Hepatita B in sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scooby spune:

In urma analizelor Ag HBe si Ac HBe,doctorul a vazut daca am anticorpi.
(Ag HBe era negativ si Ac HBe era pozitiv).si doctorul mi-a spus ca organismul meu are suficienti anticorpi pt. a nu declansa hepatita.
Iar viremia mi-a zis sa o fac dupa ce nasc.
Hepatita se i-a in urma unor transfuzii,de la stomatologie,de la un chiuretaj.....etc.Eu de exemplu am luat-o de la stomatologie.
La interferon nici sa nu te gindesti.Sunt citostatece sau un fel de.....
Mama unei prietene a facut,dar pt ca are hepatita c,iar boala nu se vindeca ci mai stagneaza.
Sotul tau in caz de nu are trebuie vaccinat impotriva hepatitei a si b.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

SAnziana nu am facut nici un tratament pt. ca nu exista asa ceva. Doar daca as fi avut transaminazele marite vreo 3 luni la rand si inca ceva (Dr. a spus 3 luni ca sa fim siguri ca sunt marite de la hepatita si nu de la vreo oboseala) atunci mi-ar fi dat interferon. Insa eu de trei ani fac din 3 in 3 luni transaminazele si electroforeza care sa arate care este starea ficatului si se pare ca este foarte buna, iar anual mai fac cate o eco abdominala. Nu mi-a dat pastile, nu mi-am schimbat regimul de viata, este adevarat ca eu nu beau alcool iar cafea asa cand si cand...dar nu-i o problema ca cica tot aveam voie sa beau o cescuta pe zi. Se pare ca sunt doar purtatoare de virus conform analizelor, dar ca sa fiu sincera nici eu si nici droctorii nu prea stiu cu ce se manaca boala asta. Daca te uiti pe net ai sa vezi ca sunt informatii contradictorii privind simptomele, modul de ingrijire si de carantina a bolnavului, asa ca... DAr trebuie sa mergi la un medic infectionist si el te va lamuri pt. ca stii si tu nu-s doi oameni la fel. Eu am fost la Dr. Ceausu (se citeste Ceaushu) la Victor Bebes particular. Este un medic foarte bun pe meseria lui si nici nu este panicar.
Am aflat ca sunt bolnava intamplator. Eu imi fac anual analizele in septembrie si acum 3 ani am aflat ca am Hb. Cred ca de la dentist am luat altfel nu-mi explic.

poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Fetelor, hai ca m-am panicat si io nitzel acusica
Eu am avut-o demult in liceu, am fost internata, am tinut regim si dupa am fost ok. Sa inteleg ca am si eu virusul inca in organism?

Cristina 16+

Mergi la inceput

Cristina Ioana conform spuselor lor da, ai mai avea si acum virusul in organism dar uite sotul meu a avut HB mai de mult si acum analiza AgsHb ii iese negativ. Deci el este imun la aceasta boala acum insa nu stiu si daca o mai transmite. Tot un medic ne poate lamuri, daca poate...

poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Aoleu ma ia capu' !!!
O sa il intreb pe dr
Dar ma gandesc oare de ce nu recomanda medicii analizele si pt hepatite, daca sunt asa importante?

Cristina 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Fetelor am zis eu ca m-am mai linistit dar cred ca sunt cu nervii la pamant!!!!
De cand am aflat plang intr-una nu ma pot controla cred ca ii fac rau si lui BB.

scooby cum ti-ai dat seama ca ai luat de la stomatolog?

Eu inteleg din ce spuneti voi (e varza in capul meu) ca indiferent daca ai hepatita sau esti doar purtator (ai anticorpi) poti sa il transmiti copilului si sotului. Asa este?

Citind pe net despre aceasta hepatita am vazut ca este considerata boala cu transmitere sexuala (in general) ca seamana foarte mult (ca transmitere) cu HIV. De ce doamne iarta-ma doctorii astia nu te pun sa te cauti de hepatita mai ales daca o faci si nu stii? De ce nu mediatizeaza mai mult lucrul asta sau poate s-a facut si eu am fost nesimtita si nu am dat importanta.

Mergi la inceput

Sanziana, ai mare dreptate, este o mare varza in lumea medicala de la noi !
Aveti idee, daca ma duc la CMU de ex, fara trimitere, imi fac analiza asta, tinand cont ca sa plateste?
Eu luni dimineata ma duc la Iosup la 9,30 si ma gandeam sa profit sa imi fac si analiza asta...
Uffff, mi-ati bagat un maaaaare cui!

Cristina 16+

Mergi la inceput

Se face la orice cabinet aceasta analiza. Medicii nu prea vorbesc despre asta ca aceasta boala o facem tocmai din cauza incompetentei lor.
Un bun exemplu, sau chiar 2: La noi in tara sunt declarati 6000 de infestati cu Hiv dintre care 4000 sunt copii pana in 10-12 ani. Logic acesti copii nu fac sex deci nu au luat sida pe aceasta cale ci din spitale (cifrele sunt pt. a arata diferenta intre adulti si copii).
Am cateva prietene care au o viata sexuala mai intensa, nu folosesc prezervativul pt. ca diminueaza placerea si prefera sa-si faca analizele la 1 an (de parca asta ar ajuta cu ceva). Ce este insa interesant este faptul ca nici una nu are HB, Sida, Clamydia, etc si asta pur si simplu ca sunt inca tinere si nu au facut inca nici o operatie, chiuretaj sau tratament stomatologic.
Asa ca stati linistite la dr, te duci sa te vindeci si tot la dr, sa te imbolnavesti .
Cred ca ati prins ideea.

poze carmina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scooby spune:

Si eu la inceput ma fost disperata!!!!.....Am bocit o saptamina
Dar trebuie sa privesti lucrurile cu mult calm.

Dupa cum ti-am mai zis Hb se i-a prin transfuzii,de la stomatologie,in urma unor intreruperi de sarcina,etc....in concluzie de la instrumentaj medical care nu a fost bine sterilizat.Se mai poate lua si prin contact sexual.Eu nu am fost decit la stomatologie...si anul trecut si acum doi ani.Si sunt fff convinsa ca de acolo m-am infectat.

Dar tu ti-ai facut analizele la singe?TGO-ul si TGP-ul.Daca astea au valori bune e totul OK.
Si nu uita ca un raspuns concret ti-l da medicul de boli infectioase.

Mergi la inceput