu se stie daca ea s-a nascut cu boala sau s-a imbolnavit intre timp.
DAR eu SPER si vreau sa fiu sigura ca nu se va intampla asa ceva si la mine si asa va fi!!!

poze carmina

Mergi la inceput

Carmina ce tratament ai facut tu pana ai ramas insarcinata legat de hepatita B?
Ai aflat cum ai luat virusul?

Mergi la inceput