ce marca de Lapte de vaca?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Noi am trecut dimineata la Milli 3.5%, l-a acceptat foarte bine si ii place. Seara am ramas la Milumil 3, si asa vom merge pana la 3 ani.
Insa atentie..laptele UHT nu se mai fierbe..si asa sunt distruse mare parte din vitamine prin pasteurizare..daca-l mai si fierbem..il dam degeaba

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Noi de la un anisor am trecut pe lapte de vaca, marca Vacuta taranului din curte.
E un pic peste mana pentru ca periodic ne deplasam dupa el, dar se merita. Si de 2 ani de cand bem toata familia, acum cateva zile am ramas fara lapte 1 singura zi, am cumparat din magazin si...n-am putut sa-l beau. Nu se compara la gust, calitate, grasime, etc.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @cris@ spune:

Luca are 1 an si 4 luni si de 2 saptamani l-am trecut pe lapte din comert( pana atunci a baut formula:nestle junior).
am ales ZUZU 1,8 grasime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

Am inceput cu ZUZU rosu, dar am mai folosit si MILI rosu, Dorna rosu.

Ideea e ca trebuie sa fie laptele cel mai gras 3.5% si sa il introduci treptat.

mary si gogoasa mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @cris@ spune:

MARY eu stiu ca trebuie exact invers: se incepe cu lapte 1,5-1,8 grasime si in decurs de cateva luni se trece la 3,5!
dar asta nu-i o regula: fiecare mamica face ce stie mai bine pt. copilul ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

noua dr ne-a zis sa le dam obligatoriulapte integral ! fie ca e vorba de lapte pasteurizat, UHT sau direct de la tzatza vacii (cine are!) la inceput il amesteci in proportiii progresive in laptele praf cu care e obisnuit copilul, si dupa 7-10 zile ajungi sa ii dai lapte de vaca integral. poti adauga cereale in bibe.

despre marci, cel mai comod mi se pare laptele UHT - noi folosim Dorna, Milli, Fulga.

laptele la puna din comert iau Milli, nici pe asta nu il mai fierb, dar nu tine mai mult de 2 zile, plus ca trebuie cumparat mai des. (ala UHT iau cate un bax 1 data pe luna)

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Laptele de vaca
roxica
dragele mele am si eu o nelamurire legata de mult disputatul lapte de vaca..direct de la d-na vaca, nu din comert...
ana mea face miercuri 11 luni si as vrea treptat treptat sa o trec pe lapte de vacuta....deja piureuturile i le fac cu lapte de vacuta si astazi pt prima data i-am dat in biberon cca 50 ml de lapte, dar nu prea s-a omorit cu el fie ca nu-i place fie ca nu era obisnuita cu laptele la ora aia...oricum l-a baut asa cu chiu cu vai...
ce se poate intimpla de la acest lapte? ca multe mamici nu numai aici pe forum evita sa le dea copiilor acest lapte..si dau replica:"ai mare grija"..grija la ce? ce poate face copilul? ionfectie la buritca? enterocolita?...eu alexandrei, fetita cea mare de 5 ani si doua luni ii dau lapte de vaca de la un an...i-am dat dorna albastru (desi am citit zilele astea tot aici pe forum ca de facpt cu cit e mai gras laptele la bebei cu atit e mai bine si ca de fapt trebuia sa-i dau dorna rosu, desi dr mi-a recomandat dorna albastru atunci)..deci i-am dat dorna albastru pt ca ea a facut un anisor in iulie si dr a spus ca tinind cont ca era foarte cald si nu stim cum e transportat laptele sa-i dau de asta la cutie..apoi am trecut-o pe lapte de la vacuta direct...acelasi om imi aduce laptele acasa de 4 ani de zile fara nici o problema e drept ca vara uneori se strica mult mai repede dar poate nu o fi vina lui...alexandra nu a avut nici un fel de probleme majore de la acest lapte...adica uneori se deranja la burtica dar atunci o treceam pe cel de alimentara pina ii trecea) acum bea alexa mea uneori si un litru pe zi din acest lapte; si eu vreau sa o trec si pe cea mica pe lapte de vaca..daca il fierb o jumatate de ora de cind da in clocot nu dispar eventualele probleme...? unii spun sa-l duc la analize..dar nene asta are multe vaci eu nu pot baga mina in foc(chiar daca ii spun) ca imi aduce mereu de la aceeasi vaca...omul le mulge si amesteca laptele ca duce la mai multi oameni...;
copiii de la tara (chiar nepoteleul lui acum si si copiii lui inainte) beau astfel de lapte de la 2 luni, fara amestec cu ceiuturi si alte diluari..si ati vazut ce copii frumosi si sanatosi si rosii in obraji sint la tara?...oare nu noi ii sensibilizam prin grija noastra uneori care poate le face rau?....sper sa nu ma certati pentru cum gindesc dar tocmai de asta scriu aici ca sa ma sfatuiti...oare chiar nu exista mamici care au dat bebeilor de la inceput lapte de vaca ? si nu lapte praf?....voi ce credeti?....desi din cite am citit mai toate sinteti adeptele laptelui praf pina la 2-3 ani...eu nu stiu ce sa zic....ca acum laptele deja nu mai e mincarea de baza..este esential nu zic nu si foarte important dar este ca si o completare...alexandra mea sta cu ca mai bine ca mine cu fe la fel si asa a stat mereu deci vitaminele le ia din lapte din mincare...eu cum am inceput sa beau astfel de lapte cum mi-am revenit cu ca imediat..si iaurtul si brinzica il fac cu astfel de lapte...astepot parerile voastre...si pro si contra...pupici

