Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!3

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Am fost la control
CATRINA (nascuta la 33 sapt, 1.750 kg si 41 de cm) 2 ani, 12.300kg si 87 de cm. Cu vorbitul mai greut dar intelege absolut tot ce i se cere.
SOFIA (nascuta la 32 sapt, 1.395 kg si 39 cm)3 luni, 4.300kg si 54 de cm.
MI-a confirmat si ginecoloaga mea -nemtoaica get beget ca sa nu va imaginati ca mi-ar tine isonul cumva-ca a doua nastere prematura a fost rezultatul medicatiei incorecte din spital. Medicatia care mi-a fost prescrisa este in stadiu experimental si NU SE DA LA GRAVIDE... Ceea ce le doresc si lor impreuna cu ba pe-a masii. De acest medicament minune am "beneficiat" eu si inca una din Croatia.
Asa ca nu va speriati daca ati avut o nastere prematura pentru ca nu este musai ca si a doua sa fie la fel.
O sa incerc sa fac si-o listuta asa ca anuntati-va care cand ati nascut ca ma gandesc s-o facem in ordine cronologiga. Lista, nebunaticelorPapadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

sa mai zica cineva ca d'astea se intampla doar in romania... am impresia ca voi doua, nefiind "autohtone" ati avut tratament preferential...? sau e doar o coincidenta?
una peste alta, amandoua sunt perfecte, cum se face oare ca prematurii astia cresc ca din apa?!

si hai sa incep eu: serban alexandru, 18.01.2004 (DPN 04.03.04). avem si noi cam 14 kg si vreun metru, si sunt tare mandra sa spun ca are doar 2 ani jumate, ca toata lumea e ferm convinsa ca are peste trei...

edit: a avut 34 sapt, 2.1 kg, 46 cm si apgar 8/9.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

wow dar Serban chiar e voinicescu bine:-) de altfel se vede si din poze ca e ditai barbatelu'
eu nu cred in coincidente din astea:( o sa ma interesez daca pot sa fac ceva. nu vreau sa stau cu mainile in san. eu am avut oarecum noroc ca Sofia a avut 1.395 kg dar cealalta a nascut tot la 32 de sapt o fetita de 980 de grame...
Prematurii au un instinct de supravietuire fantastic de aceea cresc ca din apa iar mama natura a lucrat si la laptele ammei. Laptele mamei de prematuri este cu pana 40% mai bogat in de toate decat laptele unei mame de copil nascut la termen. Pescarushu creste ca din apa. Se vede de la o zi la alta.Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

si mie mi s-a parut mica sofia pentru varsta ei gestationala dar am tinut-o pentru mine la momentul ala. finuta mea, tot la 32 sapt. nascuta a avut 2.200 kg, mai mare ca serban la 34 sapt! dar cealalta fetita de care spui, brrr... pai nici daca ajungea la termen nu facea 2 kg... merita sa te ocupi de problema, daca se poate face ceva - doamne fereste, putea fi mai rau! si bietii romani, care cred ca in strainatate sistemul sanitar e impecabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

avea retard de crestere de o saptamana ceea ce nu era asa extraordinar. iar in spital a luat o suta de grame in cateva zile. moasa mi-a explicat ca noi fiind mici copilul la 38 de sapt ar fi putut avea 2.800 de exp si sa fie in perfecta ordine. plus ca era in perioada in care lua cel mai mult. in fine, important e ca totul e bine.Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Ma inscriu si eu in clubul vostru.Victor s-a nascut la 34 sapt si 2 zile pe 22 aprilie 2006 si aveam DPN pe 2 iunie.A avut la nastere 2,300 kg si 48 cm, iar acum avem 5,6ookg si 62 cm.Ne tinem foarte bine capul si ziua nu vrem sa dormim decat pe burtica.Stiu ca nu e bine dar urla din toate puterile daca il pun cu fata in sus.tot incerc sa-l dezobisnuiesc dar nu prea vrea sa renunte.Voi ce stiti de dormitul pe burtica?Arabela si bebe Victor(22 aprilie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Ce bine ca a mai intrat si PAPADIE pe aici sa ne mai dezmorteasca nitel !! Pai daca faci listuta , DRAGOS nascut pe 28.05.2004 cu 1350 kg , 39 cm , scor 8/9. Acum , 2 ani si 2 luni , 11 kg , 85 cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_oprea spune:

ma alatur si eu impreuna cu bb sebastian printre voi! al meu bb este nascut pe 30 iunie 2006 (DPN 6.08.2006) si a avut 2.100 kg, scor apgar 8, putine probleme de respiratie. acum avem 1 luna si jumatate si 3.400 kg, suntem frumosi, sanatosi si avem falcute si cute la piciorusele care inainte erau tare fragile si subtiri. speram sa evoluam bine si sa acceptam si tzatzica pentru ca deocamdata ne place doar biberonul cu lapte muls de la mami. va pupam pe toti prematurii si tot inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiena spune:

Buna!

Elian s-a nascut pe 17 mai 2005 cu 1,500 kg ,DPN cam 12-17.07.2005 , la nastere a avut apgar 1 si cam la 10 minute apgar 7 . Dar toate trec si acum e un flacau pe cinste .

Mamicul lui Elian
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fee spune:

Buna fetelor,

Ne inscriem si noi pe lista:
Daniel nascut pe 4 nov 2005, la 32S si 4 zile - 2.970g si48cm
acum la 9 luni are peste 10kg , mai multe va zic dupa ce venim de la control , merge tinut de maini , zice mama si tata si este foarte nazdravan

Monica et Daniel (04.11.2005)


ÉPICTÈTE

« N'essaie pas que ce qui arrive arrive comme tu veux, mais veux ce qui arrive comme il arrive, et tu couleras des jours heureux. »
<VIII p.1114>

Mergi la inceput