Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!3

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulai spune:

salutare din nou!
Tot intru pe aici in speranta ca-mi citeste cineva postarea( si o si intelege) si pot si eu sa ma mai linistesc.
Draga mea Ana Maria iti foarte multumesc pt. raspunsul rapid. Anda s-a nascut la 35 sapt,deci implineste pe 19 iun 6 luni - calendaristice si 5 luni-corectate.
Si eu tot timpul calculez varsta corectata dar mie frica sa nu-mi "fur singura caciula". Ma tot gandesc ca poate sunt lucruri care ar trebui sa ma ingrijoreze dar eu pun "nereusitele" pe seama varstei corectate.
De fapt cum e corect? Adica voi ce-ati auzit in legatura cu asta? Pana la ce varsta tot calculam inapoi????
Am cerut si parerea unor medici.Ti-e clar ca doi mi-au spus HAIS si ceilalti doi mi-au spus CEA.E adevarat ca, cica, pe la 5 luni un prematur ar trebui sa recupereze cam tot ce e de recuperat?
Bai, sa ma iertati daca ma repet si...multumesc anticipat pt. rabdare.
bye.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Paula eu am studiat destul de mult despre dezvoltarea prematurilor si majoritatea teroriilor spun ca din punct de vedere fizic recupereaza pe la 1 an iar psihomotor pe la 2 ani. Astea sunt insa niste medii sau in unele cazuri limite maxime. Unii pot sa recupereze la 6 luni altii la 2 ani si 3 luni.

Dar am vazut si o teroie care zicea ca sunt prematuri care recupereaza la 3 luni. Mie mi se pare evident ca nu are cum sa fie asa, pentru ca ei au fost lipsiti de o perioada important e gestatie iar in exterior (in incubator sau afara) nu au cum sa se dezvolte la fel de bine ca in burtica. Pe de alta parte viata intrauterina este una care ii izoleaza iar experienta in exterior ii ajuta si le mai da un mic plus.

Iar apropo de varsta la care o sarcina e la termen Dr Ana Culcer de la Municipal mi-a spus ca o sarcina e la termen la 42 de saptamani si ca fiecare saptamana mai putin inseamna o abatere in dezvoltare. nu stiu daca e chiar asa dar din ceea ce am vzut ca au scris fetele aici la prematuri chestia cu varsta corectata a functionat destul de bine pana la un punct. Eu pana pe la un an am tinut cont de ea si imi dadeau foarte bine socotelile daca o luam in calcul (apropo de dezvoltarea psihica "cand face pa pa" "sau cand bate din palme" si alte chestii superinteligente.

Dar si factorul masa corporala e important, am vazut copii nascuti la termen mai grasuti care erau chiar in urma fata de Victor care fiind subtirel era foarte bun la "gross motor skills". E clar ca e mai usor sa te ridici sau sa te invarti cand ai 3 kile mai putin. Hai sa ne gandim si la noi, cand punem ceva kilograme suntem mai greoi. Victor avea greutatea Andei la 1 an si 75 cm (era lung si subtire).

Nu stiu cat de clara am fost si eu in ideile mele dar sper sa te fi linistit putin.

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

paula, dar oare cei nascuti la termen progreseaza toti in acelasi timp?? aste e - fiecare are timpul sau! anda este plinuta la varsta ei si asta poate o face mai lenta. serban a stat in fund pe la sapte luni jumate, s-a ridicat in picioare spre 11 luni si a mers la 1 an si 2 luni. cum i s-au inchis fontanelele la 5 luni si ramasese in urma cu perimetrul cranian, s-a gasit o vita care l-a declarat microcefal, si de aici tine-te analize si vizite la obregia... noroc cu prof.ciurea, sa-i dea dumnezeu sanatate, ne-a trimis acasa doar dupa o privire! una peste alta, nu ca ma laud eu dar serban e un copil cu o inteligenta peste medie pentru varsta lui, desi a avut multe semne de intrebare la un moment dat!
sa stii ca multe vreme si serban a urlat cand il puneam pe burta. cand il puneam in fund se lasa pe o parte sau aluneca pe spate. dar si cand s-a pornit...
cat despre mancare - incearca sa-i faci un piure cat mai subtire si cu mult lapte. si noi am avut problema asta - pur si simplu il vomita daca nu era destul de pasat si subtire. si a durat mult pana l-a acceptat... incearca eventual intai cu dovlecel si morcov, sunt mai putin innecacioase decat cartoful.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Madalina ce mai faceti?