afromama

imi pare bine ca ai adus in discutie acest subiect..eu de cand am avut probleme cu laptele praf am devenit paranoica legat de lapte..am ajuns sa gust fiecare cutie..sa vad daca nu are vreun gust ciudat..
adevarul e ca nu stiu ce sa mai cred legat de laptele de vaca..sunt pareri pro si contra..dar mai mult contra..sa fie doar in sprijinul producatorilor de lapte praf? cine mai stie...o sustin sus si tare ca nu are toate vitaminele..cica fier mai ales..pai parerea mea este ce decat sa patim cum am patit noi cu laptele praf..mai bine lapte de vaca..si noi mai avem un pic si facem 5 luni si sunt tot mai tentata de acest lucru..plus ca am de unde sa iau..de la sursa sigura..bunica!

cred ca de la 6 luni o sa incerc...iar chestia cu fierul..o compensam cu mancarica..care contine fier..

mamitzica

Poti sa-i dai lapte de vaca si de la 6 luni doar ca ii maresti sansele de a face rahitism.E optiunea ta.

Gabbriela

iti recomand si eu sa continui cu formula pana la un an , de la 6 luni o alimentatie bogata in mancaruri cu fier, dupaia introduci laptele de vaca.

roxana1974
laptele de vaca poate provoca niste alergii de nu le mai dai de capat. cel mai bine e sa-i ii dai sa bea lapte de vaca atunci cand scrie la carte ca sto,acul e pregatit respectiv dupa 1 an... cateva picaturi in piure e ok...

ludmmyla

Draga Roxica, poti sa ii dai linistita lapte de vaca. Daca e de la aceeasi vacuta nu vei avea probleme. Noi am trecut-o pe a mea pe lapte de vaca autentica de la 11 luni. Ii place tare mult si nu avem nici un fel de probleme, ba chiar ii dam lapte de la boldul statului in completare cand ni se termina lapticul.

