Detergent lichid sau granule ?
Raspunsuri - Pagina 3
elyanne spune:
Eu folosesc detergent lichid pt. ca am patit-o cu cel parf de mai multe ori (cu diferite tipuri de detergent)... mi s-a intamplat sa imi decoloreze hainele... adica puncte unde o bluza de bumbac nu mai era verde (sa zicem)... era alba... ca si cum as fi stropit-o cu clor. Sau mi s-a intamplat sa mi le coloreze... puncte bleu sau roz... care n-au mai iesit niciodata... cu toate ca am observat imediat si le-am bagat din nou la spalat, degaba...
ardeiash spune:
dupa cum vad , toata lumea foloseste det. lichid.... eu folosesc praf si nu sunt deloc multumita... ramane pe haine naspa de tot... deci sa folosesc lichid... dart spala bine... ca nu prea am incredere... se foloseste in cantitati mai mari? costa mai scump? renteaza, deci?
s-auzim numai de bine! si
un an nou fericit sa aveti!
elena d spune:
eu folosesc detergent praf OMO, nu fac reclama!, ptr. ca acele 2 compartimente ptr prespalare si spalare nu pot retine detergentul lichid si s-ar duce imediat in cuva. sunt cu deschidere pe o latura.
modul de spalare, tehnologic vorbind, e acelasi la orice marca de masina automata cu incarcare frontala.
am observat ca atunci cind incarcam masina la capacitate aprox. maxima, adica vreo 4,5 kg spre 5 kg, mai ales cu lenjerie de pat sau lenjerie personala, rufele nu aveau loc de invirtit, adica pur si simplu detergentul praf nu avea loc sa se dizolve iar apa ptr. clatire nu avea cum sa circule. aveam rufe nu prea bine clatite, uneori chiar cu granule de detergent lipite.
deci, nu mai incarcati masina la capacitate maxima.
orice cantitate de rufe bagata de mine in cuva nu depaseste trei sferturi din capacitatea masinii; cam asa ar trebui sa calculati, in felul asta rufele se pot spala si clati f. bine.
elyanne spune:
quote:Si masina mea de spalat are sertalele la fel. In al doilea rand, detergentul lichid nu se pune in sertar, se pune in cuva, peste haine sau, eu asa fac, in paharelul de masurare, tot in cuva.
Originally posted by elena d
eu folosesc detergent praf OMO, nu fac reclama!, ptr. ca acele 2 compartimente ptr prespalare si spalare nu pot retine detergentul lichid si s-ar duce imediat in cuva. sunt cu deschidere pe o latura.
modul de spalare, tehnologic vorbind, e acelasi la orice marca de masina automata cu incarcare frontala.
am observat ca atunci cind incarcam masina la capacitate aprox. maxima, adica vreo 4,5 kg spre 5 kg, mai ales cu lenjerie de pat sau lenjerie personala, rufele nu aveau loc de invirtit, adica pur si simplu detergentul praf nu avea loc sa se dizolve iar apa ptr. clatire nu avea cum sa circule. aveam rufe nu prea bine clatite, uneori chiar cu granule de detergent lipite.
deci, nu mai incarcati masina la capacitate maxima.
orice cantitate de rufe bagata de mine in cuva nu depaseste trei sferturi din capacitatea masinii; cam asa ar trebui sa calculati, in felul asta rufele se pot spala si clati f. bine.
Eu am patit sa mi se decoloreze lucrurile lu' bb si crede-ma ca nu au fost multe, chiar a fost juma'te cuva si au avut suficient spatiu de invartire.
disperata nu prea mai stiu preturile la detergentii praf... Cand am inceput eu sa cumpar, erau ceva mai mari preturile pt. detergentul lichid. Nu se foloseste in cantitati mari. De ex, la persil ai o masura deasupra, prinsa de capac, si eu pun o masura la o masina de rufe (ca sa-ti faci o idee). De clatiti, se clatesc bine si nici nu mai folosesc balsam de rufe.
Guestus spune:
Yo crede ca functie de PH apei se dizolva sau nu detergentul praf. A incercat cineva acelasi detergent in diferite locatii din tara?
ardeiash spune:
eu pun detergentul direct in masina. este bine? fac asta pentru ca din compartimentul meu de spalae detrergentul nu este luat decat pe jumatate si trebuie sa vars apa peste el cu sticla... asa ca...
s-auzim numai de bine! si
babyyy spune:
fetelor ce detergenti/balsam care sa miroasa puternic , sa se mentina recomandati?eu folosesc detergent granule si nu mi se pare ca miroase frumos sau doar putin,,,, balsam folosesc lenor verde inchis,mi se pare cel mai tare.voi ce recomandati?pupici
lulu77 spune:
La rufele albe folosesc detergentul praf- granule si il pun direct in cuva masinii (asa mi- a recomandat un baiat de la service Altex ), iar cel lichid la rufele colorate , pe care il pun in sertarul de detergenti impreuna cu vanish.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
babyyy spune:
multumesc lulu insa m-ar interesa numele detergentilor ca sa vad si eu cam ce foloseste lumea,,,, nu am multa experienta in casnicie,,, doar 2 ani:))) vreau totul sa fie curat,,, miroasa bine,,, sunt disperata spal perdelele,paturile,lenjeriile,etc intr-una dar as vrea ca si a doua zi sa ramana miros de balsam,sa persiste.pupici
Ramona J spune:
Eu folosesc numai detergent lichid. Aici este detergent natural, deci nu are E-uri.
The best thing you can do for your children is to love your wife.