ce marca de Lapte de vaca?
Raspunsuri - Pagina 5
simona_filipas spune:
Eu am facut trecerea treptat de la formula la lapte integral de vaca. Pentru inceput i-am pus cate 50 ml lapte vaca in formula , dupa 2 zile i-am marit cantitatea si tot asa pina cand am ajuns sa bem integral.L-a acceptat foarte bine.
Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta
Simona si Dragos Octavian
Sheannamp spune:
Lapte praf Raraul
Autor: ralcat
Subiect: Lapte praf Raraul
Trimis la: 07/03/2007 12:16:33
Eu am gasit ieri la un magazin de langa mine, lapte praf pentru sugari, "Raraul". Nu am mai vazut pana aku niciodata marca si nici nu am auzit nimic de ea, in schimb cand am ajuns acasa mi-a zis mamanu meau ca era folosit pe vremea pe cand ma crescu pe mine pentru bebelusi. Si desi am mare incredere in parerile mamei mele, simt nevoia sa va intreb si pe voi.Ati folosit pentru bebeii vostri ? Cum l-au acceptat?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: moniboni
Raspuns la: 07/03/2007 12:19:43
Pt. bebe nu am folosit, dar marca e f veche. Il stiu de multi ani si cred ca si ai mei l-au folosit pt. mine. Cel mai bine intreaba si un doctor. Tu ce lapte folosesti acum si ce varsta are bebe?
mamica de rockerash
-------------------------------------------------------------------------------
Autor: goodlyada
Raspuns la: 07/03/2007 16:31:13
Verisoara mea il foloseste cam de 1-2 luni( baietelul ei are 2 ani) si este foarte incantata de acest lapte praf. Mi-a adus si mie sa incerc sa-i dau copilului dar al meu e mofturos si nu vrea sa renunte la Milumil 3 (Ovi al meu are 3 ani si 5 luni) .
ralcat spune:
Io nu pentru al meu intreb, ci pentru un pui de 11 luni, care pana aku a papat vitalact, dar cum s-a injumatatit portia de lapte gratuit ... si cum mami a lui nu-si permite sa ia lapti scumpi din farmacii ... si nici io nu am cum s-o ajut sistematic. Si cum raraul e mai rezonabil ca pret, ma gandeam ca poate ar putea completa cu el vitalactul.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
anamea spune:
Eu ii dau fetitei mele de 9 luni, incepind cu luna a sasea, lapte de vaca de la tara. Numai de la o singura vaca, la inceput i-am pus un pic de ceiut, o parte ceai doua parti lapte, si o lingurita rasa de zahar la 150 ml, timp de doua saptamini, dupa care i-am dat lapte simplu. Fetita mea era constipata de la lapte praf, am incercat toate felurile de lapte praf. Laptele de vaca l-a acceptat chiar foarte bine si pe deasupra si-a reglat si scaunele. Nu am avut deloc probleme cu ea in aceasta privinta.
Mult noroc
dana
llory spune:
BUNA. AM UN BAIETEL DE 11LUNI,eu chear ieri am fost la pediatra si am intrebat ce fel de lapte sa ii dau pt ca nu mai vreau sa-i dau praf. A specificat ca nu am incredere in nici o femee sa-mi aduca lapte de la vaca ei nu ca nu ar fi bun,e cel mai bun dar crede-ma nu am incredere si nu vreau sa am surprize.. Asa ca i-am spus sa ma indrume catre un lapte bun de la alimentara unde il pot gasi oriunde,spre ex.daca merg la ai mei la ORDEA sa pot sa il gasesc fara probleme>cu laptele de vaca ce faceam il caram dupa mine? si cit era bun?>Asa ca mi-a spus sa-i dau MILLI ROSU, avind 3,5 la suta grasime si care il pot lua de oriunde,am inceput deja asociat cu apa fiarta si racita,dr. mi-a spus sail asociez cu laptele praf pe care il consums dar l-am constipat de mama focu,acu bea tot cu apa pt. ca suntem a2a zi. dar e ok. te pup
Carmenbr spune:
Lapte de vaca cu hormoni la 6 luni, lapte din comert la 11 luni, cand el trebuie sa manance lapte praf cat mai mult ca are toate vitaminele necesare dezvoltarii armonioase a copilului?! Ma crucesc si ma intreb oare ce se va alege de copiii aceia, ce se va intampla cu sistemul lor digestiv?! Of Doamne, ca tare greu e sa ne informam ca doar se presupune ca ne iubim copiii.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Carmenbr
Lapte de vaca cu hormoni la 6 luni
Ba chiar la 3 luni - am vazut intr-un mesaj de la subiectul asta.
