ce marca de Lapte de vaca?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Stiu ca sunt multe mamici care dau lapte de vaca de la varste asa mici si in plus il si indulcesc cu zahar (of Doamne!) dupa cum stiu ca mai exista si medici care recomanda asa ceva pentru ca au ramas cu medicina de acum 30 de ani (deh, influenta sovietica!)
Imi pare rau ca nu toate aceste mamici au acces la internet si respectiv la forumul acesta unde pot invatza ce e bine si ce nu de la alte mamici care au avut norocul sa nasca si sa isi cresca copii in tari civilizate!
In ceea ce priveste "pumnul in gura", nu zice nimeni sa taci, din contra, doar sa nu te superi daca astfel de "sfaturi" vor fi rapid sanctionate de celelalte mamici!
Ma bucur sa aud ca fetitza ta este sanatoasa si ca nu are nici rahitism, nici anemie, ca nu a avut nici dezechilibre intestinale pana la aceea varsta, insemana ca aavut un noroc foarte mare sa scape de efectele greselilor alimentare la care a fost supusa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

www.growingkids.co.uk/IntroducingCowsMilk.html" target="_blank">http://www.growingkids.co.uk/IntroducingCowsMilk.html

"S-a demonstrat ca introducerea timpurie a laptelui de vaca in alimentatie creste riscul ca bebelusul sa dezvolte diabet mai tarziu in viata, mai ales daca in familie exista deja cazuri.

Laptele de vaca nu are suficient fier, deci administrarea lui inainte ca bebelusul sa consume alte alimente poate cauza anemia.

Alergiile si eczemele sunt mai des intalnite la copii alimentati cu lapte de vaca inainte de 1 an.

Laptele de vaca nu este asa bogat in nutriente ca si formula (si mult mai sarac comparativ cu laptele de mama), de aceea, pt a va asigura ca bebelusul dvs are cel mai bun start din punct de vedere nutritiv, asteptati pana la 1 an inainte de a introduce laptele de vaca"

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamea spune:

Ce ati fi facut daca erati in locul meu?
Fetitei nu i-a priit nici un fel de lapte praf, nu a supt deloc, pina sa introduc laptele de vaca (dupa ce am inceput cu diversificarea alimentatiei) era f. constipata, facea cc numai cu termometru, nu a mers nici cu ceai de musetel, nici cu supozitoare, nici cu altceva. Supozitorul iesea repede si cc nu.
Ati fi chinuit copilul pina la un an cu termometrul????????? Saracuta se scremea pina ii dadeau lacrimile. Trebuia sa o las asa?

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamea spune:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

am uitat l-am indulcit cu zahar pentru inceput pentru a-l accepta dupa care il dau simplu sau cu orez, gris mai putin, faina de porumb sau mai stiu eu ce

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

ZUZU ROSU, adica cu 3.5% grasime. Dar cand nu gasim e bun si MILI ROSU, Dorna rosu. Au fost si dati cand i-am dat si ZUZU ALBASTRU sau MILI ALBASTRU. Nu numai o data mi s-a intamplat sa se strice laptele MILI inainte de termenul de valabilitate trecut pe cutie.

Anamea - nu esti singura! Sunt foarte multe mamici care dau lapte de vaca din primele saptamani de viata, din diverse motive. Trebuie sa-i dai un supliment de vitamine, asta la indicatia dr, depinde de fiecare caz in parte. Dar probabil ca acele mamici fie nu au curajul sa scrie (nici nu-i de mirare!!!!!!), fie nu au cunostinta de acest site. Atata timp cat pediatrul si analizele iti arata ca copilul este sanatos, nu vad de ce sa-ti faci probleme de ce spun sau cred altii.

mary si gogoasa mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Moama, cate pareri. E interesant cum unii medici zic sa le dam cel de 3,5 iar unii cel de 1,8. io asta nu inteleg?
Stefan are 1 an si 4 luni si inca bea Humana 3. nu stiu cand voi trece la cel de vaca. in schimb am incercat sa-i prepar cu orice fel de lapte mancarurile:orez, gris etc si n-a patit nimic.
Cic ao teorie: laptele praf astad e bebei are si proteine si vitamine, celalalt d evaca are multe proteine si duce spre cosntipatie pentru ei...ei io mai stiu cum e aici!
Voi ce ziceti?