Parerea mea e ca poti sa ii dai linistita.

teodraghici
Roxica, la 11 luni poti sa-iu dai lapte de vaca! Pana ii introduci in alimentatie ajunge BB la un anisor si apoi nu mai e nici o problema. Se introduce initial diluat cu apa sau ceai si apoi dupa o vreme cand tubul digestiv s-a obisnuit cu laptele de vaca se poate da integral...deci nu vad care e problema....
Dupa un an, copilul tre sa pape aproape orice (mai putin carne de porc)
Sa cresteti mari
PS BBlina mea are 1an si 2 luni...si ma gandesc ca tre sa o intarc, si tot la lapte de vaca ma gandesc...e deja mare

afromama
nu fii asa drastica!
daca ai fi patit ca mine legat de laptele praf..tu cum ai fi facut?
eu doar am pus problema..normal ca nu ma apuc sa-i dau de capul meu lapte de vaca!
sa crestem mari si sanatoase!

anamaria
sa-ti traiasca fetele!

eu le-am dat la ai mei laptic de vaca de la 1 an, in locul laptelui praf. pana la 1 an, insa, pireul il faceam doar cu lapte de vaca si unt din comert!

laptele daca il cumpar aleg din cel mai gras, rosu, nu neaparat uht ca acuma au mai crescut, da oricum din cel pasteurizat, la cutie. nu il mai fierb acasa.

laptele de vaca il fierb timp de vreo 5 min dupa ce clocoteste, juma' de ora mi se pare prea mult, distrugi vitamine si ce mai are in el... si eu il si congelez, fiert. iau la sfarsit de saptamana de la tara si il congelez pt toata saptamana.

teodraghici
mamitzica, mamitzica, ce drastica esti
Hai sa ne gandim cati dintre noi...care acum suntem adulti si am baut lapte de la alimentara(cu sticlele la rand de la ora 4 dimineata) sau lapte de vaca (pe vremea aia nu era la moda alaptatul pana la 2 ani) suntem rahitici...si nici profilaxia rahitismului nu se prea facea...eventual cu ulei de peste!
Hai sa incercam sa fim mai toleranti....fata intreaba, nu da cu parul!

pisimuky

Draga Roxica, eu o sa-ti povestesc din experienta noastra de parinti urmatoarele - eu nu am alaptat ca nu am avut lapte iar medicul pediatru ne-a recomandat lapte praf ( Humana ), copilul arata extraordinar de bine, s-a dezvoltat foarte frumos, e numai bine, nici gras dar nici slab. El ne-a zis ( medicul ) ca laptele de vaca nu are altceva decat grasimi - si daca o sa te uiti putin in jurul tau o sa vezi ca bebeii hraniti cu lapte de vaca in loc de formula sunt foarte grasi, "flescaiti", au probleme cu mersul din cauza greutatii s.a.m.d. Eu,una, n-am incredere sa beau lapte de la vaca, m-am lecuit de cand sotul meu a facut "abonament" la o doamna dintr-un sat si ne-a adus laptele intr-o sticla de plastic iar pe fundul sticlei era nisip suficient de mult incat sa se vada cu ochiul liber. Ca sa nu-ti mai povestesc ca nici exteriorul sticlei nu arata prea bine. Din punct de vedere al igienei cred ca la noi la tara e loc de mult mai bine. Acesta e motivul principal pentru care nu as utiliza lapte direct de la producator -plus ca nu stii cat de sanatos e animalul respectiv. Pupici !

afromama

haide ca acest subiect este foarte controversat!
fiecare cu parerea lui..dar parerea mea este ca fiecare ii crea binele copilului sau si nu cred ca ar face ceva sa-i dauneze copilului..nu trebuie sa vedem lucrurile atat de drastic legat de rahitism..iar daca laptele de vaca este luat dintr-o sursa sigura nu cred ca face rau numanui..dupa ce am patit cu laptele praf..numai stiu ce sa mai cred de laptele din comert fie el si lapte normal din comert..in rest fiecare face cum crede!

lunna27

Fetelor,ma sperii cateodata cat de paranoice pot fi unele mame

La cea mica i-am dat lapte de vaca de pe la 8 luni,iar celui mare la fel,si nu a fost nici unul gras,obez sau mai stiu eu cum(laptele il luam de la soacra mea,de la tara).

Pisimuky in legatura cu faza care ai povestit-o,aici voi sunteti vinovati,pai nu v-ati interesat de persoana respectiva inainte de a lua lapte de la ea?Sunt sigura ca nu toti fac asa,asta a fost ghinionul vostru ,nu trebuie bagati toti in aceeasi oala.

Aaaaa...si inca ceva,in legatura cu rahitismul despre care spunea cineva mai sus subscriu ce a zis Teodraghici

anamaria

eu iau de la tara, dar le duc persoanelor resp sticlele spalate de mine, folosesc doar sticle ramase de la apa, mi se pare ca sucul schimba gustul laptelui!

roxica

si eu dau sticlele mele cind imi aduce laptele si mereu mi le-a inapoiat tot pe ale mele..omul de 4 ani de cind iau de la el il cunosc destul de bine fireste ca nu pot baga mina in foc de ce curat este la el in casa, desi cunoscind-o pe sotia lui pot spune ca poti linge pe jos 9poate si faptul ca sint pocaiti sa le dea un aer de seriozitate, cica astioa ar fi super serioasi..nu stiu acum, de)...dar ma gindesc daca era sa fie vreo problema nu era pina acum de cind bea fata cea mare lapte de la ea de 4 ani? si noi la fel?
eu pun putina sare la fiert in el...cica pt limbricxi, dar unele mamici mi-au spus ca s-ar pune si o lingura de zahar la un litru de lapte...voi ce stiti?..si eu il fierb si il bag in congelator in sticlute mai mici fiert....iau 10 kg pe saptamina pt ca fac si iaurt si brinzica din el...si tot uneori nu-mi ajunge...

roxica
aa..mai mi-am adus amine de ceva..chiar astazi ii spuneam mamei ca tot asa..parca eu am fost crescuta cu lapte dorna sau mili de la un an si nici rahitica nu am fost si nici grasa si nici altfel decit un copil normal...pe vremea noastra se dadea lapte de vaca direct de la nastere diluat cu ceiut...si stiu copii crescuti cu lapote de vaca care nu sint grasi deloc si copii crescuti cu lapte praf care sint obezi..dci nu aici este problema..problema poate fi intr-adevar la vitaminele necesare..fe in mod special din cite deduc..dar totusi de la un an sau chiar de la 10-11 luni deja maninca minare nu mai este laptele baza..plus ca le dai ca si fe suplimentar plus alimentatia corespunzatoare...adevarul e ca sintem noi prea super protectoare cu copii si asa cum spunem mereu orice mama vrea ce e mai bun pt bebelul ei..dar oare asa nu le facem mai mult rau?....ii invatam sensibili, mofturosi?...

roxica

mi-am mai adus aminte de ceva...afromama ce ai patit tu cu laptele praf? si despre ce lapte era vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza13 spune:

Deci ii clara vorba : 100 doctori - 100 pareri.Mie mi-a spus doctoritza sa-i dau fetitei mele lapte cu 1.5 % grasime.Am citit raspunsurile voastre si vad ca majoritatea le dati copiilor vostrii lapte cu 3.5 % grasime.Sigur ii voi schimba laptele Fabianei.De acum ii voi da 3,5 % grasime cat despre marca laptelui va spun ca folosesc ZUZU si suntem foarte multumiti de el.
Va pupam si va dorim multa,multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de alexcristina

baietelul meu de un an haleste lapte dorna uht 3,5 nu mai accepta milumil 3 ..intrebarea mea este sa il trec pe laptele de vaca ...
am pe cineva care imi poate aduce ...
aveti idee e ok? cum fac trecerea tot treptat? ...
aveti experiente cu laptele de vaca negative?...
ce este mai recomnadat la un an ?
mentionez ca piciul mananca numai 250 ml /zi

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

pai,vad ca ai trecut deja la lapte de vaca,daca ai inceput sa ii dai.nu mai papa deloc milumil3?sau papa mai putin?daca nu mai vrea,cred ca poti sa l treci,dar treptat,si sa fierbi laptele bine,daca intentionezi sa ii iei de la cineva particular.stiu pe cineva care a inceput sa ii dea de la 8 luin, ca nu avea posibilitati sa ii mai ia lapte praf.si nu a avut nimic.numai sa cunosto persoana de la acer ii iei.
nu stiu daca poti sa ii amesteci cvele 2 feluri de lapte.nu stiu daca e bun la gust.dar pe pediatra ai intrebat-o?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Mergi la inceput