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

anita multumim de intrebare!
bine - tocmai am terminat un lung episod de rino-laringo-faringita care ne-a epuizat pe toti... astazi tocmai ne-am inscris la gradinita pentru toamna si am o mare strangere de inima, va fi cel mai mic din grupa...
in rest, il iubim pe pinocchio la nebunie (se uita zilnic la caseta video si ii mai si citeste bunica povestea de j' de ori), a inceput sa stie franceza, stie toate cantecele si poeziile pe care le-a auzit, culori, forme geometrice, reguli de buna purtare... pe care nu le aplica, dar ne face mereu observatii prompte. pe de alta parte e la varsta lui NUNUNU si avem zilnic parte de cel putin o criza de urlete si tavaleli pe diverse motive care de care mai stupide. cam obositor...
voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Madalina chiar ca ai baiat destept!!!

Noi suntem abia la faza primelor cuvintele dar altfel e tare vioi, se misca foarte bine, fuge se catara samd. Intelege tot ce ii spun, face multe dintre rugamintile mele si au iceput incapatanarile... Multa sanatate!!!

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

si de la noi. Scriem mai rar aici dar va citim destul de des. Am citit ca ati vorbit de virsta corijata la prematuri, in cazul bebe-ului meu pediatrul nu mai corijeaza virsta de pe la 4-5 luni si ii urmareste cresterea pe curbele de crestere normale luind in considerare doar virsta nasterii calendaristice. Cite ceva despre noi acum: bebe al meu merge deja bine in picioare tinut de minute si face si destui pasi singurel, spune destul de multe cuvinte, are 8 dinti, e jucaus, da "noroc" ca barbatii, danseaza si face multe alte nazdravanii. Are 10 luni implinite acum 2 zile (e nascut pe 12 august anul trecut la 32 de saptamini), greutatea lui este acum 11,100 kg si are 79 cm lungime adica foarte OK dupa cum ne-a confirmat ieri pediatrul. Am avut noroc ca nu a fost pina acum niciodata bolnavior si sper asa sa o tina si de acum incolo.

Salutari si toate cele bune la mamici si bebici,

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jul81 spune:

Buna!Si eu saunt nascuta la 7 luni jumate si dr nu-mi dadeau sanse de supravietuire dar iata ca am reusit si am ajuns sa am si eu copil.Daria s-a nascut la 42 de saptamani cu toate ca dr spuneau ca sigur se va naste mai devreme deoarece am avut iminenta de avort de la 2 luni de sarcina.Nu, ea n-a iesit mai devreme pt ca i-a placut la mami in burtica, dovada ca acum ii place sa stea cu capul pe burta mea.
Pupici!

http://s40.photobucket.com/albums/e215/jul81/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiena spune:

Buna ziua .

Nu am mai scris de mult dar am tot citit si e mai greu cu scrisul . Noi suntem bine , Elian se chinuie sa mearga singurel si la mot a ales banii ,pixul si parfumul . In rest ne omoara caldura dar asta este . Re un an si o luna 10kg si 78cm de la 1,5kg . Pupam toti bebelusii

motat si dezmotat

Mamicul lui Elian
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Simiena sa-ti traisca aniversatul!!! E mortal minunelul si chiar grasunel prematuru mamii!!! Acum am citit si povestea nasterii si m-ai impresionat!!


Apropo e prematur, sotu meu si acum mai rade de mine si cand spun ce varsta are Victor tine sa recizeze ca |"el e si cu o luna jumate in urma".

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput