Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Ce faza Cristina!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Buna, fetele!
Intru repede si ies si mai repede, ca plange Bogdan si tre' sa manance. Raportez: Cristina, ti-am dat mail cu adresa mea de e-mail. Deja sunt curioasa despre ce e vorba, sunt sigura ca e o surpriza placuta.

Am reusit sa adaug cateva poze de la botez, in albumasul nostru de pe contul comun. Enjoy!
Pupici si revin mai tarzior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Ioana 77 bine ai venit! Sa ne scrii cat mai des, impartasindu-ne experientele tale de proaspata mamica.

Cristina, bai frate dar tu nu mai scapi de ghinioanele astea? O sa ai de munca nu gluma, mai ales cand e vorba de cnp, si certificate de nastere. Te compatimesc, sper sa se rezolva usor si rapid. Multa Bafta!

Dordia, sa stii ca noi am mers astazi la medic sa na cantareasca, sa ne masoare, sa ne cosulte inainte de vaccin. Si imi spune d-na doctor ca va face doua vaccin-uri cel normal care se face la doua luni si in plus inca unul din cauza tuturor maladiilor care se perinda pe la noi prin tara.. Am ramas socata....adica o va intepa o data intr-un piciorus si apoi in celalaltsunt destul de suparata la faza asta.
Vreau sa te rog sa ne imartasesti experienta cu vaccinul ca urmam si ne intereseaza.

Ma duc sa ma asez un pic, poate fac si nani o juma de ora pana se trezeste dumneaei.

vb mai tarziu!
Teo si bb Stefania Iulia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Are cineva idee cum se comporta bebe cand refuza laptele de la san?
Maria mea e tare mofturoasa de doua zile, refuza sa manance mai mult de 4-5 minute. Apuca sanul, trage cele cateva minute si incepe sa tipe. Initial o mai pacaleam si-i dadeam celalalt san, acum refuza cu indarjire... SI eu care ma laudam pana acum ca nu am avut probleme cu laptele...
Am luat cateva zile antibiotic, oxacilina, dr. mi-a spus ca s-ar putea sa refuze laptele, dar a supt bine in perioada tratamentului, vad ca acum refuza sa manance. Ma deprim rau de tot daca nu-mi mai mananca de la san, ca am facut si tratamentul degeaba...

Am mai incercat sa o pun la san si tipa ca din gura de sarpe...Am pus la sterilizat un biberon, sa vad poate asa vrea. Nu a mancat nimic de la 10, ea, care manca ca haplea inainte..Ati mai patit si voi asa ceva? Temperatura nu are, ca i-am luat-o. Daca refuza si biberonul, dau telefon la dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

tocmai citesc despe vaccinare in ce am descarcat din prima pag de la noi. Super interesant! Celor care urmeaza sa faca vaccinare si nu au citit le recomand sa o faca. E bine de stiut ca parinte la ce expui copilul daca nu il imunizezi.
\Ziceam ca adorm putin, dar mi-a atras atentia chestia cu abc_ul vaccinarii.

Va pupam!
Teo si bb Stefania Iulia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

Ia uite, nu stiam ca in lunile de iarna se nasc niste pui asa frumosi!
Sa ne traiasca si sa fie sanatosi!
Ioana, bine ai venit!
Pana acum cateva zile, ziceam ca sunt o fericita: se trezea puiul o data pe noapte si dura vreo 15 minute, cu papat si dat aerul afara, iar ziua era ok. Acum nu stiu ce sa-i mai fac ziua. Mananca, o apuca plansul dintr-o data si se incordeaza toata pe picioruse, refuza sanul. Dupa cateva minute iar vrea tzitzi si iar urla. O pun sa dea aerul afara, mai mananca ceva si iar incepe sa urle.. Siingurul lucru care o linisteste e sa ne plimbam prin camera. Voi ati patit asa ceva, ca pe mine ma depaseste situatia
Raluca si bb Maria (07.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by Bubamara

Mananca, o apuca plansul dintr-o data si se incordeaza toata pe picioruse, refuza sanul. Dupa cateva minute iar vrea tzitzi si iar urla. O pun sa dea aerul afara, mai mananca ceva si iar incepe sa urle.

Sa stii ca si eu am patit chestia asta cu ceva vreme inainte sa il intarc. BB plangea si manca haotic, ceva in genul nu imi place tzitzi tau, m-a spalam de cateva ori, am schimbat si sapunul, si in disperare de cauza ( dupa cateva ore de urlete, dupa ce facusem sant in covor cu el in brate ) am plecat la doctor. acolo, stupoare: povestesc doctoritzei ce am patit si ma dezbraca: sa vedem sanii. sunt ok, ia scoate putin lapte, ma mulg ( eram ca Joiana dupa vacanta mulgatorilor ) gusta si incepe sa rada superior : ce ai mancat aseara, cremwursti?
Crezi ca lui bb ii plac cremwurstii tai? Cei drept nici mie nu imi prea placusera...Doua zile mai tarziu bb si tzitzi erau din nou cei mai buni prieteni.

In alta ordine de idei uite-te in guritza lui bb sa nu fi facut candida albicans ( arata ca si cum ar avea depuneri de lapte pe limbutza si in gatut ) ar putea fi o cauza, atunci plange rau si refuza sa manance. Oricum ar fi bine sa consulti si doctorul.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

ok, multumesc pentru raspuns, o sa-i verific gurita! Am citit un articol "de ce plange copilul" si spunea, printre altele, ca au crize de plans "normale" datorita nenumaratilor stimuli pe care-i percep si sistemului nervos imatur si ca varful acestor crize este atins la 6 saptamani. Si cum noi avem 6 saptamani...
Tot noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Bubumaravad ca ne confruntam cu aceeasi problema. Si eu am disperat azi, nu mi-a mancat nimic de la 10 la 14, o punea la san si tipa. Numai plimbata in brate tacea. Am sterilizat un bibe, m-am stors si a papat rapid. Dupa aia i-am mai dat si completare de la sanul celalalt. Si cine era fericita toata la sfarsit? MARIA
M-am simtit in al noualea cer...parca redescoperisem America!
Noki, citisem mai demult ca Sarah a avut diaree. Cum ti-ai dat seama? Ca al meu pui face des kk, parca mi se pare mie ca nu prea i-a priit antibioticul pe care l-am luat saptamana trecuta si s-a mai deschis la culoare.(am citit ca antibioticul poate fi una din cauzele diareii)
La voi se intampla ca odata cu gazutzele sa iasa si un kk mic? Sper ca nu e diaree si sa nu-mi dau seama...
Inaai rezolvat problema cu suzi care cade in permanenta? Sotul meu (pe care-l cheama tot George)a gasit o metoda sa-i sprijine suzeta cu un scutec pliat sau orice altceva, astfel incat atunci cand o mai scapa, o prinde singurica inapoi, ca e sub nas. Asta in cazul in care nu-si misca capul prea mult. Si e valabil numai cand doarme pe-o parte. Noi am avut aceeasi DPN - 2 decembrie, si m-a incurajat mult povestea nasterii printelesi tale, mai ales ca si eu optasem pentru nastere naturala (cu peridurala).
A mai vaccinat cineva puiul cu Infanrix hexa? Mai citisem ca erau fete care optasera pt asa ceva. Eu mi-am urcat toata policlinica in cap cand i-am spus dr de familie ca vreau sa-i faca asa ceva si refuz vaccinul gratuit. Ca urmare maine mergem la alt dr de familie, sper sa fie mai deschis la minte.

Aveti copii tare frumosi, toata lumea. Sa va traiasca si sa fie sanatosi!
Pana sa devin membru am analizat toate pozele disponibile. Punem si noi acusi cateva poze, sa ne laudam si noi!

Ioana si Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Bub' apropo de ce imi spui tu acum, imi aduc aminte ca am experimentat si eu un tip de criza, insa nu era a copilului ci a mea, in sensul ca tot ceea ce citeam mi se parea ca a patit si puiul meu. Un fel de autosugestie peste care cu greu am trecut, mai ales dupa ce cei din jurul meu au "luptat" cu mine o vreme. BB facea alergie de la detergent ( avea niste bubitze mititele, complet normale, insa mie imi pareau imense si enorm de multe ), avea mucozitati pronuntate ( el saracu' scotea niste sunete, fornaituri specifice varstei ) etc.
Insa cel mai bine e sa incerci sa cauzi cauza reala, pentru ca, prin prisma a ceea ce auzim si citim e posibil sa trecem cu vederea lucruri care sunt importante.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput