ce marca de Lapte de vaca?
Raspunsuri - Pagina 7
Sheannamp spune:
Initial creeata de mitoasa
Apelez din nou la experienta voastra ca sa va intreb de le ce varsta se poate da unui copil lapte semidegresat .Astept cu interes parerile voastre.
greieras spune:
In opinia Ministerului sanatatii din SUA laptele semidegresat ar trebui dat incepand cu varsta de 2 ani.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Pasti 2006
Craciun 2006
Sheannamp spune:
Autor: Hildegard
Subiect: Laptele la punga
Trimis la: 02/05/2007 11:52:19
Baiatul meu Stefan are peste cateva zile 1 an jumate si de 2 sapt am introdus laptele de vaca de 3,5% grasime, la punga la inceput l-am amestecat cu humana 3 care-l bause pana atunci pentru ca nu l-a acceptat asa simplu si acum deja am ajuns sa bea numai lapte de vaca. Vreau sa spunca de cand il bea simplu, are spor, adica il bea cu pofta si mai mult ca pana acum, cam 700-800 ml/zi. Nu este mult?
Si inca ceva: manaca mancare mai bine, doarme mai bine....ce mai, alt copil si eu nu mai sunt asa obosita.
cien mi-a zis ca nu e bine sa bea lapte mult pentru ca mult calciu impiedica absorbtia fierului in organism si poate da in rahitism.
E adevarat?
M-am gandit sa-i dau lapte UHT dar asta e asa bun pentru el si are un gust foarte bun, noi pana acum din asta am consumat in casa. Acest lapte care-l bea este facut in judetul nostru aproape de orasul unde stam si cum ar veni "e lapte de-al nostru", in plus ca avem magazin la 2 pasi de noi cu produsele lor si care normal se vand la super pret decat intr-o alimentara normala si are garantie cam 4 zile. Are calciu destul laptele asta fiert sau nu? Ca ma tot gandesc ca ala UHT ar fi mai bun in ceea ce priveste calciul.
Stiu ca in laptele UHT se patreaza mai bine calciul si nu trebuie fiert etc, etc...normal ca e boierie asa dar nici banii nu ne cad din cer.
Ce vreau sa intreb: pot da la Stefan lapte uht numai daca mergem undeva la drum sa fie mai usor sau va trebui sa-i dau tot de asta la punga.
Voi ce parere aveti? Sau cum ati facut?
Cam multe intrebari, nu?
Multumesc!
Am uitat sa scriu ca stefan are 89 cm si 15.200 g
TOMALAVINIA spune:
Buna Hildegard! Sa iti traiasaca STEFAN! E scorpion, ca si Maria:), stie ce vrea!
Si Maria a baut lapte la punga abia dupa un an si 4 luni, lapte comercializat dintr-o comuna de linga Oradea, pe care il amestecam cu Nestle Junior. Acum, la 2 ani jumate il bea cu putin zahar vanilat sau cu miere de albine, dar nu intotdeauna. Consuma vreo 500 ml pe zi.
Ma tot gindesc si eu cu ce sa-l inlocuiesc, fiindca vin caldurile si se va strica cel la punga(nu apuc sa-l fierb ca e si acru).
Referitor la laptele UHT, eu citisem ca si asta trebuie fiert!Calciu exista in orice produs lactat, in brinza e de 3 de ori mai mult CA decit in lapte(deci hai sa consumam brrinza).
Poate ne mai informeaza vreo mamica referitor la laptele Uht!
Sanatate!
Cristina_C spune:
Nu trebuie fiert laptele UHT: http://www.tetrapak.com/romania/content/frset_main.asp?navid=54
In Romania, in deplasari ideal e laptele gen "Fulga" la cutiuta de 250 ml. (simplu- fara arome, cel cu arome si diverse gusturi are si conservanti). E tot UHT. Poate se mai gasesc si alte marci de lapte "in miniatura". "Zuzu" am vazut cutiute de iaurt, sana, nu mai tin minte daca si de lapte asa de mici Copilul il poate bea pe tot odata si nu mai ai nevoie de frigider ca sa pastrezi restul.
roxanaz spune:
laptele UHT nu se mai fierbe! pierdeti timp si ii stricati din proprietati care sunt conservate tocmai sterilizarii UHT.
Roxana
Hildegard spune:
Lavinia, merci de urari.
Noi am hotarat sa-i damcat ma tin enrvii pana vine chiar caldura lapte la punge de Curtici de 3,5 si apoi trecem pe UHT Milli sau Dorna rosu.
Si eu stiu ca laptele UHT nu se mai fierbe.
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 5 luni)
Sheannamp spune:
Autor: geliza
Subiect: lapte UHT la 9 1/2 luni?
Trimis la: 23/05/2007 15:10:13
Ilinca mea are 9 luni 1/2 si 7 kile...in rest e sanatoasa, energica, desi cam lenesa...nu da semne ca ar vrea sa s eridice singura.....ma gandesc daca laptele integral UHT ar fi o solutie sa se mai ingrase....ea mananca mai putin cantitativ decat ar trebui, dar mananca......ati dat/ati da lapte UHT pana-n intr-un an?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: she_wolf
Raspuns la: 23/05/2007 15:29:42
Nu, n-am dat si nici n-as da. Incearca mai bine sa-i dai formula pana la 1 an. Nu mai stiu, alaptezi sau nu?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: lorena_andreianu
Raspuns la: 23/05/2007 15:40:39
Fiu-meu a baut formula pana la 2 ani si 3 luni. Aici se recomanda pana la 3.
Eu as zice sa asteapti macar pana la 1 an jumate... daca tot e asa graba...
Nu cred ca laptele UHT da "vitalitate" sau "ingrasa"... formula e imbogatit cu mai de toate, pe cand cel de vaca... nu prea are aceleasi calitati...
Vezi ca mai erau cateva subiecte despre laptele de vaca versus formula.
Pupici!
ilenutza spune:
Daca vrei sa se ingrase atunci tine-o pe formula pt ca este imbogatita cu toate cele!
Ile 32 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 08 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
Natasa spune:
Eu i-am dat Nestle Junior pina la 2 ani si trei luni si pe urma am trecut pe Zuzu cu 1,8 grasime. Ii place la fel de mult, desi mi-era teama ca n-o sa mai bea lapte dupa ce o sa simta alt gust.