Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Bubamara, eu o data la doua zile o curat in guritza pe Stefania cu glicerina boraxata, pun o compresa sterila pe un deget, il infasor cu compresia, si il inmoi in glicerina, apoi curat bine interiorul guritzei, cerul gurii, limbutza, gingiutzele, dar cat de cat puternic ca sa inlatur mugurasii care se formeaza de la lapte sau regurgituri; va spun ca nu e un procedeu tocmai placut nici pentru bb nici pentru voi ca parinti sa il efectuati. Prima data l-a facut moasa (asistenta) si m-a sfatuit sa stau afara. Am iesit prima data, dar apoi, i-am zis sa nu ma mai dea afara ca nu am de gand sa o chem la fiecare doua zile sa vina sa-mi curete copilul in gura, si asa am vazut, am facut si eu o data cu ea prezenta si am reusit singura. Trebuie doar sa ai putin sange rece. S-ar putea sa mai gasesti pe compresa putin sange dar asta nu este o problema, asa se curata bine (asta nu inseamna ca de fiecare data trebuie sa il freci in guritza pana sangereaza)
s-a trezit printesa!
ii dau papa si mai vb.

Teo si bb Stefania Iulia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

Multumesc pentru ajutor!
Avea limbuta cam "incarcata" asa ca i-am dat cu glicerina boraxata. Nu pot sa-i dau in fiecare zi?
Raluca si bb Maria (07.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Parerea mea e ca nimic din ceea ce inseamna medicamente sau proceduri usor anormale ( chestii cu termometrul sau creme, supozitoare, etc, inclusiv glicerina asta boraxata ) nu e bine sa incepi sa le "practici".
Daca mancarea sau ceaiurile naturale ( atentie si acestea e bine sa le mai schimbi ca dau fel de fel de reactii de dependenta ) sunt ok, celelalte manevre pot produce atat dependenta cat si rau copilului. Cunosc o colega care se ungea pe sani cu o crema inainte de alaptat ( crema pe a carui prospect scria ca nu are efecte nocive, si era indicata pt asa ceva ) si la un moment dat copilul a inceput sa faca un fel de ciupercutze in guritza; nu s-a mai uns crezand ca e de la crema si copilul a refuzat sanul (nu mai avea acelasi gust).
Deci, cred ca nu ar fi bine sa ii dai in fiecare zi, poate nici la 2 zile, atentie ca asistentele medicale si uneori chiar si doctorii dau sfaturi un pic aerieni, fara sa se gandeasca ca ceea ce zic e litera de lege pentru mamici.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

bubamara - iti da dr reteta pentru un preparat de la farmacie pe care sa-l folosesti in loc de glicerina - este glicerina boraxata amestecata cu nistratin (parca asa ii zice), si care ar fi mai bun decat glicerina simpla.
poti sa ii dai in gurita asa, preventiv, dar fara sa exagerezi.

cat despre procedeul asta cu frecatul mucoasei bucale zilnic, eu nu i-am facut lui luca asa ceva, si nici nu ii voi face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Salutare tuturor !
Profit si eu de faptul ca printesica mea dorme ca sa mai scriu si eu cate ceva, ca de cateva zile sunt zombie !!!
Ma plangeam ca mandra mea nu vrea sa doarma dupa baita si papica de seara si imi adormea abia la ora 1 ... ei, aseara mi-a facut-o ! A adormit bine merci dupa baita si papa si mi s-a trezit la ora 1 - dupa care am avut program artistic pana la 5 dimineata!!!!!!!!!!!!! Imaginati-va ca in timpul cat a stat treaza a papat, dupa care am incercat in fel si chip sa o adorm ... Noroc ca la ora 5 a preluat-o sotiul si a adormit pana la ora 10!

Cam atat despre aventurile noastre ... nocturne!!!
Pupici,
Camelia si bb Dariuca

P.S. Am facut si eu un albumel in contul comun cu mandra mea!!! Cristina, poti sa pui si pozica ei in "albumul" facut de tine!

DARIA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;30/st/20060102/n/Daria/dt/7/k/9408/age.png

Poze Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Diana si Bubamara, nistatinul este un antibiotic, nu stiu daca pentru un copil atat de mic nu e mai sigura glicerina boraxata simpla... Insa eu pot spune ca micozele astea ale bebeului trec de la sine, cu timpul. Oricum apar si dispar cu aceeasi frecventa, fie ca dai cu ceva, fie ca le lasi asa... Al meu baietel nu mai face acum. A facut aproape doua luni. Apareau si dispareau. Problema e ca apar si pe sanii tai si luati unul de la altul. Asa ca mare grija cu spalatul pe sani (cu apa!)si eventual dati glicerina boraxata pe san, inainte de alaptare, ca se duce si la bebe in gurita.
Intrebare: voi ce vorbiti cu bebeii vostri? Ca eu nu prea stiu ce sa-i spun. El va invata sa vorbeasca de la noi, mai ales de la mine, asa ca nu cred ca e suficient sa-i zic cat de frumos este sau ce fac eu prin casa... Sau e suficient?

Mergi la inceput

Imi pare rau, nu vreau sa contrazic pe nimeni sau sa dau sfaturi pe care eu nu le-am incercat, nu le-am pus in practica si nu au dat rezultate foarte bune. Gandacel si eu la fel am facut trei sapt cat am alaptat, mi-am uns sanii inainte de a-i da sa suga cu glicerina boraxata, mi se pare cel mai bun remediu, si cel mai natural.

Eu chiar nu am probleme cu Iulia, decat cele normale cu care ne confruntam toate, dar fiecare bebe este diferit si are propriul lui organism, noi nu facem decat sa expunem rezolvarile la asa zisele probleme, ca poate se vor potrivi si la alti copii. Cred ca asa au crescut multi copii pana acum, din impartasirea experientelor parintilor.

Teo si bb Stefania Iulia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

gandacel - eu vorbesc cu luca ce imi vine la gura; din pacate mai mult aberez; deocamdata nu cred sa inteleaga altceva decat tonul.

teo - sa nu te superi; chestia e ca eu nu l-as freca pe luca in gurita si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gogolos spune:

Si eu ii dau lui bebe gliceriuna, dar nu boraxata (pediatra mi-a spus ca nu ar fi foarte indicata, dar nu stiu exact de ce, nu mai tin minte) ci glicerina simpla cu nistatin, se prepara la farmacie. Mie mi se pare greu sa ii bag degetul in gurita, sincer imi e frica, asa ca eu ii pun o picatura pe suzeta, asa scapam mai usor
Eu ma tot lupt cu Nutrinatalul asta... laptele meu e haotic rau de tot, sunt dati cand la proba suptului imi iese ca a papat 30 ml si altele cand imi iese 120 ml.... Am auzit de un alt medicament, Nutrilact, a incercat careva?

Mergi la inceput

Dienutza nu sunt o persoana suparacioasa, aici dam sfaturi, daca vremle aplicam, daca nu, nu. Nu e pe bani.

Ce vb cu Stefania? Cam de toate, ca si cum un om mare, inerc foarte mult sa nu ma prea prostesc, sa vorbesc corect...iar ea se uita, si se uita, rade, gongane, aseara am zis vocalele in fata ei, si am insistat foarte mult cu A, pana cand a zis si ea A. Dupa ce a zis a vinesi ta'su ca el o invata consoanele, dar el incee cu "T" , daca ati inteles ce vrea.
Conteaza foarte mult ca vorbesc cu ea, de la inceput i-am vorbit, si ii rostesc foarte mult numele (ca si cand mi-ar raspunde daca as striga-o).
S-a trezit putin dansa...ma duc sa o mao pupacesc putin intre somnuri.

Teo si bb Stefania Iulia

Mergi la inceput