Laptele de vaca la copiii sub 1 an nu se recomanda din doua motive: alergiile si anemia (lipsa de fier): http://www.parenting.com/parenting/baby/article/0,19840,768804,00.html:
There are two reasons why the Committee on Nutrition of the American Academy of Pediatrics discourages the use of cow's milk under one year of age: allergies and iron- deficiency anemia. The intestinal lining is slower to mature in some babies than others. While lactose intolerance is rare in infants, some toddlers and older children can develop diarrhea, bloating, and abdominal pain, because of their inability to digest the lactose sugar in milk. Also, the allergic proteins may seep through the irritated intestinal lining into the bloodstream and cause an allergic reaction, such as a runny nose, wheezing, or a red, raised, sandpaper-like rash, especially on the cheeks. Some babies who are allergic to cow's milk can even get frequent ear infections.
Iron-deficiency anemia is another problem, as there is very little iron in cow's milk. If baby is allergic to the cow's milk protein, the irritated intestines may consistently lose a tiny bit of blood into baby's stools.
Cristina
BEST OF ROBERT
Cresc...
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by anamea
Eu ii dau fetitei mele de 9 luni, incepind cu luna a sasea, lapte de vaca de la tara. Numai de la o singura vaca, la inceput i-am pus un pic de ceiut, o parte ceai doua parti lapte, si o lingurita rasa de zahar la 150 ml, timp de doua saptamini, dupa care i-am dat lapte simplu. Fetita mea era constipata de la lapte praf, am incercat toate felurile de lapte praf. Laptele de vaca l-a acceptat chiar foarte bine si pe deasupra si-a reglat si scaunele. Nu am avut deloc probleme cu ea in aceasta privinta.
Imi pare rau ca nu ai avut pe nimeni care sa iti spuna pana acum ca LAPTELE DE VACA NU SE DA LA COPILUL SUB 1 AN! Si cat de mult rau ireparabil poate sa ii faca copilei tale!
Oricum , spre binele fetitzei tale, as incerca sa o duc la un pediatru bun (nu cel sau cea care a permis sa faci asemenea greseala) pentru un control amanuntit! Nu de alta dar rahitismul e numai una din problemele care apar in urma administrarii de lapte de vaca de la 6 luni (pe langa anemie, alergii, pomenite mai sus), iar aceasta boala trebuie tratata cat mai devreme altfel sechelele sunt ireversibile!
Oricum, acest exemplu dat de Anamea se inscrie cu brio in lista de ASA NU, lucruri care nu numai ca nu sunt indicate copiilor, dar care fac rau sanatatii lor!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
anamea spune:
Multumesc Sheannamp, si sa stii ca imi iubesc fewtita foarte mult, nu am avut incredere in pediatra mea si am dus-o la mai multi doctori, i-am facut toate analizele cu putinta, este foarte sanatoasa si vioaie si tot ce vrei. Si sa stii ca nu sunt singura mamica care face ca si mine, poate nu toate cele care fac ca si mine va scriu.
Cu darg.
Dracum incolo voi prefera sa tac si sa va citesc mesajele voastre ........
dana