Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
casandra spune:
Cred ca daca ne mai certam mult pe aici, cine se mantuie si cine nu, sigur nu ne mantuim nici unul. Pentru ca ne certam, nu de-alta.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
casandra spune:
Sa mi se faca rau, nu alta.
Acum am vazut in dreptul numelui meu stelute mov si cuvantul MODERATOR.
Nu inteleg. E o gluma?
denizel spune:
a, casandra, esti moderator? felicitari!+
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Originally posted by casandra
Nu inteleg. E o gluma?
valeu, tocmai am gafat?
![](alcool.gif)
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Andrada spune:
quote:
Originally posted by casandra
Nu inteleg. E o gluma?
Na sa vezi si tu cum e
![](icon_smile_wink.gif)
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by iubibubiquote:eu nu prea inteleg ce-ai vrut sa spui. incerc si niste intrebari ajutatoare:)
Originally posted by irina.c.Nu stim ce va fi cu cei care nu sunt ortodocsi,de fapt nici faptul ca esti ortodox nu inseamna ca,garantat,vei fi mantuit.
1. cine e "noi"? (din exprimarea ta "nu stim...")
2. cine nu e ortodox poate avea "ghininionul" sa nu fie mantuit?
.......................
Prin "noi" am inteles Biserica Ortodoxa sau noi,ortodocsii-cum vrei sa o iei.Da,un crestin(ortodox) poate avea "ghinionul de care spui,deoarece mantuirea e o calatorie a sufletului.In aceasta calatorie te poti rataci,te poti indeparta de la drum,etc.,astfel incat sa nu mai ajungi la tinta ei.
Referitor la cei care nu apartin Bisericii Ortodoxe,ei sunt la mila si judecata lui Dumnezeu,nu putem noi sti ce va fi cu ei.Nimeni nu poate zice cu siguranta ce va fi cu sufletul altuia,daca se va mantui sau nu.Dar ce stim sigur e ca in Biserica Ortodoxa lucreaza Duhul Sfant,si avem in ea toate mijloacele prin care sa ne putem mantui,numai sa vrem.
..............................n-am inteles nici asta:[quote]Originally posted by irina.c.Asa e,Hristos a murit pentru toti oamenii,dar cred ca stii ca nu poti zbura pana in America daca nu te sui in avionul care trebuie,nu?
Era o metafora.M-am referit la faptul ca la mantuire se ajunge doar prin intermediul lui Hristos(asta e credinta crestina).Deci este putin probabil ca vei ajunge la ea cu ajutorul unor credinte straine de crestinism.Adica,daca vrei sa ajungi intr-un loc anume,iei mijlocul de transport care stii sigur ca te duce acolo,nu?Asta am vrut sa spun...............................
si niste intrebari legate de botez: este "actul" (singurul?) prin care ma "declar" ca apartinand unei anumite religii (crestine)? daca sunt ateu pana la un moment dat, apoi am o revelatie sau mai stiu eu ce, trecerea mea in "tabara" cealalta trebuie "atestata" prin botez? la fel, daca decid sa fac "switch" de la alta religie (necrestina)?
.................
In conceptia Bisericii(ortodoxe) este o Taina prin care omul se leapada de Satana si se uneste cu Hristos,devenind membru Bisericii,care este Trupul lui Hristos.La botez primim in inima Duhul Sfant,cel rau nemaiavand putere sa lucreze din launtrul nostru,ci doar sa ne ispiteasca din afara.Neoprotestantii nu recunosc botezul copiilor pe care il practica ortodocsii si de aceea reboteaza pe cei care intra in cultul lor .Daca n-ai fost botezata in copilarie si vrei sa devii membra a Bisericii ortodoxe,este necesar botezul.Daca ai fost botezata,dar ai trecut printr-o perioada de necredinta,ateism,etc. trebuie doar sa te spovedesti.Daca ai fost botezata,dar ai trecut la culte neoprotestante,rebotezandu-te,sau ai trecut la islam,iudaism,etc.,reantoarcerea in Biserica se face prin Taina Mirungerii.
.....................
eu nu prea am cunostinte in domeniu, dar, de cand cu abundenta de subiecte pe aceasta tema, ar fi interesant sa stiu mai multe :)
.........
Sper ca am reusit cat de cat sa iti raspund la intrebari.Daca te mai pot ajuta-cu placere.
![](floare.gif)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
denizel spune:
vis-a-vis de ce ai spus: Referitor la cei care nu apartin Bisericii Ortodoxe,ei sunt la mila si judecata lui Dumnezeu,nu putem noi sti ce va fi cu ei.Nimeni nu poate zice cu siguranta ce va fi cu sufletul altuia,daca se va mantui sau nu.Dar ce stim sigur e ca in Biserica Ortodoxa lucreaza Duhul Sfant,si avem in ea toate mijloacele prin care sa ne putem mantui,numai sa vrem
Mi-am amintit acum ca eram la priveghiul bunicii mele de la tara. Venise si preotul, care se cam pilise si a fost intrebat de o matusa: "parinte, ce ziceti, pocaitii astia or sa fie mantuiti?". Sta el, se gandeste putin si zice (era moldovean): "ei, a' sa hie! da' o sa-i videm fara mani, fara chishioare sau chiori" (fara maini, fara picioare si chiori vor fi in rai, sa nu cumva sa nu fi inteles bine:))
denizel spune:
irina, . Imi pare rau pt. ce ai scris pe celalalt topic.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elena/Elena.jpg)
Elena spune:
quote:
Originally posted by denizel
haideti mai, mai scrieti ceva, ca sunt singura acasa(de fapt cu cupilu', care doarme) si daca nu am macar iluzia ca vorbesc cu cineva, mor de fricaaa:))
Hang in there,sweety ! ca mai ai putin-putintel
![](pupic.gif)
Hai sa mai zic si eu ceva sa-ti tin de urit....si ca sa fiu on topic o sa pun cateva citate despre Biblie :
Un secol urmeaza altul secol - Biblia ramane.
Imparatiile se ridica, se clatina, cad si sunt uitate - Biblia ramane.
O dinastie urmeaza dupa alta - Biblia ramane.
Este dispretuita si rupta in bucati - Biblia ramane.
Furtuni de ura trec peste ea - Biblia ramane.
Ateii o ocarasc si o critica - Biblia ramane.
Agnosticii zambesc cu neincredere - Biblia ramane.
Necredinciosii o abandoneaza - Biblia ramane.
Criticii ii neaga inspiratia Divina - Biblia ramane.
Fulgere de manie o izbesc - Biblia ramane.
Paganii profetesc pieirea ei - Biblia ramane.
Modernismul incearca sa demonstreze ca nu e necesara - Biblia ramane.
I se da foc - Biblia ramane.
Dintii timpului o rod, dar nu o consuma - Biblia ramane.
"Biblia nu este învechita, nici moderna, este eterna" Martin Luther
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
quote:Multumesc.
Originally posted by denizel
irina,. Imi pare rau pt. ce ai scris pe celalalt topic." Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
![](floare.gif)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today