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Asa stiam si eu, ca laptele de vaca constipa.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

Noi am folosit MILUPA 1 si 2. 3 nu am folosit intrucat pediatra nu recomanda bb-lor dolofanei acest lapte intrucat i "umfla". Asta a observat ea de-a lungul timpului. Pana la 1 an i-am dat MILUPA 1 si 2, iar de la 1 an lapte integral de vaca 3.8% grasime fara nici un supliment de vitamine, nu a fost cazul. Nu avem probleme cu constipatia.
Cu constipatia am avut probleme mari cand i dadeam lapte praf si piept.
Noi poate suntem exceptia de la regula!

mary si gogoasa mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ce fel de lapte?
hristina

Dragele mele,
am o problema de alegere.
Fata mea a baut pana acum ,la un an si jumatate, toate variantele de Nan; am insa impresia ca s-a cam plictisit si nu mai bea laptele asa cum o facea inainte; motiv pentru care vreau s-o trec pe lapte obisnuit.
Problema este urmatorea:s-o trec pe vaca sau pe lapte pasteurizat? Si daca ma sfatuiti la pasteurizat, de care sa fie:Milli sau Dorna?

Va rog veniti cu sfaturi si pareri ca trebuie sa iau o decizie neapart;nu vreau sa renunte la lapte asa de mica!

Gabi_K
eu le dau Zuzu. Despre Milli nu prea am parere buna, se strica inaintea datei de expirare cu 1-2 zile (nu UHT, ci milli obisnuit la cutie) iar Dorna mi se pare scump.

eunice78
Eu ii dau Zuzu. Mai este un topic deschis cu tipul de lapte agreat. Da-i o cautare.

sirimie
Orice lapte din comert e pasteurizat. Cred ca intrebi daca sa ii dai sau nu UHT. Eu ii dau UHT si acum, Milli rosu.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

nusicasiely

orice lapte pasteurizat e bun la varsta asta.cele uht sunt mai scumpe.cred ca poti sa incepi si cu cele normale.

Dana_ch

Si eu ii dau Milli UHT cu 3,5 %grasime,e ok daca il accepta laptele pasteurizat.

aurelia1278

Eu ii dau Fulga UHT 3.5%. Am avut vreo 2 surprize neplacute cu laptele pasteurizat "simplu", la cutie (!), care era stricat de cand l-am luat din magazin. Era vara si probabil se intamplase ceva la transport sau conditiile de pastrare nu fusesera corespunzatoare. Prima data am zis ca e un accident, dar dupa vreo saptamana - iar! De aia am ales UHT, care nu necesita pastrarea la rece, iau un bax odata si-mi ajunge aproape 2 saptamani. Oricum e muuuuult mai ieftin decat laptele formula si chiar daca e mai scump decat laptele obisnuit, ma multumesc cu economia pe care o fac.

llory
DOAMNE DUMNEZEULE CE MAI AUZI? GABI DRAGA CEA DI ORADEA PAI TU NU STI CA LAPTELE SE FIERBE CHEAR DACA ESTE PASTEURIZAT? PAI DE AIA S-A STRAT. SINCER EU II DAU MILLI ROSUU IL BEA F BINE DAR FETELOR ORICE PEDIATRU TRE SA VA ZICA CA TRE SA IL FIERBI CHEAR DACA E PASTEURIZAT. OICE LAPTE II VEI DA FIERBE-L E CEL MAI BINE, IA=TI O OALA SPECIALA DEFIERT LAPTE SI NU AI TREABA NU TRE SA STAI LINGA EL SA NU SE PRINDA CIND FLUIERA OALA IL OPREST SI GATA. TE PUP, NU UITA SA IL FIERBI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Llory, calm down. Laptele pasteurizat nu se fierbe. Sunt sigura ca scrie chiar pe cutie ca nu necesita fierbere. Tu probabil ca stii asta de la mama ta sau un medic in varsta pe vremea carora nu exista lapte pasteurizat iar copii se hraneau probabil cu lapte de vaca sau lapte normal, care necesita obligatoriu fierbere.
Informati-va fratilor inainte sa dati sfaturi chiar la persoane, cand aici se combat idei nu persoane!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Mergi la inceput